Kos deg med minnene dine i Bilder

Hent frem igjen øyeblikk og opplevelser som har gjemt seg i bildebiblioteket. Minner skaper automatisk arrangerte samlinger av de mest betydningsfulle bildene og videoene dine.

Bilder skanner automatisk bibliotekene dine for betydningsfulle personer, steder, ferier og mer, og presenterer dem i arrangerte samlinger kalt Minner. Hver dag finner du nye minner du kan kose deg med. Du kan også skape dine egne Minner, vise Minner som lysbilder eller automatisk redigerte filer, og dele dem med venner og familie.

Før du begynner

Kontroller at iPhone, iPad eller iPod touch kjører iOS 10 eller nyere og Mac-maskinen macOS Sierra eller nyere.

Hvis du ønsker å få de samme minnene på alle Apple-enhetene dine:

1. Konfigurer iCloud på alle enhetene dine.
  2. Logg på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene dine.
  3. Aktiver iCloud-bildebibliotek på alle enhetene der du vil bruke Minner.
  4. Oppdater Apple TV (4. generasjon) til tvOS 10 eller nyere.

Utforsk minnene dine

Du kan se Minner på iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV. Bare åpne Bilder-appen og åpne fanen Minner. På Mac kan du se alle minnene på sidepanelet i Bilder. Trykk eller dobbeltklikk på et minne for å åpne det.

Du får en oppsummering over minnets innhold, som er valgt blant de beste bildene i biblioteket ditt. Du kan velge Vis mer eller Vis alle for å se alle bildene og videoene i minnet. Rull nedover for å se alle personene som er med i minnet, et kart som viser hvor bildene og videoene ble tatt og en liste over relaterte minner du kan utforske. Nederst i minnet finner du alternativer for å legge til minnet i favorittene dine eller slette det.

Personer

Velg en person for å se flere bilder av denne personen eller gruppen av personer.

Steder

Trykk eller dobbeltklikk på kartet for å se flere bilder tatt i nærheten. Velg så et merke på kartet for å se en samling av bilder derfra.

Relaterte minner

Oppdag andre Minner relatert til det du ser på nå. De organiseres etter personer, steder, stemninger eller hendelser – slik som stranden, fjellet eller juleaften.

Se en Minner-film

Hva kan vel være bedre enn en samling av bilder og videoer fra ferien din eller en hendelse? En pent redigert film med de samme bildene! På iPhone, iPad eller iPod touch kan du se en film av Minner, komplett med overganger og musikk. Du kan også se Minner-filmen enheten din skaper fra Apple TV, når du aktiverer iCloud-bildebibliotek.

Bilder-appen lager automatisk en film for hvert minne på iPhone, iPad og iPod touch. Trykk på filmen for å spille den. Og hvis du vil redigere filmen, trykker du bare på skjermen mens den spilles av. Du kan endre filmens musikk, lengde og innhold.

Velg stemning

Trykk på en annen stemning, som Drøm, Avslappet eller Episk, som passer til innholdet i minnet. Filmens musikk og tittelstil vil passe med stemningen du valgte.

Velg lengde

Avhengig av antallet bilder i minnet kan du stille lengden på filmen til Kort, Middels eller Lang.

Tilpass filmen

Trykk på Rediger eller  for å tilpasse filmen ytterligere – du kan endre tittel, skrifttype, musikk, velge bildene som inkluderes i Minner-filmen med mer.

Minner-filmer fungerer kun på iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV. Du kan ikke se Minner-filmer på Mac.

Skap dine egne minner

Bilder skaper minner automatisk – men du selv kan best tilpasse bildene og historiene bak dem. Du kan dermed lage et minne fra ethvert Øyeblikk, Samling, År eller Album i bildebiblioteket ditt.

På Mac åpner du et Album og klikker på Vis som minne i overskriften. Hvis du er på Bilder-fanen, klikker du på tittelen på en bildegruppe, for å åpne dem som et Minne.

På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på overskriften til ethvert Øyeblikk, Samling, År eller Album. Rull til nederst på skjermen, og trykk på Legg til i minner.

Lagre og del favorittminnene dine

Ønsker du å lagre et minne for senere? Rull til nederst på skjermen og trykk eller klikk på Legg til i favorittminner. Da finner du det i albumet Favorittminner i Bilder-appen. Hvis du finner ut at du ikke lenger ønsker å ta vare på et minne, trykker eller klikker du på Fjern fra favorittminner.

Når du legger til et minne i Favoritter, beholder du det og sørger for at det ikke blir borte når Bilder lager nye minner.

Du kan også dele de uforglemmelige opplevelsene dine med venner og familie. På iPhone, iPad eller iPod touch deler du Minne-filmer akkurat som du deler alle andre filmer. Spill av en Minne-film, og trykk så på den for å vise alternativer for redigering og deling. Trykk på  , og velg å dele filmen via Meldinger, Mail, iCloud-bildedeling og sosiale medier. På Mac kan du dele Minne-bilder og -videoer ved å klikke på .