Organisere og finne bildene dine

Hold det stadig ekspanderende bilde- og videobiblioteket ditt organisert og tilgjengelig med Bilder-appen. På den måten kan du bruke søkelinjen som er innebygd i Bilder til å finne personen, stedet eller det du leter etter på en rask måte.

Bilder-appen er organisert i Bilder, Minner, Delt og Albumer. På en Mac har du også Prosjekter. Når du slår på iCloud-bildebibliotek, arrangeres samlingen din på samme måte på alle enhetene dine, og det å navigere gjennom biblioteket føles alltid kjent. Og takket være den avanserte søkefunksjonen i Bilder kan du finne bilder basert på en person, et sted eller et objekt.

Først må du

Bilder

Bilder grupperer biblioteket ditt inn i Øyeblikk, Samlinger og År arrangert etter når og hvor du tok dem.

Øyeblikk: Se grupper med bilder og videoer som er tatt omtrent på samme tid og sted, for eksempel en ettermiddag på stranden.

Samlinger: Finn bestemte øyeblikk tatt på samme sted, som på ferien til San Diego.

År: Se hele biblioteket som en flott mosaikk av bildene og videoene du har tatt hvert år.

Trykk eller klikk på stedet for et øyeblikk, en samling eller et år for å se et sammendrag av de tilhørende bildene og videoene, personene i dem, et kart som viser hvor de ble tatt og relaterte minner du kan utforske.

Minner

Gjenopplev favorittøyeblikk i Minner. Bilder søker gjennom bildene og videoene dine for å finne hendelser, turer, personer og mer, og viser dem deretter i flotte samlinger. På den måten kan du gjenoppdage en helgetur til fjells eller store øyeblikk som den første bursdagen til noen.

Gå til Minner og se gjennom opptil tre nye hver dag.

Delt

Ser du etter et sted for å samle og dele bildene fra alle sammen fra familiegjenforeningen? Med iCloud-bildedeling kan du gjøre dette under Delt.

Når du har et bilde, en video eller et album du vil dele, trykker eller klikker du på delesymbolet og velger iCloud-bildedeling. Du kan invitere opptil 100 venner og familiemedlemmer til å se dem. Deretter kan de kommentere og til og med legge til sine egne bilder.

Gå til Delt for å se alle bildene og videoene du deler, hva andre deler med deg og Liker og kommentarer bildene får.

Album

I Albumer finner du bildealbum du har opprettet, i tillegg til automatiske samlinger av forskjellige typer bilder og videoer, som panoramabilder, sakte film og tidsforløp. Du kan til og med se på bildene dine plassert på et verdenskart i Steder-albumet, eller se gjennom bildene basert på hvem som er i dem i Personer-albumet.

På iPhone, iPad eller iPod touch viser Alle bilder-albumet hele samlingen i rekkefølgen de ble lagt til i biblioteket. For å få en lignende visning på Mac klikker du på Bilder i sidepanelet, og deretter velger du Bilder-fanen øverst i vinduet.

Bilder gjør det enkelt å holde samlingen organisert akkurat på den måten du vil. Og når du bruker iCloud-bildebibliotek, vil endringene du gjør til albumene dine på én enhet også vises på andre enheter.

Opprett et nytt album

Gå til Albumer på iPhone, iPad eller iPod touch og trykk på legg til-symbol. På en Mac klikker du på Mine albumer > legg til-symbol > Album. Angi et albumnavn og velg deretter bildene og videoene du vil organisere i det nye albumet.

På en Mac kan du også velge bildene du vil legge til i et album, Kontroll-klikke, og deretter velge Legg til i > Nytt album.

Legg til i et eksisterende album

Trykk Velg på iPhone og trykk på bildene og videoene du vil legge til. Trykk på Legg til i og velg albumet. På en Mac kan du bare dra bildene til et album fra sidepanelet.

Administrere album

Hvis du vil endre et albumnavn, velger du albumet og angir deretter et nytt navn. Du kan også omorganisere albumene dine: bare velg og hold på albumet og dra det dit du vil.

Prosjekter på Mac

Med Prosjekter på Mac kan du gjøre om bildene dine til uforglemmelige minner av høy kvalitet. Innebygde, brukervennlige verktøy og nye temaer designet av Apple, gjør det enkelt å lage vakre fotobøker, kort, kalendere og papirbilder som venner og familie vil sette stor pris på. For å komme i gang med et nytt prosjekt, velger du bildene du vil bruke, Kontroll-klikker, og deretter velger du Opprett. Velg Bok, Kalender, Kort, Lysbildeserie eller Utskrifter.

Med Bilder er det også enkelt å jobbe med tredjeparts tjenester slik at du kan opprette imponerende nettsteder, kollasjer, bildealbum, veggdekor med mer. Last ned tillegg fra Mac App Store. Deretter går du til Fil > Opprett og velger tillegget du vil bruke.

Hvis du vil fullføre et prosjekt du har startet på eller omorganisere noe, går du til Mine prosjekter-fanen for å se hele listen.

Finn det du leter etter på en rask måte

Bilder-appen gjør det enkelt å finne bilder av en bestemt person, et sted eller en gjenstand. Avansert ansiktsgjenkjenning og teknologi for datasyn lar deg søke gjennom bildene dine etter hvem og hva som er i dem.

Søk etter personer

Finn bilder av en spesifikk person eller gruppe mennesker i biblioteket. Bare hold navnene og ansiktene organisert i Personer-albumet.

Søk etter steder

Se alle bildene og videoene dine på et kart under Steder. Eller bruk søkelinjen for å se alle bildene og videoene fra det stedet.

Søk etter ting

Bilder gjenkjenner steder og objekter. Søk for eksempel etter «innsjø» og velg deretter et kategoriresultat for å se alle bildene som matcher.

Når du søker gjennom bildene dine, gjøres all ansikts-, steds- og objektgjenkjenning på enheten din. Finn ut mer om bilder og personvern.

Les mer

Publiseringsdato: Fri Jun 01 15:15:16 GMT 2018