Få hjelp med manglende bilder

Hvis du mangler et bilde eller en video fra Bilder-appen, kan du prøve disse tipsene for å finne bildet eller videoen igjen.

Sjekk Nylig slettet-mappen

Du kan ha slettet bildet eller videoen ved et uhell, og nå er det i Nylig slettet-mappen.

Gå til Bilder > Album > Nylig slettet. Hvis du ser det manglende bildet, kan du flytte det tilbake til Alle bilder-albumet ditt.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på Marker.
  2. Trykk på bildet eller videoen > Gjenopprett.
  3. Bekreft at du vil gjenopprette bildet.

På Mac:

1. Klikk på bildet eller videoen.
  2. Klikk på Gjenopprett.

Alt i Nylig slettet-mappen blir der i 30 dager. Etter dette forsvinner det for godt.

Påse at iCloud-bildebibliotek er slått på

iCloud-bildebibliotek oppbevarer alle bilder og videoer trygt i iCloud, slik at du får tilgang til dem på alle enhetene dine. Sjekk innstillingene dine hvis du har tatt et bilde på iPhone, men ikke ser det på de andre enhetene dine.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCoud. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud.
  2. Trykk på Bilder.
  3. Slå på iCloud-bildebibliotek.

På Mac:

1. Gå til Systemvalg > iCloud.
  2. Klikk på Bilder ved siden av Valg.
  3. Velg iCloud-bildebibliotek.

Koble til Wi-Fi og vent noen minutter etter at du har slått på iCloud-bildebibliotek. Deretter ser du etter bildene dine igjen.

Bilder som du legger til enheten din med iTunes vil ikke holde seg oppdatert med iCloud. Få hjelp hvis du har bilder fra iTunes.

Logg på med samme Apple-ID

For at bilder og videoer skal holde seg oppdatert på alle enhetene dine, må du påse at du logger på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene.

Du kan se hvilken Apple-ID enheten din bruker under Innstillinger eller Systemvalg. Der ser du navnet ditt og e-postadressen din. E-postadressen er Apple-ID-en din.

Ikke skjul bildene dine

Hvis du skjuler bildene og videoene dine i visningene Øyeblikk, År og Samlinger, vil du kun se dem i Skjult-albumet. Du kan se bildene og videoene igjen fra Skjult-albumet.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åpne Bilder-appen og gå til Albumer-fanen.
  2. Trykk på Skjult-albumet.
  3. Velg bildet eller videoen du vil se.
  4. Trykk på  > Ikke skjul.

På Mac:

1. Åpne Bilder og klikk på Vis > Vis skjult bildealbum i menylinjen.
  2. Åpne Album-visningen, og åpne deretter Skjulte bilder-albumet.
  3. Velg bildet eller videoen du vil se.
  4. Kontroll-klikk på bildet.
  5. Klikk på Ikke skjul bildet.

Hvis du bruker iCloud-bildebibliotek, blir bildene du skjuler på én enhet skjult på de andre enhetene dine også.

Les mer

• Hvis du organiserer et bilde eller en video i et album og deretter sletter bildet eller videoen fra Bilder, slettes det overalt, inkludert albumet.
  • Når du trykker og holder Kamera-symbolet i Meldinger til å ta en rask selfie, forblir det i Meldinger. Bildet flyttes ikke til Bilder-appen. Du kan gjøre bildet til en del av samlingen når du lagrer det fra Meldinger.
  • Hvis du trenger hjelp med iCloud-bildebibliotek eller å administrere bildene dine, kan du lese mer.