Bruk Siri Remote eller Apple TV Remote med Apple TV

Finn ut hvordan du finner menyer og spiller av innhold med mer.

Følg denne fremgangsmåten for å bruke Siri Remote eller Apple TV Remote.*

Siri Remote og Apple TV Remote* er ikke kompatible med Apple TV (2. eller 3. generasjon). Les om hvordan du bruker Apple Remote med Apple TV (2. eller 3. generasjon).

• Touch-flate: For å flytte rundt på skjermen, dra opp, ned, til høyre eller til venstre. For å velge et objekt markerer du det og klikker på Touch-flaten. Sveip raskt oppover eller nedover flere ganger for å rulle gjennom lister. Hvis du ser et register ved siden av listen, kan du sveipe mot høyre og deretter markere en bokstav for å gå til det stedet i listen.
  • Meny: Trykk én gang for å gå tilbake til den forrige skjermen. Trykk og hold for å gå til Hjem-skjermen.
  • Apple TV-appen/Hjem: For å se nylig brukte apper dobbeltklikker du på Apple TV-appen/Hjem-knappen. Hvis Apple TV-appen støttes i landet eller området ditt, trykker du på Apple TV-appen/Hjem-knappen for å åpne appen, og trykker en gang til for å gå til Hjem-skjermen. Hvis dette ikke er tilfelle, trykker du på Apple TV-appen/Hjem-knappen én gang for å gå tilbake til Hjem-skjermen.

Spill av innhold

Hvis du vil spille av blant annet filmer, serier og sanger eller sette dem på pause, kan du klikke på Touch-flaten på fjernkontrollen eller trykke på Start/pause Spill av . Du kan også spole frem og tilbake eller finne spesielle funksjoner med mer.

Gå fremover

• Trykk på Start/pause Spill av, eller klikk på Touch-flaten for å fremheve sang- eller videotidslinjen. Sveip deretter til høyre på Touch-flaten for å spole fremover. Klikk på høyre side av Touch-flaten for å spille av den neste sangen eller videoen.

Gå tilbake

• Trykk på Start/pause Spill av, eller klikk på Touch-flaten for å fremheve sang- eller videotidslinjen. Sveip deretter til høyre på Touch-flaten for å spole bakover. Klikk på venstre side av Touch-flaten for å spille av den neste sangen eller videoen.

Med den nyeste versjonen av tvOS kan du se synkroniserte sangtekster mens en sang spilles av. Bruk Touch-flaten til å bla opp eller ned til hvilket som helst av versene i sangen. Klikk deretter på Touch-flaten for å starte avspillingen av sangen fra det valgte stedet.

Du kan spole frem, spole tilbake og hoppe til bestemte deler av innhold fra iTunes Store og apper som støtter disse funksjonene.

Se flere innstillinger og funksjoner

• Video: Dra nedover under avspilling, og dra deretter mot høyre for å bla gjennom tilgjengelige alternativer. Hvis det finnes tilgjengelig, ser du innstillinger som undertekster, spesialtekst, videokapitler, lyd og høyttalerinnstillinger.
  • Lyd: Velg en sang og trykk på Start/pause Spill av for å spille den av. Deretter trykker du på menyen for å se alle sporene i albumet eller spillelisten. Her kan du spille av spillelisten din i tilfeldig rekkefølge, gjenta en sang, endre AirPlay-enheten din med mer. Hvilke alternativer du ser, kan variere.

Finn ut mer

*Apple TV 4K og Apple TV HD leveres med den samme fjernkontrollen overalt. I land og områder som støtter Siri kalles fjernkontrollen Siri Remote. Andre steder kalles den Apple TV Remote. Siri fungerer på begge fjernkontrollene så lenge Apple TV 4K eller Apple TV HD er konfigurert med et språk og et land eller en region som støtter Siri.