Om iOS 9-oppdateringer

Denne oppdateringen gjør iPhone, iPad og iPod touch smartere og mer proaktiv med kraftige søkeverktøy og forbedrede Siri-funksjoner. Nye fleroppgavefunksjoner for iPad gjør at du kan arbeide med to apper åpne samtidig, enten side ved side eller med den nye bilde-i-bilde-funksjonen. Innebygde apper styrkes med detaljert informasjon om kollektivtrafikk i Kart, en ny design av Notater-appen og en helt ny News-app. I tillegg gir forbedringer i operativsystemets fundament bedre ytelse, større sikkerhet og opptil én time ekstra batteribrukstid.

iOS 9.3.6

iOS 9.3.6 retter en feil som kunne påvirke ytelsen til GPS-posisjonering, og føre til at det ble vist feil dato og klokkeslett på systemet. Oppdateringen anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/HT201222

iOS 9.3.5

iOS 9.3.5 er en viktig sikkerhetsoppdatering for iPhone og iPad og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 9.3.4

iOS 9.3.4 er en viktig sikkerhetsoppdatering for iPhone og iPad og anbefales for alle brukere.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 9.3.3

iOS 9.3.3 inneholder feilrettinger og sikkerhetsforbedringer for iPhone og iPad.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 9.3.2

iOS 9.3.2 inneholder feilrettinger og sikkerhetsforbedringer for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil som påvirket lydkvaliteten til noe Bluetooth-tilbehør når det var sammenkoblet med iPhone SE.
  • Det rettes en feil som førte til at ordboken noen ganger ikke kunne slå opp definisjoner.
  • Det rettes en feil som gjorde at man ikke kunne skrive inn e-postadresser med japansk Kana-tastatur i Mail og Meldinger.
  • Det rettes en feil i VoiceOver der brukere som hadde angitt stemmen Alex, hørte en annen stemme når mellomrom og tegnsetting ble lest opp.
  • Det rettes en feil som hindret MDM-tjenere i å installere tilpassede B2B-apper.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på dette nettstedet: https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 9.3.1

Det rettes en feil som førte til at apper ikke svarte når du trykte på koblinger i Safari og andre apper.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 9.3

Denne iPhone-, iPad- og iPod touch-oppdateringen inneholder forbedringer i Notater, News, Helse og Apple Music, samt en ny funksjon kalt Night Shift som kan hjelpe deg med å sove bedre om nettene ved å justere lyset på skjermen til en varmere farge etter solnedgang. Dette er noen av de nye funksjonene, forbedringene og feilrettingene i oppdateringen:

Night Shift

• Når Night Shift er aktivert, brukes klokken og den geografiske posisjonen til iOS-enheten din for å avgjøre når solen går ned der du er. Lyset på skjermen justeres så automatisk til en varmere farge, som kan hjelpe deg med å sove bedre om nettene.

Forbedringer i Notater

• Beskytt private notater med Touch ID eller en kode.
  • Sorter notater alfabetisk, etter datoen da de ble opprettet, eller etter sist endret.
  • Når du tegner, kan du raskt åpne et nytt blankt ark ved å sveipe til venstre med to fingre. Du kan også trykke på knappen Ny tegning.
  • Opprett lister enkelt med en ny sjekklisteknapp nederst i hvert notat.
  • Vis miniatyrbilder i stedet for store bilder og vedlegg ved å trykke og holde på et bilde eller vedlegg i et notat.
  • Velg om bilder og videoer du tar i Notater-appen, skal arkiveres i Bilder også.
  • Trykk og hold på en Evernote Export-fil for importere innholdet til Notater.

Forbedringer i News

• Den nye Toppsaker-delen i For deg-fanen framhever dagens viktigste nyhetssaker.
  • Oppdag interessante nyhetskilder i Redaktørens utvalgte; et utvalg kanaler og emner håndplukket av Apple News-redaksjonen.
  • Sveip til venstre på nyhetssaker i For deg på iPhone for å raskt dele eller arkivere dem, eller sveip til høyre for andre valg.
  • Spill av videoer direkte i For deg-fanen, uten å åpne saken.
  • Les saker og se videoer i liggende retning på iPhone.
  • Endre skriftstørrelsen i artikler for å øke lesbarheten.

