Om tilgjengelighet av App Store og iTunes Store

Finn ut mer om endringer som kan føre til at du ikke kan endre betalingsmåten din eller ikke får tilgang til App Store og iTunes Store.

Hvis du ikke kan endre betalingsmåten din i App Store eller iTunes Store

30. juni 2018 vil Apple gjøre endringer for å fortsette å sørge for at de økonomiske dataene dine er beskyttet når du kjøper varer i iTunes Store eller App Store. Som et resultat av disse endringene kan du ikke lenger endre betalingsinformasjonen for Apple-ID-en din fra enheter med følgende versjoner av Apple-programvare:

• iOS 4.3.5 eller eldre
  • macOS 10.8.5 eller eldre
  • Apple TV-programvare 6.2.1 eller eldre1

Hvis du bruker en av disse versjonene på enheten din, og du må endre betalingsmåten din2, oppdaterer du enheten til den nyeste programvareversjonen.

1. Alle Apple TV (2. generasjon)-enheter er berørt.

2. Finn ut mer om hvordan du endrer betalingsmåten din.

Hvis du ikke har tilgang til iTunes Store på enheten din

25. mai 2018 gjorde Apple sikkerhetsendringer som forhindrer Windows XP- eller Vista-PC-er og Apple TV (1. generasjon) i å bruke iTunes Store.

Windows XP- eller Vista-PC-er

Hvis du har en Windows XP- eller Vista-PC, støttes ikke datamaskinen din av Microsoft lenger, og du kan ikke bruke den nyeste versjonen av iTunes eller få tilgang til iTunes Store.

Du kan fortsette å bruke eldre versjoner av iTunes på Windows-PC-en uten støtte fra Apple. Men du kan ikke kjøpe flere varer i iTunes Store eller laste ned de tidligere kjøpene dine på nytt fra den datamaskinen.

Hvis du vil kjøpe varer i iTunes Store og laste ned tidligere kjøp på nytt, må du bruke Windows 7 eller nyere med den nyeste versjonen av iTunes.3

Apple TV (1. generasjon)

Hvis du har Apple TV (1. generasjon), kan du ikke bruke iTunes Store. Apple TV (1. generasjon) er et foreldet Apple-produkt som ikke oppdateres.

For å få tilgang til iTunes Store på Apple TV må du bruke en Apple TV med Apple TV-programvare 5.0 eller nyere.4

3. Den nyeste versjonen av iTunes er tilgjengelig for PC-er som kjører Windows 7 eller nyere. Last ned den nyeste versjonen på apple.com/no/itunes eller fra Microsoft Store.

4. Finn ut mer om nyeste Apple TV på apple.com/no/tv.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.