Bruk Personer og kjæledyr-albumet i Bilder på iPhone, iPad eller iPod touch

Bilder-appen gjenkjenner ansiktene til personer og kjæledyr på bildene dine og grupperer dem sammen. Du kan navngi personene eller kjæledyrene på bildene, merke favorittene dine med mer.

Slik fungerer det

Bilder-appen skanner bildene dine for å hjelpe deg med raskt å gjenkjenne menneskene, stedene og gjenstandene i bildene. Og i iOS 17, iPadOS 17 og nyere kan Bilder-appen i tillegg gjenkjenne hunder og katter. Avhengig av hvor mange bilder du har, kan du se en Minne-film av dem. Og når du har slått på iCloud-bilder, holdes personene du har markert som favoritter eller navngitt, oppdatert på alle Apple-enhetene dine.

Finn noen i Personer og kjæledyr-albumet

Bilder-appen organiserer bildene av personene, hundene og kattene i Personer og kjæledyr-albumet (eller Personer-albumet hvis bildene ikke inneholder hunder eller katter). Du ser et miniatyrbilde av ansiktet til hver person eller hvert kjæledyr enheten gjenkjenner. Slik finner du noen i Personer og kjæledyr-albumet ditt:

1. Åpne Bilder-appen.

2. Trykk på Album-fanen.

3. Trykk på Personer og kjæledyr-albumet.

Hvis du har navngitt en person eller et kjæledyr i Bilder-appen, kan du også finne personen eller kjæledyret under Søk-fanen. Bare trykk på Søk og skriv inn vedkommendes navn.

ios-17-iphone-14-pro-photos-search-pets-results

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser kjæledyrene dine i Personer og kjæledyr-albumet

Legg til noen i Personer og kjæledyr-albumet

1. Åpne et bilde av personen eller kjæledyret du vil legge til.

2. Trykk på Info-knappen og deretter på ansiktet til personen eller kjæledyret med et spørsmålstegn.

3. Trykk på Navngi denne personen eller Navngi dette kjæledyret, og skriv inn navnet eller trykk på navnet hvis det vises.

4. Trykk på Neste og Ferdig.

os-17-iphone-14-pro-photos-pet-info-on-tap

Gi ansikter navn

Bilder foreslår navn fra kontaktene dine, men du kan navngi noen manuelt hvis personen allerede er i Personer og kjæledyr-albumet ditt. Slik gjør du det:

1. Åpne Personer og kjæledyr-albumet og trykk på miniatyrbildet til den du vil gi navn.

2. Trykk på Legg til navn øverst på skjermen.

3. Skriv inn navnet til vedkommende, eller trykk på navnet hvis det kommer frem.

4. Trykk på Neste og Ferdig.

Slå sammen bilder av samme person

Noen ganger kan den samme personen bli identifisert i mer enn én gruppe i Personer og kjæledyr-albumet. Slik slår du sammen alle bildene under en gruppe:

1. Gå til albumet Personer og trykk på Velg.

2. Velg personene du vil slå sammen.

3. Trykk på Slå sammen nederst på skjermen.

4. Trykk på Ja for å bekrefte sammenslåingen.

Bruk «Vis mindre» i Personer og kjæledyr-albumet

På iOS 14 og nyere versjoner kan du få Bilder-appen til å foreslå visse personer sjeldnere. Dette justerer måten Bilder-appen velger Øyeblikk, utvalgte bilder og bildene du ser i Bilder-widgeten på – slik at du ser færre bilder av disse menneskene. Slik gjør du det:

1. Åpne Personer-albumet og trykk på personens miniatyrbilde.

2. Trykk på Mer-knappen øverst til høyre.

3. Trykk på «Vis mindre av [navn]».

4. Velg et alternativ, for eksempel Vis mindre av denne personen eller Fjern denne personen fra Personer og kjæledyr, og trykk deretter på Bekreft.

Hvis du velger å vise noen mindre, må du tilbakestille Øyeblikk-innstillingene for å se vedkommende igjen i albumet Personer. Gå til Innstillinger > Bilder, trykk på Nullstill foreslåtte minner, og trykk deretter på Nullstill for å bekrefte.

Favorittpersoner

Marker personene du har mest med å gjøre, som favoritter, slik at de er lettere å finne. Hvis du ikke har valgt noen favoritter ennå, ser du Favoritt-knappen på bildene. For å legge til noen som favoritt trykker du bare på Favoritt-knappen .

Du kan også trykke på personens miniatyrbilde, etterfulgt av Mer-knappen , og deretter «Legg til [navn] i Favoritter». For å legge til flere som favoritter samtidig trykker du på Velg, så trykker du på hver person du vil legge til som favoritt, og til slutt trykker du på Favoritt nederst i Personer-albumet.

Endre et miniatyrbilde

Bilder tilordner automatisk et ansikt-miniatyrbilde til hver person den gjenkjenner. Hvis du ønsker endre en persons miniatyrbilde, kan du gjøre dette fra personens bildesamling-skjerm:

1. Åpne Personer og kjæledyr-albumet, og trykk deretter på personen eller kjæledyret.

2. Trykk på Velg, og trykk på Vis ansikter for å fokusere på kun denne personens eller dette kjæledyrets ansikt i hvert bilde.

3. Trykk på bildet du vil bruke.

4. Trykk på Del-knappen og deretter på Bruk som hovedbilde.

Korrigere feil navn på feil ansikt

Hvis du merker at bildet av en person i samlingen er feilidentifisert, kan du fjerne det:

1. Trykk på personen eller kjæledyret i Personer og kjæledyr-albumet.

2. Trykk på Velg, og trykk deretter på hvert bilde som ikke er av personen eller kjæledyret.

3. Trykk på Mer-knappen Mer-knappen nederst til høyre og deretter på «Dette er ikke [denne personen]».