Forbedringer i Helse

• Tilknyttede tredjepartsapper for bestemte datatyper som vekt, trening og søvn, vises i Helse-appen.
  • Dashbordet i Helse-appen viser nå aktivitetsdata fra Apple Watch for bevegelse, trening og oppreisttimer.
  • Få enkel tilgang til dashbordet og nødinfo med 3D Touch-hurtighandlinger fra Hjem-skjermen.
  • Tredjepartsapper har nå tilgang til aktivitetsringene dine og oppsummeringer på Apple Watch via HealthKit.

Forbedringer i Apple Music

• Legg til sanger fra Apple Music-katalogen i spillelister uten å også legge dem til i biblioteket ditt.
  • Se musikkvideoer i fullskjermvisning på iPad.
  • Se hva som spilles på Beats 1 direkte fra Radio-fanen, uten å lytte til kanalen.
  • Trykk på tittelen til sangen som spilles nå, for å gå til albumet.
  • Se hvilke sanger som er mest populære på et album i Apple Music-katalogen.

Forbedringer i Bilder

• Hent stillbildet fra et Live Photo ved å trykke på Dupliser. Der kan du velge om du vil duplisere Live Photo-versjonen eller kun stillbildet.
  • Ytelsen er forbedret når originalversjoner av bilder og videoer i full størrelse lastes ned fra iCloud-bildebiblioteket.
  • Del Live Photo-bilder mellom iOS og OS X med AirDrop og Meldinger.

Forbedringer i iBooks

• iBooks kan nå lagre PDF-er i iCloud så de er tilgjengelig fra alle enhetene dine.
  • Du kan nå laste ned tidligere kjøpte lydbøker fra iBooks Store.
  • Del kjøpte lydbøker med familiemedlemmer ved hjelp av Familiedeling.
  • Det er lagt til nye kontroller spesielt for Manga så du kan bla raskere i sider og enkelt forstørre tekst.
  • Apple Pencil kan nå markere og arkivere favorittavsnitt til senere.

Forbedringer i Utdanning

• En ny forhåndsvisning av Delt iPad gjør at flere elever kan bruke samme iPad på ulike tidspunkt i løpet av dagen.
  • Det legges til støtte for å logge på iCloud med administrerte Apple-ID-er.
  • Denne versjonen er kompatibel med den nye Klasserom-appen.
  • Nye konfigurasjonsvalg gjør at du kan endre hvordan apper er organisert på Hjem-skjermen.
  • Nye kontroller lar deg avgjøre hvilke apper du vil vise eller skjule på Hjem-skjermen.
  • Det legges til støtte for nye restriksjoner i iCloud-bildebiblioteket og Apple Music.

Forbedringer i CarPlay

• Apple Music-medlemmer har nå tilgang til innholdet sitt i For deg og Nytt via CarPlay.
  • En ny I nærheten-visning i Kart gjør det lett å finne bensinstasjoner, parkering, restauranter, kaféer og andre nødvendigheter nær deg.
  • Siri snakker mer kortfattet når meldinger leses opp eller dikteres i CarPlay.
  • Variasjoner i lydvolum utlignes mellom ulike lydkilder i CarPlay.

Dolby Digital Plus

• Det legges til støtte for å spille av videoer som er kodet med Dolby Digital Plus-lydstrømmer og har støtte for flerkanalutgang med Apple Lightning Digital AV-adapteren.

Forbedringer og feilrettinger for maskinvaretastatur

• Bruk piltastene til å navigere i lister i Spotlight, Mail og Safari.
  • Bruk mellomromstasten til å rulle i Mail.
  • Ytelsen er forbedret når mellomromstasten brukes til å rulle i Safari.
  • Du kan nå åpne programvaretastaturet fra snarveislinjen når et maskinvaretastatur er koblet til.
  • Det rettes en feil som kunne hindre deg i å låse opp iPad med et maskinvaretastatur.
  • Det rettes en feil som førte til at maskinvaretastaturer ikke svarte på påloggingssider.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at skrivefeltet i Meldinger ble skjult bak snarveislinjen når et maskinvaretastatur var tilkoblet.

