Bruk Personer-albumet i Bilder på iPhone, iPad eller iPod touch

Bilder-appen gjenkjenner ansiktene til personer på bildene dine og grupperer dem sammen. Du kan navngi personene på bildene, merke favorittene dine med mer.

Slik fungerer det

Bilder-appen skanner bildene dine for å hjelpe deg med raskt å gjenkjenne menneskene, stedene og gjenstandene i bildene. Avhengig av hvor mange bilder du har, kan du se en Minne-film av dem. Og når du har slått på iCloud-bilder, holdes personene du har markert som favoritter eller navngitt, oppdatert på alle Apple-enhetene dine.

Finn noen i Personer-albumet

Bilder-appen organiserer bilder av folk i Personer-albumet. Du får se et ansikt-miniatyrbilde for hver person enheten gjenkjenner. Slik finner du noen i Personer-albumet ditt:

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Trykk på Albumer-fanen.
  3. Trykk på Personer-albumet.

Hvis du har navngitt en person i Bilder-appen, kan du også finne denne personen under Søk-fanen. Bare trykk på Søk , og skriv inn personens navn.

Legg til noen i Personer-albumet

1. Åpne et bilde av den du vil legge til, og sveip opp for å se et miniatyrbilde av personen under Personer.
  2. Trykk på miniatyrbildet, trykk på Legg til navn, og skriv inn personens navn eller trykk på navnet hvis det dukker opp.
  3. Trykk på Neste og Ferdig.

Gi ansikter navn

Bilder foreslår navn fra kontaktene dine, men du kan navngi noen manuelt hvis vedkommende allerede er i Personer-albumet ditt. Slik gjør du det:

1. Åpne Personer-albumet, og trykk deretter på miniatyrbildet til den du vil gi navn.
  2. Trykk på Legg til navn øverst på skjermen.
    iPhone som viser hvordan du gir noen navn i Bilder-appen
  3. Velg personens navn hvis det dukker opp, eller skriv det inn.
  4. Trykk på Neste og Ferdig.

Slå sammen bilder av samme person

Noen ganger kan den samme personen bli identifisert i mer enn én gruppe i Personer-albumet. Hvis du ønsker å slå sammen alle bildene i én gruppe, trykker du på Velg og velger alle miniatyrbildene som viser samme person. Trykk på Slå sammen nederst til høyre. Grupper slås også sammen hvis du gir dem samme navn.

Bruk «Foreslå mindre» i Personer-albumet

Med iOS 14 kan du få Bilder-appen til å foreslå visse personer sjeldnere. Dette justerer måten Bilder-appen velger Øyeblikk, utvalgte bilder og bildene du ser i Bilder-widgeten på – slik at du ser færre bilder av disse menneskene. Slik gjør du det:

1. Åpne Personer-albumet og trykk på personens miniatyrbilde.
  2. Trykk på Mer-knappen Mer-knapp øverst til høyre.
    iPhone som viser hvordan du foreslår noen sjeldnere i Personer-albumet
  3. Trykk på «Foreslå [navn] mindre».
  4. Trykk på alternativet igjen for å bekrefte.

Hvis du velger å foreslå noen mindre, må du tilbakestille Øyeblikk-innstillingene for å se vedkommende igjen i Personer-albumet. Gå til Innstillinger > Bilder, trykk på Tilbakestill foreslåtte øyeblikk, og trykk deretter på Tilbakestill for å bekrefte.

I stedet for å foreslå noen mindre kan du fjerne dem fra Personer-albumet. Bare følg trinn 1–2, og trykk på «Fjern [navn] fra Personer». Du kan legge dem tilbake når du vil.

Favorittpersoner

Marker personene du har mest med å gjøre, som favoritter, slik at de er lettere å finne. Hvis du ikke har valgt noen favoritter ennå, ser du Favoritt-symbolet  på bildene. For å legge til noen som favoritt trykker du bare på Favoritt-symbolet .

iPhone som viser hvordan du legger til noen som favoritt i Bilder

Du kan også trykke på personens miniatyrbilde, trykke på Mer-knappen  Mer-knapp, og deretter trykke på «Legg til [navn] i Favoritter». For å legge til flere som favoritter samtidig trykker du på Velg, så trykker du på hver person du vil legge til som favoritt, og til slutt trykker du på Favoritt nederst i Personer-albumet.

Endre et miniatyrbilde

Bilder tilordner automatisk et ansikt-miniatyrbilde til hver person den gjenkjenner. Hvis du ønsker endre en persons miniatyrbilde, kan du gjøre dette fra personens bildesamling-skjerm. Slik gjør du det:

1. Åpne Personer-albumet, og trykk på personen.
  2. Trykk på Velg, og trykk på Vis ansikter for å fokusere på kun denne personens ansikt i hvert bilde.
  3. Trykk på bildet du vil bruke.
    iPhone som viser hvordan du endrer miniatyrbildet for noen i Bilder
  4. Trykk på Del-knappen Del-knapp, og trykk på Bruk som hovedbilde.

Korrigere feil navn på feil ansikt

Hvis du merker at bildet av en person i samlingen er feilidentifisert, kan du fjerne det. Slik gjør du det:

1. Trykk på personen i Personer-albumet.
  2. Trykk på Velg, og trykk på Vis ansikter for å fokusere på kun denne personens ansikt i hvert bilde.
  3. Trykk på hvert bilde som ikke er av denne personen.
  4. Trykk på Del-knappen Del-knapp, og trykk på Ikke denne personen.