Adaptere for Thunderbolt 3 (USB-C)- eller USB-C-porten på Mac eller iPad Pro

Hvis kabelen fra den eksterne enheten ikke kan kobles til Thunderbolt 3 (USB-C)- eller USB-C-porten på Mac eller iPad Pro, trenger du kanskje en adapter.

Løsningene i denne artikkelen fungerer med disse Mac-modellene, som har Thunderbolt 3 (USB-C)-porter Thunderbolt-symbol:

• iMac Pro
  • iMac-modeller fra 2017
  • Mac mini (2018)
  • MacBook Pro-modeller fra 2016 eller nyere
  • MacBook Air (Retina, 13-tommers, 2018)

MacBook Pro sett fra siden, slik at portene er synlige
MacBook Pro (avbildet), MacBook Air, iMac Pro, iMac og Mac mini har flere Thunderbolt 3 (USB-C)-porter.

Hvis Macen bare har én slik port, er det en MacBook med USB-C  USB-symbol. Den porten støtter ikke Thunderbolt-løsningene i denne artikkelen.

MacBook sett fra siden, slik at portene er synlige

MacBook har bare én port, som støtter USB-C, men ikke Thunderbolt.

iPad Pro (11-tommers) og iPad Pro (12,9-tommers, 3. generasjon) leveres med én USB-C-port USB-symbol. Finn ut mer om bruk av USB-C-porten iPad Pro.

iPad Pro sett fra bunnen, slik at USB-C-porten er synlig

Identifiser kontakten som brukes av kabelen din

For å finne riktig løsning for Mac eller iPad Pro kan du bruke disse bildene til å identifisere kontakten i enden av kabelen som brukes av enheten din. Sjekk enden som kobles inn i Mac eller iPad Pro, ikke enden som kobles inn i enheten.

Thunderbolt 3 (USB-C)  Thunderbolt-symbol

Illustrasjon av USB-C-kontakt

Hvis du bruker en Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel eller en annen Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel med skjermen din eller en annen enhet, bør den fungere med Mac uten en adapter.

LG UltraFine 5K-skjermen bruker Thunderbolt 3 (USB-C).

USB-C USB-symbol

Illustrasjon av USB-C-kontakt

Hvis du bruker en Belkin USB-C-til-USB-C-kabel eller en annen USB-C-kabel med skjermen din eller en annen enhet, bør den fungere med Mac eller iPad Pro uten en adapter.

LG UltraFine 4K-skjermen bruker USB-C.

Thunderbolt Thunderbolt-symbol eller Thunderbolt 2  Thunderbolt-symbol

Illustrasjon av Thunderbolt-kontakt

Hvis du bruker en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Thunderbolt-skjerm eller en annen enhet, trenger du en Thunderbolt 3 (USB-C)-til-Thunderbolt 2-adapter fra Apple

Dette er den riktige løsningen for Apple Thunderbolt Display.

Thunderbolt og Thunderbolt 2 er ikke det samme som Mini DisplayPort Mini Display-symbol, selv om portene har samme form. En løsning der du bruker en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel sammen med en Mini DisplayPort-skjerm, vil ikke fungere.

Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbol

Illustrasjon av Mini DisplayPort-kontakt

Hvis du bruker en Mini DisplayPort-kabel sammen med en Mini DisplayPort-skjerm, trenger du en USB-C-til-Mini DisplayPort-adapter fra tredjepartsleverandør. Du kan kontakte produsenten for å finne ut om den er kompatibel med Macen og skjermmodellen din.

Dette er den riktige løsningen for Apple LED Cinema Display.

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt eller Thunderbolt 2Thunderbolt-symbol. De har samme form, men forskjellige symboler på kabelen og porten.

DisplayPort

Illustrasjon av DisplayPort-kontakt

Hvis du bruker en DisplayPort-kabel med skjermen din, trenger du en tredjeparts USB-C-til-DisplayPort-adapter eller -kabel, for eksempel Moshi USB-C-til-DisplayPort-kabel.

HDMI

Illustrasjon av HDMI-kontakt

Hvis du bruker en HDMI-kabel med skjermen din, trenger du en Apple USB-C digital AV-multiportadapter eller en tredjeparts USB-C-til-HDMI-adapter eller -kabel.

VGA

Illustrasjon av VGA-kontakt

Hvis du bruker en VGA-kabel med skjermen din, trenger du en USB-C VGA-multiportadapter fra Apple. Eller bruk en USB-C-til-VGA-adapter fra tredjepartsleverandør, som for eksempel Belkin USB-C-til-VGA-adapter.

Ethernet  Ethernet-symbol

illustrasjon av Ethernet-kontakt

Hvis du bruker en Ethernet-kabel med enheten din, trenger du en USB-C-til-Ethernet-adapter fra tredjepartsleverandør, som for eksempel Belkin USB-C-til-Gigabit Ethernet-adapter.

USB-A  USB-symbol

Illustrasjon av USB A-kontakt

Hvis du bruker en USB-A-kabel med enheten din, trenger du en USB-C-til-USB-adapter fra Apple. Apple USB-C Digital AV Multiport-adapteren og Apple USB-C VGA Multiport-adapteren inkluderer også en USB-A-port.

Hvis du vil lade en iPhone, iPad eller iPod fra en Thunderbolt 3 (USB-C)- eller USB-C-port uten noen av disse adapterne, kan du bruke Apple USB-C-til-Lightning-kabelen i stedet.

DVI

Illustrasjon av DVI-kontakt

Hvis du bruker en DVI-kabel med skjermen din, trenger du en tredjeparts USB-C-til-DVI-adapter eller -kabel. Du kan kontakte produsenten for å finne ut om den er kompatibel med Macen og skjermmodellen din.

Dette er den riktige løsningen for Apple Cinema Display.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.