Lad AirPods og finn ut mer om batteritid

Finn ut hvordan du lader AirPods og ladeetuiet, og hvordan du får lengre batteritid for AirPods.

Hvis du vil lade AirPods, legger du dem i etuiet. Etuiet ditt kan lade AirPods flere ganger, slik at du kan lade dem mens du er på farten. For å holde AirPods oppladet legger du dem i etuiet når du ikke bruker dem.

Du kan lade det trådløse ladeetuiet med en Qi-sertifisert ladeplate. Legg etuiet på laderen med lokket lukket og slik at statuslyset vender opp. Statuslyset skal vise det gjeldende ladenivået i åtte sekunder. Hvis du har AirPods Pro, kan du trykke på etuiet mens det ligger på ladeplaten, for å se om AirPods Pro lader (oransje lys) eller er fulladet (grønt lys).

Hvis du vil lade etuiet via kabel, kobler du Lightning-kabelen som fulgte med AirPods, til Lightning-kontakten på etuiet. Du kan bruke en USB-C-til-Lightning-kabel eller en USB-til-Lightning-kabel. Deretter kobler du den andre enden av kabelen i en USB-port eller -lader. Du kan lade etuiet med eller uten AirPods i det. Det lades raskest når du bruker en USB-lader for iPhone eller iPad, eller hvis du kobler det til Mac.

Hvis du vil se detaljert ladestatus og ladenivå, kan du se Sjekk ladestatusen.

Finn ut mer om batteritiden

Når AirPods har lite batteri, får du en varsling på skjermen på iPhone eller iPad. Du får varslinger når det gjenværende ladenivået er 20, 10 og 5 prosent.

Du hører også en tone i én eller begge AirPods når de har lite batteri. Du hører tonen én gang når du har 10 prosent batteri igjen, og enda en gang rett før AirPods slås av.

Dette kan du forvente med AirPods Pro:

• Med flere ladinger i etuiet får du mer enn 24 timer med lyttetid1 eller mer enn 18 timer med taletid.2
  • AirPods Pro kan gi opptil 4,5 timer med lyttetid3 eller opptil 3,5 timer med taletid på én lading.4
  • Hvis du lader AirPods Pro i etuiet i 5 minutter, får du ca. 1 time med lyttetid5 eller ca. 1 time med taletid.6

Dette kan du forvente med AirPods (2. generasjon):

• Med flere ladinger i etuiet får du over 24 timer med lyttetid7 eller opptil 18 timer med taletid.8
  • AirPods kan gi opptil 5 timer med lyttetid9 eller 3 timer med taletid på én lading.10
  • Hvis du lader AirPods Pro i 15 minutter i etuiet, får du opptil 3 timer med lyttetid11 eller opptil 2 timer med taletid.12

Hvis du tror det er et problem med batteriet, kan du lese om service og reparasjon for AirPods.

Optimalisert batterilading på AirPods Pro

Optimalisert batterilading er utviklet for å redusere slitasje på batteriet og øke batterilevetiden ved å redusere tiden AirPods Pro har svært høy lading. AirPods Pro og iOS- eller iPadOS-enheten lærer av den daglige laderutinen din, og venter med å lade AirPods Pro over 80 % til like før du trenger å bruke dem.

Optimalisert batterilading for AirPods Pro krever en iPhone, iPod touch eller iPad og er slått på som standard når du konfigurerer enheten, eller etter at du har oppdatert den til iOS eller iPadOS 14.2 eller nyere.  For å slå av funksjonen åpner du AirPods-etuiet og går til Innstillinger > Bluetooth på iOS- eller iPadOS-enheten. Trykk på informasjonsknappen  ved siden av AirPods Pro på listen over enheter. Slå av Optimalisert batterilading.

Sjekk ladestatusen

Du kan sjekke ladestatusen til AirPods og ladeetuiet ved hjelp av iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På iOS-enheten

På iPhone åpner du etuiet med AirPods og holder etuiet nær enheten. Vent noen sekunder, så ser du ladestatusen til AirPods og ladeetuiet.

