Hvis du mangler bilder eller videoer i Bilder-appen

Hvis du mangler et bilde eller en video fra Bilder-appen, kan du prøve denne fremgangsmåten for å finne dem.

Fire bilder valgt i Bilder-appen

Sjekk Nylig slettet-mappen

Hvis du slettet et bilde eller en video ved en feil, havner det i Nylig slettet-mappen. Gå til Bilder > Album, og trykk på Nylig slettet i Verktøy-delen. Hvis du ser bildet eller videoen som mangler, kan du flytte bildet eller videoen tilbake til Nylige-albumet. Slik:

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på bildet eller videoen, og trykk deretter på Gjenopprett.
  2. Bekreft at du vil gjenopprette bildet.

Slik gjenoppretter du flere bilder:

1. Trykk på Marker.
  2. Trykk på bildene eller videoene, og trykk deretter på Gjenopprett.
  3. Bekreft at du ønsker å gjenopprette bildene eller videoene.

På Mac:

1. Klikk på bildet eller videoen.
  2. Klikk på Gjenopprett.

Alt i Nylig slettet-mappen blir der i 30 dager. Etter 30 dager blir det slettet permanent, og du kan ikke få det tilbake.

iCloud-bilder slått på under Innstillinger

Sørg for at iCloud-bilder er slått på

iCloud-bilder oppbevarer alle bilder og videoer trygt i iCloud, slik at du får tilgang til dem på alle enhetene dine. Hvis du har tatt et bilde på iPhone, men ikke ser det på de andre enhetene dine, sjekker du innstillingene dine med denne fremgangsmåten:

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt], og trykk på iCloud.
  2. Trykk på Bilder.
  3. Slå på iCloud-bilder.

På Mac:

1. Gå til Bilder > Valg.
  2. Klikk på iCloud-fanen.
  3. Velg iCloud-bilder.

Når du har slått på iCloud-bilder, må du kanskje koble til Wi-Fi og vente noen minutter. Deretter ser du etter bildene dine igjen.

Apple-ID for John Appleseed

Logg på med samme Apple-ID

For at bilder og videoer skal holde seg oppdatert på alle enhetene dine, må du påse at du logger på iCloud med samme Apple-ID på hver enhet.

Du kan se hvilken Apple-ID enheten bruker under Innstillinger eller Systemvalg. Der ser du navnet ditt og e-postadressen din. E-postadressen er Apple-ID-en din.

Opphev skjuling valgt

Opphev skjuling av bildene dine

Hvis du skjuler bilder og videoer, ser du dem bare i Skjult-albumet ditt, noe som kan få deg til å tro at de mangler. Men du kan vise bilder og videoer når du vil. Med iOS 14 kan du skjule Skjult-albumet, slik at det ikke vises noe sted i Bilder-appen. Så hvis du mangler bilder eller videoer, må du sørge for at Skjult-albumet er slått på, slik at du kan se det.

Slik viser du bilder eller videoer på iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åpne Bilder og gå til Albumer-fanen.
  2. Trykk på Skjult under Verktøy.
  3. Velg bildet eller videoen du vil se.
  4. Trykk på Del-knappen , og trykk deretter på Ikke skjul.

Slik skjuler du bilder eller videoer på Mac:

1. Åpne Bilder og klikk på Vis i menylinjen, og velg deretter Vis skjult bildealbum i menylinjen.
  2. Velg Skjult i sidepanelet.
  3. Velg bildet eller videoen du vil se.
  4. Kontroll-klikk på bildet, og velg deretter Ikke skjul bildet. Du kan også velge Bilde > Ikke skjul bildet fra menylinjen, eller du kan trykke på Kommando-L.

Hvis du bruker iCloud-bilder, blir bildene du skjuler på én enhet skjult på de andre enhetene dine også.

Les mer

• Hvis du organiserer et bilde eller en video i et album, og deretter sletter bildet eller videoen fra Bilder, slettes det overalt, inkludert albumet.
  • Hvis du trenger hjelp med iCloud-bilder eller med å administrere bildene dine, kan du finne ut hva du må gjøre.
  • Hvis du bruker Min bildestrøm i stedet for iCloud-bilder, kan det hende at bildene eller videoene dine ser ut til å mangle. Finn ut mer om Min bildestrøm.