Slik endrer du bakgrunnen på Mac

Mac-maskinen inkluderer mange fotografier og andre bilder som du kan bruke som skrivebordsbilde (bakgrunn) for å gi Mac-maskinen et tilpasset utseende. Eller du kan bruke ditt eget.

Følg denne fremgangsmåten for å endre skrivebordsbildet som brukes som bakgrunn på skjermen din. Du kan gjøre det fra BilderFinder eller Skrivebord-innstillingene.

Snarveismeny for Bilder

Endre skrivebordsbilde fra Bilder

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Hvis du bruker flere skjermer, drar du Bilder-vinduet over skrivebordet du vil endre.
  3. Kontroll-klikk (eller høyreklikk) på bildet du vil bruke.
  4. Velg Del fra snarveismenyen, og velg deretter Angi skrivebordsbilde fra undermenyen.

Snarveismeny for Finder

Endre skrivebordsbilde fra Finder

1. Finn bildefilen du vil bruke fra Finder-vinduet eller skrivebordet.
  2. Kontroll-klikk (eller høyreklikk) på filen, og velg deretter Angi skrivebordsbilde fra snarveismenyen. Hvis du bruker flere skjermer, endrer dette bare bakgrunnen på hovedskjermen.

Hvis du ikke ser Angi skrivebordsbilde fra snarveismenyen, skal du se en undermeny som heter Tjenester i stedet. Velg Angi skrivebordsbilde derfra.

Velge skrivebordsbilde fra Skrivebord-innstillingene

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Skrivebord og skjermsparer.
  2. Velg en mappe med bilder til venstre fra Skrivebord-fanen, og klikk deretter på et bilde til høyre.

Vindu for skrivebord og skjermsparer-valg

Klikk på Legg til-knappen  under listen med mapper for å legge til en mappe med dine egne bilder. Hvis du vil ha mer informasjon om innstillingene i dette vinduet, klikker du på spørsmålssymbolet i hjørnet av vinduet.