Endre innstillinger for iCloud-funksjoner

Du kan endre hvilke iCloud-funksjoner du bruker på hvilken som helst av enhetene dine, ved å slå funksjonene av eller på. Du kan også velge å slå av iCloud fullstendig.

Når du slår av en iCloud-funksjon på en enhet, vil informasjonen om funksjonen som kun er lagret i iCloud, ikke lenger være tilgjengelig på enheten. Hvis du slår av Mail, Kontakter, Kalendere, Notater, Påminnelser eller iCloud-bilder på én enhet, kan du fremdeles vise og endre informasjonen på iCloud.com og på andre enheter hvor du har konfigurert funksjonen.

Når du slår av en iCloud-funksjon på en enhet, kan du noen ganger velge å beholde en kopi av funksjonens informasjon på enheten. Den kopierte informasjonen holdes ikke synkronisert med iCloud. Hvis du slår av Mail, Kontakter, Kalendere og Oppgaver i iCloud for Windows på en Windows-maskin, vil informasjonen som er lagret i iCloud, fremdeles være tilgjengelig i Microsoft Outlook, men den holdes ikke oppdatert med andre enheter.

Før du slår av en bestemt funksjon på alle enhetene dine, eller før du slår av iCloud fullstendig, kan du lage en kopi av informasjonen du har i iCloud på datamaskinen din. Hvis du vil slette informasjon og sikkerhetskopier som er lagret i iCloud, kan du lese om hvordan du administrerer iCloud-lagring.

Slå iCloud-funksjoner på eller av

Avhengig av hvilke enhetsinnstillinger du vil endre, bør du gjøre ett eller flere av følgende.

iCloud-innstillinger på iPhone

På iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Trykk på iCloud.
  3. Trykk for å slå iCloud-funksjoner på eller av.

Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger.
  2. Trykk på iCloud.
  3. Trykk for å slå iCloud-funksjoner på eller av.

På Mac

iCloud-innstillinger på Mac

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud.
  3. Velg eller opphev valget av hver funksjon.

Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelig eller er oppført annerledes i eldre versjoner av macOS.

På Windows-PC

iCloud-innstillinger på PC

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Velg eller opphev valget av hver funksjon.
  3. Klikk på Bruk.

Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelig på datamaskinen, eller er oppført annerledes, avhengig av om du har Microsoft Outlook 2016 eller eldre installert på datamaskinen.

Hvis du har installert Outlook, bruker du iCloud Mail, Kontakter, Kalendere og Oppgaver i Outlook. Hvis du slår av Mail, Kontakter, Kalendere og Oppgaver, blir iCloud-informasjonen værende tilgjengelig i Microsoft Outlook, men den holdes ikke oppdatert med iCloud. Hvis du ikke har installert Outlook, bruker du iCloud Mail, Kontakter, Kalendere og Påminnelser i nettleseren på iCloud.com.

iCloud-påminnelser kalles Oppgaver i Outlook 2016.

Hvis du velger Bokmerker og har Google Chrome eller Mozilla Firefox installert på datamaskinen, kan du klikke på Valg for å velge Windows-nettlesere hvor du vil holde bokmerkene oppdatert med bokmerkene i Safari på iOS-enheter og Mac-maskiner som du har konfigurert for iCloud Safari. Finn ut mer om nettlesere som støttes av iCloud for Windows.

Slå av iCloud

Avhengig av om du vil slutte å bruke iCloud på alle enhetene dine eller bare på noen, kan du gjøre ett eller flere av følgende.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Rull ned til bunnen av skjermen.
  3. Trykk på Logg av.

Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger > iCloud.
  2. Rull ned til bunnen av skjermen.
  3. Trykk på Logg av.

Hvis du logger av iCloud (eller sletter iCloud), vil ikke iCloud lenger sikkerhetskopiere informasjonen på iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten. Du kan fremdeles sikkerhetskopiere enheten i iTunes.

På Mac

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud.
  3. Klikk på Logg av.

På Windows-PC

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Klikk på Logg av.

Hvis du har slått på automatisk nedlasting av musikk, apper eller bøker du kjøper, i iTunes-valg eller under Innstillinger på iOS-enheten, kommer alt du kjøper på iTunes, fortsatt til å bli lastet ned til enhetene dine.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.