Ta og rediger bilder med Live Photos

Ta bilder som våkner til liv når du trykker på dem. Deretter kan du velge et annet hovedbilde, legge til en morsom effekt, redigere Live Photo-bildet og dele det med familie og venner.

Ta Live Photo-bilder med iPhone

Ta et Live Photo-bilde

Med Live Photos tar iPhone opp det som skjer 1,5 sekunder før og etter at du tar et bilde. Du får mer enn bare et flott bilde – du får et øyeblikk som er fanget med bevegelse og lyd. Du tar Live Photo-bilder på samme måte som tradisjonelle bilder:

1. Åpne Kamera-appen.
  2. Sørg for at kameraet er i bildemodus, og at Live Photos er slått på. Når funksjonen er på, ser du Live Photo-knappen  øverst i Kamera-appen.
  3. Hold iPhone helt i ro.
  4. Trykk på lukkerknappen .

Live Photos er slått på som standard. Hvis du vil ta et stillbilde i stedet, trykker du på Live Photos-knappen  for å slå av Live Photos. Du kan beholde innstillingene for kameraet slik at Live Photos alltid er på eller av. Gå til Innstillinger > Kamera > Husk innstillinger.

Live Photo-bilder på iPhone

Se at bildene dine våkner til liv

Når du har tatt et Live Photo-bilde, kan du gjenoppleve øyeblikket umiddelbart fra Bilder-appen.

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Gå til Bilder-fanen.
  3. Trykk på et Live Photo-bilde.
  4. Trykk hardt på skjermen, og hold.

Du kan se et Live Photo-bilde hver gang du låser opp iPhone også. Bare sett det som bakgrunn på låst skjerm.

Endre hovedbildet på iPhone

Bytt hovedbilde

Vil du bruke et annet hovedbilde enn det du ser i bildebiblioteket? Det er lett å velge et nytt hovedbilde fra de ulike stillbildene som utgjør Live Photo-bildet ditt:

1. Åpne Live Photo-bildet.
  2. Trykk på Rediger.
  3. Flytt skyveknappen for å bytte stillbilde.
  4. Løft fingeren, og trykk på Bruk som hovedbilde.
  5. Trykk på Ferdig.

Du kan også slå av Live Photo-effekten når du trykker på Rediger, og deretter trykke på Live Photos-knappen . Hvis du ombestemmer deg, kan du bare trykke på Live Photos-knappen  på nytt i Rediger.

Live Photos-effekter som blir lagt til på iPhone

Legg til Live Photo-effekter

Med Live Photo-effekter kan bildene bli enda mer uttrykksfulle, kreative og morsomme.

1. Åpne Live Photo-bildet.
  2. Sveip opp til du ser Effekter.
  3. Velg Gjenta, Sprett eller Lang lukkertid.

Gjenta: Ta et Live Photo-bilde som du liker godt, og gjør det til en gjentakende video. Velg et bilde selv, eller se i For deg-fanen etter bilder som kan gjøre seg godt som gjentakende videoer.

Sprett: La Live Photo-bildet hoppe frem og tilbake. Du ser Live Photo-bildet spilles av som vanlig, og deretter baklengs.

Lang lukkertid: Få med detaljene i tid og bevegelse. Lag en vakker effekt som du før måtte ha speilreflekskamera for å klare. Fyrverkeri blir til fargerike striper på nattehimmelen. En foss blir til et magisk slør.

Rediger bilder du har tatt med Live Photos

Rediger bildene du har tatt med Live Photos, på samme måte som alle andre bilder, med verktøyene som er bygget direkte inn i Bilder-appen. Beskjær, legg til filtre, juster lys og mer. Du kan til og med klippe eller dempe lyden.

1. Åpne Bilder-appen, og trykk på Bilder-fanen.
  2. Trykk på Live Photo-bildet du vil redigere.
  3. Trykk på Rediger, og gjør de justeringene du vil.
  4. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.

Del Live Photo-bildet ditt

La familie og venner få se bildene du har tatt med Live Photos. De kan vise Live Photo-bildene dine på sin egen iOS-enhet eller Mac.

1. Åpne det bildet du vil dele, og trykk på Del-knappen .
  2. Trykk på Live øverst til venstre hvis du vil dele et stillbilde og ikke Live Photo-bildet.
  3. Velg hvordan du vil dele bildet. Merk at hvis du deler via Mail, blir Live Photo-bildet sendt som et stillbilde.

Når du mottar et Live Photo-bilde på iPhone, iPad eller iPod touch via Meldinger, trykker du på bildet for å åpne det, og deretter trykker du hardt og holder for å se at det våkner til liv.

Hvis du bruker Meldinger på Mac, kan du dobbeltklikke på Live Photo-bildet for å åpne det. Live Photo-bildet spilles av én gang. Klikk på LIVE-knappen nederst til venstre i bildet for å spille det av igjen.

Hvis du redigerer et Live Photo-bilde i en tredjepartsapp, kan det hende at Live Photo-effekten blir borte.

Les mer

Lær, skap og få inspirasjon. Bli med på praktiske økter som arrangeres hver dag i Apple Store-butikker. Finn Today at Apple-økter i nærheten.