Adaptere for Thunderbolt 3- eller USB-C-porten på Mac eller iPad Pro

Hvis kabelen fra den eksterne enheten ikke kan kobles til Thunderbolt 3- eller USB-C-porten på Mac eller iPad Pro, trenger du kanskje en adapter.

Adapterne og kablene i denne artikkelen fungerer med disse Mac-maskinene og iPad Pro-enhetene:

For å finne riktig kabel eller adapter for Mac eller iPad Pro bruker du informasjonen nedenfor for å identifisere kontakten på enden av kabelen som kommer fra skjermen, harddisken, kameraet, huben eller en annen enhet. Sjekk at enden er ment å kobles til Mac eller iPad Pro.

Thunderbolt 3  Thunderbolt-symbol

Hvis du bruker en Apple Thunderbolt 3-kabel eller en annen Thunderbolt 3-kabel med skjermen din eller en annen enhet, kan den kobles til Macen din uten en adapter.

Apple Pro Display XDR og LG UltraFine 5K-skjermen bruker Thunderbolt 3.

USB-C USB-symbol

Hvis du bruker en mophie USB-C-kabel med USB-C-tilkobling eller en annen USB-C-kabel med enheten din, kan den kobles til Macen eller iPad Pro uten en adapter.

LG UltraFine 4K-skjermen bruker USB-C.

USB-A  USB-symbol

Hvis du bruker en USB-A-kabel med enheten din, bruker du Apple USB-C-til-USB-adapterenApple USB-C digital AV-multiportadapterenApple USB-C VGA-multiportadapteren eller en annen USB-C-til-USB-A-adapter for å koble enheten din til Mac eller iPad Pro.

Hvis du vil lade en iPhone, iPad eller iPod touch fra en Thunderbolt 3- USB-C-port uten noen av disse adapterne, kan du bruke Apple USB-C-til-Lightning-kabelen i stedet.

Ethernet  Ethernet-symbol

Hvis du bruker en Ethernet-kabel med enheten din, trenger du en USB-C-til-Ethernet-adapter fra tredjepartsleverandør, som for eksempel Belkin USB-C-til-Gigabit Ethernet-adapter.

Thunderbolt Thunderbolt-symbol eller Thunderbolt 2  Thunderbolt-symbol

Hvis du bruker en Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-kabel med en Thunderbolt-skjerm eller en annen enhet, bruker du Apple Thunderbolt 3-til-Thunderbolt 2-adapteren

Dette er den riktige adapteren for Apple Thunderbolt Display.

Thunderbolt og Thunderbolt 2 er ikke det samme som Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbol. De har samme form, men de har forskjellige symboler på kabelen og porten.

Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbol

Hvis du bruker en Mini DisplayPort-kabel sammen med en Mini DisplayPort-skjerm, trenger du en USB-C-til-Mini DisplayPort-adapter fra tredjepartsleverandør. Du kan kontakte produsenten for å finne ut om den er kompatibel med Macen og skjermmodellen din.

Dette er den riktige løsningen for Apple LED Cinema Display.

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt eller Thunderbolt 2Thunderbolt-symbol. De har samme form, men forskjellige symboler på kabelen og porten.

DisplayPort

Hvis du bruker en DisplayPort-kabel med skjermen din, trenger du en tredjeparts USB-C-til-DisplayPort-adapter eller -kabel, for eksempel Moshi USB-C-til-DisplayPort-kabel.

HDMI

Hvis du bruker en HDMI-kabel med skjermen din, trenger du en Apple USB-C digital AV-multiportadapter eller en tredjeparts USB-C-til-HDMI-adapter eller -kabel.

VGA

Hvis du bruker en VGA-kabel med skjermen din, trenger du en USB-C VGA-multiportadapter fra Apple. Eller bruk en USB-C-til-VGA-adapter fra tredjepartsleverandør, som for eksempel Belkin USB-C-til-VGA-adapter.

DVI

Hvis du bruker en DVI-kabel med skjermen din, trenger du en tredjeparts USB-C-til-DVI-adapter eller -kabel. Du kan kontakte produsenten for å finne ut om den er kompatibel med Macen og skjermmodellen din.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.