Bruk Apple Watch når du ikke har iPhone i nærheten

Finn ut hva du kan gjøre med Apple Watch når du ikke har med deg iPhone.

Når iPhone er avslått eller utenfor rekkevidde, kan Apple Watch bruke et Wi-Fi-nettverk til å sende og motta data. Klokken kan også kobles til et mobilnettverk hvis det er en mobilmodell. Og hvis du konfigurerer en Apple Watch for et familiemedlem, kan de bruke en mobiltilkobling eller wifi-tilkobling med klokken sin.

Når Apple Watch er koblet til Wi-Fi, vises Wi-Fi-symbolet i Kontrollsenter. Når den er koblet til mobilnettverk, vises mobilnett-symbolet .

Hvis Apple Watch er i Spareblussmodus

Når Apple Watch er i Spareblussmodus, er en rekke funksjoner slått av eller endret. Dette kan påvirke enkelte av appene som er oppført her.

• Wi-Fi og mobildata slås av når iPhonen din ikke er i nærheten, til du åpner og bruker en app som krever nettverkstilkobling.

• Innkommende telefonsamtaler sendes til telefonsvareren når iPhonen ikke er i nærheten, og det kan ta lengre tid å utføre utgående anrop.

• Bakgrunnsmålinger av puls, bakgrunnsmålinger av oksygen i blodet og pulsvarsler er slått av.

Hvis Apple Watch er koblet til Wi-Fi eller mobilnett

Med en Wi-Fi- eller mobiltilkobling kan du gjøre følgende med Apple Watch, selv om iPhone ikke er med deg.

watchos2-phone-icon-graphic

Ring og svar på telefonsamtaler.1

watchos7-siri-icon-graphic

Bruk Siri til å få veibeskrivelser, sende iMessage-meldinger med mer.

Hvis Apple Watch ikke kan koble til Wi-Fi, mobilnett eller iPhone

Når Apple Watch er koblet fra – hvis du for eksempel går tur i et område uten Wi-Fi eller mobildekning, eller hvis iPhone er avslått – kan du fremdeles gjøre disse tingene.

watchos2-photos-icon-graphic

Vis bilder fra synkroniserte fotoalbum.

watchos7-music-podcasts-audiobooks-icon-graphic

Spill av musikk, podcaster og lydbøker som du har synkronisert med klokken.

watchos6-voice-memos-icon-graphic

Noter tanker og ideer.

Ikke alle funksjoner er tilgjengelige på alle Apple Watch-modeller. Ikke alle funksjoner er tilgjengelig i alle land eller regioner.

1. Hvis du er koblet til Wi-Fi og vil ringe et telefonnummer, må du sørge for at Wi-Fi-anrop er slått på for Apple Watch. Eventuelt kan du ringe via FaceTime.

2. For å motta SMS, MMS eller pushvarslinger fra tredjepartsapper på Apple Watch med mobilnett må den sammenkoblede iPhonen være påslått og koblet til Wi-Fi eller mobilnett, men den trenger ikke være i nærheten. Du må også være logget på iMessage på iPhone for å bruke Meldinger på klokken din.

3. For å forbedre GPS-nøyaktigheten under utendørs treningsøkter uten iPhone kan du kalibrere Apple Watch.