Andre forbedringer

• I Kart kan du nå trykke på en bestemt kollektivlinje for en uthevet visning av bestemmelsessteder og stopp langs ruten.
  • Kart viser nå flere mulige kollektivlinjer for hvert ruteforslag hvis tilgjengelig.
  • Du kan åpne appen som er tilknyttet et kort i Wallet, ved å trykke på appsymbolet på kortet i Wallet-appen.
  • Du kan nå melde deg inn i en butikks bonusprogram via Apple Pay når du bruker betalingsterminalen.
  • Podkaster legger til støtte for videoavspilling i fullskjermvisning.
  • Aktivitetsappen har en ny treningsøktfane med en månedlig oversikt over nøkkeldata og muligheten til å filtrere etter treningstype.
  • Flytt til iOS gir nå appforslag fra App Store basert på apper du har installert på Android-enheten din.
  • iCloud-lagring legger til proaktiv statusinformasjon og varslinger i apper for å varsle deg før du går tom for lagringsplass.
  • Tofaktorgodkjenning er nå tilgjengelig med alle iCloud-kontoer.
  • Systemspråket er nå tilgjengelig på Spansk (Latin-Amerika).
  • Siri er tilgjengelig på finsk (Finland), hebraisk (Israel) og malay (Malaysia).

Feilrettinger for Enterprise

• Det rettes en feil som kunne hindre åpning av noen apper kjøpt via VPP-programmet etter at de ble oppdatert.
  • iCloud-sikkerhetskopiering støttes for VPP-apper tilordnet til enheter.
  • Det rettes en feil som kunne hindre at sertifikater ble installert riktig ved oppdatering av konfigurasjonsprofiler.
  • Det rettes en feil som kunne forstyrre Internett-forbindelsen for noen IPSec VPN-konfigurasjoner etter at en VPN-økt ble avsluttet.
  • iBooks kan ikke lenger sende bedriftsadministrerte PDF-er med e-post fra uadministrerte kontoer.
  • Det rettes en feil der noen Exchange-brukere opplevde at Kalender sendte flere svar på samme invitasjon.
  • Stabiliteten er forbedret når enheter kobler til OS X-bufringstjeneren.

Feilrettinger for Tilgjengelighet

• 3D Touch er forbedret med tilgjengelighetsvalget Bryterkontroll.
  • Det rettes en feil der VoiceOver forstyrret talen etter diktering.
  • Det rettes en feil der VoiceOver-brukere ikke kunne skrive omtaler på App Store.
  • Det rettes en feil der VoiceOver ikke svarte etter at anrop ble mottatt med Bluetooth-hodetelefoner.
  • Det rettes en feil der stor tekst ble uleselig i Påminnelser.

Andre feilrettinger og ytelses- og stabilitetsforbedringer

• Det rettes en feil som kunne føre til at iOS-enheter ikke kunne slås på etter omstart hvis du manuelt endret datoen til mai 1970 eller tidligere.
  • Det rettes en feil som kunne hindre iCloud-sikkerhetskopier i å fullføres.
  • Det rettes en feil der noen brukere så ufullstendige helsedata etter gjenoppretting fra en iCloud-sikkerhetskopi.
  • Det rettes en feil som førte til at feil batteriprosent ble vist.
  • Det rettes en feil som hindret aktivering av iMessage eller FaceTime for noen brukere.
  • Det rettes en feil som kunne hindre visning av telefongrensesnittet ved innkommende anrop.
  • Det rettes en feil som gjorde det mulig å overstyre restriksjoner på bruk av mobildata.
  • Det rettes en feil som førte til at Watch-appen inneholdt varslingsinnstillinger for apper som ikke var installert på Apple Watch.
  • Stabiliteten er forbedret når 3D Touch brukes på tastaturet.
  • Stabiliteten er forbedret når du konfigurerer telefonsvareren i Telefon-appen.
  • Stabiliteten er forbedret i Mail når det er lite lagringsplass igjen på enheten.
  • Mail har blitt mer stabil når Mail Drop brukes for å sende store vedlegg.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Finn ut mer på http://www.apple.com/no/ios/feature-availability og http://www.apple.com/no/ios/updates/

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 9.2.1

Oppdateringen inneholder sikkerhetsoppdateringer og feilrettinger, blant annet rettes en feil som kunne hindre at appinstallasjoner ble fullført ved bruk av MDM-tjenere.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: https://support.apple.com/HT201222?viewlocale=no_NO

iOS 9.2

Oppdateringen inneholder forbedringer og problemløsninger, blant annet disse:

