Slik bruker du Apple Watch når du ikke har iPhone i nærheten

Finn ut hva du kan gjøre for å få mest mulig ut av Apple Watch når du ikke har med deg iPhone.

Kontrollsenter på Apple Watch Series 3

Hvis du har Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular)

Hvis både iPhone og Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) er tilkoblet et mobilnettverk, kan klokken gjøre alt den vanligvis kan gjøre, selv om du ikke har telefonen med deg.1 Når klokken kobles til et mobilnettverk, vises Grønne prikker-symbolet i Kontrollsenter.

Hvis klokken er koblet til et mobilnettverk, men iPhone-enheten ikke er det, kan klokken gjøre de samme tingene som den kan når du bruker Wi-Fi.

Finn ut hvordan du konfigurerer mobilnett.

Kontrollsenter viser Wi-Fi-symbolet

Hvis du er koblet til Wi-Fi

Når iPhone er av eller utenfor rekkevidde, kan Apple Watch bruke Wi-Fi-nettverk du tidligere har koblet til på iPhone. Når du kobler til et av disse Wi-Fi-nettverkene, vises Wi-Fi-symbolet i Kontrollsenter. Du kan fremdeles gjøre disse tingene.

Bruk Siri for blant annet å få veibeskrivelser og sende iMessage-meldinger.

Meldinger-appen

Send og motta meldinger.1

Telefon-appen

Ring og besvar anrop.2

Vær-appen

Sjekk hvordan været er nå.

Aksjer-appen

Hold oversikt over aksjene dine.

Hjem-appen

Styr hjemmet ditt.

Finn vennene mine-appen

Bruk apper som støtter Wi-Fi.1

Hvis du ikke kan koble til Wi-Fi, mobilnett eller iPhone

Når Apple Watch er koblet fra, kan du fremdeles gjøre disse tingene. Det kan for eksempel hende at du går tur i et område uten Wi-Fi- eller mobilsignal, eller at iPhone-enheten er slått av.

Trening-appen

Spor treningsøktene dine med Trening-appen.3

Aktivitet-appen

Spor målene dine med Aktivitet-appen.

Apper for klokke, alarm, tidtaker og stoppeklokke

Se klokkeslettet og bruk appene for alarm, tidtaker og stoppeklokke.

Bilder-appen

Vis bilder fra et synkronisert fotoalbum.

Wallet-appen

Kjøp varer med Apple Pay

Puls-appen

Sjekk pulsen din.

Pust-appen

Slapp av og pust rolig.

Påminnelser-appen

Angi og svar på påminnelser.

1. For å motta SMS, MMS eller pushvarsler fra tredjepartsapper på Apple Watch Series 3 (GPS + mobil) må den sammenkoblede iPhone-enheten være slått på og koblet til Wi-Fi eller mobilnett, men den trenger ikke å være i nærheten. Du må også være logget på iMessage på iPhone.
  2. Hvis du er koblet til Wi-Fi og vil ringe et telefonnummer, må du sørge for at Wi-Fi-anrop er slått på for Apple Watch. Eventuelt kan du ringe via FaceTime.
  3. Velg den riktige treningsformen og ta med deg iPhone med tanke på GPS-presisjon når du går, løper eller sykler utendørs. Når det gjelder GPS-presisjon, kan du også kalibrere Apple Watch. Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS, så du får nøyaktig informasjon i løpet av treningsøkter utendørs uten at den er koblet sammen med iPhone.