Kontrollere VoiceOver med styreflatetilordneren

Finn ut hvordan du aktiverer eller deaktiverer styreflatetilordneren, som lar deg kontrollere VoiceOver på Mac-maskinen med en styreflate.

VoiceOver er en funksjonsrik skjermleser som leser opp teksten i dokumenter og vinduer og beskriver hva som vises på skjermen. Med VoiceOver kan du styre Mac-maskinen hovedsaklig med et tastatur, en leseliste, et talltastatur eller en styreflate.

Når styreflatetilordneren er aktivert, endres pekeren på Mac-maskinen noen ganger til en blå ring. Denne blå ringen viser deg hvor VoiceOver er fokusert på skjermen:

VoiceOver-verktøyvindu med blå ring

Du kan flytte den blå ringen til andre deler av skjermen ved å dra fingeren over styreflaten. Når du flytter den blå ringen, beskriver VoiceOver hva ringen holdes over.

Slå styreflatetilordneren på eller av

Du kan slå styreflatetilordneren av eller på med VoiceOver-verktøy:

1. I Finder velger du Gå > Verktøy fra menylinjen.
  2. I Verktøy-mappen åpner du VoiceOver-verktøy.
  3. Velg Tilordnere i sidepanelet, og velg deretter Aktiver Styreflatetilordner:

VoiceOver-verktøyvindu viser Aktiver Styreflatetilordner

Du kan også slå styreflatetilordneren på eller av med tastaturet:

1. Trykk og hold VoiceOver-modifisereren (vanligvis Kontroll-Tilvalg), og trykk deretter på??to ganger.
  2. Skriv inn Styreflatetilordner.
  3. Trykk på returtasten for å slå styreflatetilordneren på eller av.

Finn ut mer

Du kan finne ut mer om navigering på Mac-maskinen med VoiceOver-bevegelser ved hjelp av styreflatetilordneren.