Organisere og finne bildene dine

Hold det stadig ekspanderende bilde- og videobiblioteket ditt organisert og tilgjengelig med Bilder-appen. Deretter kan du bruke søkelinjen til å finne personen, stedet eller det du leter etter på en rask måte.

Bilder-appen på Mac, iPhone og iPad

På iPhone, iPad eller iPod touch er Bilder-appen organisert etter Bilder, For deg, Album og Søk. På Mac er hoveddelene Bilder, Øyeblikk, Samlinger og År. Med Bilder for macOS kan du også opprette og søke etter prosjekter.

Når du slår på iCloud-bilder, holdes samlingen din oppdatert på tvers av enheter, slik at det å navigere gjennom biblioteket alltid føles kjent. Og takket være den avanserte søkefunksjonen i Bilder kan du finne bilder basert på en person, et sted, et objekt eller en hendelse.

Først må du

et bildebibliotek vist på iPhone og Mac

Bilder

Bilder grupperer biblioteket ditt inn i Øyeblikk, Samlinger og År arrangert etter tid og sted.

Øyeblikk: Se grupper med bilder og videoer som er tatt på omtrent samme tid og sted, for eksempel en ettermiddag på stranden.

Samlinger: Finn bestemte øyeblikk tatt på samme sted, for eksempel ferien til San Diego.

År:Se hele biblioteket som en flott mosaikk av bildene og videoene du har tatt hvert år.

Når du trykker på Bilder-fanen i iOS, ser du biblioteket ditt gruppert etter øyeblikk. Trykk på bakoverpilen for å vise biblioteket gruppert etter samlinger, og trykk på bakoverpilen på nytt for å vise år. Bruk Øyeblikk-, Samlinger- og År-fanene øverst i Bilder på Mac.

Trykk eller klikk på stedet for et øyeblikk, en samling eller et år for å se et sammendrag av de tilhørende bildene og videoene, personene i dem, et kart som viser hvor de ble tatt og relaterte minner du kan utforske.

For deg og Minner på iPhone og Mac

For deg

I For deg-samlingen i Bilder for iOS kan du se aktivitet i Delte album, få ideer til å legge til effekter og velge bilder samt finne Forslag til deling – bildesamlinger som er perfekt for deling med venner.

Med For deg kan du også gjenoppleve favorittøyeblikkene dine i Minner. Bilder søker gjennom bildene og videoene dine for å finne hendelser, turer, personer og mer, og viser dem deretter i flotte samlinger. På den måten kan du gjenoppdage en helgetur til fjells eller store øyeblikk som den første bursdagen til noen.

På Mac kan du se alle minnene på sidepanelet i Bilder.

album vist på iPhone og Mac

Album

I Album finner du bildealbum du har opprettet, delte album du har opprettet eller blitt med i, samt automatiske samlinger av forskjellige typer bilder og videoer, som panoramabilder, selfier, sakte film og tidsforløp. Du kan til og med se på bildene dine plassert på et verdenskart i Steder-albumet, eller se gjennom bildene basert på hvem som er på dem i Personer-albumet.

På iPhone, iPad eller iPod touch viser Alle bilder-albumet hele samlingen i rekkefølgen de ble lagt til i biblioteket. Klikk på Bilder i sidepanelet og velg du Bilder-fanen øverst i vinduet for å få en lignende visning på Mac.

Bilder gjør det enkelt å holde samlingen organisert akkurat på den måten du vil. Og når du bruker iCloud-bilder, vises endringene du gjør i albumene dine på én enhet også på andre enheter.

Opprett et nytt album

På iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Album, og trykk på legg til symbol. Angi et albumnavn og velg deretter bildene og videoene du vil organisere i det nye albumet.

På Mac: Velg Fil > Nytt album. Skriv inn et navn på albumet, og klikk på Bilder på sidelinjen. Dra bilder og videoer fra Bilder-visningen til det nye albumet på sidelinjen. Du kan også velge bildene du vil legge til i et album, Kontroll-klikke, og deretter velge Legg til i > Nytt album.

Med Bilder på Mac kan du også opprette Smartalbum som oppdateres automatisk, basert på kriterier du velger. Du kan for eksempel opprette et smartalbum med bilder som er tatt de siste 30 dagene. Velg Fil > Nytt smartalbum, skriv inn et albumnavn, og velg betingelsene du vil bruke.

