Om Aktiveringslås på Apple Watch

Hvor er? inkluderer en funksjon som kalles Aktiveringslås og som er laget for å hindre at noen bruker din Apple Watch hvis du mister den eller den blir stjålet.

Hva er Aktiveringslås?

Hvor er? og Aktiveringslås slås automatisk på for Apple Watch når du konfigurerer Hvor er? på den sammenkoblede iPhonen. Ved bruk av Aktiveringslås kreves Apple-ID-en din og passordet ditt før noen kan

• fjerne sammenkoblingen mellom din Apple Watch og iPhonen

• koble til og bruke din Apple Watch sammen med en ny iPhone

• slå av Hvor er? på enheten

Aktiveringslås bidrar til å sikre Apple Watch hvis den skulle havne i feil hender, noe som kan øke sjansene for at du får den igjen. Selv om du renser enheten eksternt, kan Aktiveringslås fortsatt forhindre at noen reaktiverer enheten uten din tillatelse. Alt du må gjøre, er å holde Finn påslått og huske Apple-ID-en og passordet.

Sjekk om Aktiveringslås er på

Følg denne fremgangsmåten på den sammenkoblede iPhonen for å kontrollere om Aktiveringslås er slått på:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.

2. Trykk på kategorien Min klokke, og trykk deretter på Alle klokker øverst på skjermen.

Standardskjerm for Apple Watch-appen
  3. Trykk på Mer info-knappenBildet har ingen alternativ tekst ved siden av Apple Watch.

Alle klokker-skjermen der du finner Mer info-knappen

Hvis det står Finn Apple Watch, er Aktiveringslås slått på.

Mer info-skjermen bekrefter at Aktiveringslås er på

Hvis du mister din Apple Watch

Hvis du har mistet eller er blitt frastjålet Apple Watch, kan du bruke Hvor er? for å finne den og beskytte opplysningene dine. Logg på iCloud.com eller Hvor er?-appen for å finne klokken din på et kart, spille av en lyd for å hjelpe deg med å finne den, bruke Mistet-modus for å låse den eller fjernslette personopplysningene dine.

Slå av Aktiveringslås før du sender inn en Apple Watch til reparasjon, selger den eller gir den bort

Før du sender Apple Watch inn for service, selger den eller gir den bort, bør du slå av Aktiveringslås. Bare koble Apple Watch fra iPhonen din slik:

1. Hold Apple Watch og iPhone tett sammen.

2. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.

3. Trykk på kategorien Min klokke, og trykk deretter på Alle klokker øverst på skjermen.

Standardskjerm for Apple Watch-appen
  4. Trykk på Mer info-knappenBildet har ingen alternativ tekst ved siden av Apple Watch.

Alle klokker-skjermen der du finner Mer info-knappen
  5. Trykk på Koble fra Apple Watch.

Alternativ for å fjerne sammenkoblingen for Apple Watch

På Apple Watch-modeller med mobilnett trykker du på Fjern [operatør]-abonnement. Hvis du ikke skal koble sammen enheten med en annen Apple Watch eller iPhone, må du kanskje kontakte operatøren for å si opp mobilabonnementet ditt.*

6. Skriv inn Apple-ID-passordet ditt. Hvis du har glemt passordet for Apple-ID-en din, kan du tilbakestille det.

7. Trykk på nytt for å bekrefte.

*Det kan påløpe kostnader fra operatøren. Kontakt mobiloperatøren din for å få nærmere informasjon.

Slå av Aktiveringslås på nettet

Hvis du har behov for å slå av Aktiveringslås, men du ikke har din iPhone eller Apple Watch lett tilgjengelig, eller din Apple Watch ikke er koblet sammen med iPhonen, gjør du følgende:

1. Gå til iCloud.com, og logg på med Apple-ID-en din.

2. Velg Hvor er? i hurtigtilgangsmenyen øverst til høyre. Du kan bli bedt om å logge på.

3. Velg Alle enheter, og klikk deretter på Apple Watch.

4. Klikk på Slett Apple Watch. Velg Neste til enheten er renset.

5. Klikk på Fjern-knappenBildet har ingen alternativ tekst ved siden av Apple Watch.