• Apple Music-forbedringer
    • Du kan nå opprette nye spillelister når du legger til sanger i en spilleliste.
    • Spillelisten som ble endret sist, vises nå øverst når du legger til sanger i spillelister.
    • Last ned albumer og spillelister fra iCloud-musikkbiblioteket ditt ved å trykke på iCloud-nedlastingsknappen.
    • Bruk den nye nedlastingsindikatoren ved siden av hvert spor i Min musikk og Spillelister til å se hvilke sanger som er lastet ned.
    • Se verk, komponister og musikere når du blar i klassisk musikk i Apple Music-katalogen.
  • News-appen har en ny Top Stories-del der du kan holde deg oppdatert om dagens viktigste hendelser (tilgjengelig i USA, Storbritannia og Australia).
  • Du kan bruke Mail Drop i Mail til å sende store vedlegg.
  • iBooks støtter nå 3D Touch for å bruke peek og pop på sider fra innholdsfortegnelsen, notater eller bokmerker, eller fra søkeresultater i boken.
  • iBooks støtter nå at du kan lytte til lydbøker mens du blar i biblioteket, leser andre bøker eller utforsker iBooks Store.
  • iPhone støtter nå import av bilder og videoer med USB-kamera-adapter.
  • Forbedret stabilitet i Safari.
  • Forbedret stabilitet i Podkaster.
  • Det rettes en feil som førte til at e-postvedlegg var utilgjengelige for brukere med POP-kontoer.
  • Det rettes en feil der e-postvedlegg noen ganger overlappet med tekst i e-poster.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at Live Photo ble slått av etter gjenoppretting fra en tidligere iCloud-sikkerhetskopi.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at Kontakter-søk ikke viste noen treff.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at Kalender ikke viste alle sju ukedagene.
  • Det rettes en feil der kameraskjermen på iPad gikk i svart under forsøk på å ta opp video.
  • Det rettes en feil som kunne gjøre aktivitetsappen ustabil hvis appen var åpen under overgangen til sommer- eller vintertid.
  • Det rettes en feil som kunne hindre visning av data i helseappen.
  • Det rettes en feil som kunne hindre at Wallet ble oppdatert, og at varsler ble vist på låst skjerm.
  • Det rettes en feil der oppdatering av iOS kunne føre til at alarmer ikke gikk av.
  • Det rettes en feil der noen brukere ikke kunne logge på Finn iPhone.
  • Det rettes en feil som hindret fullføring av manuelle sikkerhetskopieringer til iCloud.
  • Det rettes en feil der bruk av iPad-tastaturet kunne føre til at tekstmarkeringsmodusen ble utløst utilsiktet.
  • Reaksjonstiden til tastaturet er forbedret ved bruk av hurtigsvar på meldinger.
  • Inntasting av tegn på kinesiske tastaturer med 10 taster (pinyin og strek) er forbedret med en ny, utvidet tegnsettingsvisning og bedre tegnforslag.
  • Det rettes en feil på kyrilliske tastaturer der låsetasten ble aktivert når du skrev tekst i URL- eller e-postfelt.
  • Tilgjengelighet-forbedringer
    • Det rettes flere feil med bruk av VoiceOver og ansiktsgjenkjenning i Kamera.
    • Det legges til VoiceOver-støtte for å vekke skjermen fra dvale.
    • Det legges til VoiceOver-støtte for å åpne appveksleren med 3D Touch.
    • Det rettes en feil med Begrenset tilgang ved avslutting av telefonsamtaler.
    • Bryterkontrollfunksjonaliteten er forbedret for 3D Touch.
    • Det rettes en feil i talehastigheten for Les opp skjerm.
  • Siri er nå tilgjengelig på arabisk (Saudi-Arabia, Forente arabiske emirater).

