Slik bruker du Siri på Mac

Med macOS Sierra og nyere kommer Siri til Macen din, med nye funksjoner som er utviklet spesielt for stasjonære datamaskiner.

Siri-symbolet

Akkurat som Siri på andre Apple-enheter, er Siri på Mac den intelligente, personlige assistenten din som hjelper deg med flerprogramkjøring og å få ting gjort. Mens du jobber med et dokument, kan du for eksempel be Siri om å sende en melding til en kollega om at dokumentet snart er klart – uten å måtte stoppe med det du holder på med.

Her er noen av de mange andre tingene du kan be Siri om å gjøre. Spør for eksempel Siri «Hva kan du gjøre?»

• «Vis PDF-filer i Nedlastinger-mappen.»
  • «Hvor mye ledig plass er det på Macen?»
  • «Spill de 40 beste jazzlåtene.»
  • «Hvordan er været i Lake Tahoe?»
  • «Finn Twitter-meldinger fra José Bautista.»
  • «Søk på nettet etter bilder av Eiffeltårnet.»
  • «Vis alle filene jeg sendte til Cecilie i forrige uke.»

• «Ring Vibecke via FaceTime.»
  • «Legg til Nora i møtet kl. 10.»
  • «Vis bildene fra i går.»
  • «Hva er klokken i Monterrey i Mexico?»
  • «Finn en kafé i nærheten.»
  • Fra og med macOS Mojave kan du bruke Siri til å spille av en lyd på en enhet for å hjelpe deg med å finne den. Hvis du for eksempel slår på Finn iPhone for enhetene dine, kan du spørre «Hvor er iPhonen min?» eller «Hvor er Apple Watch?»

Animasjon av en Siri-forespørsel

Spør Siri

Hvis du vil spørre Siri om noe, gjør du ett av følgende, og deretter stiller du spørsmålet:

• Klikk på Siri-symbolet i menylinjen, Dock eller Touch Bar.
  • Hvis Siri allerede er aktiv, klikker du på Siri-symbolet eller mikrofonsymbolet i Siri-vinduet.
  • Trykk på og hold nede Kommando (⌘)-tasten og mellomromstasten til Siri reagerer.
  • Si «Hei, Siri» på en Mac som støtter «Hei, Siri». På bærbare datamaskiner som støtter denne funksjonen, må lokket være åpnet.

Hvis Siri ikke lukkes automatisk, klikker du på x-knappen eller sveiper til høyre for å lukke.

Hvis du bruker Mac mini eller Mac Pro, må du koble til en mikrofon for at Siri skal høre deg. Deretter velger du mikrofonen fra Mikrofoninngang-menyen i Siri-valgpanelet.

Be Siri om å finne filer på Mac

Med Siri er det enkelt å finne filer på Macen, med forskjellige kriterier.

Siri-søkeresultater for «Søk etter dokumenter jeg har åpnet den siste uken»

Du kan for eksempel be Siri om å søke etter alle dokumentene du har åpnet den siste uken.

Siri svarer på «kun de med tittelen «årlig».»

Deretter ber du Siri om å begrense søket til kun de med ordet «årlig» i tittelen.

Varslingssenter

Be Siri om å oppbevare søkeresultatene på et sted du kan finne dem igjen

Du kan oppbevare viktig informasjon fra Siri rett i Varslingssenteret . På den måten kan du enkelt få tilgang til kampskjemaer, Twitter-strømmer, filer som er knyttet til et viktig prosjekt og mye mer.

Bare klikk på pluss-symbolet øverst i Siri-søket. Informasjonen holder seg oppdatert, slik at du alltid vet hvor du kan finne tidspunkt for kampstart, de mest kommenterte temaene eller viktige dokumenter.

Dra Siri-søkeresultater

Du kan dra noen typer informasjon funnet av Siri til et vindu eller et program på skrivebordet. Når du for eksempel har bedt Siri om å finne et bilde på Internett, kan du dra et bilde fra søkeresultatene og inn i et Pages-dokument:

Dra bilder fra Siri-søkeresultater

Redigere en Siri-forespørsel

Hvis du vil redigere en Siri-forespørsel i stedet for å lage en helt ny, kan du dobbeltklikke på ordene i Siri-vinduet, og så bruke tastaturet til å skrive inn endringene.

Redigering av forespørselen om å «skru opp volumet.»
Dobbeltklikk på ordene for å redigere dem.

Nå står det «skru ned volumet.»
Trykk så på returtasten for å gjøre et nytt søk.

Endre Siri-valg

Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk på Siri. Eller du kan be Siri om å åpne Siri-valgpanelet. Her er noen eksempler på innstillinger du kan endre:

• tastatursnarveien for Siri
  • mikrofonen Siri lytter til
  • hvilket kjønn og hvilken dialekt Siri bruker
  • om Siri gir taletilbakemelding
  • om Macen lytter etter «Hei, Siri» eller reagerer når skjermen er låst

Finn ut mer om Siri-valgpanelet.

Få hjelp

Hvilke funksjoner Siri har, kan variere etter land eller region.