Styr hjemmet ditt med Siri

Spør Siri om å slå på lyset, justere termostaten og styre alle produktene du bruker i hjemmet ditt, selv når du ikke er der.

Kom i gang med Siri

La stemmen din være på/av-knappen

Siri vet hvilket HomeKit-tilbehør som er konfigurert på Hjem-appen, og hvilken status det har. Siri kjenner igjen tilbehøret etter navn, plassering og annen informasjon du har lagt til i Hjem-appen. Og hvis du konfigurerer HomePod, HomePod mini, Apple TV eller iPad som hjemknutepunkt,2 kan du bruke Siri til å styre hjemmet ditt uansett hvor du er.

Slå tilbehør av eller på

Fra lys til apparater – Siri kan slå HomeKit-tilbehøret ditt av eller på. Få oppmerksomheten til Siri, og si noe som:

• «Slå på lyset.»
  • «Slå av vifta.»
  • «Slå på lysbryteren.»
  • «Slå på varmeapparatet.»

Juster tilbehør

Siri kan justere HomeKit-tilbehør som lys og termostat. Få oppmerksomheten til Siri, og si noe som:

• «Sett temperaturen på 20 grader.»
  • «Juster lyset nede til 50 %.»
  • «Skru lysene i stua helt opp.»
  • «Gjør lysene på soverommet blå.»

Kontroller et tilbehør på et bestemt tidspunkt

Planlegg dagen din ved å be Siri nå om å slå på tilbehør senere. Få oppmerksomheten til Siri, og si noe som:

• «Lås inngangsdøren klokken tyve.»
  • «Åpne persiennene i stua ved soloppgang.»
  • «Slå av soveromsviften klokken tolv.»
  • «Slå på utelysene ved solnedgang.»

Styr et rom eller en sone

Hvis du organiserer tilbehøret ditt etter rom eller sone, kan du styre områder i huset med én kommando. Få oppmerksomheten til Siri, og si noe som:

• «Slå av lyset nede.»
  • «Slå på vifta på kontoret.»
  • «Slå på varmen oppe.»

Styr et rom med HomePod

Hvis du har en HomePod, kan du styre alt HomeKit-tilbehør i rommet den befinner seg i, med én kommando. Få oppmerksomheten til Siri, og si noe som:

• «Slå av lysene.»
  • «Slå på vifta.»
  • «Slå av lysbryteren.»

Opprett en stemning med Siri

Med stemninger kan du styre flere tilbehør samtidig. Og med Siri kan du også opprette en stemning med kun stemmen din. Her er noen eksempler:

• «Hei, Siri. God natt.»
  • «Hei, Siri. Jeg er hjemme.»
  • «Hei, Siri. Klargjør lesestemningen min.»

Kontroller hjemmets status

Er du i senga og lurer på om du slo av lysene nede? Siri vet det. Få oppmerksomheten til Siri, og si noe som:

• «Er lysene nede slått på?»
  • «Er garasjedøren åpen?»

Styr tilbehøret ditt eksternt

Hvis du har konfigurert et hjemknutepunkt, kan du be Siri om å styre hjemmet ditt mens du er borte.Få oppmerksomheten til Siri, og si noe som:

• «Lås inngangsdøren.»
  • «Slå av lysene i huset i Bergen.»
  • «Still temperaturen i huset i Korgen på 22 grader.»
  • «Aktiver sikkerhetssystemet.»

1. Tilgjengeligheten til samt funksjonene og kommandoene i Siri varierer etter språk og land eller region. Les om hvilke Siri-funksjoner du kan bruke der du befinner deg.

2. HomePod og HomePod mini er kanskje ikke tilgjengelige i enkelte land og regioner.

3. Noe tilbehør kan ikke styres med Siri når enheten din er låst. Du må for eksempel låse opp enheten før du kan bruke Siri til å låse opp døren.