Du kan også sjekke ladestatusen til AirPods og ladeetuiet med Batteri-widgeten på iOS-enheten din. Ladenivået for etuiet vises bare når minst én AirPod er i etuiet.

På Mac

1. Åpne lokket eller ta AirPods ut av etuiet.
  2. Klikk på Bluetooth-symbolet  i menylinjen.
  3. Hold musepekeren over AirPods og ladeetuiet i menyen.

Finn ut mer om statuslampen

Bilde av trådløst ladeetui som viser statuslampen

Trådløst ladeetui: Statuslampen er på forsiden av etuiet.

Ladeetui: Statuslampen er mellom hullene for AirPods i ladeetuiet:

Hvis AirPods ligger i etuiet og lokket er åpent, viser lyset ladestatusen til AirPods. Når AirPods ikke ligger i etuiet, viser lyset statusen til etuiet. Grønt betyr fulladet, og oransje betyr at mindre enn en full lading gjenstår.

Når du kobler det trådløse ladeetuiet til en lader eller legger det på en Qi-sertifisert ladeplate, holder statuslyset seg på i 8 sekunder. Hvis lyset blinker hvitt, er AirPods klare til å konfigureres med en av enhetene dine. Hvis lyset blinker oransje, må du kanskje konfigurere AirPods på nytt.

