Endre bildet på skrivebordet (bakgrunn) på Mac

Mac kommer med mange fotografier og andre bilder som du kan bruke som skrivebordsbilder (bakgrunn) for å tilpasse utseendet til Mac. Eller du kan bruke dine egne.

Velge et skrivebordsbilde i Systemvalg

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Skrivebord og skjermsparer.
  3. Fra Skrivebord-panelet velger du en bildemappe til venstre, og deretter klikker du på et bilde til høyre for å endre skrivebordsbildet.

macOS Mojave eller nyere kan du også velge fra dynamiske skrivebordsbilder, som endres automatisk i løpet av dagen basert på klokkeslettet der du befinner deg.

Legge til en mappe med dine egne bilder

For å legge til en mappe med dine egne bilder klikker du på Legg til-knappen (+) under listen over mapper, og deretter velger du mappen som inneholder bildene dine.

For å oppnå et best mulig resultat bør du velge bilder som er lagret på startdisken. Det er ikke sikkert at bilder som er lagret på en annen disk, lastet inn som de skal etter omstart av Macen, avhengig av hvor raskt den andre disken blir tilgjengelig etter at maskinen starter.

Endre skrivebordsbilde fra Bilder

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Hvis du bruker flere skjermer, drar du Bilder-vinduet over skrivebordet du vil endre.
  3. Kontroll-klikk (eller høyreklikk) på bildet du vil bruke.
  4. Velg Del fra snarveismenyen, og velg deretter Angi skrivebordsbilde fra undermenyen.

Endre skrivebordsbilde fra Finder

1. Finn bildefilen du vil bruke fra Finder-vinduet eller skrivebordet.
  2. Kontroll-klikk (eller høyreklikk) på filen, og velg deretter Angi skrivebordsbilde fra snarveismenyen. Hvis du bruker flere skjermer, endrer dette bare bakgrunnen på hovedskjermen.

Hvis du ikke ser Angi skrivebordsbilde fra snarveismenyen, skal du se en undermeny som heter Tjenester i stedet. Velg Angi skrivebordsbilde derfra.