Om sprut-, vann- og støvbestandighet på iPhone 7 og nyere

Finn ut mer om sprut-, vann- og støvbestandigheten på iPhone og hva du må gjøre hvis iPhone blir våt ved et uhell.

Disse iPhone-modellene er sprut-, vann- og støvbestandige og er testet under kontrollerte laboratorieforhold:

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone SE (2. generasjon)

• iPhone 11

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone XS

• iPhone XS Max

• iPhone XR

• iPhone X

• iPhone 8

• iPhone 8 Plus

• iPhone 7

• iPhone 7 Plus

Disse modellene har en rangering på IP68 i henhold til IEC-standard 60529 (maksimal dybde på 6 meter i opptil 30 minutter):

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

Disse modellene har en rangering på IP68 i henhold til IEC-standard 60529 (maksimal dybde på 4 meter i opptil 30 minutter):

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

Disse modellene har en rangering på IP68 i henhold til IEC-standard 60529 (maksimal dybde på 2 meter i opptil 30 minutter):

• iPhone 11

• iPhone XS

• iPhone XS Max

Disse modellene har en rangering på IP67 i henhold til IEC-standard 60529 (maksimal dybde på 1 meter opptil 30 minutter):

• iPhone SE (2. generasjon)

• iPhone SE (3. generasjon)

• iPhone XR

• iPhone X

• iPhone 8

• iPhone 8 Plus

• iPhone 7

• iPhone 7 Plus

Sprut-, vann- og støvbestandighet er ikke en permanent tilstand og kan bli svekket, også ved normal bruk. Vannskader dekkes ikke av garantien, men du kan ha rettigheter etter forbrukerkjøpsloven.

Disse modellene er motstandsdyktige mot utilsiktet søl med vanlige væsker, som brus, øl, kaffe, te, og juice:

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone SE (2. generasjon)

• iPhone 11

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone XS

• iPhone XS Max

• iPhone XR

For å forebygge væskeskade må du unnlate å gjøre følgende:

• Svømme eller bade med iPhone

• Utsette iPhone for høyt vanntrykk eller vann med stor hastighet, for eksempel dusjing, vannskikjøring, bruk av wakeboard eller vannscooter, surfing og så videre

• Bruke iPhone i en badstue eller et damprom

• Holde iPhone under vann med vilje

• Bruke iPhone utenfor de foreslåtte temperaturområdene eller i ekstremt fuktige forhold

• Slippe iPhone i gulvet eller utsette den for andre støt

• Demontere iPhone, inkludert fjerning av skruer

Unngå å utsette iPhone for såpe, vaskemidler, syrer eller syreholdig mat og andre væsker – for eksempel parfyme, insektmidler, lotion, solkrem, olje, limfjerner, hårfargemidler og løsemidler. Hvis iPhonen kommer i kontakt med noen av disse stoffene, følger du instruksjonene for å rengjøre iPhone.

Hva bør jeg gjøre hvis iPhonen min blir våt?

1. Hvis en annen væske enn vann spruter på iPhone, må du skylle det berørte området med springvann.

2. Tørk av iPhone med en myk og lofri klut, for eksempel en pusseklut.

Sørg for at iPhone er tørr før du åpner SIM-skuffen.

Dunk iPhone forsiktig mot hånden, med Lightning- eller USB-C-kontakten vendt ned, for å fjerne mest mulig væske fra innsiden. Legg iPhone på et tørt sted med litt trekk.  For å tørke iPhone raskere kan du plassere den foran en vifte som blåser kald luft rett inn i Lightning- eller USB-C-kontakten.

Ikke tørk iPhone med en ekstern varmekilde eller ved å sette inn fremmedlegemer, som en bomullspinne eller tørkepapir, i Lightning- eller USB-C-kontakten.

iPhonen kan varsle deg hvis det er væske i Lightning- eller USB-C-porten når du kobler kabler eller tilbehør til iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller nyere. Finn ut hva du gjør hvis du ser et væskedeteksjonsvarsel på iPhone.

Kan jeg lade iPhone hvis den blir våt?

Hvis iPhone har blitt utsatt for væske, må du koble fra alle kabler og ikke lade enheten før den er helt tørr. Bruk av tilbehør eller lading når den er våt, kan ødelegge iPhone.  La det gå minst 5 timer før du lader enheten med en Lightning- eller USB-C-kabel eller kobler til noe tilbehør.

Ved trådløs lading må du tørke av iPhone med en myk og lofri klut, for eksempel en pusseklut. Sørg for at iPhone er tørr før du plasserer den på en kompatibel trådløs ladeplate.

Hva skal jeg gjøre hvis iPhone har blitt våt og høyttaleren høres dempet ut?

Sjekk om det har kommet vann i mikrofonen eller høyttaleren: Legg iPhone med høyttalersiden ned på en lofri klut, og se om det drypper vann ut.  Vann i åpningen kan redusere høyttaler- eller mikrofonytelsen til det er fordampet fullstendig.  Følg de ovenstående instruksjonene for å tørke iPhone.

Hva skal jeg gjøre hvis det kommer støv på iPhone?

Hvis det kommer støv eller smuss på iPhone, tørker du det av med en myk og lofri klut, for eksempel en pusseklut. Påse at det ikke finnes støv på iPhone før du åpner SIM-skuffen. Ikke bruk rengjøringsprodukter eller trykkluft.