Bruk mobiltelefonnummeret ditt som Apple-ID

Når du oppretter en ny Apple-ID, kan du i noen land eller regioner bruke mobiltelefonnummeret ditt som Apple-ID-brukernavn.

Slik fungerer det

Hver gang du konfigurerer en iPhone, iPad, eller iPod touch, har du valget mellom å logge på med Apple-ID-en du allerede har, eller å opprette en ny konto. Hvis du oppretter en ny Apple-ID i iOS 11 eller nyere, kan du kanskje bruke mobiltelefonnummeret ditt som brukernavn i enkelte land eller regioner. Hvis du bor i Fastlands-Kina, bruker du mobiltelefonnummeret ditt som begynner på +86. Hvis du bor i India, bruker du nummeret ditt som begynner på +91. Avhengig av operatøren din kan du kanskje opprette en ny konto med et telefonnummer på enkelte Android-enheter. Bare velg Opprett en Apple-ID fra Apple-ID-påloggingsskjermen, og følg instruksjonene for å opprette den nye kontoen.

Når kontoen er opprettet, kan du bruke den til å logge deg på hvilken som helst Apple-enhet eller -tjeneste. Hver gang du logger deg på en ny enhet, app, eller tjeneste, oppgir du mobiltelefonnummeret ditt – inkludert landskoden – og passordet. Pass på at du logger deg på med den samme Apple-ID-en overalt, slik at Apple-enhetene og -tjenestene fungerer sømløst sammen.

Hvis du allerede har en e-postadresse som Apple-ID, er det ikke sikkert du kan endre den til et mobiltelefonnummer. Men du kan knytte andre telefonnumre eller e-postadresser til kontoen din på Apple-ID-kontosiden.

Dette trenger du

Dette trenger du for å logge deg på når du bruker mobiltelefonnummeret ditt som Apple-ID:

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller nyere
  • Mac med macOS High Sierra eller nyere
  • Apple Watch med watchOS 4 eller nyere
  • Apple TV med tvOS 11 eller nyere
  • Apple.comiCloud.com og andre nettsteder og nettressurser fra Apple*
  • Apple-tjenester på tredjepartsenheter

*Avhengig av hvordan du opprettet Apple-ID-en, kan du bli bedt om å bytte brukernavn fra et telefonnummer til en e-postadresse. Det kan også hende at du må oppgi tilleggsinformasjon.

Kontosikkerhet

Sikkerhetskravene til kontoen kan variere avhengig av hvor du opprettet kontoen, og hvor mye personlig informasjon som er tilknyttet den. Når du bruker en Apple-enhet, er det best å bruke tofaktorautentisering. Noen ganger kan du bli bedt om å gå gjennom eller oppgradere sikkerheten når du logger deg på en Apple-enhet eller et Apple-nettsted.

Meldinger fra Apple

Siden telefonnummer-baserte Apple-ID-er ikke har en tilknyttet e-postadresse, får du informasjon fra Apple via Meldinger på iPhone, iPad, eller iPod touch og på Apple-ID-kontosiden din.

For å være sikker på at du får viktige meldinger om kontoen på alle iOS-enhetene du har, må du logge på iCloud, iMessage og FaceTime med telefonnummeret du bruker som Apple-ID. Hvis du logger deg på iCloud på en iPhone eller annen iOS-enhet uten SIM-kort, kan du ikke bruke FaceTime og iMessage. Du kan alltid se meldingene du har fått fra Apple på Apple-ID-kontosiden din.

Endre Apple-ID-en din til et annet mobiltelefonnummer

Avhengig av landet eller regionen du bor i, og hvordan du opprettet Apple-ID-en din, kan det hende at du kan endre Apple-ID-en til et annet mobiltelefonnummer fra Apple-ID-kontosiden eller på en iPhone, iPad eller iPod touch.

I Fastlands-Kina må den nye Apple-ID-en din være et annet mobiltelefonnummer med landskoden +86. I India må den nye Apple-ID-en din være et annet mobiltelefonnummer med landskoden +91.

Fra kontosiden til Apple-ID-en din

1. Logg deg av alle Apple-tjenester og -enheter som bruker Apple-ID-en din.
  2. Gå til appleid.apple.com, og logg på.
  3. Klikk på Rediger under Konto.
  4. Klikk på Endre Apple-ID under Apple-ID-en.
  5. Når du har lagt inn mobiltelefonnummeret du vil bruke som Apple-ID, blir en verifiseringskode sendt til deg på det mobiltelefonnummeret. Skriv verifiseringskoden fra teksten inn i feltene som kommer opp.
  6. Logg på alle Apple-tjenester på nytt med den nye Apple-ID-en.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Logg deg av alle Apple-tjenester og -enheter som bruker Apple-ID-en, bortsett fra den du bruker til å endre Apple-ID-en.
  2. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Navn, telefonnummer, e-post.
  3. Ved siden av «Kan nås på» trykker du på Rediger > Slett.
  4. Trykk på Fortsett, og følg instruksjonene.
  5. Når du har lagt inn mobiltelefonnummeret du vil bruke som Apple-ID, blir en verifiseringskode sendt til deg på det mobiltelefonnummeret. Skriv verifiseringskoden fra teksten inn i feltene som kommer opp.
  6. Logg på alle Apple-tjenester på nytt med den nye Apple-ID-en.

Hvis det nye mobiltelefonnummeret ditt allerede er tilknyttet Apple-ID-en din som iMessage-telefonnummer, delt telefonnummer eller godkjent telefonnummer, trenger du ikke å verifisere det.

Fikk du ikke en kode? Hvis du bruker iOS 11.3 eller nyere på iPhone, er det ikke sikkert du trenger å oppgi en verifiseringskode. I enkelte tilfeller kan det godkjente telefonnummeret ditt automatisk verifiseres i bakgrunnen på iPhone. Da blir det én mindre ting å gjøre, og kontoen din er fortsatt beskyttet med tofaktorautentisering.

Hvis du flytter til et nytt land eller en ny region

Du kan endre brukernavnet ditt til et nytt mobiltelefonnummer. Bare sørg for at mobiltelefonnummeret kan verifiseres via SMS. Deretter oppdaterer du faktureringsinformasjonen i iTunes og App StoreEnhetsinnstillinger eller Systemvalg eller Apple-ID-kontosiden, og så følger du trinnene for å endre Apple-ID-en.