Hvis du har mistet eller blitt frastjålet Apple Watch-enheten din

Hvis Apple Watch-enheten din er borte, kan Finn iPhone hjelpe deg med å finne den og beskytte informasjonen din.

Slik fungerer det

Finn iPhone kan hjelpe deg med å lokalisere og beskytte den savnede Apple Watch-enheten. Hvis du allerede har konfigurert Finn iPhone på den parede iPhone-enheten, er det automatisk aktivert på Apple Watch-enheten også. Så hvis du mister eller blir frastjålet klokken din, kan du bruke Finn iPhone til å hjelpe deg med å finne den igjen. Og takket være Aktiveringslås er Apple-ID-en din og passordet ditt påkrevd før noen kan slette Apple Watch-enheten og bruke den med iPhonen deres.

Når du bruker Finn iPhone, kan Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) og Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) bruke GPS og en pålitelig Wi-Fi- eller mobiltilkobling til å vise deg omtrentlig plassering. Apple Watch Series 3 (GPS) og Apple Watch Series 2 kan bruke GPS og en pålitelig Wi-Fi-tilkobling. Fordi Apple Watch Series 1 ikke har GPS, vil du da se plasseringen til den sammenkoblede iPhone-enheten eller dens Wi-Fi-tilkobling.

Johns Apple Watch på kartet.

Se enheten din på et kart

Logg på iCloud.com eller bruk Finn iPhone-appen til å se klokken din på et kart. Hvis klokken din er i nærheten, kan du spille en lyd for å hjelpe deg å finne enheten.

På datamaskinen:

1. Gå til iCloud.com.
  2. Logg på med Apple-ID.
  3. Åpne Finn iPhone.
  4. Klikk på Alle enheter, og klikk deretter på Apple Watch.

På iPhone:

1. Åpne Finn iPhone-appen.
  2. Logg på med Apple-ID-en og passordet ditt.
  3. Trykk på Apple Watch.

Hvis du finner klokken din på kartet, og den er i nærheten, kan du trykke eller klikke på Spill av lyd. Klokken din ringer til du trykker på Lukk.

Hvis du ikke ser klokken din på kartet, kan det hende den ikke er koblet til Wi-Fi, mobilnett eller den sammenkoblede iPhone-enheten.

Melding som sier: «Denne Apple Watch-enheten er mistet. Ring meg.»

Sett Apple Watch i Mistet-modus

Hvis Apple Watch-enheten din er savnet, kan du umiddelbart låse den fra iCloud.com eller den sammenkoblede iPhone-enheten. Bare sett klokken i Mistet-modus. Da kan du sende den en egendefinert melding med ditt telefonnummer. Så hvis noen finner Apple Watch-enheten din, vet de hvordan de kan kontakte deg.

1. Åpne Finn iPhone og trykk eller klikk på Apple Watch.
  2. Trykk på Handlinger på iPhone.
  3. Trykk eller klikk på Mistet-modus. Bekreft på iPhone at du vil låse klokken, og trykk på Slå på Mistet-modus.
  4. Oppgi et telefonnummer du kan nås på, og trykk på Neste.
  5. Oppgi en melding du vil skal vises på klokkeskjermen.
  6. Trykk eller klikk på Ferdig.

Finn iPhone sender deg en e-post for å bekrefte at du har satt Apple Watch i Mistet-modus.

Slå av eller avbryt Mistet-modus

Hvis du finner den savnede Apple Watch-enheten, trykker du Lås opp på klokken og oppgir koden din. Mistet-modus slås da automatisk av, og du kan begynne å bruke klokken igjen som vanlig. Du kan også slå av Mistet-modus fra den sammenkoblede iPhone-enheten eller fra iCloud.com.

På datamaskinen

1. Logg på iCloud.com med Apple-ID-en din.
  2. Åpne Finn iPhone.
  3. Klikk på Alle enheter, og klikk deretter på Apple Watch.
  4. Trykk på Mistet-modus > Slå av Mistet-modus > Slå av.

På iPhone

1. Åpne appen Finn iPhone og trykk på den savnede Apple Watch-enheten.
  2. Trykk på Handlinger, og trykk deretter på Mistet-modus.
  3. Trykk på Slå av Mistet-modus > Slå av.

Hvis du ikke ser Apple Watch-enheten på kartet

Hvis du ikke slo på Finn iPhone før du mistet eller ble frastjålet Apple Watch-enheten, og klokken din ikke er koblet til Wi-Fi, mobilnett eller den sammenkoblede iPhone-enheten, kan du ikke bruke appen til å finne enheten. Du kan imidlertid gå gjennom disse trinnene for å beskytte informasjonen din:

1. Sett Apple Watch i Mistet-modus. Når klokken din er i Mistet-modus, er koden din påkrevd før noen kan slå av Finn iPhone, slette klokken din, eller koble den sammen med en annen iPhone.
  2. Endre Apple-ID-passordet. Ved å endre Apple-ID-passordet kan du forhindre at andre får tilgang til iCloud-informasjonen din eller kan bruke andre tjenester fra den savnede enheten.
  3. Rapporter tapet eller tyveriet av enheten til lokale politimyndigheter. Politiet kan be om å få serienummeret til enheten. Finn serienummeret til enheten.

Bruk av Finn iPhone er den eneste måten du kan spore en enhet som er mistet eller stjålet på. Hvis Finn iPhone ikke er aktivert på klokken før du mister den eller den blir stjålet, er det ingen annen Apple-tjeneste som kan finne, spore eller på annet vis merke enheten for deg.