Lag og del en video med Clips på iPhone, iPad eller iPod touch

Bruk Clips-appen til å ta opp en video, legge til bilder med mer og dele resultatet med venner og på sosiale medier.

Med Clips-appen kan du ta opp video og legge til animerte tekster i videoen mens du tar opp. Du kan også kombinere flere videoklipp og stillbilder i én sammenhengende video, og deretter legge til effekter som filtre, emojier og musikk.

Ta opp et nytt videoklipp

1. Åpne Clips-appen.*
  2. Trykk på  øverst til venstre, og trykk så på .
  3. Hold inne  for å starte opptaket. Hvis du ikke vil holde inne knappen, sveiper du opp på opptaksknappen for å låse den.
  4. Slipp opptaksknappen for å stoppe opptaket. Hvis du låste opptaksknappen, trykker du på den for å stoppe opptaket. Finn det nye klippet i tidslinjen nederst på skjermen.
  5. Du kan se opptakene dine ved å trykke på et klipp i tidslinjen og deretter trykke på .

*Finner du ikke Clips-appen? Sveip ned fra midten av Hjem-skjermen, og skriv Clips i Søk-feltet. Ser du fortsatt ikke appen? Du kan ha fjernet den. Finn ut hvordan du gjenoppretter en app du har fjernet.

Legg flere klipp til en video

Du kan ta mange nye klipp etter hverandre og så kombinere flere klipp til én video. Når du legger et klipp til en video, vises det nye klippet etter det forrige i tidslinjen. Når du spiller av videoen, spilles alle klippene av i den rekkefølgen de vises i tidslinjen.

Du kan også legge til eksisterende stillbilder og videoer fra biblioteket ditt med denne fremgangsmåten:

1. Trykk på Bibliotek.
  2. Trykk på et eksisterende bilde eller en video.
  3. Hold  like lenge som du vil at bildet eller videoen skal vises. Hvis du for eksempel velger et bilde og holder  i tre sekunder, vises bildet i videoen i tre sekunder. Og hvis du velger en eksisterende video i biblioteket og holder  i fem sekunder, vises de første fem sekundene i videoen.
  4. Når du har lagt til et klipp, kan du endre rekkefølge på klippene eller fjerne dem.
    • For å endre rekkefølge på klipp trykker du på og holder et klipp i tidslinjen, og deretter drar du det til venstre eller høyre.
    • For å fjerne et klipp fra en video velger du klippet i tidslinjen, og deretter trykker du på . Eller du kan dra klippet mot toppen av skjermen.

Legg til et selfiemotiv fra iPhone X

Med selfiemotiver på iPhone X blir Clips enda gøyere. TrueDepth-kameraet plasserer deg i landskap med nydelig animasjon, abstrakt kunst og til og med om bord i Millenium Falcon fra Star Wars: The Last Jedi.

Hver stemning er en fullstendig 360-graders opplevelse, så uansett hvordan du beveger iPhone X, er du omgitt av stemningen på alle kanter.

1. Trykk på Stemninger.
  2. Finn en stemning du ønsker å bruke.
  3. Hold iPhone X foran ansiktet ditt.
  4. Hold  for å legge til stemningen til filmtidslinjen.

Finn ut hva du kan gjøre hvis selfiemotiver ikke roterer i Clips på iPhone X.

Del videoer

1. Hvis videoen du vil dele ikke er åpen, trykker du på  øverst til venstre.
  2. Hvis du ikke ser videoen du vil ha, drar du til venstre for å se flere av videoprosjektene dine. Deretter trykker du på en video for å åpne den.
  3. Trykk på , og velg deretter hvordan du vil dele. I tillegg til de vanlige måtene for å dele, har Clips også Smart deling – et raskt valg av venner basert på hvem som vises i videoen og hvem du snakker mest med. Bare trykk på bildet til vennen din som vises med et lite, grønt Meldinger-symbol.

Slett et prosjekt

1. Trykk på  øverst til venstre.
  2. Velg prosjektet du vil slette.
  3. Trykk på .