Bruk bevegelser til å navigere på iPhone X og nyere

Bruk bevegelser på iPhone X og nyere for raskt å navigere, bruke fleroppgaver, justere innstillinger og få tilgang til alt du bruker mest.

Lær deg det grunnleggende

Bruk sideknappen til å slå på iPhone X, sette den i dvale, bruke Siri, Apple Pay med mer.

diagram som viser volum- og sideknappene på iPhone X

Slå enheten av eller på

For å slå den på holder du inne sideknappen inntil du ser Apple-logen.

For å slå den av holder du inne sideknappen og én av volumknappene samtidig inntil du ser skyveknappen, og deretter skyver du den for å slå av.

Vekk og sett i dvale

Løft for å vekke, eller trykk for å vekke iPhone X.

Trykk på sideknappen for å sette iPhone X i dvale.

Bruk Siri

Si «Hei Siri.» Eller trykk på og hold inne sideknappen.

Installer apper

Når du har valgt en app i App Store, dobbeltklikker du på sideknappen for å installere den.

Bruk Apple Pay

For å autentisere kjøp med Apple Pay ved bruk av Face ID dobbeltklikker du på sideknappen. Deretter ser du på iPhone X.

Bruk intuitive bevegelser for å komme deg dit du skal

For å oppnå en ubrutt overflate – der ingenting kommer i veien for brukeropplevelsen – har vi erstattet Hjem-knappen med nye, men velkjente måter å finne frem på. For å begynne løfter du iPhone og ser på den for å låse opp med Face ID. Eller hvis den ligger på bordet eller en annen flat overflate, kan du løfte eller trykke på den for å vekke den.

Lås opp enheten, og gå til Hjem-skjermen

For å låse den opp ser du på iPhone X. Deretter drar du opp fra bunnen av låseskjermen. For å gå til Hjem-skjermen kan du når som helst dra opp fra bunnen av skjermen.

animasjon som viser at iPhone X låses opp

Fleroppgaver

skjerm som viser flerfunksjoner på iPhone X

Dra opp fra bunnen av skjermen, og hold. Hvis du har en app åpen, drar du til høyre langs bunnen av skjermen for å bytte til en annen app.

Finn widgeter

skjerm som viser widgeter på iPhone X

For å se informasjon fra appene du har lagt til i widgeter, drar du til høyre fra Hjem-skjermen eller låseskjermen.

Søk

skjerm som viser søk på iPhone X

For raskt å finne noe på enheten eller på nettet drar du ned fra midten av skjermen.

Åpne Kontrollsenter

For raskt å justere innstillinger og apper i Kontrollsenter drar du ned fra øverst til høyre på skjermen.

animasjon som viser at Kontrollsenter åpnes på iPhone X

Se varsler

skjerm som viser varsler på iPhone X

For å se varslene dine, for eksempel anrop, påminnelser og meldinger, drar du ned fra toppen av skjermen.

Få rask tilgang

skjerm som viser at rask tilgang brukes på iPhone X

For å få rask tilgang til elementer øverst på skjermen drar du ned fra bunnen av skjermen. Eller dra opp og ned raskt fra bunnen av skjermen.*

* Rask tilgang er slått av som standard. For å slå på funksjonen går du til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet. Deretter ruller du ned, trykker på Rask tilgang og slår på funksjonen.