Organiser og finn bildene dine

Hold det stadig voksende bilde- og videobiblioteket ditt organisert og tilgjengelig med Bilder-appen. Bla gjennom utvalgte visninger i Bilder-fanen, og bruk deretter søkefeltet for å søke raskt etter personen, stedet eller tingen du ser etter.

På iPhone, iPad eller iPod touch er Bilder-appen organisert etter Bilder, For deg, Album og Søk. Den nye Bilder-fanen gjør det enkelt å finne, bla gjennom og dele bilder og videoer etter År, Måneder og Dager.

Når du slår på iCloud-bilder, holdes samlingen din oppdatert på alle enhetene dine, slik at du alltid ser det samme når du blar i biblioteket. Og takket være den avanserte søkefunksjonen i Bilder kan du finne bilder basert på person, sted, objekt eller hendelse.

Først må du

Bilder

Se en utvalgt visning av de beste øyeblikkene dine i Bilder-fanen, og bla gjennom hele biblioteket etter År, Måneder, Dager eller Alle bilder. Se Live Photos og videoer våkne til live mens du ser gjennom dem.

• År: Vis hele biblioteket med alle bildene og videoene du har tatt hvert år. Sveip for å se noen av høydepunktene.
  • Måneder: Se grupper av bilder og videoer tatt i løpet av hver måned etter minner og steder. Trykk på  for å dele eller spille av en video basert på favorittøyeblikkene dine.
  • Dager: Bla gjennom de beste bildene fra en dag, og se noen av videoene spilles av automatisk når du ruller forbi. Trykk på et bilde og sveip opp for å se stedet på et kart og personene i det.
  • Alle bilder: Se det fullstendige bildebiblioteket, inkludert skjermbilder og duplikatbilder, i den rekkefølgen de ble tatt.

Live Photos og videoer spilles ikke av automatisk i Bilder når Spareblussmodus er aktivert.

For deg

I For deg-samlingen i Bilder for iOS kan du se aktivitet i Delte albumer, få ideer til å legge til effekter og velge bilder samt finne forslag til deling – bildesamlinger som er perfekte til å dele med venner.

Med For deg kan du også gjenoppleve favorittøyeblikkene dine i Minner. Bilder søker gjennom bildene og videoene dine for å finne hendelser, turer, personer med mer, og viser dem deretter i flotte samlinger. På den måten kan du gjenoppdage en helgetur til fjells eller store øyeblikk som et barns første bursdag.

På Mac finner du Minner i sidepanelet i Bilder.

Albumer

I Albumer finner du bildealbumer du har opprettet, delte albumer du har opprettet eller blitt med i, samt automatiske samlinger av forskjellige typer bilder og videoer, som panoramabilder, selfier, sakte film og tidsforløp. Du kan til og med se på bildene dine plassert på et verdenskart i Steder-albumet, eller du kan se gjennom bildene basert på hvem som er på dem, i Personer-albumet.

På iPhone, iPad eller iPod touch viser Alle bilder-albumet hele samlingen i rekkefølgen de ble lagt til i biblioteket. Klikk på Bilder i sidepanelet og velg Bilder-fanen øverst i vinduet for å få en lignende visning på Mac.

Bilder gjør det enkelt å holde samlingen organisert akkurat på den måten du vil. Og når du bruker iCloud-bilder, vises endringene du gjør i albumene dine på én enhet, også på andre enheter.

Opprett et nytt album

På iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Albumer, og trykk på Legg til-knappen . Angi et albumnavn, og velg deretter bildene og videoene du vil ha i det nye albumet.

På Mac: Velg Fil > Nytt album. Skriv inn et navn på albumet, og klikk på Bilder i sidepanelet. Dra bilder og videoer fra Bilder-visningen til det nye albumet i sidepanelet. Du kan også velge bildene du vil legge til i et album, Kontroll-klikke og deretter velge Legg til i > Nytt album.

Med Bilder på Mac kan du også opprette smarte albumer som oppdateres automatisk, basert på kriterier du velger. Du kan for eksempel opprette et smart album med bilder som er tatt de siste 30 dagene. Velg Fil > Nytt smart album, skriv inn et albumnavn, og velg betingelsene du vil bruke.

