Om Personer på bilder på iPhone, iPad eller iPod touch

Bilder-appen gjenkjenner ansiktene til personer på bildene dine og grupperer dem sammen. Du kan gi ansiktene navn, merke favoritter og utforske alle bildene hvor en person vises.

Slik fungerer det

Sorter bildene dine etter det viktigste i livet ditt – menneskene du har rundt deg. Bilder-appen bruker avansert bildeanalyse for å skanne alle bildene dine og gjenkjenne folk, stemninger og objekter på dem. Deretter kan du se de beste bildene, videoene og Live Photos av alle personene i samlingen din. Avhengig av hvor mange bilder du har, kan du også se en Minne-film av dem. Når du slår på iCloud-bilder, holdes personene du legger til som favoritter eller navngir, oppdatert på alle enhetene dine med iOS 11 eller nyere og macOS High Sierra eller nyere.

Finn vennene dine i Personer-albumet

Bilder organiserer bildene av familien og vennene dine i Personer-albumet. Du får se et ansikt-miniatyrbilde for hver person som enheten gjenkjenner.

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Trykk på Albumer-fanen.
  3. Trykk på Personer-albumet.

Ønsker du å se flere Personer i albumet? Det er bare å åpne et bilde av personen du ønsker å legge til, og deretter sveipe opp for å se et miniatyrbilde av dem under Personer. Trykk på miniatyrbildet. Trykk på Legg til navn, og deretter skriver du inn navnet til personen (eller trykk på navnet hvis Bilder foreslår det). Trykk på Neste. Hvis appen har funnet ansiktet til den personen i andre bilder, får du se disse. Bekreft bildene du ønsker å assosiere med navnet, og trykk deretter på Ferdig.

Navngi et ansikt i Personer-albumet

Gi ansiktet et navn

Legg til navn på bildene dine for å holde biblioteket bedre organisert. Bilder vil gi forslag til navn ut fra Kontakter, eller du kan legge dem inn selv.

1. Trykk på ansiktet du vil navngi i Personer-albumet.
  2. Trykk på Legg til navn øverst på skjermen.
  3. Velg personens navn, eller skriv navnet ferdig. Trykk på Neste hvis du bruker iOS 11.
  4. Trykk på Ferdig.

Noen ganger identifiseres samme person i mer enn én gruppe. Hvis du ønsker å slå sammen alle bildene i én gruppe, trykker du på Velg og velger alle miniatyrbildene som viser samme person. Trykk på Slå sammen nederst til høyre. Grupper slås også sammen hvis du gir dem samme navn.

Favorittpersoner

Du har mange venner og familiemedlemmer i Personer-albumet ditt. Marker personene du har mest med å gjøre, som favoritter, slik at de er lettere å finne i fremtiden.

Skjermbilde med valg om å legge til personer som favoritter

Hvis du ikke har angitt favoritter ennå, ser du Favoritt-symbol på alle bildene dine.

Skjermbilde med favorittpersoner

For å legge til noen som favoritter trykker du bare på Favoritt-symbolet.

Du kan merke alle personer du ønsker enkel tilgang til, som favoritter. Du kan også trykke på personens miniatyrbilde, rulle til nederst på skjermen og trykke på Gjør personen til favoritt. Har du flere personer du ønsker å gjøre til favoritt samtidig? Trykk på Velg og så på alle personene du ønsker å gjøre til favoritter. Trykk så på Favoritt nederst i Personer-albumet.

Skjermbilde hvor det endres bilde for et miniatyrbilde

Endre bilde for miniatyrbilde

Bilder tilordner automatisk et ansikt-miniatyrbilde til hver person den gjenkjenner. Hvis du ønsker å bytte bildet for en persons miniatyrbilde, kan du gjøre dette fra deres bildesamling-skjerm.

1. Trykk på personen i Personer-albumet.
  2. Trykk på Marker.
  3. Trykk på Vis ansikter for å fokusere på kun denne personens ansikt på hvert bilde.
  4. Trykk på bildet du vil bruke.
  5. Trykk på Del-symbolet > Bruk som hovedbilde.

Korrigere feil navn på feil ansikt

Hvis du merker at bildet av en person i samlingen er feilidentifisert, kan du fjerne det.

1. Trykk på personen du ønsker å fjerne i Personer-albumet > Marker.
  2. Trykk på Vis ansikter for å fokusere på kun denne personens ansikt på hvert bilde.
  3. Trykk på hvert bilde som ikke er av denne personen.
  4. Trykk på Del-symbol > Ikke denne personen.