Organiser og finn bildene dine på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Bilder-appen er det enkelt å holde bildene og videoene dine organisert og tilgjengelige. Med appen kan du til og med få en kuratert visning av bildene dine, og med den innebygde søkeintelligensen kan du raskt finne det du leter etter.

Bilder er organisert i Bibliotek, For deg, Albumer og Søk. Når du slår på iCloud-bilder, holdes samlingen din oppdatert på alle enhetene dine. Og med de avanserte søkefunksjonene kan du enkelt finne bilder basert på en person, et sted, et objekt eller en hendelse.

Før du begynner

Bibliotek

Få en kuratert visning av øyeblikkene dine i Bibliotek-fanen, og bla gjennom etter år, måneder, dager eller alle bilder. Du kan også se Live Photo-bilder og videoer våkne til live mens du ser gjennom dem.

iPhone som viser Bibliotek-fanen

• År: Se hele biblioteket med alle bildene og videoene du har tatt hvert år. Sveip for å se på høydepunktene.
  • Måneder: Se grupper av bilder og videoer tatt i løpet av hver måned etter minner og steder. Trykk på Mer-knappen Mer-knapp for å dele eller spille av en film som er laget av øyeblikkene dine.
  • Dager: Bla gjennom bildene fra en dag, og se noen av videoene spilles av automatisk når du ruller forbi. Trykk på et bilde og sveip opp for å se stedet på et kart og personene i det.
  • Alle bilder: Se det fullstendige bildebiblioteket, inkludert skjermbilder og duplikatbilder, i den rekkefølgen de ble tatt.

Med iOS 14 kan du filtrere det som vises, så det blir lettere å bla gjennom biblioteket. Du kan for eksempel velge å vise bare bilder eller bare videoer. Slik filtrerer du det du vil se:

1. Trykk på Bibliotek-fanen og deretter på Mer-knappen Mer-knapp øverst til høyre.
  2. Trykk på Filter, og velg et alternativ.
  3. Trykk på Ferdig.

For å angre filteret trykker du på Filter-knappen Filter-knapp nær toppen av skjermen, så velger du et alternativ og trykker på Ferdig.

Live Photo-bilder og videoer spilles ikke av automatisk i Bilder når spareblussmodus er aktivert.

For deg

I For deg-fanen søker Bilder etter bildene og videoene dine for å finne øyeblikk som skiller seg ut, og presenterer dem deretter i samlinger kalt minner. Du kan også se aktivitet i delt album, få ideer til effekter for utvalgte bilder, og finne forslag til deling, som er samlinger av bilder du kan dele.

iPhone som viser For deg-delen

Albumer

I Albumer-fanen finner du albumene du har opprettet, delte albumer som du har opprettet eller blitt med i, samt samlinger av forskjellige typer bilder og videoer, som selfier, portrettbilder og sakte film. Du kan også se på bildene dine plassert på et verdenskart i Steder-albumet eller se gjennom bildene basert på hvem som er i dem, i Personer-albumet.

I Nylige-albumet ser du hele samlingen din i den rekkefølgen du la dem til i biblioteket ditt. Når du bruker iCloud-bilder, vises endringene du gjør i albumene dine på én enhet, også på andre enheter.

iPhone som viser Albumer-fanen

Opprett et nytt album

1. Åpne Bilder.
  2. Gå til Albumer og trykk på Legg til-knappen Legg til-knapp.
  3. Trykk på Nytt album. Skriv inn et albumnavn, trykk på Lagre, og velg deretter bildene og videoene du vil legge til.
  4. Trykk på Ferdig.

Legg til i et eksisterende album

1. Åpne Bilder.
  2. Trykk på Velg, og trykk deretter på bildene og videoene du vil legge til.
  3. Trykk på Del-knappen Del-knapp, trykk på Legg til i album, og velg et album.

Administrer albumene dine

Slik endrer du navnet på et album:

1. Gå til albumet og trykk på Mer-knappen Mer-knapp.
  2. Trykk på Endre navn på album.
  3. Endre navnet og trykk på Lagre.

Slik omorganiserer du albumene dine:

1. Gå til Albumer, trykk på Se alle, og trykk på Rediger.
  2. Trykk og hold på et album, og dra det hvor du vil.
  3. Trykk på Ferdig.

Med iOS 14 kan du også sortere bildene i albumene dine. Slik gjør du det:

1. Gå til et album og trykk på Mer-knappen Mer-knapp.
  2. Trykk på Sorter og velg et sorteringsalternativ, for eksempel Tilpass rekkefølgen, Eldst til Nyest eller Nyest til Eldst.

Del et album

Du kan dele bilder, videoer og albumer med utvalgte personer, og deretter la dem legge til egne bilder, videoer og kommentarer. I Albumer-fanen kan du se de delte albumene du har opprettet og blitt med i. Finn ut mer om deling av albumer i Bilder-appen.

Søk i bildene dine

Med Bilder er det enkelt å finne bilder av en bestemt person, et sted, en ting eller en hendelse. Trykk på Søk-fanen, og skriv deretter det du leter etter, i søkefeltet.

iPhone som viser Søk-delen

• Øyeblikk: Søk etter en hendelse, for eksempel en konsert du var på, eller en tur du tok. Bilder bruker tidspunktet og stedet for bildene sammen med hendelsesoppføringer på nettet for å finne samsvarende bilder.
  • Personer: Finn bilder av en spesifikk person eller gruppe mennesker i biblioteket. Bare hold navn og ansikter organisert i Personer-albumet ditt.
  • Steder: Se alle bildene og videoene dine på et kart i Steder-albumet. Eller skriv inn et stedsnavn i søkefeltet for å se bilder og videoer fra det stedet.
  • Kategorier: Bilder gjenkjenner scener, gjenstander og typer steder. Søk for eksempel etter «innsjø», og velg deretter et resultat for å se bilder som samsvarer.

I Søk-fanen får du også forslag til øyeblikk, personer, steder, kategorier og grupper du kan søke etter. Trykk på et foreslått søk, for eksempel Ett år siden eller Dyr, for å utforske bildene dine.

Når du søker gjennom bildene dine, gjøres gjenkjenning av ansikter, steder og gjenstander direkte på enheten din. Finn ut mer om bilder og personvern.