Legg til i et eksisterende album

På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på Velg, og trykk deretter på bildene og videoene du vil legge til. Trykk på Legg til i, og velg albumet.

På Mac: Dra bilder og videoer fra Bilder-visningen til det nye albumet i sidepanelet. Eller velg de bildene du vil legge til i et album, Kontroll-klikk, og velg Legg til > [Albumnavn].

Administrer albumene dine

Hvis du vil endre navnet på et album du har opprettet, går du til Album og trykker på Se alle. Trykk på Rediger, trykk på navnet på albumet, og endre deretter albumnavnet. På Mac velger du albumet og skriver inn et nytt navn.

Hvis du vil omorganisere albumer på iPhone, iPad eller iPod touch, trykker du på Albumer og deretter på Se alle ved siden av Mine albumer. Trykk på Rediger. Deretter trykker og holder du på et album og drar det dit du vil ha det. Trykk på Ferdig når du er ferdig.

Hvis du vil omorganisere album på Mac, klikker du på Mine albumer og drar et album dit du vil ha det. Du kan også Kontroll-klikke på Mine albumer, velge Sorter og sortere albumene alfabetisk eller etter dato.

Delte albumer

Ser du etter et sted å samle og dele bildene fra alle som deltok på familiegjenforeningen? Med Delte albumer kan du gjøre nettopp det.

Når du har et bilde, en video eller et album du vil dele, trykker eller klikker du på Del-knappen  og velger Delte albumer. Du kan invitere opptil 100 venner og familiemedlemmer til å se de delte albumene dine. Deretter kan de like, kommentere og til og med legge til sine egne bilder.

I Albumer-visningen kan du se alle delte albumer som du har opprettet, samt andres delte albumer som du har blitt med i. På Mac vises Delte albumer i Bilder-sidepanelet. Du kan også gå til For deg-fanen (eller sidepanelet på Mac) for å vise nylig aktivitet i Delte albumer. Du ser likerklikk og kommentarer på de delte bildene dine samt nye bilder fra andres Delte albumer.

Søk i bildene dine

Bilder-appen gjør det enkelt å finne bilder av en bestemt person eller gjenstand. Du kan også søke etter steder og hendelser.

Trykk på Søk-fanen, og skriv inn et søkebegrep i søkefeltet. Du finner søkefeltet øverst til høyre i Bilder på Mac.

• Personer: Finn bilder av en spesifikk person eller gruppe mennesker i biblioteket. Bare hold navnene og ansiktene organiserte i Personer-albumet.
  • Steder: Se alle bildene og videoene dine på et kart under Steder. Eller skriv inn et stedsnavn i søkefeltet for å se alle bildene og videoene fra det stedet.
  • Ting: Bilder gjenkjenner steder og gjenstander. Søk for eksempel etter «innsjø», og velg deretter et kategoriresultat for å se alle bildene som samsvarer.
  • Hendelser: Søk etter en hendelse, for eksempel en konsert du var på for noen måneder siden. Da kan Bilder for iOS bruke tiden og stedet til bildene dine, i tillegg til hendelsesoppføringer på nettet, til å finne samsvarende bilder.

Søk-fanen i Bilder for iOS foreslår også øyeblikk, personer, steder, kategorier og grupper du kan søke etter. Trykk på et foreslått søk, for eksempel Ett år siden eller Katter, for å utforske og oppdage bildene dine på nytt.

Når du søker gjennom bildene dine, gjøres all gjenkjenning av ansikter, steder og gjenstander direkte på enheten din. Finn ut mer om bilder og personvern.

Prosjekter på Mac

Med Prosjekter på Mac kan du gjøre om bildene dine til minner ved hjelp av brukervennlige og kraftige prosjekttillegg.

Last ned tillegg fra Mac App Store for å opprette imponerende nettsteder, bildekollasjer, fotoalbumer, veggdekor og mye mer. Deretter går du til Fil > Opprett og velger tillegget du vil bruke.

Hvis du vil fullføre et prosjekt du har startet på, eller omorganisere noe, går du til Mine prosjekter-fanen for å se hele listen i sidepanelet.