Adaptere for Thunderbolt 3 (USB-C)- eller USB-C-porten på Mac

Hvis kabelen fra en ekstern skjerm, harddisk, et kamera eller en annen enhet ikke kobler til Thunderbolt 3 (USB-C)- eller USB-C-porten på iMac Pro, iMac, MacBook Pro eller MacBook, trenger du kanskje en adapter.

Løsningene i denne artikkelen fungerer med disse Mac-modellene, som har Thunderbolt 3 (USB-C)-porter  :

MacBook Pro (avbildet), iMac Pro og iMac har flere Thunderbolt 3 (USB-C)-porter.

Hvis Mac-maskinen din bare har én port som dette, er det en MacBook med USB-C . Den porten støtter ikke Thunderbolt-løsningene i denne artikkelen.

MacBook har bare én port, som støtter USB-C, men ikke Thunderbolt.

Identifiser kontakten som brukes av kabelen din

For å finne riktig løsning for Mac-maskinen din kan du bruke disse bildene til å identifisere kontakten i enden av kabelen som brukes av enheten din. Sjekk enden som kobles inn i Mac-maskinen, ikke enden som kobles inn i enheten.

Thunderbolt 3 (USB-C)

Hvis du bruker en Apple Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel eller en annen Thunderbolt 3 (USB-C)-kabel med skjermen din eller en annen enhet, bør den fungere med Mac-maskinen din uten en adapter.

LG UltraFine 5K-skjermen bruker Thunderbolt 3 (USB-C).

USB-C

Hvis du bruker en Belkin USB-C-til-USB-C-kabel eller en annen USB-C-kabel med skjermen din eller en annen enhet, bør den fungere med Mac-maskinen din uten en adapter.

LG UltraFine 4K-skjermen bruker USB-C.

Thunderbolt   eller Thunderbolt 2

Hvis du bruker en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Thunderbolt-skjerm eller en annen enhet, trenger du en Thunderbolt 3 (USB-C)-til-Thunderbolt 2-adapter fra Apple

Dette er den riktige løsningen for Apple Thunderbolt Display.

Thunderbolt og Thunderbolt 2 er ikke det samme som Mini DisplayPort , selv om portene har samme form. En løsning der du bruker en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel sammen med en Mini DisplayPort-skjerm, vil ikke fungere.

Mini DisplayPort

Hvis du bruker en Mini DisplayPort-kabel sammen med en Mini DisplayPort-skjerm, trenger du en USB-C-til-Mini DisplayPort-adapter fra tredjepartsleverandør. Du kan kontakte produsenten for å finne ut om den er kompatibel med Mac-maskinen og skjermmodellen din.

Dette er den riktige løsningen for Apple LED Cinema Display.

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt eller Thunderbolt 2. De har samme form, men forskjellige symboler på kabelen og porten.

DisplayPort

Hvis du bruker en DisplayPort-kabel med skjermen din, trenger du en tredjeparts USB-C-til-DisplayPort-adapter eller -kabel, for eksempel Moshi USB-C-til-DisplayPort-kabel.

HDMI

Hvis du bruker en HDMI-kabel med skjermen din, trenger du en Apple USB-C digital AV-multiportadapter eller en tredjeparts USB-C-til-HDMI-adapter eller -kabel.

VGA

Hvis du bruker en VGA-kabel med skjermen din, trenger du en USB-C VGA-multiportadapter fra Apple. Eller bruk en USB-C-til-VGA-adapter fra tredjepartsleverandør, som for eksempel Belkin USB-C-til-VGA-adapter.

Ethernet

Hvis du bruker en Ethernet-kabel med enheten din, trenger du en USB-C-til-Ethernet-adapter fra tredjepartsleverandør, som for eksempel Belkin USB-C-til-Gigabit Ethernet-adapter.

DVI

Hvis du bruker en DVI-kabel med skjermen din, trenger du en tredjeparts USB-C-til-DVI-adapter eller -kabel. Du kan kontakte produsenten for å finne ut om den er kompatibel med Mac-maskinen og skjermmodellen din.

Dette er den riktige løsningen for Apple Cinema Display.

USB-A

Hvis du bruker en USB-A-kabel med enheten din, trenger du en USB-C-til-USB-adapter fra Apple.

Hvis du vil lade en iPhone, iPad eller iPod fra en Thunderbolt 3 (USB-C)- eller USB-C-port uten denne adapteren, kan du bruke Apple USB-C-til-Lightning-kabelen i stedet.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Publiseringsdato:Wed Apr 18 21:15:43 GMT 2018