Hvis du har mistet eller er blitt frastjålet Apple Watch

Hvis du har mistet Apple Watch, kan Hvor er?-appen hjelpe deg med å finne den og beskytte informasjonen din.

Slik fungerer det

Hvor er? kan hjelpe deg med å finne Apple Watch og beskytte informasjonen på klokken. Hvis du allerede har konfigurert Finn iPhone på den sammenkoblede iPhonen, er Hvor er? automatisk aktivert på Apple Watch. Så hvis du mister eller blir frastjålet Apple Watch, kan du bruke Hvor er? til å hjelpe deg med å finne den igjen. Og takket være Aktiveringslås er Apple-ID-en din og passordet ditt påkrevd før noen kan slette Apple Watch og bruke den med iPhonen sin.

Når du bruker Hvor er?, kan Apple Watch med GPS og mobilnett bruke GPS og en pålitelig Wi-Fi- eller mobilnettilkobling til å vise deg omtrentlig plassering. Apple Watch med GPS kan bruke GPS og en pålitelig Wi-Fi-tilkobling. Fordi Apple Watch Series 1 ikke har GPS, vil du da se plasseringen til den sammenkoblede iPhonen eller dens Wi-Fi-tilkobling.

Se Apple Watch på et kart

Logg på iCloud.com eller bruk Hvor er?-appen for å se Apple Watch på et kart. Hvis klokken din er i nærheten, kan du spille en lyd for å hjelpe deg med å finne den.

På datamaskinen:

1. Gå til iCloud.com og logg på med Apple-ID-en din.
  2. Åpne Finn iPhone.
  3. Klikk på Alle enheter, og klikk deretter på Apple Watch-klokken din.

På iPhone:

1. Åpne Finn-appen.
  2. Velg Enheter-fanen.
  3. Velg klokken din for å se hvor den er på kartet.

Hvis du finner klokken din på kartet og den er i nærheten, kan du trykke eller klikke på Spill av lyd. Klokken din ringer inntil du trykker på Lukk.

Hvis du ikke ser klokken din på kartet, kan det hende den ikke er koblet til Wi-Fi, mobilnett eller den sammenkoblede iPhonen.

Sett Apple Watch i Mistet-modus

Hvis Apple Watch er savnet, kan du umiddelbart låse den fra iCloud.com eller den sammenkoblede iPhonen. Bare sett klokken i Mistet-modus. Da kan du sende den en egendefinert melding med telefonnummeret ditt. Så hvis noen finner Apple Watch, vet de hvordan de kan kontakte deg.

På en iOS-enhet:

1. Åpne Hvor er? og trykk eller klikk på Apple Watch-klokken din.
  2. Trykk på Aktiver i Merk som mistet-delen.
  3. Trykk på Fortsett.
  4. Oppgi et telefonnummer du kan nås på, og trykk på Neste.
  5. Oppgi en melding du vil skal vises på klokkeskjermen.
  6. Trykk på Aktiver.

Hvor er? sender deg en e-post for å bekrefte at du har satt Apple Watch i Mistet-modus.

Slå av eller avbryt Mistet-modus

Hvis du finner den savnede Apple Watch-klokken din, trykker du på Lås opp på klokken og oppgir koden din. Mistet-modus slås da automatisk av, og du kan begynne å bruke klokken igjen som vanlig. Du kan også slå av Mistet-modus fra den sammenkoblede iPhonen eller fra iCloud.com.

På datamaskinen

1. Logg på iCloud.com med Apple-ID-en din.
  2. Åpne Finn iPhone.
  3. Klikk på Alle enheter, og klikk deretter på Apple Watch-klokken din.
  4. Klikk på Mistet-modus > Stopp Mistet-modus og klikk på Stopp Mistet-modus igjen for å bekrefte.

På iPhone

1. Åpne Hvor er?-appen, og trykk på den savnede Apple Watch-klokken.
  2. Trykk på Aktivert i Merk som mistet-delen.
  3. Trykk på Slå av merk som mistet og trykk på Slå av for å bekrefte.

Hvis du ikke ser Apple Watch-klokken din på kartet

Hvis du ikke hadde slått på Finn [enhet] før du mistet eller ble frastjålet Apple Watch, og klokken din ikke er koblet til Wi-Fi, mobilnett eller den sammenkoblede iPhonen, kan du ikke bruke appen til å finne enheten. Du kan imidlertid gå gjennom disse trinnene for å beskytte informasjonen din:

1. Sett Apple Watch i Mistet-modus. Når klokken din er i Mistet-modus, er koden din påkrevd før noen kan slå av Hvor er?, slette klokken din eller koble den sammen med en annen iPhone.
  2. Endre Apple-ID-passordet. Ved å endre Apple-ID-passordet kan du forhindre at andre får tilgang til iCloud-informasjonen din, eller at de kan bruke andre tjenester fra den savnede enheten.
  3. Rapporter tapet eller tyveriet av enheten til lokale politimyndigheter. Politiet kan be om å få serienummeret til enheten. Finn serienummeret til enheten.

Hvor er? er den eneste måten du kan spore en mistet eller stjålet enhet på. Hvis Hvor er? ikke er aktivert på Apple Watch før du mister den eller den blir stjålet, er det ingen annen Apple-tjeneste som kan finne, spore eller på annet vis merke enheten for deg.