Kos deg med minnene dine i Bilder

Hent frem igjen øyeblikk og opplevelser som har gjemt seg i bildebiblioteket. Minner skaper automatisk arrangerte samlinger av de mest betydningsfulle bildene og videoene dine.

Minner i Bilder på Mac og iPhone

Bilder skanner biblioteket ditt betydelig mennesker, steder, ferier og mer, og presenterer dem i kuraterte samlinger som kalles Minner. Hver dag finner du nye minner du kan kose deg med. Du kan også opprette dine egne Minner, vise Minner som lysbildeserier eller som automatisk redigerte filmer, og dele dem med venner og familie.

Før du begynner

Kontroller at du har en iPhone, iPad eller iPod touch som kjører iOS 10 eller nyere og at Mac-maskinen kjører macOS Sierra eller nyere.

Bruk følgende fremgangsmåte hvis du vil få de samme Minnene på alle Apple-enhetene dine:

1. Konfigurer iCloud på alle enhetene dine.
  2. Logg på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene dine.
  3. Slå på iCloud-bilder på alle enhetene du vil bruke med Minner.
  4. Oppdater Apple TV (4. generasjon) til tvOS 10 eller nyere.

Utforsk minnene dine

Du kan se Minner på iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV. Bare åpne Bilder-appen, velg For deg-fanen, og rull ned til Minner. På Mac kan du se alle minnene på sidepanelet i Bilder. Trykk eller dobbeltklikk på et minne for å åpne det.

Her finner du et sammendrag av innholdet i Minnet, valgt ut blant de beste bildene og videoene i biblioteket ditt. Du kan velge Vis mer eller Vis alle for å se alle bildene og videoene i minnet. Rull nedover for å se alle personene som er med i minnet, et kart som viser hvor bildene og videoene ble tatt og en liste over relaterte minner du kan utforske.

Trykk på den blå sirkelen med tre prikker for å dele Minnet med venner, legge det til i Favorittminner eller slette det. På Mac vises alternativene Legg til i Favorittminner og Slett minne nederst i Minnet.

Viser personene som er med i et Minne

Personer

Velg en person for å se flere bilder av denne personen eller gruppen av personer.

Steder

Trykk eller dobbeltklikk på kartet for å se flere bilder tatt i nærheten. Velg så et merke på kartet for å se en samling av bilder derfra.

Relaterte minner

Oppdag andre Minner relatert til det du ser på nå. De er organisert etter personer, steder, scener eller hendelser, som for eksempel stranden, fjellet eller jul.

Se en Minner-film

Ser på en Minner-film i Bilder

Hva kan vel være bedre enn en samling av bilder og videoer fra ferien din eller en hendelse? En nydelig redigert video med disse bildene! På iPhone, iPad eller iPod touch kan du se en film av Minner, komplett med overganger og musikk. Og du kan se Minne-filmen enheten din lager på Apple TV ved å slå på iCloud-bilder.

Bilder-appen lager automatisk en film for hvert minne på iPhone, iPad og iPod touch. Trykk på filmen for å spille den. Og hvis du vil redigere filmen, trykker du bare på skjermen mens den spilles av. Du kan endre filmens musikk, lengde og innhold.

Velg stemning

Trykk på en annen stemning, som Drøm, Avslappet eller Episk, som passer til innholdet i minnet. Filmens musikk og tittelstil vil passe med stemningen du valgte.

Velg lengde

Avhengig av antallet bilder i minnet kan du stille lengden på filmen til Kort, Middels eller Lang.

Tilpass filmen

Trykk på Rediger eller rediger-symbolet for å tilpasse filmen enda bedre – du kan endre tittelen, tittelbildet, musikken, varigheten og bildene som er med i Minnefilmen.

Minner-filmer fungerer kun på iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV. Du kan ikke se Minner-filmer på Mac.

Skap dine egne minner

Bilder oppretter Minner automatisk, men du er den beste til å kuratere bildene dine og historiene bak dem. Du kan dermed lage et minne fra ethvert Øyeblikk, Samling, År eller Album i bildebiblioteket ditt.

På Mac åpner du et Album og klikker på Vis som minne i overskriften. Hvis du er i Øyeblikk-fanen eller Samlinger-fanen, klikker du på tittelen til en gruppe bilder å åpne dem som et Minne.

På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på overskriften til hvilket som helst Øyeblikk, Samling, År eller Album. Trykk på den blå sirkelen med tre prikker, og trykk på Legg til i Minner.

Lagre og del favorittminnene dine

Vil du arkivere et Minne til senere? Trykk på den blå sirkelen med tre prikker, og trykk på Legg til i Favorittminner. På Mac vises dette alternativet nederst i et Minne. For å se på Favorittminnene dine går du til For deg, trykker på Se alle ved siden av Minner, og trykker på Favoritter. På Mac klikker du på Minner i sidepanelet, og deretter klikker du på Favorittminner-fanen øverst i Bilder. Hvis du finner ut at du ikke lenger ønsker å ta vare på et minne, trykker eller klikker du på Fjern fra favorittminner.

Når du legger til et minne i Favoritter, beholder du det og sørger for at det ikke blir borte når Bilder lager nye minner.

Du kan også dele de uforglemmelige opplevelsene dine med venner og familie. På iPhone, iPad eller iPod touch deler du Minne-filmer akkurat som du deler alle andre filmer. Spill av en Minne-film, og trykk så på den for å vise alternativer for redigering og deling. Trykk på delesymbolet og velg å dele filmen gjennom Meldinger, Mail, Delte albumer og yndlingsstedene dine på sosiale medier. På Mac kan du dele bilder og videoer fra Minnet ved å klikke på delesymbolet.