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: https://support.apple.com/HT201222?viewlocale=no_NO

iOS 9.1

Oppdateringen inneholder nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger, blant annet:

• Live Photo registrerer nå at du hever eller senker iPhone, slik at Live Photo-bildene utelater denne bevegelsen fra opptaket.
  • Det legges til over 150 nye emojitegn med full støtte for emojier fra Unicode 7.0 og 8.0.
  • Stabiliteten er forbedret i blant annet CarPlay, Musikk, Bilder, Safari og Søk.
  • Ytelsen er forbedret i fleroppgavegrensesnittet.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at Kalender ikke svarte i månedsvisningen.
  • Det rettes en feil som hindret noen brukere i å åpne Game Center.
  • Det rettes en feil som førte til at innholdet ble zoomet inn i noen apper.
  • Det rettes en feil som kunne vise uriktig antall uleste e-poster for POP-kontoer.
  • Det rettes en feil som gjorde at man ikke kunne fjerne nylige kontakter fra nye SMS- eller e-postmeldinger.
  • Det rettes en feil som førte til at noen meldinger ikke ble vist i Mail-søk.
  • Det rettes en feil som etterlot et grått felt i visualiseringen av lydmeldinger.
  • Det rettes en feil som førte til aktiveringsfeil hos noen operatører.
  • Det rettes en feil som førte til at noen apper ikke kunne oppdateres fra App Store.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 9.0.2

Oppdateringen inneholder forbedringer og problemløsninger, blant annet disse:

• Det rettes en feil i innstillingen som slår av og på mobildatabruk for apper.
  • Det rettes en feil som hindret noen brukere i å aktivere iMessage.
  • Det rettes en feil der manuelle sikkerhetskopieringer til iCloud kunne bli avbrutt.
  • Det rettes en feil der skjermen feilaktig ble rotert ved mottak av varslinger.
  • Podkaster inneholder stabilitetsforbedringer.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 9.0.1

Denne oppdateringen inneholder følgende feilrettinger:

• Retter en feil der noen brukere ikke kunne fullføre oppsettsassistenen etter oppdateringen.
  • Retter en feil der alarmer og nedtellinger noen ganger ikke ble avspilt.
  • Retter en feil i Safari og Bilder der videoer satt på pause noen ganger viste en forvrengt bilderamme.
  • Retter en feil der noen brukere med en tilpasset APN-konfigurasjon via en profil mistet mobildata.

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO

iOS 9.0

Denne oppdateringen gjør iPhone, iPad og iPod touch smartere og mer proaktiv med kraftige søkeverktøy og forbedrede Siri-funksjoner. Nye fleroppgavefunksjoner for iPad gjør at du kan arbeide med to apper åpne samtidig, enten side ved side eller med den nye bilde-i-bilde-funksjonen. Innebygde apper styrkes med detaljert informasjon om kollektivtrafikk i Kart, en ny design av Notater-appen og en helt ny News-app. I tillegg gir forbedringer i operativsystemets fundament bedre ytelse, større sikkerhet og opptil én time ekstra batteribrukstid.

Intelligens

• Proaktiv hjelp
    • Relevant informasjon vises selv før du har begynt å skrive.
    • Du blir varslet om når du bør dra for å rekke avtaler, med høyde for trafikkforhold.
    • Enheten lærer hva du lytter til på bestemte steder eller til bestemte tider på dagen, og viser automatisk avspillingskontroller til medieappene du foretrekker.
    • Foreslåtte hendelser og kontaktinfo legges til i apper basert på informasjon funnet i Mail.
  • Siri-forbedringer
    • Søk i private bilder og videoer etter dato, sted eller albumnavn.
    • Be Siri opprette påminnelser basert på ting du ser på i apper, inkludert Safari, Mail, Notater og Meldinger.
    • Be om veibeskrivelser med kollektivtransport.
  • Forbedringer i Spotlight-søk
    • Se sportsresultater, værforhold og aksjekurser.
    • Gjør enkle matematiske utregninger og konverteringer.
    • Start meldinger, telefonsamtaler eller FaceTime-anrop fra søketreff på kontakter.

