Jobbe med bilder i Clips på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan legge til bilder i en video og gi dem liv ved å panorere og zoome i dem.

Du kan ta bilder med Clips, eller du kan velge et fra Bilder-biblioteket. Du kan også ta opp videoklipp og kombinere dem med bilder for å lage en videomontasje.

Åpne eller lag en video

1. Finn og åpne Clips*. Den siste videoen du jobbet med, åpnes automatisk.
  2. For å lage en ny video trykker du på  øverst til venstre, og deretter trykker du på . For å åpne en lagret video sveiper du for å se lagrede videoer, trykk på videoen, og trykk på Åpne.

* Finner du ikke Clips-appen? Sveip til høyre fra Hjem-skjermen til en skjerm vises med et Søk-felt øverst, og deretter skriver du Clips i Søk-feltet. Ser du fortsatt ikke appen? Du kan ha fjernet den. Les om hvordan du gjenoppretter en app du har fjernet.

Ta et bilde eller velg et fra biblioteket

Kamerafunksjonene er praktisk plassert rett ovenfor opptaksknappen:

•  Slå LED-blitsen på eller av på iPhone eller iPod touch.
  •  Ta et bilde som du kan legge til videoen
  •  Bytt mellom hovedkameraet og selfiekameraet.

For å velge et bilde fra Bilder-biblioteket trykker du på Bibliotek og deretter på bildet du vil legge til i videoen. Når du er klar, trykker du på og holder nede opptaksknappen for å legge det til i videoen du lager.

Legg til, panorer og zoom bildet

1. Trykk og hold  så lenge du vil at bildet skal vises i videoen. Eller sveip opp på opptaksknappen for å låse den.
  2. Klyp og dra bildet i skjermen for å flytte bildet. Clips tar opp bevegelsene i videoen og optimaliserer dem automatisk for at de skal se sømløse ut.
  3. Slipp opptaksknappen for å stoppe. Trykk på opptaksknappen hvis den er låst. Bildet legges til tidslinjen nederst på skjermen. Hvis du har lagt til et bilde i en video som allerede har klipp, legges bildet til etter de andre klippene.
  4. Trykk på  for å forhåndsvise bildet.
  5. Hvis du vil endre varigheten på bildet, kan du trimme klippet:
    • Trykk på bildet i tidslinjen, og trykk deretter på
    • Dra start- og sluttmarkørene for å angi starten og slutten på klippet.
    • Trykk på Bruk.
  6. Hvis du vil fjerne bildet fra tidslinjen, velger du bildet i tidslinjen nederst på skjermen, og deretter trykker du på .