Om sikkerhetsinnholdet i Xcode 7.2

I dette dokumentet beskriver vi sikkerhetsinnholdet i Xcode 7.2.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Du finner mer informasjon om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Du finner mer informasjon om PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet i artikkelen Slik bruker du PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet.

Der det er mulig brukes CVE-IDer som referanse til sårbarheter for ytterligere informasjon.

Hvis du vil lese mer om andre sikkerhetsoppdateringer, kan du se Apple sikkerhetsoppdateringer.

Xcode 7.2

• Git

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.5 eller nyere

Virkning: Det fantes flere sårbarheter i Git

Beskrivelse: Det var flere sårbarheter i Git-versjonene forut for 2.5.4. Disse ble rettet ved å oppdatere Git til versjon 2.5.4.

CVE-ID

CVE-2015-7082

• IDE SCM

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.5 eller nyere

Virkning: Filer som med viten og vilje ikke spores, kan bli lastet opp til lagre

Beskrivelse: Xcode overholdt ikke .gitignore-direktivet. Dette problemet ble løst ved å legge til støtte for å overholde .gitignore-filen.

CVE-ID

CVE-2015-7056: Stephen Lardieri

• otools

Tilgjengelig for: OS X Yosemite v10.10.5 eller nyere

Virkning: En lokal angriper kan forårsake uventet avslutning av en applikasjon eller kjøring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere problemer med ødelagt minne i behandlingen av mach-o-filer. Problemene ble løst gjennom forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-7049: Proteas fra Qihoo 360 Nirvan Team

CVE-2015-7057: Proteas fra Qihoo 360 Nirvan Team

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.