Ta og rediger bilder med iPhone, iPad og iPod touch

Finn ut hvordan du tar detaljerte bilder med kameraet på iPhone, iPad og iPod touch. Gjør deretter øyeblikket perfekt med de kraftige redigeringsverktøyene som er innebygd i enheten din.

Åpne Kamera-appen

Det perfekte øyeblikket kan skje når som helst. Derfor er det viktig å vite hvordan du åpner kameraet raskt. Det er flere måter du kan åpne Kamera-appen på.

Hjem-skjermen

Åpne Kamera-appen fra Hjem-skjermen. Med iPhone 6s eller nyere1 kan du bruke 3D Touch.

Kontrollsenter

Sveip opp fra bunnen av skjermen for å åpne Kontrollsenter, og trykk deretter på .

Låst skjerm

Sveip mot venstre på den låste skjermen.

Fang øyeblikket

Få det perfekte bildet med den avanserte pikselteknologien i iPhone, iPad eller iPod touch. Du trenger bare å finne et flott motiv, åpne Kamera-appen og trykke på utløserknappen.

Slipp kreativiteten løs med flotte Kamera-funksjoner som Live Photos, kamerafiltre og Portrettmodus på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Noen ganger vil du ta mer enn et vanlig bilde. Sveip mot venstre eller høyre på skjermen, eller trykk på etikettene for kameramodus for å velge tidsforløp, sakte film, video, bilde, kvadratisk eller panorama.

Blits: Med LED-blitsen på iPhone og iPod touch2 får bildene ekstra lys når du trenger det. Trykk på  for å slå den av eller på.

HDR: Når du slår på HDR, kombineres flere eksponeringer automatisk for å gi deg ett bilde med vakker belysning.

Live Photos: På iPhone 6s og nyere1 kan du fange livets øyeblikk når de skjer – med både bevegelse og lyd. Live Photos er slått på som standard. Trykk på  for å slå av funksjonen.

Selvutløser: Er du lei av å alltid ta bildene i stedet for å være med på dem? Plasser enheten på et trygt sted, gjør alle forberedelsene og trykk på  . Velg en nedtelling på 3 eller 10 sekunder, trykk på utløserknappen og smil mens du poserer.

FaceTime-kamera: Ta en selfie med FaceTime-kameraet. Trykk på  , finn den perfekte vinkelen og trykk på utløserknappen. Og med iPhone 6s og nyere1 kan du bruke Hjem-skjermen som blits for selfiene dine.

Bildesekvens: Prøver du å ta det perfekte bildet, men det du vil ta bilde av, står ikke i ro? Prøv Bildesekvens. Bare trykk og hold inne utløserknappen. Med bildesekvenser tas flere bilder samtidig, slik at du har mange bilder å velge mellom.

Zoom: Bruk zoomefunksjonen i Kamera-appen til å få noe som er langt borte, til å se nærme ut. Før du tar bildet, klyper du fingrene sammen hvor som helst for å gjøre motivet midt på skjermen større og fjerne ytterkantene.

Trykk på 1x på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus eller iPhone X for å zoome i høy kvalitet på lang avstand. Hvis du vil zoome mer enn 2x eller finjustere bildet, trykker og holder du inne 1x eller 2x for å få opp en skyveknapp som gjør at du kan zoome helt til 10x.

Finn bildene og videoene dine

Du finner hele samlingen din i både Bilder- og Kamera-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.

• Åpne Bilder-appen, og trykk på Bilder-fanen nederst på skjermen. Du finner bildene og videoene dine sortert etter Øyeblikk, Samlinger og År.
  • Du kan også finne bildene dine i Album-fanen. Trykk på Alle bilder, så vises bildene og videoene dine i kronologisk rekkefølge.
  • I Kamera-appen trykker du på ikonet for det siste bildet du tok, for å se det i bildebiblioteket ditt. På iPhone 6s og nyere1 kan du se en kjapp forhåndsvisning av ikonet ved bruk av Peek and Pop med 3D Touch.

Rediger bildet ditt på sekunder

Du kan lage mesterverk direkte på iPhone, iPad eller iPod touch. Etter at du har tatt bildet, åpner du det i Bilder-appen og trykker på . Deretter kan du justere bildets størrelse, vinkel, belysning med mer. Hvis du ikke liker hvordan endringene dine ser ut, trykker du på Avbryt for å gå tilbake til originalen.

Umiddelbar forbedring

Med Autoforbedring blir bildets eksponering, kontrast, metning og andre funksjoner automatisk forbedret. Det er den raskeste måten å få enda flottere bilder på.

Beskjær og rett opp

Du kan dra hjørnene i rutenettet for å beskjære. Deretter flytter du på hjulet for å rotere eller rette opp bildet.

Bruk filtre

Trykk for å eksperimentere med enhetens innbygde bildefiltre. Gi bildet en annen fargeeffekt, for eksempel Livlig eller Dramatisk. Eller prøv klassiske svart-hvitt-effekter som Svart-hvitt og Sølvtoning.

Juster lys og farge

Bruk den smarte skyveknappen for å finne riktig lys og farge. Eller trykk på  og deretter på  for å få en meny med verktøy for nøyaktige justeringer.

1. Les om hvordan du identifiserer iPhone-modellen ved hjelp av modellnummeret og annen informasjon.
2. Kun tilgjengelig på iPhone og iPod touch.