Nye iPad-funksjoner

• Slide Over
    • Gjør raske handlinger i andre apper uten å forlate appen du hadde åpen.
    • Bytt enkelt mellom Slide Over-apper.
    • Støttes av Apple-apper og tilrettelagte tredjepartsapper.
  • Split View
    • Vis og bruk to apper samtidig.
    • Endre størrelsen på vinduene for å vie like mye plass til begge appene eller sette hovedfokus på én app.
    • Støttes av Apple-apper og tilrettelagte tredjepartsapper.
  • Bilde-i-bilde
    • Bruk andre apper samtidig som du ser på videoer.
    • Støtter avspilling av Safari-videoer, FaceTime, Videoer, Podkaster og tilrettelagte tredjepartsapper.
  • QuickType-forbedringer
    • Multi-Touch-bevegelser gjør det enklere å markere tekst på iPad.
    • Få rask tilgang til tekstredigeringsverktøy med snarveislinjen på iPad.
    • Støtte for bruk av snarveier med trådløst tastatur.
    • Støtte for alle Unicode-emojiflagg.

Inkluderte apper

• Kartforbedringer
    • I utvalgte storbyer finnes det nå støtte for kollektivtransport, detaljert informasjon om undergrunnsstasjoner med inn- og utganger, ruteplaner og veibeskrivelser.
    • Se etter steder i nærheten etter kategori, for eksempel Mat, Drikke, Handel, Underholdning og mer.
    • Apple Pay-støtte indikeres i stedsinformasjonen til forhandlere som tilbyr tjenesten.
    • Stedsinformasjonen til landemerker og byer inneholder nå også opplysninger fra Wikipedia.
  • Oppdatert Notater-app
    • Legg til bilder i notater enten via kameraet på enheten eller fra bildebiblioteket ditt.
    • Lag nyttige sjekklister, og kryss av punktene med et trykk.
    • Bruk en finger til å tegne ideene dine.
    • Arkiver interessante objekter direkte fra andre apper via delingsmenyen.
  • En helt ny News-app
    • Les artikler fra dine favorittaviser, -blader og -blogger, eller velg blant millioner av emner å følge.
    • Appen legger til rette for vakker typografi og layout, bildegallerier, videoer, animasjoner og mer.
    • Bla gjennom artikler under For You som er samlet sammen basert på dine interesser. Se anbefalte kanaler og emner i Explore-fanen. Jo mer du leser i News, jo mer tilpasses innholdet til dine interesser.
    • Del artikler enkelt med venner, eller arkiver dem så du kan lese dem senere, selv uten Internett-forbindelse.
  • Mail-forbedringer
    • En forbedret søkefunksjon gjør at du enkelt kan finne det du leter etter ved å filtrere treffene etter avsender, mottaker, emne eller en kombinasjon av filter.
    • Med støtte for Tekstendringer kan du markere bilder og PDF-vedlegg med tekst, figurer og til og med signaturen din, og sende dem tilbake, alt uten å forlate Mail-appen.
    • Du kan enkelt arkivere vedlegg du mottar, eller legge til filer fra iCloud Drive eller andre dokumentleverandører mens du skriver en ny melding.
  • Forbedringer i Apple Pay og Wallet
    • Legger til støtte for Discover-kort.
    • Det legges til støtte for lojalitetskort og handlekort fra forhandlere.
    • Du kan forberede betalinger ved å dobbelttrykke på Hjem-knappen fra låst skjerm og holde fingeren på Touch ID, så du er klar når det er din tur til å betale.
  • Ny iCloud Drive-app
    • Søk enkelt etter filer, eller bla i den nye iCloud Drive-appen etter dato, navn eller etiketter du har lagt til på Mac.
    • Åpne filer i kompatible apper, eller del dem med hvem du vil.
    • Organiser mapper og filer.
    • Hent iCloud Drive-appen ved å gå til Innstillinger > iCloud > iCloud Drive og velge Vis på Hjem-skjerm.
  • CarPlay-forbedringer
    • Du kan nå spille av lydmeldinger i bilen og høre hva venner har på hjertet.
    • Oppdateringen gir full støtte for bruk av innebygde kontroller i bilen til å bla gjennom lister eller panorere i Kart.
    • Støtter CarPlay-apper fra bilprodusenter.

Fundament

• Lenger batterilevetid.
    • Opptil én time ekstra batteritid før du trenger å lade enheten.
    • Skjermen slås av når enheten ligger opp ned, for å spare strøm.
    • Spareblussmodusen optimaliserer ytelsen for å gi opptil tre timer ekstra brukstid.
  • Programvareoppdateringer krever mindre plass før nedlasting og gir deg muligheten til å installere oppdateringen senere.
  • iOS-apper og brukergrensesnittet bruker nå Metal for raskere rulling på sider,  jevnere animasjoner og bedre ytelse totalt sett.
  • Sikkerheten økes med støtte for tofaktorgodkjenning og en sekssifret enhetskode på enheter med Touch ID.

