Bruk bevegelser til å navigere på iPhone X og nyere

Bruk bevegelser på iPhone X og nyere til å navigere, bruke fleroppgaver, justere innstillinger og få tilgang til alt det du bruker mest, på en rask måte.

Lær deg det grunnleggende

Bruk sideknappen til å slå på iPhone X eller nyere, sette den i dvale, bruke Siri eller Apple Pay med mer.

diagram som viser volum- og sideknappene på iPhone 11 Pro

Slå enheten av eller på

For å slå enheten på holder du inne sideknappen til du ser Apple-logoen.

For å slå den av holder du inne sideknappen og én av volumknappene samtidig til du ser skyveknappen, og deretter skyver du for å slå av.

Vekk enheten og sett den i dvale

Løft for å vekke eller trykk på skjermen for å vekke iPhone X.

For å sette iPhone X eller nyere i dvale trykker du på sideknappen.

Bruk Siri

Si «Hei, Siri». Eller hold inne sideknappen.

Installer apper

Når du har valgt en app i App Store, dobbeltklikker du på sideknappen for å installere den.

Bruk Apple Pay

For å godkjenne kjøp med Apple Pay ved bruk av Face ID dobbeltklikker du på sideknappen. Deretter ser du på iPhone X eller nyere.

Bruk intuitive bevegelser for å komme deg dit du skal

For å oppnå en uavbrutt overflate – der ingenting kommer i veien for brukeropplevelsen – har vi erstattet Hjem-knappen med nye, men velkjente måter å finne frem på. For å begynne løfter du iPhone og ser på den for å låse opp med Face ID. Eller hvis den ligger på bordet eller en annen flat overflate, kan du løfte eller trykke på den for å vekke den.

Lås opp enheten og gå til Hjem-skjermen

For å låse opp enheten ser du på iPhone, og deretter drar du opp fra bunnen av den låste skjermen. For å gå til Hjem-skjermen kan du når som helst dra opp fra bunnen av skjermen.

animasjon som viser at iPhone 11 Pro låses opp

Fleroppgaver

skjerm som viser fleroppgaver på iPhone 11 Pro

Dra opp fra bunnen av skjermen og hold. Hvis du har en app åpen, drar du til høyre langs bunnen av skjermen for å bytte til en annen app.

Finn widgeter

skjerm som viser widgeter på iPhone 11 Pro

For å se informasjon fra appene du har lagt til i widgeter, drar du til høyre på Hjem-skjermen eller låst skjerm.

Søk

skjerm som viser søk på iPhone 11 Pro

For å finne noe på enheten eller på nettet raskt drar du ned fra midten av skjermen.

Åpne Kontrollsenter

For å justere innstillinger og apper i Kontrollsenter raskt, drar du ned fra øvre høyre hjørne av skjermen.

animasjon som viser at Kontrollsenter åpnes på iPhone 11 Pro

Se varslinger

animasjon som viser at Kontrollsenter åpnes på iPhone 11 Pro

For å se varslingene dine, for eksempel anrop, påminnelser og meldinger, drar du ned fra toppen av skjermen.

Få rask tilgang

skjerm som viser at rask tilgang brukes på iPhone 11 Pro

For å få rask tilgang til elementer øverst på skjermen drar du ned fra bunnen av skjermen. Eller dra opp og ned raskt fra bunnen av skjermen.*

* Rask tilgang er slått av som standard. For å slå på funksjonen går du til Innstillinger > Tilgjengelighet > Berøring. Deretter ruller du ned, trykker på Rask tilgang og slår på funksjonen.