Få et studentabonnement i Apple Music

Studenter som er registrert hos kvalifiserte universitet eller høyskoler1, kan få en månedlig rabatt når de blir medlemmer hos Apple Music.

Hvis du er student hos en høyskole eller et universitet som er gradsutstedende1, kan du få rabatt2 på medlemskapet i Apple Music i opptil 48 måneder (fire år). Tidsrommet trenger ikke å være uavbrutt.

Studentabonnementet i Apple Music er bare tilgjengelig i bestemte land og regioner. Finn ut mer om tilgjengelighet for Apple Music.

Finn ut mer om Apple Music og Apple Music-priser2.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du allerede abonnerer på Apple Music.

Apple Music-funksjoner kan variere etter land eller region.

Om validering

Når du blir med i Apple Music som student, bekrefter UNiDAYS, en valideringstjeneste for studenter, at du er registrert hos en høyskole eller et universitet som er gradsutstedende1.

Fra tid til annen validerer UNiDAYS studentstatusen på nytt. Hvis UNiDAYS finner ut at du ikke lenger er student eller hvis du har et studentabonnement i 48 måneder, blir abonnementet ditt automatisk et individuelt Apple Music-abonnement.

Bli med i Apple Music

Før du blir medlem, må du sørge for at du har den nyeste programvaren på alle enhetene dine.

Følg deretter fremgangsmåten for å bli et nytt medlem i Apple Music på iPhone, iPad eller iPod touchMac eller PC eller på en Android-telefon.

Du kan også endre til et studentabonnement fra et individuelt abonnement. Finn ut hva du kan gjøre hvis du allerede abonnerer på Apple Music.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Musikk-appen. Hvis du ikke ser en «Velkommen til Apple Music»-melding, trykker du på For deg-fanen nederst på skjermen.
  2. Trykk på tilbudet om prøveperiode hvis du blir medlem av Apple Music for første gang eller hvis du tidligere har hatt et prøveabonnement.
    Hvis du for øyeblikket abonnerer på Apple Music, trykker du på Logg på, og deretter endrer du til et studentabonnement.
  3. Velg høyskolestudent eller universitetsstudent.
  4. Trykk på Bekreft at du er kvalifisert. Et nettleservindu åpnes.
  5. Skriv inn den personlige eller akademiske (.edu) e-postadressen din, og søk etter navnet på institusjonen din. UNiDAYS bruker kanskje denne e-postadressen for å sjekke om du er kvalifisert.
    • Hvis du allerede har en UNiDAYS-konto, trykker du på «Er du allerede verifisert hos UNiDAYS?» og logger på med e-postadressen du bruker med UNiDAYS-kontoen din.
    • Hvis du studerer utenlands, trykker du først på «Studerer du ikke i [land]?» og endrer landet eller regionen.
    • Hvis du trenger hjelp, trykker du på UNiDAYS-kundestøtte.
  6. Logg på portalen til institusjonen. I noen land og regioner må du ha tilgang til Apple Music-tilbudet når du er koblet til institusjonens Wi-Fi-nettverk, i tillegg til at du må oppgi den akademiske e-postadressen din. (Finn ut mer om tilgjengelighet for Apple Music.) Etter du har logget på og er verifisert som en student, ser du meldingen «Vil du åpne denne siden i 'Musikk'?» Trykk på Åpne for å gå tilbake til Musikk-appen og fullføre medlemskapsprosessen.
  7. Trykk på prøvetilbudet hvis du blir med i Apple Music for første gang. Ellers trykker du på Start studentmedlemskap.
  8. Autentiser Apple-ID-en din hvis du blir bedt om det. Klikk på Opprett konto hvis du ikke har en Apple-ID.
  9. Du kan bli bedt om å validere faktureringsinformasjonen, men du blir ikke fakturert for hele månedsprisen før prøveperioden er slutt. Legg til en gyldig betalingsmåte, og trykk på Bli medlem.
  10. Godta vilkårene og betingelsene hvis du blir bedt om det.
  11. Velg sjangre og artister du liker. Du kan også se hva vennene dine lytter til og få varsler når artister lanserer ny musikk.