Legg til i et eksisterende album

På iPhone, iPad eller iPod touch:Trykk på Velg, og trykk deretter på bildene og videoene du vil legge til. Trykk på Legg til i, og velg albumet.

På Mac: Dra bilder og videoer fra Bilder-visningen til det nye albumet på sidelinjen. Eller velg de bildene du vil legge til i et album, Kontroll-klikk og velg Legg til > [Albumnavn].

Administrere albumene dine

Hvis du vil endre navnet på et album du har opprettet, går du til Album og trykker på Se alle. Trykk på Rediger, trykk på navnet på albumet, og endre deretter albumnavnet. På Mac velger du albumet og skriver inn et nytt navn.

Hvis du vil omorganisere album på iPhone, iPad eller iPod touch, trykker du på Album og deretter på Se alle ved siden av Mine album. Trykk på Rediger. Deretter trykker og holder du på et album og drar det dit du vil plassere det. Trykk på Ferdig når du er ferdig.

Hvis du vil omorganisere album på Mac, klikker du på Mine album og drar et album dit du vil plassere det. Du kan også Kontroll-klikke på Mine album, velge Sorter og sortere albumene alfabetisk eller etter dato.

Delte album

Ser du etter et sted å samle og dele bildene fra alle som deltok på familiegjenforeningen? Med Delte album kan du gjøre nettopp dette.

Når du har et bilde, en video eller et album du vil dele, trykker eller klikker du på delesymbolet og velger Delte album. Du kan invitere opptil 100 venner og familiemedlemmer til å se de delte albumene dine. Deretter kan de like, kommentere og til og med legge til sine egne bilder.

I Album-visningen kan du se alle Delte album som du har opprettet, samt andres delte album som du har blitt med i. På Mac vises Delte album i Bilder-sidepanelet. Du kan også gå til For deg-fanen (eller sidepanelet på Mac) for å vise nylig aktivitet i Delte album. Du ser likerklikk og kommentarer på de delte bildene dine samt nye bilder fra andres Delte album.

søker i Bilder på iPhone og Mac

Søk i bildene dine

Bilder-appen gjør det enkelt å finne bilder av en bestemt person eller en gjenstand. Du kan også søke etter steder og hendelser.

Trykk på Søk-fanen, og skriv inn en term i søkelinjen. Søkelinjen er i øverste høyre hjørne i Bilder på Mac.

Personer: Finn bilder av en spesifikk person eller gruppe mennesker i biblioteket. Bare hold navnene og ansiktene organisert i Personer-albumet.

Steder: Se alle bildene og videoene dine på et kart under Steder. Eller skriv inne et stedsnavn i søkelinjen for å se alle bildene og videoene fra det stedet.

Ting: Bilder gjenkjenner steder og objekter. Søk for eksempel etter «innsjø», og velg deretter et kategoriresultat for å se alle bildene som samsvarer.

Hendelser: Søk etter en hendelse, for eksempel en konsert du var på for noen måneder siden, slik at Bilder for iOS kan bruke tiden og stedet til bildene dine, i tillegg til hendelsesoppføringer på nettet, til å finne samsvarende bilder.

Søk-fanen i Bilder for iOS foreslår også øyeblikk, personer, steder, kategorier og grupper du kan søke etter. Trykk på et foreslått søk, for eksempel Ett år siden eller Katter, for å utforske og oppdage bildene dine på nytt.

Når du søker gjennom bildene dine, gjøres all ansikts-, steds- og objektgjenkjenning på enheten din. Finn ut mer om bilder og personvern.

Prosjekter på Mac

opprette et prosjekt i Bilder for Mac

Med Prosjekter på Mac kan du gjøre om bildene dine til minner ved hjelp av brukervennlige og kraftige prosjekttillegg.

Last ned tillegg fra Mac App Store for å opprette imponerende nettsteder, bildekollasjer, fotoalbum, veggdekor og mer. Deretter går du til Fil > Opprett og velger tillegget du vil bruke.

Hvis du vil fullføre et prosjekt du har startet på, eller omorganisere noe, går du til Mine prosjekter-fanen for å se hele listen i sidepanelet.