Slik bruker du Minner i Bilder på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Minner kan du gjenoppdage øyeblikk fra bildebiblioteket ditt. Bilder gjenkjenner betydningsfulle personer, steder og arrangementer i biblioteket ditt, og presenterer dem deretter i kuraterte samlinger kalt Minner. Du kan også opprette dine egne Minner, se dem som filmer og dele dem med venner og familie.

Før du begynner

iPhone viser et Minne som er åpent for å vise Personer, Steder og Relaterte minner

Utforsk minnene dine

For å se minnene dine åpner du Bilder og går til For deg-fanen. Du kan trykke på et miniatyrbilde av et minne for å åpne det og se alle bildene og videoene i det aktuelle minnet, eller du kan trykke på Se alle for å bla gjennom alle minnene dine.

Når du åpner et minne, kan du bla nedover for å se personene som er med i minnet, et kart som viser hvor bildene og videoene ble tatt, og en liste over relaterte minner. For å opprette minner bruker Bilder maskinlæring for å analysere biblioteket på enheten din. Dataene dine blir ikke sendt til Apple, så minnene dine forblir private, og det er bare du som kan se dem.

Personer

Trykk på miniatyrbildet av en person eller en gruppe med personer for å se flere bilder av dem.

Steder

Trykk på kartet for å se flere bilder tatt i nærheten. Velg så et merke på kartet for å se en samling av bilder derfra.

Relaterte minner

Oppdag andre Minner relatert til det du ser på nå. Minner er organisert etter personer, steder, scener, arrangementer, kjæledyr, ferier, aktiviteter med mer.

Se en Minner-film

Bilder oppretter automatisk en kort film for hvert minne, komplett med overganger, musikk og bilder og videoer fra biblioteket ditt. For å se en minnefilm trykker du bare på minnet.

Skap dine egne minner

Bilder oppretter automatisk minner for deg, men du kan opprette dine egne minner, og du kan til og med legge til noen fra Personer-albumet i minnene.

Slik oppretter du dine egne minner fra et album, eller en bestemt måned eller dag:

1. Gå til Albumer-fanen og velg albumet. Eller gå til Bibliotek-fanen og trykk på Måneder eller Dager.
  2. Trykk på Mer-knappen den blå sirkelen med tre prikker, og trykk deretter på Spill av minnefilm.
  3. Mens filmen spilles av, trykker du på skjermen, og deretter trykker du på Rediger.
  4. Trykk på OK, og foreta deretter endringer i filmen hvis du vil.
  5. Trykk på Ferdig.

Slik legger du til noen fra Personer-albumet i minnene dine:

1. Gå til Albumer-fanen, og trykk deretter på Personer-albumet.
  2. Trykk på miniatyrbildet av personen, og trykk deretter på Mer-knappen den blå sirkelen med tre prikker.
  3. Trykk på Legg til i Minner.

Lagre og del favorittminnene dine

Ønsker du å lagre et minne for senere? Gå til For deg-fanen, og velg deretter et minne. Trykk på Mer-knappen den blå sirkelen med tre prikker, og trykk deretter på Legg til i Favorittminner. For å se på Favorittminnene dine går du til For deg-fanen, trykker på Se alle ved siden av Minner, og deretter trykker du på Favoritter. Hvis du bestemmer deg for at du ikke vil lagre et minne lenger, trykker du på Mer-knappen den blå sirkelen med tre prikker, og deretter trykker du på Fjern fra Favorittminner.

1. Spill av en Minne-film, og trykk så på den for å vise alternativer for redigering og deling.
  2. Trykk på Del-knappen  og velg om du vil dele filmen via Meldinger, Mail, Delte albumer eller sosiale medier.