På Mac eller PC

1. Åpne iTunes.
  2. Øverst til venstre velger du  Musikk, og deretter klikker du på For deg øverst i iTunes-vinduet.
  3. Trykk på tilbudet om prøveperiode hvis du blir medlem av Apple Music for første gang eller hvis du tidligere har hatt et prøveabonnement.
    Hvis du allerede abonnerer på Apple Music, klikker du på Logg på, og deretter endrer du til et familieabonnement.
  4. Klikk på Kom i gang, og velg deretter høyskolestudent eller universitetsstudent.
  5. Klikk på Bekreft at du er kvalifisert. Et nettleservindu åpnes.
  6. Skriv inn den personlige eller akademiske (.edu) e-postadressen din, og søk etter navnet på institusjonen din. UNiDAYS bruker kanskje denne e-postadressen for å sjekke om du er kvalifisert.
    • Hvis du allerede har en UNiDAYS-konto, klikker du på «Er du allerede verifisert hos UNiDAYS?» og logger på med e-postadressen du bruker med UNiDAYS-kontoen din.
    • Hvis du studerer utenlands, klikker du først på «Studerer du ikke i [land]?» og endrer landet eller regionen.
    • Hvis du trenger hjelp, klikker du på UNiDAYS-kundestøtte.
  7. Logg på portalen til institusjonen. I noen land og regioner må du ha tilgang til Apple Music-tilbudet når du er koblet til institusjonens Wi-Fi-nettverk, i tillegg til at du må oppgi den akademiske e-postadressen din. (Finn ut mer om tilgjengelighet for Apple Music.) Etter at du har logget på og er verifisert som en student, blir du omdirigert tilbake til iTunes for å fullføre medlemskapsprosessen.
  8. Hvis du blir medlem i Apple Music for første gang, klikker du på prøveperiodetilbudet for å starte studentmedlemskapet ditt. Ellers klikker du på Start studentmedlemskap.
  9. Autentiser Apple-ID-en din hvis du blir bedt om det. Klikk på Opprett konto hvis du ikke har en Apple-ID.
  10. Du kan bli bedt om å validere faktureringsinformasjonen, men du blir ikke fakturert for hele månedsprisen før prøveperioden er slutt. Legg til en gyldig betalingsmåte og klikk på Bli medlem.
  11. Godta vilkårene og betingelsene hvis du blir bedt om det.
  12. Velg sjangre og artister du liker. Du kan også se hva vennene dine lytter til og få varsler når artister lanserer ny musikk.

På en Android-telefon

1. Last ned Apple Music-appen fra Google Play.
  2. Åpne Apple Music-appen. Hvis du ikke ser en «Velkommen til Apple Music»-melding, trykker du på For deg-fanen nederst på skjermen.
  3. Trykk på tilbudet om prøveperiode hvis du blir medlem av Apple Music for første gang eller hvis du tidligere har hatt et prøveabonnement.
    Hvis du allerede abonnerer på Apple Music, trykker du på Logg på, og deretter endrer du til et studentabonnement.
  4. Trykk på «Studerer du ved universitet eller høyskole?» eller «Er du en universitetsstudent?»
  5. Trykk på Bekreft at du er kvalifisert. Det åpnes et nettleservindu.
  6. Skriv inn den personlige eller akademiske (.edu) e-postadressen din, og søk etter navnet på institusjonen din. UNiDAYS bruker kanskje denne e-postadressen for å sjekke om du er kvalifisert.
    • Hvis du allerede har en UNiDAYS-konto, trykker du på «Er du allerede verifisert hos UNiDAYS?» og logger på med e-postadressen du bruker med UNiDAYS-kontoen din.
    • Hvis du studerer utenlands, trykker du først på «Studerer du ikke i [land]?» og endrer landet eller regionen.
    • Hvis du trenger hjelp, trykker du på UNiDAYS-kundestøtte.
  7. Logg på portalen til institusjonen. I noen land og regioner må du ha tilgang til Apple Music-tilbudet når du er koblet til institusjonens Wi-Fi-nettverk, i tillegg til at du må oppgi den akademiske e-postadressen din. (Finn ut mer om tilgjengelighet for Apple Music.)
  8. Når du har logget på og er verifisert som en student, omdirigeres du fra nettleseren til Google Play Store. Lukk Google Play Store og åpne Apple Music-appen.
  9. Trykk på prøvetilbudet hvis du blir med i Apple Music for første gang. Ellers trykker du på Start studentmedlemskap.
  10. Angi påloggingsinformasjonen for UNiDAYS hvis du blir bedt om det. Du må kanskje også angi Apple-ID-en og passordet du bruker med iTunes Store.
  11. Du kan bli bedt om å validere faktureringsinformasjonen, men du blir ikke fakturert for hele månedsprisen før prøveperioden er slutt. Legg til en gyldig betalingsmåte, og trykk på Bli medlem.
  12. Godta vilkårene og betingelsene hvis du blir bedt om det.
  13. Velg sjangre og artister du liker. Du kan også se hva vennene dine lytter til og få varsler når artister lanserer ny musikk.

