Slik redigerer du bilder på Mac

Finn ut hvordan du redigerer som en proff med de intuitive redigeringsverktøyene som er innebygd i Bilder for macOS.

redigere bilder i Bilder på Mac

Alle Mac-modeller leveres med Bilder, og du får kraftige, brukervennlige redigeringsverktøy i tillegg til funksjoner for bildeorganisering og -deling. Bruk Bilder til å perfeksjonere bildene dine, og ikke vær redd for å utforske alle verktøyene. Hvis du ikke liker en endring du har gjort, kan du når som helst gå tilbake til originalbildet.

Før du begynner

• Oppdater programvaren på Macen for å sørge for at du bruker den nyeste versjonen av macOS.
  • For å sikre at alle bildene dine er tilgjengelige for redigering, kan du slå på iCloud-bilder på Macen og de andre enhetene dine.

iCloud-bilder holder bildene dine organisert og oppdatert over alt hvor du bruker det. På den måten vises alle endringer du gjør på Macen, også på de andre enhetene dine.

Kom i gang

For å åpne et bilde i Redigering-visningen dobbeltklikker du på et bilde i biblioteket og klikker deretter på Rediger i verktøylinjen. Du kan også velge et bilde og trykke på Kommando-Retur for å åpne et bilde i Rediger-visning. Klikk på en fane midt på verktøylinjen for å velge fra de tre gruppene med redigeringsverktøy: Juster, Filtre og Beskjær.

Verktøylinjen har også knapper for redigering med tillegg og raskrotering eller forbedring av bildet ditt.

Når du redigerer, kan du bruke skyveknappen til venstre på verktøylinjen for å zoome inn på bildet. Når du har gjort justeringene dine, klikker du på Ferdig.

Juster

Bruk de kraftige verktøyene i Juster til blant annet å finjustere lyset, fargene, skarpheten på bildet. Bruk glidebrytere eller Auto-knappen til å justere bildet ditt – eller gå mer i dybden med detaljerte kontroller.

Klikk på trekanten ved siden av navnet på hvert Juster-verktøy for å vise kontrollene. Med noen verktøy kan du gjøre enda mer detaljerte justeringer – klikk på trekanten ved siden av Alternativer for å se alt du kan bruke verktøyet til.

bruke alternativene for forenklet redigering i Bilder på Mac

Du kan slå individuelle justeringer av eller på ved å klikke på den blå sirkelen som vises ved siden av hvert verktøy når det er utvidet eller når du holder musepekeren over det.

Hvis du vil bruke justeringene du har gjort på et bilde, på andre bilder, kan du kopiere og lime dem inn. Åpne bildet med justeringene du vil ha, og klikk på Rediger. Deretter velger du Bilde > Kopier justeringer. Åpne deretter bildet du vil legge til justeringene på, og klikk på Rediger. Deretter velger du Bilde > Lim inn justeringer.

Filtre

De ni filtrene i Bilder minner om tre klassiske stiler innen fotografi – livlig, dramatisk og svart-hvitt – og er optimalisert til å forbedre bildet ditt samtidig som de holder hudtonene naturlige.

Velg Livlig, Livlig varm eller Livlig kald for å gjøre bildene dine mer livlige. Velg Dramatisk, Dramatisk varm eller Dramatisk kald for å legge til kontraster. Eller velg Mono, Sølvtoning eller Noir for klassisk svart/hvitt.

Beskjær

Rett opp bildet, forbedre utformingen eller fjern deler du ikke vil ha.

Dra markeringsrektangelet i ytterkantene eller hjørnene. Når du slipper markeringsrektangelet, vises det beskårne bildet. Bruk tallskiven til høyre for bildet til å rette det opp. Når du flytter på tallskiven, vises et rutenett på bildet for å hjelpe deg med justeringen.

bruke beskjæringsverktøyet i Bilder på Mac

Størrelsesforhold
Velg mellom en rekke størrelsesforhold – for eksempel kvadrat eller 5:7 – eller la det være fritt.

Vend
Vend bildet ditt horisontalt, eller tilvalg-klikk på vend-symbolet for å vende det vertikalt.

Bilder kan også automatisk rette opp og beskjære bildene dine – bare klikk på Auto-knappen. Eller klikk på Tilbakestill for å angre all beskjæring og rotering, og gjenopprett bildet til originalstørrelsen.

Redigere med tredjepartsprogrammer

Du kan redigere bilder fra Bilder-biblioteket ditt med tredjepartsprogrammer, for eksempel Photoshop og Pixelmator, direkte fra Bilder-programmet. Velg et bilde, velg deretter Bilde > Rediger med, og velg så redigeringsprogrammet du vil bruke.

Når du er ferdig med redigeringen i programmet, lagrer du arbeidet ditt eller bruker hurtigtasten Kommando-S. Redigeringene dine lagres i Bilder som ikke-destruktive endringer, slik at du alltid kan gjenopprette bildet til originalen.

Flere redigeringsverktøy

Tillegg
Med tillegg fra tredjeparter får du flere redigeringsvalg i Bilder. Du kan bruke endringer fra flere tillegg på ett bilde, eller du kan bruke en hvilken som helst kombinasjon av tillegg pluss redigeringsverktøyene som er innebygd i Bilder. Finn ut mer om redigering med tillegg fra tredjeparter.

Du kan også bruke Merking-verktøyet i Tillegg-delen for å legge til tegninger, figurer og tekst på bildene dine.

Rotere
Snu bildet 90 grader mot klokken. Hvis du vil rotere i andre retning, holder du nede Tilvalg-tasten.

Forbedre
Forbedre bildet ditt med bare ett klikk. Juster bildets farge, lys og kontrast automatisk.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.