Ta og rediger bilder med iPhone, iPad og iPod touch

Finn ut hvordan du tar detaljerte bilder med kameraet på iPhone, iPad og iPod touch. Gjør deretter øyeblikket perfekt med de kraftige redigeringsverktøyene som er innebygd i enheten din.

Åpne Kamera-appen

Det perfekte øyeblikket kan komme når som helst. Derfor er det viktig å vite hvordan du får tilgang til kameraet raskt. Det er flere måter du kan åpne Kamera-appen på.

Hjem-skjermen
Åpne Kamera-appen fra Hjem-skjermen.

Kontrollsenter
Åpne Kontrollsenter, og trykk på Kamera-knappen .

Låst skjerm
Sveip mot venstre for å få tilgang til kameraet, eller trykk på Kamera-knappen .

Fang øyeblikket

Få det perfekte bildet med den avanserte pikselteknologien i iPhone, iPad eller iPod touch. Du trenger bare å finne et flott motiv, åpne Kamera-appen og trykke på utløserknappen.

Slipp kreativiteten løs med flotte Kamera-funksjoner som Live Photos, kamerafiltre og Portrettmodus på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X eller nyere.

Noen ganger vil du ta mer enn et vanlig bilde. Sveip mot venstre eller høyre på skjermen, eller trykk på etikettene for kameramodus for å velge tidsforløp, sakte film, video, bilde, kvadratisk eller panorama

Finn ut mer om bruk av kamerafunksjonene på iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max.

Blits: Med LED-blitsen på iPhone og iPod touch2 får bildene ekstra lys når du trenger det. Trykk på blitsknappen  for å slå den av eller på.

Live Photo-bilder: Du kan ta bilder av livet mens det skjer – med bevegelser og lyd. Live Photos er på som standard. Trykk på Live Photos-knappen  for å slå funksjonen av.

Selvutløser: Er du lei av å alltid ta bildene i stedet for å være med på dem? Plasser enheten på et trygt sted, gjør alle forberedelsene, og trykk på nedtellingsknappen . Velg en nedtelling på 3 eller 10 sekunder, trykk på utløserknappen og smil mens du poserer.

Kameraet foran: For å ta et bilde med kameraet foran trykker du på knappen for kameraet foran , finner riktig vinkel og trykker deretter på lukkerknappen. Og med iPhone 6s og nyere1 kan du bruke Hjem-skjermen som blits for selfiene dine.

Bildesekvens: Prøver du å ta det perfekte bildet, men det du vil ta bilde av, står ikke i ro? Prøv Bildesekvens. Bare trykk og hold inne utløserknappen. Med bildesekvenser tas flere bilder samtidig, slik at du har mange bilder å velge mellom. Finn ut hvordan du bruker Bildesekvenser på iPhone 11, iPhone 11 Pro eller iPhone 11 Pro Max.

Trykk på 1x på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus eller iPhone X eller nyere for å zoome i høy kvalitet på lang avstand. Hvis du vil zoome mer enn 2x eller finjustere bildet, trykker og holder du på 1x eller 2x for å få opp en skyveknapp som gjør at du kan zoome helt til 10x. På iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max kan du zoome ut til 0,5x med ultravidvinkelkameraet

Rediger bildene eller videoene dine på sekunder

Du kan lage mesterverk direkte på iPhone, iPad eller iPod touch. Etter at du har tatt bildet, åpner du det i Bilder-appen og trykker på Rediger. Deretter kan du justere bildets størrelse, vinkel og belysning, legge til et filter med mer. Velg en justering, for eksempel Lysstyrke eller Metning, og skyv for å endre styrken og intensiteten. Hvis du ikke liker hvordan endringene dine ser ut, trykker du på Avbryt for å gå tilbake til originalen.

Juster lys og farge

Forbedre bilder og videoer umiddelbart ved å justere blant annet lysstyrke, eksponering, metning, fremhevinger, varme og fargetone. Bruk deretter skyveknappen for å utføre presise justeringer med hver innstilling. Det er den raskeste måten å få enda flottere bilder på.

Bruk filtre

Trykk for å eksperimentere med enhetens innebygde bildefiltre. Gi bildet en annen fargeeffekt, for eksempel Livlig eller Dramatisk. Eller prøv klassiske svart-hvitt-effekter som Svart-hvitt og Sølvtoning.

Beskjær og rett opp

Du kan dra hjørnene i rutenettet for å beskjære. Deretter flytter du på hjulet for å rotere eller rette opp bildet eller videoen.

Finn bildene og videoene dine

Du finner hele samlingen din i både Bilder- og Kamera-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Les om hvordan du identifiserer iPhone-modellen ved hjelp av modellnummeret og annen informasjon.
2. Kun tilgjengelig på iPhone og iPod touch.

Finn ut mer

Lær, skap og få inspirasjon. Bli med på en av de praktiske øktene som arrangeres hver dag i Apple Store-butikker. Finn Today at Apple-økter i nærheten.