Hvis du allerede abonnerer på Apple Music

Hvis du har et individuelt abonnement i Apple Music, kan du endre det til et studentabonnement i Musikk-appen eller i iTunes på en datamaskin. Du kan også endre det på en Android-telefon.

Hvis du allerede abonnerer på Apple Music, starter ikke studentabonnementet før inneværende faktureringssyklus er slutt. Du blir ikke fakturert til studentprisen før fornyelsesdatoen for abonnementet.

Hvis du ser en melding om at «Enheten er tilknyttet en annen Apple-ID», kan du finne ut hvordan du fjerner tilknytningen til enheten.

Du kan også endre e-postadressen du bruker som Apple-ID-en din.

Hvis du er en del av et familieabonnement

Hvis du allerede er en del av et Apple Music-familieabonnement, trenger du kanskje ikke noe studentabonnement.

Hvis du er i en familiedelingsgruppe og du endrer til et studentabonnement, blir familieorganisatoren fakturert både studentabonnementet og familieabonnementet.

Hvis du er organisatoren av familiedelingsgruppen og du endrer til et studentabonnement, mister resten av gruppen tilgang til Apple Music. Neste gang de logger på Apple Music, ser hvert familiemedlem et alternativ om å bli et individuelt medlem. Hvis du forblir familieorganisatoren, fortsetter du å bli fakturert for familiedelingsgruppens kjøp på iTunes, inkludert abonnementer.

Les om hvordan du administrerer Apple Music på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV eller på en Android-telefon.

Bekreft at du er kvalifisert

Ved slutten av hvert år du har et Apple Music-studentabonnement, blir du bedt om å bekrefte studentstatusen din. Fremgangsmåten varierer litt avhengig av om du bruker en iOS-enhet eller en Android-telefon.

På en iOS-enhet

I løpet av bekreftelsesperioden kan du se en melding i Musikk-appen som ber deg om å bekrefte statusen din. Slik bekrefter du statusen:

1. Trykk på Bekreft at du er kvalifisert.
  2. Trykk på «Gå til nettstedet».
  3. Logg på portalen til institusjonen.

Når du har logget på portalen til institusjonen, blir du omdirigert tilbake til Apple Music og ser en bekreftelsesskjerm.

Du kan også bekrefte studentstatusen din når som helst via Innstillinger på iOS-enheten:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.
  3. Trykk på Abonnementer. Trykk på Apple Music-medlemskap hvis du har mer enn ett abonnement.
  4. Trykk på «Bekreft studentstatus». Du blir omdirigert til et nettsted der du bekrefter studentstatusen din med UNiDAYS, som er en tjeneste som bekrefter studentstatuser.
  5. Følg instruksjonene for å bekrefte at du er kvalifisert. Hvis bekreftelsen er vellykket, sendes du automatisk tilbake til Apple Music og fortsetter studentabonnementet i Apple Music.

Hvis du ikke lenger er student, eller hvis du har hatt et studentabonnement i 48 måneder, blir abonnementet ditt automatisk et individuelt Apple Music-abonnement. Hvis du blir bedt om å bekrefte studentstatusen din etter at du åpner Apple Music, men du ikke lenger er student, eller hvis du har hatt et abonnement i 48 måneder, trykker du på Jeg er ikke lenger student. Du blir ikke bedt om å bekrefte igjen.

Les mer

Få hjelp med UNiDAYS-kontoen din

Hvis du trenger hjelp med UNiDAYS-kontoen din, kontakter du UNiDAYS-kundestøtten.

1 For å kvalifisere for et Apple Music-studentmedlemskap må du være registrert som en bachelor- eller masterstudent (eller tilsvarende høyere utdanning) på et universitet eller en høyskole (eventuelt college (bare i USA) eller Post-secondary school (bare i Canada)). Junior college og technical college samt spesielle fag er også kvalifisert i Japan.

2 Priser varierer mellom ulike land og regioner.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.