Ta bilder og rediger dem på iPhone, iPad og iPod touch

Finn ut hvordan du tar bilder og redigerer dem på iPhone, iPad og iPod touch.

En iPad Pro og en iPhone, begge med det samme motivet i fokus i Kamera-appen

Åpne Kamera-appen

Det er flere måter du kan åpne Kamera-appen på.

Hjem-skjermen

Åpne Kamera-appen fra Hjem-skjermen.

Kamera-appsymbolet forstørret på Hjem-skjermen på en iPhone

Kontrollsenter

Åpne Kontrollsenter, og trykk deretter på Kamera-knappen .

Kamerasymbolet forstørret på Kontrollsenter-skjermen på en iPhone

Låst skjerm

Sveip til venstre for å få tilgang til kameraet, eller trykk og hold inne kameraknappen .

Kamerasymbolet forstørret på den låste skjermen på en iPhone

Ta et bilde eller en video

Ta bilder av høy kvalitet med den avanserte teknologien i enheten. Bare finn motivet ditt, åpne Kamera-appen, og trykk på utløserknappen.

Så kan du slippe løs kreativiteten med Kamera-funksjoner som Live Photos, portrettmodus, kamerafiltre og mye mer. Du kan til og med ta bilder med tidsforløp, sakte film, panoramamodus med mer.Finn ut mer om kamerafunksjonene på iPhone.

En iPhone med Kamera-appen åpen, klar til å ta et bilde

Symbolet til blitsknappen

Blits: Med den innebygde LED-blitsen får bildene ekstra lys når du trenger det. Trykk på blitsknappen  for å slå den av eller på.

Symbolet til Live Photo-knappen

Live Photos: Du kan fange øyeblikkene idet de skjer – med bevegelse og lyd. Live Photos er aktivert som standard. Trykk på Live Photos-knappen  for å slå av funksjonen.

Symbolet til nedtellingsknappen

Nedtelling: Sett enheten på et stødig sted, gjør klar motivet, og trykk på nedtellingsknappen . Velg en nedtelling på 3 eller 10 sekunder, trykk på utløserknappen, og bli med på bildet.

Symbolet til frontkameraknappen

Frontkamera: For å ta en selfie med frontkameraet trykker du på knappen for frontkameraet , finner riktig vinkel, og trykker på utløserknappen. Med iPhone 6s og nyere modeller kan du bruke Hjem-skjermen som blits til selfiene dine.

Symbolet til utløserknappen

Bildesekvens: Prøver du å ta det perfekte bildet, men har problemer med å få motivet til å stå i ro? Prøv Bildesekvens. Bare trykk og hold inne utløserknappen. Med bildesekvenser tas flere bilder samtidig, slik at du har mange bilder å velge mellom. På iPhone 11 og nyere modeller kan du sveipe utløserknappen mot venstre og holde den der for å ta en serie med bilder. Slipp knappen for å stoppe.

Symbolet til zoomknappen

På iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X og nyere modeller trykker du på 1x for å zoome i høy kvalitet på lang avstand. Hvis du vil zoome mer enn 2x eller finjustere bildet, trykk på og hold inne 1x eller 2x for å få opp en skyveknapp som gjør at du kan zoome helt til 10x. På iPhone 11 og nyere modeller, iPad Pro 12,9-tommer (4. generasjon) og iPad Pro 11-tommer (2. generasjon) zoomer du ut til .5x med ultravidvinkelkameraet.

Rediger bildet eller videoen

Etter at du har tatt et bilde eller en video, åpner du bildet eller videoen i Bilder-appen og trykker på Rediger. Derfra kan du blant annet legge til et filter og justere beskjæringen, vinkelen eller lyset. Velg en justering, for eksempel Lysstyrke eller Metning, og skyv for å endre styrken og intensiteten. Hvis du ikke liker endringene, trykker du på Avbryt for å gå tilbake til originalen.

En iPhone som viser bilderedigeringsverktøyet

Symbolet til justeringsknappen

Juster lys og farge

Tilpass eksponeringen, metningen, glanslyset, varmen, fargen og annet i bildene og videoene dine. Bruk deretter skyveknappen for å finstille de enkelte detaljene.

Symbolet til kamerafilterknappen

Bruk filtre

Trykk på et av bildefiltrene for å gi bildet en annen fargeeffekt, for eksempel Livlig eller Dramatisk. Eller prøv klassiske effekter som Sølvtoning og Svart-hvitt.

Symbolet til beskjær roter-knappen

Beskjær og rett opp

Du kan dra hjørnene i rutenettet for å beskjære. Deretter beveger du hjulet for å rette opp eller justere vinkelen til bildet eller videoen. Du kan også rotere og snu bildet eller videoen samt tilpasse det vertikale og horisontale perspektivet.