Ta og rediger bilder med Live Photos

Ta bilder som våkner til liv når du trykker på dem. Deretter kan du velge et annet hovedbilde, legge til en morsom effekt, redigere Live Photo-bildet og dele det med familie og venner.

Med Live Photos tar iPhone opp det som skjer 1,5 sekunder før og etter at du tar et bilde. Du får mer enn bare et flott bilde – du får et øyeblikk som er fanget med bevegelse og lyd. Du tar et Live Photo på samme måte som et tradisjonelt bilde.

Slik tar du et Live Photo-bilde

1. Åpne Kamera-appen.
  2. Sørg for at kameraet er i bildemodus, og at Live Photos er slått på. Når funksjonen er på, ser du Live Photo-knappen  øverst i Kamera-appen.
  3. Hold enheten* i ro.
  4. Trykk på lukkerknappen .

Live Photos er slått på som standard. Du kan slå av Live Photos midlertidig eller permanent.

Slik finner du og spiller av Live Photo-bilder

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Trykk på Albumer-fanen.
  3. Bla ned til Medietyper og trykk på Live Photos.
  4. Trykk på et av bildene for å åpne det.
  5. Trykk og hold på skjermen for å spille av Live Photo.

Du kan se et Live Photo-bilde hver gang du låser opp enheten også. Bare sett det som bakgrunn på låst skjerm.

Slik endrer du hovedbildet

1. Åpne Live Photo-bildet.
  2. Trykk på Rediger.
  3. Trykk på Live Photos-knappen .
  4. Flytt skyveknappen for å bytte stillbilde.
  5. Løft fingeren, og trykk på Bruk som hovedbilde.
  6. Trykk på Ferdig.

Du kan også slå Live Photo-effekten av og på. Når du redigerer et Live Photo, trykker du på LIVE-knappen øverst på skjermen for å slå Live Photo av eller på igjen.

Slik legger du til Live Photo-effekter

1. Åpne Live Photo-bildet.
  2. Sveip opp til du ser Effekter.
  3. Velg Gjenta, Sprett eller Lang lukkertid.

Gjenta: Ta et Live Photo-bilde som du liker godt, og gjør det til en gjentakende video. Velg et bilde selv, eller se i For deg-fanen etter bilder som kan gjøre seg godt som gjentakende videoer.

Sprett: La Live Photo-bildet hoppe frem og tilbake. Du ser Live Photo-bildet spilles av som vanlig, og deretter baklengs.

Lang lukkertid: Få med detaljene i tid og bevegelse. Lag en vakker effekt som du før måtte ha speilreflekskamera for å klare. Fyrverkeri blir til fargerike striper på nattehimmelen. En foss blir til et magisk slør.

Slik redigerer du Live Photo-bilder

1. Åpne Bilder-appen, og trykk på Bilder-fanen.
  2. Trykk på Live Photo-bildet du vil redigere.
  3. Trykk på Rediger, og gjør de justeringene du vil.
  4. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.

Hvis du redigerer et Live Photo-bilde i en tredjepartsapp, kan du hende at Live Photo-effektene blir borte.

Slik deler du Live Photo-bilder

1. Åpne det bildet du vil dele, og trykk på Del-knappen .
  2. Trykk på Live øverst til venstre hvis du vil dele et stillbilde og ikke Live Photo-bildet.
  3. Velg hvordan du vil dele bildet. Merk at hvis du deler via Mail, blir Live Photo-bildet sendt som et stillbilde.

Når du mottar et Live Photo-bilde på iPhone, iPad eller iPod touch via Meldinger, trykker du på bildet for å åpne det, og deretter trykker du hardt og holder for å se at det våkner til liv.

Hvis du bruker Meldinger på Mac, kan du dobbeltklikke på Live Photo-bildet for å åpne det. Live Photo-bildet spilles av én gang. Klikk på LIVE-knappen nederst til venstre i bildet for å spille det av igjen.

Slik slår du av Live Photos

Trykk på Live Photos-knappen  for å slå av Live Photos. En skråstrek gjennom Live Photos-knappen betyr at funksjonen er av.

Kamera-appen slår Live Photos på igjen automatisk. Følg denne fremgangsmåten for å slå av Live Photos permanent:

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Kamera > Husk innstillinger.
  3. Påse at bryteren ved siden av Live Photos er slått på.

Finn ut mer

Lær, skap og få inspirasjon. Bli med på en av de praktiske øktene som arrangeres hver dag i Apple Store-butikker. Finn Today at Apple-økter i nærheten.