Andre forbedringer

• Ny San Francisco-systemfont.
  • Legg igjen en melding hvis mottakeren ikke er tilgjengelig for FaceTime-anrop.
  • Del telefonsvarermeldinger fra Telefon-appen via delingsfunksjonen.
  • Følg flyavganger og pakkeforsendelser med datadetektorer.
  • Helseappen legger til støtte for datatypene reproduktiv helse, UV-stråling, vanninntak og stillesitting.
  • HomeKit legger til støtte for elektriske vinduer og persienner, bevegelsessensorer og sikkerhetssystemer i hjemmet.
  • Podkaster har fått en ny design som gjør det enkelt å finne de nyeste episodene av favorittprogrammene dine, og appen varsler deg når nye episoder blir tilgjengelige.
  • Wi-Fi-anrop støttes på iPad, iPod touch og Mac av noen operatører, uten at iPhone er i nærheten.
  • Wi-Fi-hjelp bruker automatisk mobildata når Wi-Fi-forbindelsen er svak.
  • Overfør innhold fra Android-enheter med appen Flytt til iOS. Finn ut mer på http://www.apple.com/no/move-to-ios.

Utvidet språkstøtte

• Ny PingFang-systemfont for kinesisk.
  • Bedre automatisk korrigering, ordforslag og læring for kinesisk i QuickType.
  • Ny design av inndatametoden for tegnsetting på kinesiske tastaturer med 10 taster.
  • Oppdatert grensesnitt for språk som skrives fra høyre mot venstre.
  • Siri støttes nå i Norge, Belgia (fransk og nederlandsk) og Østerrike.
  • Spotlight-søk støttes nå i Mexico.
  • Nye tastaturer er lagt til for fransk (Belgia), gujarati, hindi (transkripsjon), hinglish, punjabi, spansk (Mexico), telugu og tysk (Østerrike).
  • Tekstforslag støttes for fransk (Belgia), koreansk, russisk, spansk (Mexico), tyrkisk og tysk (Østerrike).
  • Diktering støttes nå på engelsk (Irland, Filippinene, Sør-Afrika), fransk (Belgia), nederlandsk (Belgia), spansk (Chile, Colombia) og tysk (Østerrike).
  • Stavekontroll tilgjengelig på finsk og koreansk.
  • Definisjonsordliste tilgjengelig på norsk, hindi og svensk.
  • Tospråklig ordliste tilgjengelig for fransk-engelsk og tysk-engelsk.
  • Ny automatisk korrigering, og forbedret ordforslag og læring for japansk i QuickType.
  • Mulighet for å veksle mellom tallsystemer på arabisk og hindi.

Bedrifter og skole

• Tilordne apper direkte til iOS-enheter uten å konfigurere en iTunes Store-konto.
  • Bedre kalenderytelse for kunder som bruker Microsoft Exchange ActiveSync v16.
  • Utvidet støtte for VPN per app for innebygde IPSec- og IKEv2-VPN-klienter.
  • Nye nettverkskontroller for administrerte apper for å begrense kostnader ved dataroaming i utlandet.
  • Nye begrensninger for å hindre endring av koder, enhetsnavn og bakgrunner, og for å deaktivere AirDrop på administrerte enheter.
  • Apputvidelser i tredjepartsapper støtter nå VPN, avansert innholdsfiltrering og trådløse abonnementsnettverk.

Tilgjengelighet

• Trykktilpassing gir brukere med nedsatt motorisk kontroll større mulighet til å kontrollere trykk på skjermen.
  • Tilpass funksjoner eller opprett dine egne med metoder for bryterkontroll.
  • Siri-stemmer støttes også for VoiceOver-brukere.
  • Ekstra tilpassing av AssistiveTouch.
  • Støtte for tastegjentakelse, langsomme taster og trege taster på eksterne tastaturer.
  • Forbedret lyddirigering for MFi-høreapparater for å velge hvor lyd skal spilles av.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Finn ut mer på http://www.apple.com/no/ios/feature-availability og http://www.apple.com/no/ios/whats-new

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=no_NO