Hvis du har mistet eller er blitt frastjålet Apple Watch

Hvis du har mistet Apple Watch, kan Hvor er? hjelpe deg med å finne den og beskytte informasjonen din.

Slik fungerer det

Finn kan hjelpe deg med å lokalisere og beskytte den savnede Apple Watch-enheten. Hvis du allerede har konfigurert Hvor er? på en sammenkoblet iPhone, er funksjonen automatisk konfigurert på din egen Apple Watch og alle Apple Watch-enheter som er sammenkoblet via Familieoppsett.

Så hvis du mister eller blir frastjålet Apple Watch, kan du bruke Hvor er? til å hjelpe deg med å finne den igjen. Og takket være Aktiveringslås kreves Apple‑ID-en din og passordet ditt før noen kan slette Apple Watch-enheten din og bruke den med sin iPhone.

Når du bruker Hvor er?, gjelder følgende:

• Apple Watch med GPS og mobilnett kan bruke GPS og en pålitelig Wi-Fi- eller mobilnettilkobling for å vise deg den omtrentlige posisjonen.

• Apple Watch med GPS kan bruke GPS og en pålitelig Wi-Fi-tilkobling for å vise den omtrentlige posisjonen.

• Apple Watch Series 1 har ikke GPS, så der finner du posisjonen til den sammenkoblede iPhonen eller Wi-Fi-tilkoblingen til denne.

Finn klokken din på et kart

Logg på iCloud.com  Hvis klokken din er i nærheten, kan du spille en lyd for å hjelpe deg med å finne den. Klokken din ringer inntil du trykker på Lukk.

Hvis du ikke finner klokken din på kartet, kan det hende den ikke er koblet til wifi, mobilnett eller den sammenkoblede iPhonen.

I en nettleser

1. Gå til iCloud.com, og logg på med Apple‑ID-en din.

2. Velg Hvor er? i hurtigtilgangsmenyen øverst til høyre.

3. Klikk på Alle enheter og deretter på Apple Watch-enheten din.

På enheten

1. Åpne Hvor er?-appen.

2. Velg Enheter-fanen.

3. Velg Apple Watch for å finne den på kartet.

Hvor er? viser den omtrentlige posisjonen til Apple Watch på et kart

Sett Apple Watch i Mistet-modus

Hvis Apple Watch-enheten din forsvinner, kan du umiddelbart låse den fra iCloud.com Bare sett klokken i Mistet-modus. Da kan du sende den en egendefinert melding med telefonnummeret ditt. Så hvis noen finner Apple Watch, vet de hvordan de kan kontakte deg.

På iPhone eller iPad

1. Åpne Hvor er? og trykk på Apple Watch.

2. Trykk på Aktiver i Merk som mistet-delen.

3. Trykk på Fortsett.

4. Oppgi et telefonnummer du kan nås på, og trykk på Neste.

5. Oppgi en melding du vil skal vises på klokkeskjermen.

6. Trykk på Aktiver.

På iPhone slår du på Mistet-modus for Apple Watch.

Hvor er? sender deg en e-post for å bekrefte at du har satt Apple Watch i Mistet-modus.

Slå av eller avbryt Mistet-modus

Hvis du finner den savnede Apple Watch-klokken din, trykker du på Lås opp på klokken og oppgir koden din. Mistet-modus slås da automatisk av, og du kan begynne å bruke klokken igjen som vanlig. Du kan også slå av Mistet-modus fra den sammenkoblede iPhonen eller fra iCloud.com.

I en nettleser

1. Logg på iCloud.com med Apple‑ID-en din.

2. Velg Hvor er? i hurtigtilgangsmenyen øverst til høyre.

3. Velg Alle enheter og deretter Apple Watch-enheten din.

4. Velg Mistet-modus > Stopp Mistet-modus, og velg Stopp Mistet-modus igjen for å bekrefte.

På enheten

1. Åpne Hvor er?, og trykk på Apple Watch-enheten som har forsvunnet.

2. Trykk på Aktivert i Merk som mistet-delen.

3. Trykk på Slå av merk som mistet og trykk på Slå av for å bekrefte.

Hvis du ikke finner Apple Watch

Hvis du ikke slo på Hvor er? før du mistet eller ble frastjålet Apple Watch-enheten, og klokken ikke er koblet til Wi-Fi, mobilnett eller den sammenkoblede iPhone-enheten, kan du ikke bruke appen til å finne enheten. Du kan imidlertid gå gjennom disse trinnene for å beskytte informasjonen din:

1. Sett Apple Watch i Mistet-modus. Når klokken din er i Mistet-modus, er koden din påkrevd før noen kan slå av Hvor er?, slette klokken din eller koble den sammen med en annen iPhone.

2. Endre Apple-ID-passordet ditt. Ved å endre Apple-ID-passordet kan du forhindre at andre får tilgang til iCloud-informasjonen din, eller at de kan bruke andre tjenester fra den savnede enheten.

3. Rapporter tapet eller tyveriet av enheten til det lokale politiet. Politiet kan be om å få serienummeret til enheten. Finn enhetens serienummer.

Bruk av Finn  er den eneste måten du kan spore en enhet som er mistet eller stjålet på. Hvis Finn  ikke er aktivert på klokken før du mister den eller den blir stjålet, er det ingen annen Apple-tjeneste som kan finne, spore eller på annet vis merke enheten for deg.