1. Testingen ble utført av Apple i oktober 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods Pro og det trådløse ladeetuiet med førlanseringsprogramvare koblet til iPhone 11 Pro Max-enheter med førlanseringsprogramvare. Spillelisten besto av 358 unike lydspor kjøpt fra iTunes Store (AAC-koding med 256 kbps). Volumet var satt til 50 %, og Aktiv støyreduksjon var slått på. Under testingen ble batteriet på AirPods Pro tømt fullstendig ved å spille av lyd inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Etter dette ble de tomme AirPods Pro ladet til 100 %, og lydavspillingen ble gjenopptatt inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Denne syklusen ble gjentatt frem til både AirPods Pro og ladeetuiet var fullstendig utladet. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  2. Testingen ble utført av Apple i oktober 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods Pro og det trådløse ladeetuiet med førlanseringsprogramvare koblet til iPhone 11 Pro Max-enheter med førlanseringsprogramvare. Volumet var satt til 50 %, og Aktiv støyreduksjon var slått på. Under testingen ble batteriet på AirPods Pro tømt fullstendig ved å opprettholde en telefonsamtale inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Etter dette ble de tomme AirPods Pro ladet til 100 %, og telefonsamtalen ble gjenopptatt inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Denne syklusen ble gjentatt frem til både AirPods Pro og ladeetuiet var fullstendig utladet. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  3. Testingen ble utført av Apple i oktober 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods Pro og det trådløse ladeetuiet med førlanseringsprogramvare koblet til iPhone 11 Pro Max-enheter med førlanseringsprogramvare. Spillelisten besto av 358 unike lydspor kjøpt fra iTunes Store (AAC-koding med 256 kbps). Volumet var satt til 50 %, og Aktiv støyreduksjon var slått på. Når Aktiv støyreduksjon og Lydfremheving var slått av, ble lyttetiden opptil 5 timer. Under testingen ble batteriet på AirPods Pro tømt fullstendig ved å spille av lyd inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  4. Testingen ble utført av Apple i oktober 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods Pro og det trådløse ladeetuiet med førlanseringsprogramvare koblet til iPhone 11 Pro Max-enheter med førlanseringsprogramvare.  Volumet var satt til 50 %, og Aktiv støyreduksjon var slått på. Under testingen ble batteriet på AirPods Pro tømt fullstendig ved å opprettholde en telefonsamtale inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  5. Testingen ble utført av Apple i oktober 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods Pro og det trådløse ladeetuiet med førlanseringsprogramvare koblet til iPhone 11 Pro Max-enheter med førlanseringsprogramvare. Spillelisten besto av 358 unike lydspor kjøpt fra iTunes Store (AAC-koding med 256 kbps). Volumet var satt til 50 %, og Aktiv støyreduksjon var slått på. Under testingen av 5-minutters lading ble utladede AirPods Pro ladet i 5 minutter. Deretter ble det spilt av lyd inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  6. Testingen ble utført av Apple i oktober 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods Pro og det trådløse ladeetuiet med førlanseringsprogramvare koblet til iPhone 11 Pro Max-enheter med førlanseringsprogramvare.  Volumet var satt til 50 %, og Aktiv støyreduksjon var slått på. Under testingen av 5-minutters lading ble utladede AirPods Pro ladet i 5 minutter. Deretter ble det opprettholdt en telefonsamtale inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  7. Testingen ble utført av Apple i februar 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods (2. generasjon), ladeetuiet og det trådløse ladeetuiet og førlanseringsprogramvare koblet til iPhone XS Max-enheter med førlanseringsprogramvare. Spillelisten besto av 358 unike lydspor kjøpt fra iTunes Store (AAC-koding med 256 kbps). Volumet var satt til 50 %. Under testingen ble batteriet på AirPods tømt fullstendig ved å spille av lyd inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Etter dette ble de tomme AirPods ladet til 100 %, og lydavspillingen ble gjenopptatt inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Denne syklusen ble gjentatt frem til både AirPods og ladeetuiet var fullstendig utladet. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  8. Testingen ble utført av Apple i februar 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods (2. generasjon), ladeetuiet og det trådløse ladeetuiet og førlanseringsprogramvare koblet til iPhone XS Max-enheter med førlanseringsprogramvare. Volumet var satt til 50 %. Under testingen ble batteriet på AirPods tømt fullstendig ved å opprettholde en telefonsamtale inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Etter dette ble de tomme AirPods ladet til 100 %, og telefonsamtalen ble gjenopptatt inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Denne syklusen ble gjentatt frem til både AirPods og ladeetuiet var fullstendig utladet. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  9. Testingen ble utført av Apple i februar 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods (2. generasjon), ladeetuiet og det trådløse ladeetuiet og førlanseringsprogramvare koblet til iPhone XS Max-enheter med førlanseringsprogramvare. Spillelisten besto av 358 unike lydspor kjøpt fra iTunes Store (AAC-koding med 256 kbps). Volumet var satt til 50 %. Under testingen ble batteriet på AirPods tømt fullstendig ved å spille av lyd inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  10. Testingen ble utført av Apple i februar 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods (2. generasjon), ladeetuiet og det trådløse ladeetuiet og førlanseringsprogramvare koblet til iPhone XS Max-enheter med førlanseringsprogramvare.  Volumet var satt til 50 %. Under testingen ble batteriet på AirPods tømt fullstendig ved å opprettholde en telefonsamtale inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  11. Testingen ble utført av Apple i februar 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods (2. generasjon), ladeetuiet og det trådløse ladeetuiet og førlanseringsprogramvare koblet til iPhone XS Max-enheter med førlanseringsprogramvare. Spillelisten besto av 358 unike lydspor kjøpt fra iTunes Store (AAC-koding med 256 kbps). Volumet var satt til 50 %. Under testingen av 15-minutters lading ble utladede AirPods ladet i 15 minutter. Deretter ble det spilt av lyd inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.
  12. Testingen ble utført av Apple i februar 2019 med førproduksjonsenheter av AirPods (2. generasjon), ladeetuiet og det trådløse ladeetuiet og førlanseringsprogramvare koblet til iPhone XS Max-enheter med førlanseringsprogramvare.  Volumet var satt til 50 %. Under testingen av 15-minutters lading ble utladede AirPods ladet i 15 minutter. Deretter ble det opprettholdt en telefonsamtale inntil en av øretelefonene stoppet avspillingen. Batterilevetiden avhenger av enhetens innstillinger, omgivelser, bruk og mange andre faktorer.