Ta og rediger bilder med Live Photos

Ta bilder som våkner til liv når du trykker på dem. Deretter kan du velge et annet hovedbilde, legge til en morsom effekt, redigere Live Photo-bildet og dele det med familie og venner. Alt fra iPhone 6s og nyere.

Ta et Live Photo-bilde

Live Photos tar opp det som skjer 1,5 sekund før og etter at du tar et bilde. Det du får, er mer enn et flott bilde: Du får et øyeblikk som er fanget med bevegelse og lyd. Du tar et Live Photo på samme måte som et tradisjonelt bilde.

1. Åpne Kamera-appen.
  2. Sørg for at kameraet er i bildemodus, og at Live Photos er slått på.
  3. Hold iPhone helt i ro.
  4. Trykk på .

Live Photos er slått på som standard på iPhone 6s og nyere. Hvis du vil ta et stillbilde i stedet, trykker du på  for å slå av Live Photos. Du kan beholde innstillingene for kameraet slik at Live Photos alltid er på eller av. Gå til Innstillinger > Kamera > Husk innstillinger.

Se at bildene dine våkner til live

Når du har tatt et Live Photo, kan du gjenoppleve øyeblikket umiddelbart fra Bilder-appen.

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Gå til Bilder-fanen.
  3. Trykk på et Live Photo.
  4. Trykk hardt på skjermen og hold.

Du kan se et Live Photo hver gang du låser opp iPhone også. Bare sett det som bakgrunn på låseskjermen.

Bytt hovedbilde

Vil du bruke et annet hovedbilde enn det du ser i bildebiblioteket? I iOS 11 og nyere er dette lett å få til. Velg blant de mange rammene som Live Photo-bildet består av.

1. Åpne Live Photo-bildet.
  2. Trykk på Rediger.
  3. Flytt skyveknappen for å bytte ramme.
  4. Slipp fingeren, og trykk på Bruk som hovedbilde.
  5. Trykk på Ferdig.

Du kan også slå av Live Photo-effekten når du trykker på Rediger > . Hvis du ombestemmer deg, trykker du bare på  igjen i Rediger.

Legg til Live Photo-effekter

Med Live Photo-effekter i iOS 11 og nyere kan bildene bli enda mer uttrykksfulle, kreative og morsomme.

1. Åpne Live Photo-bildet.
  2. Sveip opp til du ser Effekter.
  3. Velg Sløyfe, Sprett eller Lang lukkertid.

Sløyfe: Ta et Live Photo-bilde som du virkelig liker, og gjør det til en videosløyfe. Velg bilde selv, eller la Bilder foreslå noen bilder som vil bli flotte sløyfer.

Sprett: La Live Photo-bildet hoppe frem og tilbake. Se Live Photo-bildet utspille seg, og se det deretter baklengs.

Lang lukkertid: Fang detaljene i tid og bevegelse. Lag en vakker effekt som du før måtte ha speilreflekskamera for å klare. Fyrverkeri blir til fargerike striper på nattehimmelen. En foss blir til et magisk slør.

Rediger bilder du har tatt med Live Photos

Rediger bildene du har tatt med Live Photos, på samme måte som alle andre bilder, med verktøyene som er bygget direkte inn i Bilder-appen. Beskjær, legg til filtre, juster lys og mer. Du kan til og med klippe eller dempe lyden.

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Gå til Bilder-fanen.
  3. Trykk på Live Photo-bildet du vil redigere.
  4. Trykk på Rediger eller .

Del slik du vil

La familie og venner få se bildene du har tatt med Live Photos. Bare pass på at de har den nyeste versjonen av iOS eller Meldinger for Mac. Du kan dele et øyeblikk som et Live Photo eller som et stillbilde.

1. Trykk på .
  2. I iOS 10 eller eldre trykker du på Live øverst til venstre hvis du vil dele et stillbilde og ikke et Live Photo.
  3. Deretter velger du hvor lenge du vil dele bildet.
    Hvis du velger Mail, sendes det som et stillbilde.

Hvis du redigerer et Live Photo i en tredjepartsapp, kan det hende at Live Photo-effekten blir borte.