Ta og rediger bilder med iPhone, iPad og iPod touch

Finn ut hvordan du tar detaljerte bilder med kameraet på iPhone, iPad og iPod touch. Gjør deretter øyeblikket perfekt med de kraftige redigeringsverktøyene som er innebygd i enheten din.

bilder av fjær på iPad og iPhone

Åpne Kamera-appen

Det perfekte øyeblikket kan skje når som helst. Derfor er det viktig å vite hvordan du får raskt tilgang til kameraet. Det er flere måter du kan åpne Kamera-appen på.

Hjem-skjermen

Hjem-skjermen for iPhone

Trykk på Kamera-appen fra Hjem-skjermen.

Kontrollsenter

Kontrollsenter på iPhone

Åpne kontrollsenter, og trykk deretter på Kamerasymbolet.

Låst skjerm

Låst skjerm på iPhone

Sveip mot venstre for tilgang til kameraet, eller trykk på Kamera-symbolet.

å ta bilde av en hund med iPhone

Fang øyeblikket

Få det perfekte bildet med den avanserte pikselteknologien i iPhone, iPad eller iPod touch. Du trenger bare å finne et flott motiv, åpne Kamera-appen og trykke på utløserknappen.

Slipp kreativiteten løs med flotte Kamera-funksjoner som Live Photos, kamerafiltre, og Portrettmodus på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X eller nyere.

Noen ganger vil du ta mer enn et vanlig bilde. Sveip mot venstre eller høyre på skjermen, eller trykk på etikettene for kameramodus for å velge tidsforløp, sakte film, video, bilde, kvadratisk eller panorama.

Blits: Med LED-blitsen på iPhone og iPod touch2 får bildene ekstra lys når du trenger det. Trykk på blits-symbolet for å slå det av eller på.

HDR: HDR tar flere bilder med forskjellig lukkertid, og kombinerer dem automatisk for å gi deg ett vakkert belyst bilde.

Live Photos: Med iPhone 6s og nyere1 kan du ta opp livet mens det skjer – i bevegelse og lyd. Live Photos er på som standard – trykk på Live Photos-symbolet for å slå det av.

Selvutløser: Er du lei av å alltid ta bildene i stedet for å være med på dem? Plasser enheten på et trygt sted, ramme inn bildet og trykk på nedtellingssymbolet. Velg en nedtelling på 3 eller 10 sekunder, trykk på utløserknappen og smil mens du poserer.

Kameraet foran: For å ta et bilde med kameraet foran trykker du på kamerabryter-symbolet, finner riktig vinkel og trykker deretter på lukkerknappen. Og med iPhone 6s og nyere1 kan du bruke Hjem-skjermen som blits for selfiene dine.

Bildesekvens: Prøver du å ta det perfekte bildet, men det du vil ta bilde av, står ikke i ro? Prøv Bildesekvens. Bare trykk og hold inne utløserknappen. Med bildesekvenser tas flere bilder samtidig, slik at du har mange bilder å velge mellom.

Zoom: Bruk zoomefunksjonen i Kamera-appen til å få noe som er langt borte, til å se nærme ut. Før du tar bildet, klyper du fingrene sammen hvor som helst for å gjøre motivet midt på skjermen større og fjerne ytterkantene.

Trykk på 1x på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X eller nyere for å zoome i høy kvalitet på lang avstand. Hvis du vil zoome mer enn 2x eller finjustere bildet, trykker og holder du inne 1x eller 2x for å få opp en skyveknapp som gjør at du kan zoome helt til 10x.

Bildesamling på iPhone

Finn bildene og videoene dine

Du finner hele samlingen din i både Bilder- og Kamera-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.

• Åpne Bilder-appen, og trykk på Bilder-fanen nederst på skjermen. Du finner bildene og videoene dine sortert etter Øyeblikk, Samlinger og År.
  • Du kan også finne bildene dine i Album-fanen. Trykk på Alle bilder, så vises bildene og videoene dine i kronologisk rekkefølge.
  • I Kamera-appen trykker du på ikonet for det siste bildet du tok, for å se det i bildebiblioteket ditt. På iPhone 6s og nyere1 kan du se en kjapp forhåndsvisning av ikonet ved bruk av Peek and Pop med 3D Touch.

Rediger bildet ditt på sekunder

Du kan lage mesterverk direkte på iPhone, iPad eller iPod touch. Etter at du har tatt bildet, åpner du det i Bilder-appen og trykker på Rediger. Deretter kan du justere bildets størrelse, vinkel, belysning med mer. Hvis du ikke liker hvordan endringene dine ser ut, trykker du på Avbryt for å gå tilbake til originalen.

Umiddelbar forbedring

bruk av forbedringsverktøyet for bilder på iPhone

Eksponering for bildet, kontrast, metning og andre funksjoner blir øyeblikkelig forbedret med Autoforbedring. Det er den raskeste måten å få enda flottere bilder på.

Beskjær og rett opp

bruk av beskjæringsverktøyet for bilder på iPhone

Du kan dra hjørnene i rutenettet for å beskjære. Deretter flytter du på hjulet for å rotere eller rette opp bildet.

Bruk filtre

bruk av fotofiltre på iPhone

Trykk for å eksperimentere med innebygde bildefiltre for enheten. Gi bildet en annen fargeeffekt, for eksempel Livlig eller Dramatisk. Eller prøv klassiske svart-hvitt-effekter som Svart-hvitt og Sølvtoning.

Juster lys og farge

bruk av tilpasningsverktøy for bilder på iPhone

Trykk på lys, farge eller S/H, og bruk smartsymbolet til å justere utseendet. Trykk på symbolet med tre linjer eller pil ned, og bruk menyen for individuelle verktøy til å tilpasse nøyaktig.

1. Les om hvordan du identifiserer iPhone-modellen ved hjelp av modellnummeret og annen informasjon.
2. Kun tilgjengelig på iPhone og iPod touch.