Bruke Siri på Apple TV

Med Siri er det lett å se på TV, finne apper og mer. Du trenger bare å spørre etter filmer, TV-serier eller apper – så finner Siri dem for deg. Så enkelt er det.

Her kan du bruke Siri

Siri er for øyeblikket tilgjengelig på Apple TV 4K og Apple TV (4. generasjon) i disse landene/regionene og på disse språkene: Australia (engelsk), Brasil (portugisisk), Canada (engelsk, fransk), Frankrike (fransk), Tyskland (tysk), Japan (japansk), Mexico (spansk), Nederland (nederlandsk), Norge (norsk bokmål), Spania (spansk), Sverige (svensk), Storbritannia (engelsk), USA (engelsk, spansk).*

Spør Siri

Hold inne Siri-knappen på Siri Remote, si det du vil, og slipp Siri-knappen. Siri søker i flere populære apper, avhengig av hvilket land eller hvilken region du er i, og viser deg visningsalternativene dine eller svaret på spørsmålet ditt på skjermen. Siri snakker ikke til deg, så du blir ikke forstyrret mens du lytter til eller ser på noe.

Hvis du trykker ned og slipper Siri-knappen, gir Siri deg tips og forslag. Se noen eksempler nedenfor.

Se på en direktekanal, søk etter innhold, og kontroller avspilling

Vil du se på en bestemt film eller et bestemt TV-program? Eller vil du se en direktesending? Bare fortell Siri om det du vil se på, så tar Siri deg dit. Du kan også bruke Siri til å kontrollere avspilling.

Søk etter tittel
Hvis du vet hva du vil se, kan du søke etter tittel. Hvis det finnes mer enn ett alternativ, gir Siri deg muligheten til å velge det riktige. Eksempel:

• «Jeg vil se Gone Girl.»
  • «Finn Pitch Perfect.»
  • «Finn Harry Potter og Føniksordenen.»

Søk etter sjanger, rolleliste og mer
Usikker på hva du leter etter? Med Siri kan du søke etter sjanger, rolleliste, regissør, vurdering, aldersgrenser, popularitet og mer. Eksempel:

• «Vis meg noen morsomme skrekkfilmer.»
  • «Finn nye filmer i 4K.»*
  • «Kan jeg få se noen populære nye utgivelser?»
  • «Finn TV-programmer for barn.»

*Du kan bare spille av 4K-innhold på Apple TV 4K.

Avgrens søket
Når du har spurt Siri om å finne en film eller et TV-program, kan du finjustere søket etter blant annet skuespiller, tidsepoke, regissør og mer. Eksempel:

• «Bare de som er bra.»
  • «Bare de fra 80-tallet.»
  • «Bare komedier.»
  • «Bare de fra i år.»

Styr hva som spilles
Mens du ser en video, kan du spørre Siri om programmet, endre innstillinger og mer. Eksempel:

• «Slå på Skjult teksting.»
  • «Spol framover to minutter.»
  • «Hva sa han?»
  • «Hvem medvirker i denne?»

Flere måter å bruke Siri på

Siri kan gi deg sportsresultater, sjekke værmeldingen og åpne apper. Siri gjenkjenner også navnene på etiketter på skjermen, så du kan bruke stemmen din til å navigere i Apple TV.

Finn apper

Finn en app eller apptype i App Store. Eksempel:

• «Finn Showtime-appen.»
  • «Finn treningsapper.»
  • «Finn Disney-apper.»
  • «Finn apper for barn.»

Søk på YouTube

For å søke etter innhold på YouTube inkluderer du det bare i Siri-søket ditt på følgende måte:

• «Søk på YouTube etter verdens raskeste bil.»
  • «Finn morsomme kattevideoer på YouTube.»
  • «Finn surfetimer på YouTube.»
  • «Finn matlagingsvideoer med vegetarmat på YouTube.»

Finn iPhone

Hvis du slår på Finn iPhone for enhetene, kan du spørre Siri om å spille av en lyd på enheten for å hjelpe deg med å finne den. Her er noen eksempler:

• «Hvor er iPhone?»
  • «Spill av en lyd på iPhone.»
  • «Hvor er Apple Watch?»

Sjekk været

Siri kan hjelpe deg med å sjekke været der du er, eller andre steder. Eksempel:

• «Hva er temperaturen ute?»
  • «Når er solnedgang i Paris?»
  • «Hvordan er været i California?»

Sjekk resultatet

Se de siste sportsresultatene, eller spør om kampplaner, lag eller spillere.

• «Hvordan ser kampplanen til NBA ut?»
  • «Hvilke fotballkamper går nå?»
  • «Hvem er første pitcher for Boston Red Sox i dag?»

Sjekk børsen

Siri kan også hjelpe deg med å finne priser for individuelle markeder og å sjekke børsen. Eksempel:

• «Hvor står NASDAQ i dag?»
  • «Hvordan går det med Apple på børsen i dag?»

Se enda mer

Du kan bruke Siri til å åpne apper på Apple TV. Eksempel:

• «Gå til Bilder.»
  • «Åpne App Store.»
  • «Åpne Innstillinger.»
  • «Åpne Hulu.»

Du kan også sveipe opp på vær, sport og børs for mer informasjon.

Se på en direktekanal

Siri kan åpne direkteinnhold for deg i støttede apper og land. Eksempel:

• «Se på ESPN live.»
  • «Se på FX live»
  • «Se på ABC News live.»

Slå Siri på eller av

På Apple TV går du til Innstillinger > Generelt > Siri.

Hvis Apple TV-en din leser opp navn på symboler eller innstillinger, kan du sjekke om du har slått på VoiceOver ved et uhell. VoiceOver er ikke en Siri-funksjon. For å slå av VoiceOver går du til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > VoiceOver, og slår av VoiceOver.

Få hjelp

• Hvis du ikke kan slå av Siri, må du sjekke to ting:
    • Gå til Innstillinger > Generelt > Språk og region, og sørg for at du har valgt et språk og et land eller en region som støttes
    • Sørg for at betalingsinformasjonen for iTunes og App Store er basert i samme land eller region. Selv om du for eksempel setter systemspråket til et språk som støttes av Siri, er ikke Siri tilgjengelig hvis betalingsinformasjonen for iTunes Store er basert i et annet land eller en annen region.

Gjøre enda mer med Siri på Apple TV

*Tilgjengeligheten av Siri varierer etter språk og land eller region. Apple TV 4K og Apple TV (4. generasjon) leveres med den samme fjernkontrollen overalt. I land og regioner som støtter Siri, kalles fjernkontrollen Siri Remote. Andre steder kalles den Apple TV Remote. Siri fungerer på begge fjernkontrollene så lenge Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) er konfigurert med et språk og land- eller regionsinnstillinger som støtter Siri.