Slik bruker du Siri på Mac

Med macOS Sierra og nyere kommer Siri til Macen din, med nye funksjoner som er utviklet spesielt for stasjonære datamaskiner.

Siri-symbolet

Akkurat som Siri på andre Apple-enheter, er Siri på Mac den intelligente, personlige assistenten din som hjelper deg med flerprogramkjøring og å få ting gjort. Mens du jobber med et dokument, kan du for eksempel be Siri om å sende en melding til en kollega om at dokumentet snart er klart – uten å måtte stoppe med det du holder på med.

Her er noen av de mange andre tingene du kan be Siri om å gjøre. Du kan også spørre Siri «Hva kan du gjøre?»

• «Vis PDF-filer i Nedlastinger-mappen.»
  • «Hvor mye ledig plass er det på Macen?»
  • «Spill de 40 beste jazzlåtene.»
  • «Hvordan er været i Lake Tahoe?»
  • «Finn Twitter-meldinger fra José Bautista.»
  • «Søk på nettet etter bilder av Eiffeltårnet.»
  • «Vis alle filene jeg sendte til Cecilie i forrige uke.»
  • «Ring Vibecke via FaceTime.»
  • «Legg til Nora i møtet kl. 10.»
  • «Vis bildene fra i går.»
  • «Hva er klokken i Monterrey i Mexico?»
  • «Finn en kafé i nærheten.»
  • Fra og med macOS Mojave kan du bruke Siri til å spille av en lyd på en enhet for å hjelpe deg med å finne den. Hvis du for eksempel slår på Finn iPhone for enhetene dine, kan du spørre «Hvor er iPhonen min?» eller «Hvor er Apple Watch?»

Spør Siri

Hvis du vil spørre Siri om noe, gjør du ett av følgende, og deretter stiller du spørsmålet:

• Klikk på Siri-symbolet i menylinjen, Dock eller Touch Bar.
  • Hvis Siri allerede er aktiv, klikker du på Siri-symbolet eller mikrofonsymbolet i Siri-vinduet.
  • Trykk på og hold nede Kommando (⌘)-tasten og mellomromstasten til Siri reagerer.
  • Si «Hei, Siri» på en Mac som støtter «Hei, Siri». På bærbare datamaskiner som støtter denne funksjonen, må lokket være åpnet.

Hvis Siri ikke lukkes automatisk, klikker du på x-knappen eller sveiper til høyre for å lukke.

Hvis Siri ikke hører eller forstår deg

• Sørg for at du bruker macOS Sierra eller nyere
  • Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og sjekk deretter mikrofonvalget ditt under Lyd-innstillingene eller Siri-innstillingene. Eller test med en annen mikrofon, som mikrofonen i AirPods eller Apple-øretelefoner. Hvis du bruker Mac mini eller Mac Pro, må du koble til en mikrofon for at Siri skal høre deg.
  • Hvis det virker som om Siri hører deg, men ikke forstår hva du sier, bør du sjekke at rett språk og dialekt er valgt i Siri-valgpanelet.
  • Hvis Siri ikke kan koble til nettverket eller ber deg om å prøve igjen om en liten stund, bør du sjekke internett-forbindelsen din.

Be Siri om å finne filer på Mac

Med Siri er det enkelt å finne filer på Macen, med forskjellige kriterier. Du kan for eksempel si dette til Siri: «Søk etter alle dokumentene jeg har åpnet denne måneden.» Og deretter: «Vis bare de med tittelen 'time'»

Be Siri om å oppbevare søkeresultatene på et sted du kan finne dem igjen

Du kan oppbevare viktig informasjon fra Siri rett i Varslingssenteret . På den måten kan du enkelt få tilgang til kampskjemaer, Twitter-strømmer, filer som er knyttet til et viktig prosjekt og mye mer.

Bare klikk på pluss-symbolet øverst i Siri-søket. Informasjonen holder seg oppdatert, slik at du alltid vet hvor du kan finne tidspunkt for kampstart, de mest kommenterte temaene eller viktige dokumenter.

Dra Siri-søkeresultater

Du kan dra noen typer informasjon funnet av Siri til et vindu eller et program på skrivebordet. Når du for eksempel har bedt Siri om å finne et bilde på internett, kan du dra et bilde fra søkeresultatene og inn i et Pages-dokument:

Redigere en Siri-forespørsel

Hvis du vil redigere en Siri-forespørsel i stedet for å lage en helt ny, kan du dobbeltklikke på ordene i Siri-vinduet, og så bruke tastaturet til å skrive inn endringene og trykke på returtasten.

Endre Siri-valg

Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Siri. Eller du kan be Siri om å åpne Siri-valgpanelet. Du kan endre innstillinger som for eksempel tastatursnarveien for Siri, kjønnet og dialekten Siri bruker og om Siri skal gi tilbakemelding med stemmen. Og om du bruker macOS Catalina eller nyere, kan du velge om du vil slette Siri- og forespørselsloggen.

Finn ut mer om Siri-valgpanelet.