Om Personer i bilder på iPhone, iPad eller iPod touch

Utforsk bildene dine utfra personene eller gruppene som er avbildet. Bilder gjenkjenner og grupperer ansiktene til personer i bildene dine, slik at du kan gi dem navn eller markere favorittene dine.

Slik fungerer det

Sorter bildene dine etter det viktigste i livet ditt – menneskene du har rundt deg. Bilder-appen bruker avansert bildeanalyse for å skanne alle bildene dine og gjenkjenne folk, stemninger og objekter i dem. Deretter kan du se de beste bildene, videoene og Live Photos av alle personene i samlingen din. Avhengig av hvor mange bilder du har, kan du også se en Minne-film av dem. Når du slår på iCloud-bildebibliotek, holdes personene du legger til som favoritter eller navngir, oppdatert på alle enhetene dine med iOS 11 og macOS High Sierra eller nyere.

Finn vennene dine i Personer-albumet

Bilder organiserer bildene av familien og vennene dine i Personer-albumet. Du får se et ansikt-miniatyrbilde for hver person som enheten gjenkjenner.

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Trykk på Albumer-fanen.
  3. Trykk på Personer-albumet.

Ønsker du å se flere Personer i albumet ditt? Det er bare å åpne et bilde av personen du ønsker å legge til, og deretter sveipe opp for å se et miniatyrbilde av dem under Personer. Trykk på miniatyrbildet. Trykk på Legg til navn, og skriv inn personens navn eller velg det fra listen. Trykk på Neste > Ferdig. Hvis du bruker iOS 10, går du til Personer-albumet og trykker på Legg til personer. Velg miniatyrbilde for personene du ønsker å vise, og trykk på Legg til.

Gi ansiktet et navn

Legg til navn i bildene dine for å holde biblioteket ditt bedre organisert. Bilder vil gi forslag til navn ut fra Kontakter, eller du kan legge dem inn selv.

1. Trykk på ansiktet du ønsker å sette navn på.
  2. Trykk på Legg til navn øverst på skjermen.
  3. Velg personens navn, eller skriv navnet ferdig. Hvis du bruker iOS 11, trykker du på Neste.
  4. Trykk på Ferdig.

Noen ganger identifiseres samme person i mer enn én gruppe. Hvis du ønsker å slå sammen alle bildene i én gruppe, trykker du på Velg og velger alle miniatyrbildene som viser samme person. Trykk på Slå sammen nederst til høyre. Grupper slås også sammen hvis du gir dem samme navn.

Favorittpersoner

Du har mange venner og familiemedlemmer i Personer-albumet ditt. Marker personene du har mest med å gjøre, som favoritter, slik at de er lettere å finne i fremtiden.

Hvis du ikke har noen Favoritter enda, vil du se  på alle bildene dine, eller et miniatyrbilde med teksten Dra favorittene dine hit, øverst på skjermen.

Hvis du vil merke noen som favoritt, trykker du på . I iOS 10 trykker du på, holder og drar personen du ønsker som favoritt, over skissen av miniatyrbildet.

Du kan merke alle personer du ønsker enkel tilgang til, som favoritter. Du kan også trykke på personens miniatyrbilde, rulle til nederst på skjermen og trykke på Gjør personen til favoritt. Har du flere personer du ønsker å gjøre til favoritt samtidig? Trykk på Velg og så på alle personene du ønsker å gjøre til favoritt. Trykk så på Favoritt nederst i Personer-albumet.

Her er et tips – på iPhone 6s og nyere kan du bruke 3D Touch på ansikt-miniatyrbilder for å gjøre dem til favoritter.

Endre bilde for miniatyrbilde

Bilder tilordner automatisk et ansikt-miniatyrbilde til hver person den gjenkjenner. Hvis du ønsker å bytte bildet for en persons miniatyrbilde, kan du gjøre dette fra deres bildesamling-skjerm.

1. Trykk på personen i Personer-albumet.
  2. Trykk på Marker.
  3. Trykk på Vis ansikter for å fokusere på kun denne personens ansikt i hvert bilde.
  4. Trykk på bildet du vil bruke.
  5. Trykk på  > Bruk som hovedbilde.

Korrigere feil navn på feil ansikt

Hvis du merker at bildet av en person i samlingen er feilidentifisert, kan du fjerne det.

1. Trykk på personen du ønsker å fjerne i Personer-albumet > Marker.
  2. Trykk på Vis ansikter for å fokusere på kun denne personens ansikt i hvert bilde.
  3. Trykk på hvert bilde som ikke er av denne personen.
  4. Trykk på  > Ikke denne personen.