Hvis Mac viser Apple-logoen eller en fremdriftsindikator ved oppstart

Macen viser en Apple-logo når den finner lokale startdisken, og viser deretter en fremdriftsindikator når macOS starter eller installasjonsprosessen fortsetter.

Apple-logo med fremdriftsindikator

Mac viser Apple-logoen når den finner den lokale oppstartsdisken, som er en oppstartsdisk som er innebygd i Macen eller koblet direkte til Macen. Etter hvert som oppstarten fortsetter, skal du se en fremdriftslinje, med eller uten Apple-logoen. Denne skjermen kan vises vekselvis med en tom skjerm flere ganger.

Hvis du installerer macOS, kan Apple-logoen eller fremdriftsindikatoren bli værende på skjermen mye lenger enn normalt etter at Mac har startet på nytt. Mens installasjonen fortsetter, kan fremdriftsindikatoren bevege seg sakte og stoppe opp i lange perioder. Derfor anbefaler Apple å starte macOS-installasjonen på kvelden, slik at den kan gjøre seg ferdig over natten dersom nødvendig.

Hvis du føler at du har ventet lenge nok til å vite at Macen sitter fast på denne skjermen, følger du denne fremgangsmåten.

De følgende trinnene gjelder bare Macer med Intel-prosessor. Hvis du har en Mac med Apple-chip som står fast på denne skjermen, må du kontakte Apple-kundestøtte.

1. Trykk og hold inne av/på-knappen i opptil ti sekunder, helt til Macen slår seg av.
  2. Prøv å bruke sikkermodus for å identifisere problemet.
  3. Hvis problemet vedvarer, kobler du alt tilbehør fra Macen, inkludert skrivere, stasjoner, USB-huber og andre enheter som ikke er nødvendige. (Det kan hende det er problemer med én eller flere av disse enhetene eller de tilhørende kablene.) Trykk og hold inne av/på-knappen i ti sekunder en gang til, og trykk deretter på den igjen for å slå på Macen igjen.
  4. Hvis problemet vedvarer, slår du av Macen igjen, og deretter slår du den på igjen og holder umiddelbart inne Kommando (⌘) og R for å starte fra macOS-gjenoppretting.
  5. Når du er i macOS-gjenoppretting, bruker du Diskverktøy til å reparere startdisken.
  6. Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.