Del aktiviteten din, og konkurrer med venner ved å bruke Apple Watch

Du kan dele aktivitetsringene dine med venner og familie for motivasjon. Oppmuntre hverandre til å fullføre alle de tre sirklene, konkurrer om å vinne uken, eller la treneren spore den daglige fremgangen din.

Begynn å dele

For å dele aktivitet må både du og vennene dine ha Apple Watch. Når vennene dine når alle tre aktivitetsmålene, avslutter treningsøkter eller oppnår oppnåelser, blir du varslet om fremgangen deres.

Venner du kan dele aktivitet med.

Legg til venner

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Deling-fanen. Hvis du blir bedt om det, trykker du på Kom i gang.
  3. Trykk på Pluss-ikonet, og skriv inn kontaktinformasjonen til vennen din. Eller velg en venn fra listen over foreslåtte kontakter. Du kan legge til opptil 40 venner.
  4. Etter at du har valgt venner, trykker du på Send. Vent til vennene dine har godtatt invitasjonen.

Godta en invitasjon

Når noen inviterer deg til å dele aktiviteter eller konkurrere, får du et varsel på Apple Watch. Trykk på Godta eller Ignorer. Hvis du ikke får et varsel, kan du godta via Aktivitet-appen:

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone, og trykk deretter på Deling-fanen.
  2. Trykk på kontosymbolet øverst på skjermen.
  3. Trykk på Godta eller Ignorer.

Bekreft at du vil invitere Jane til å delta i en syvdagers konkurranse.

Konkurrer med venner

Med iOS 12 og watchOS 5 kan du invitere venner til å konkurrere i en ukelang konkurranse. I løpet av konkurransen får begge poeng ved å fylle opp aktivitetssirklene. Du får poeng for hvert prosent du legger til sirklene hver dag, og du kan få opptil 600 poeng per dag. Det betyr maksimalt 4200 poeng i uken.

Personen med flest poeng mot slutten av konkurransen vinner. Når konkurransen er over, oppnår du en pris.

Utfordre venner fra Apple Watch

1. Åpne Aktivitet-appen på Apple Watch.
  2. Sveip til venstre, og trykk på en venn.
  3. Rull ned, og trykk på Konkurrer.
  4. Trykk på Inviter [navn]. Vent til vennen din har godtatt invitasjonen.

Utfordre venner fra iPhone

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone, og trykk deretter på Deling-fanen.
  2. Trykk på en venn.
  3. Trykk på Konkurrer med [navn].
  4. Trykk på Inviter [navn] for å bekrefte. Vent til vennen din har godtatt invitasjonen.

Melding om å invitere Allen til en konkurranse fra Apple Watch.

Motiver vennene dine

Etter at du deler aktiviteten din, kan du holde øye med vennene dine og hjelpe dem med å nå målene sine. Når du mottar varsler om venners aktivitet, kan du svare med forhåndsskrevne svar, enten oppmuntring eller kameratslig erting. Og når vennen din fullfører alle tre sirklene eller oppnår bestemte prestasjoner, kan du utfordre vedkommende til en konkurranse direkte fra varselet.

Jane har nådd 214 av 280 for kalorimålet sitt.

Sjekk fremgangen til vennene dine

1. Åpne Aktivitet-appen på Apple Watch.
  2. Sveip til venstre for å se delt aktivitet.
  3. Trykk på vennen din, og rull for å se vedkommendes fremgang. Du kan også sende dem en melding.

Send en melding til vennene dine

1. Åpne Aktivitet-appen på Apple Watch.
  2. Sveip til venstre, og vri deretter på Digital Crown for å rulle ned til bunnen.
  3. For å sende meldinger til alle vennene dine trykker du på «Send melding til alle».
  4. For å sende en melding til én venn trykker du på vennen. Deretter ruller du ned og trykker på Send melding.

Slutt å dele

Hvis du vil slutte å dele, kan du slå av varsler, skjule fremgangen eller fjerne venner.

Janes aktivitetshistorikk.

Slå av varsler

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Deling-fanen og deretter på vennen din.
  3. Trykk på Demp varsler. Trykk på Slå på lyd for varsler.

Skjul fremgangen din

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Deling-fanen og deretter på vennen du vil skjule aktiviteten din fra.
  3. Trykk på Skjul aktiviteten min. Du kan fortsatt se vennen din sin aktivitet, men vedkommende kan ikke se din.Du kan ikke skjule aktiviteten din fra venner du konkurrer med.
  4. For å dele igjen trykker du på Vis aktiviteten min.

Fjern venner

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Deling-fanen og deretter på vennen din.
  3. Trykk på Fjern venn. Når du fjerner en venn, kan ikke vedkommende se aktiviteten din, og du kan ikke se vedkommendes aktivitet. For å dele igjen sender du vennen en ny invitasjon.

Få hjelp med Aktivitetsdeling

For å konkurrere med venner må du ha iOS 12 og watchOS 5 eller nyere. Aktivitetsdeling krever iOS 10 og watchOS 3 eller nyere.

Hvis du har koblet sammen mer enn én Apple Watch til iPhone, vises ikke Deling-fanen i Aktivitet før du oppdaterer alle klokkene dine til watchOS

Hvis du ser en feil når du prøver å legge til en venn eller sende en invitasjon

Logg av iCloud på iPhone, og logg deg deretter på igjen:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Rull nedover og trykk på Logg av.
  3. Gå tilbake til Innstillinger > Logg på [enheten din], og oppgi Apple-ID-en og passordet ditt.
  4. Trykk på Logg på.
  5. Prøv å legg til vennen eller se etter invitasjonen.

Hvis du fremdeles ikke kan legge til en venn, må du sørge for at vedkommende har en Apple Watch, og du må sjekke at du ikke har overskredet det maksimale antallet venner. Du kan legge til opptil 40 venner.

Hvis du ikke får oppdateringer om aktiviteten til vennene dine

Så lenge iPhone kan koble til Internett og du er logget på iCloud, kan du få oppdateringer om aktiviteten til vennene dine hver dag. Hvis iPhone ikke kan koble til i flere dager, eller hvis du logger av iCloud, kan det være at du ikke mottar aktivitet for noen dager.