Om sprut-, vann- og støvbestandighet på iPhone 7 og nyere

Finn ut mer om sprut-, vann- og støvbestandigheten på iPhone og hva du må gjøre hvis iPhone blir våt ved et uhell.

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus er sprut-, vann- og støvbestandige og er testet under kontrollerte laboratorieforhold.

iPhone XS og iPhone XS Max har en rangering på IP68 i henhold til IEC-standard 60529 (maksimal dybde på to meter i opptil 30 minutter). iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7 og iPhone 7 Plus har en rangering på IP67 i henhold til IEC-standard 60529 (maksimal dybde på én meter i opptil 30 minutter). Sprut-, vann- og støvbestandighet er ikke en permanent tilstand og kan bli svekket, også ved normal bruk. Væskeskade dekkes ikke av garantien.

iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er bestandige mot søl fra vanlige væsker, for eksempel brus, øl, kaffe, te og juice. Hvis du er uheldig og søler, må du skylle området med springvann og tørke av iPhone og legge den til tørk.

Unngå følgende for å hindre væskeskade:

• Svømme eller bade med iPhone
  • Utsette iPhone for høyt vanntrykk eller vann med stor hastighet, for eksempel dusjing, vannskikjøring, bruk av wakeboard eller vannscooter, surfing og så videre
  • Bruke iPhone i en badstue eller et damprom
  • Holde iPhone under vann med vilje
  • Bruke iPhone utenfor de foreslåtte temperaturområdene eller i ekstremt fuktige forhold
  • Slippe iPhone i gulvet eller utsette den for andre støt
  • Demontere iPhone, inkludert fjerning av skruer

Unngå å utsette iPhone for såpe, vaskemidler, syrer eller syreholdig mat og andre væsker – for eksempel parfyme, insektmidler, lotion, solkrem, olje, plasterfjerner, hårfargemidler og løsemidler. Hvis iPhone kommer i kontakt med noen av disse stoffene, følger du instruksjonene for å rengjøre iPhone.

Hva bør jeg gjøre hvis iPhone blir våt?

1. Hvis en annen væske enn vann spruter på iPhone, må du skylle det berørte området med springvann.
  2. Tørk av iPhone med en myk og lofri klut, for eksempel en pusseklut.

Sørg for at iPhone er tørr før du åpner SIM-skuffen.

Dunk iPhone forsiktig mot hånden med Lightning-kontakten vendt ned for å fjerne overflødig væske og tørke iPhone. Legg iPhone på et tørt sted med litt luftstrøm. For å tørke iPhone raskere kan du plassere den foran en vifte som blåser kald luft direkte inn i Lightning-kontakten.

Ikke tørk iPhone med en ekstern varmekilde eller ved å sette inn fremmedlegemer, som en bomullspinne eller tørkepapir, i Lightning-kontakten.

Kan jeg lade iPhone hvis den blir våt?

Hvis iPhone har blitt utsatt for væske, må du koble fra alle kabler og ikke lade enheten før den er helt tørr. Bruk av tilbehør eller lading når den er våt, kan ødelegge iPhone. La det gå minst 5 timer før du lader enheten ved bruk av en Lightning-kabel eller kobler til Lightning-tilbehør.

Ved trådløs lading må du tørke av iPhone med en myk og lofri klut, for eksempel en pusseklut. Sørg for at iPhone er tørr før du plasserer den på en kompatibel trådløs ladeplate.

Hva skal jeg gjøre hvis iPhone har blitt våt og høyttaleren høres dempet ut?

Sjekk om det har kommet vann i mikrofonen eller høyttaleren: Legg iPhone med høyttalersiden ned på en lofri klut, og se om det drypper vann ut. Vann i åpningen kan redusere høyttaler- eller mikrofonytelsen til det er fordampet fullstendig. Følg de ovenstående instruksjonene for å tørke iPhone.

Hva skal jeg gjøre hvis det kommer støv på iPhone?

Hvis det kommer støv eller smuss på iPhone, vasker du det av med en myk og lofri klut, for eksempel en pusseklut. Påse at det ikke finnes støv på iPhone før du åpner SIM-skuffen. Ikke bruk rengjøringsprodukter eller trykkluft.