Jobbe med bilder i Clips på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan legge til bilder i en video og gi dem liv ved å panorere og zoome i dem.

Du kan ta bilder med Clips, eller du kan velge et fra Bilder-biblioteket. Du kan også ta opp videoklipp og kombinere dem med bilder for å lage en videomontasje.

Åpne eller lag en video

1. Finn og åpne Clips*. Den siste videoen du jobbet med, åpnes automatisk.
  2. For å lage en ny video trykker du på  øverst til venstre, og deretter trykker du på . For å åpne en lagret video sveiper du for å se lagrede videoer, trykk på videoen, og trykk på Åpne.

* Finner du ikke Clips-appen? Sveip til høyre fra Hjem-skjermen til en skjerm vises med et Søk-felt øverst, og deretter skriver du Clips i Søk-feltet. Ser du fremdeles ikke appen? Last ned Clips fra App Store.

Ta et bilde eller velg et fra biblioteket

Kamerafunksjonene er praktisk plassert rett ovenfor opptaksknappen:

•  Slå LED-blitsen på eller av på iPhone eller iPod touch.
  •  Ta et bilde som du kan legge til videoen
  •  Bytt mellom hovedkameraet og selfiekameraet.

For å velge et bilde fra Bilder-biblioteket trykker du på Bibliotek og deretter på bildet du vil legge til i videoen. Når du er klar, trykker du på og holder nede opptaksknappen for å legge det til i videoen du lager.

Legg til, panorer og zoom bildet

1. Trykk og hold  så lenge du vil at bildet skal vises i videoen. Eller sveip opp på opptaksknappen for å låse den.
  2. Klyp og dra bildet i skjermen for å flytte bildet. Clips tar opp bevegelsene i videoen og optimaliserer dem automatisk for at de skal se sømløse ut.
  3. Slipp opptaksknappen for å stoppe. Trykk på opptaksknappen hvis den er låst. Bildet legges til tidslinjen nederst på skjermen. Hvis du har lagt til et bilde i en video som allerede har klipp, legges bildet til etter de andre klippene.
  4. Trykk på  for å forhåndsvise bildet.
  5. Hvis du vil endre varigheten på bildet, kan du trimme klippet:
    • Trykk på bildet i tidslinjen, og trykk deretter på
    • Dra start- og sluttmarkørene for å angi starten og slutten på klippet.
    • Trykk på Bruk.
  6. Hvis du vil fjerne bildet fra tidslinjen, velger du bildet i tidslinjen nederst på skjermen, og deretter trykker du på .