Bruk Siri på Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon)

Med Siri er det lett å se på TV, finne apper og mye annet. Du trenger bare å spørre etter filmer, TV-serier eller apper – så finner Siri dem for deg. Så enkelt er det.

Her kan du bruke Siri

Siri er for øyeblikket tilgjengelig på Apple TV 4K og Apple TV (4. generasjon) i disse landene/regionene og på disse språkene: Australia (engelsk), Brasil (portugisisk), Canada (engelsk, fransk), Frankrike (fransk), Tyskland (tysk), Japan (japansk), Mexico (spansk), Nederland (nederlandsk), Norge (norsk bokmål), Spania (spansk), Sverige (svensk), Storbritannia (engelsk), USA (engelsk, spansk).*

Spør Siri

Hold inne Siri-knappen på Siri Remote, si det du vil, og slipp knappen. Siri søker i flere populære apper, avhengig av hvilket land eller hvilken region du er i, og viser deg visningsalternativene dine eller svaret på spørsmålet ditt på skjermen. Siri snakker ikke til deg, så du blir ikke forstyrret mens du lytter til eller ser på noe.

Hvis du trykker ned og slipper opp Siri-knappen, gir Siri deg tips og forslag. Se noen eksempler nedenfor.

Søk etter filmer og TV-serier, og styr hva som spilles av

Når du spør etter en bestemt film, tar Siri deg til den. Når du har valgt en film, kan du se all informasjonen om filmen, inkludert beskrivelse, medvirkende, vurdering og anmeldelser.

Søk etter tittel

Hvis du vet hva du vil se, kan du søke etter tittel. Hvis det finnes mer enn ett alternativ, gir Siri deg muligheten til å velge det riktige. Eksempel:

• «Jeg vil se Gone Girl.»
  • «Finn Pitch Perfect.»
  • «Finn Harry Potter og Føniksordenen.»

Søk etter sjanger, medvirkende med mer

Usikker på hva du leter etter? Med Siri kan du søke etter sjanger, medvirkende, regissør, vurdering, aldersmålgruppe, popularitet med mer. Eksempel:

• «Vis meg noen morsomme skrekkfilmer.»
  • «Finn nye filmer i 4K.»*
  • «Kan jeg få se noen populære nye utgivelser?»
  • «Finn TV-serier for barn.»

*Du kan bare spille av 4K-innhold på Apple TV 4K.

Avgrens søket ditt

Når du har spurt Siri om å finne en film eller TV-serie, kan du finjustere søket etter blant annet skuespiller, tidsepoke og regissør. Eksempel:

• «Bare de som er bra.»
  • «Bare de fra 80-tallet.»
  • «Bare komedier.»
  • «Bare de fra i år.»

Styr hva som spilles

Mens du ser en video, kan du spørre Siri om serien, endre innstillinger med mer. Eksempel:

• «Slå på Skjult teksting.»
  • «Spol framover to minutter.»
  • «Hva sa han?»
  • «Hvem medvirker i denne?»

Søk i Apple Music, og styr hva du spiller av

Hvis du har et Apple Music-medlemskap, kan Siri søke i Apple Music etter artist eller album og styre hva som spilles. Se hva mer du kan spørre om i eksemplene under.

Spill av etter sang, album eller artist

Spør Siri om å spille av alle sanger av en artist, selv om sangene ikke er i biblioteket ditt. Eller spør Siri om å «spille av musikken min» for å lytte til sanger i biblioteket ditt.

• «Spill California Nights.»
  • «Spill det første Disclosure-albumet.»
  • «Spill det nyeste David Guetta-albumet.»
  • «Spill musikken min fra Echosmith.»

Spill etter lister

Du kan spørre Siri om å spille ny musikk, topphits med mer. Eksempel:

• «Spill topp 10 countrysanger.»
  • «Spill sangen som lå på 1. plass 31. januar 1973.»
  • «Spill noen hits fra 90-tallet.»

Spill Apple Music-radio

Du kan spørre Siri om å spille en stasjon eller lage en ny stasjon til deg. Eksempel:

• «Spill av Beats 1.»
  • «Lag en radiostasjon basert på My Morning Jacket.»
  • «Spill av elektronisk radio.»

Styr hva som spilles

Mens du lytter til et album eller en spilleliste, kan du blant annet spørre Siri om å spille av i tilfeldig rekkefølge. Eksempel:

• «Spill av flere sanger som denne.»
  • «Hopp over denne sangen.»
  • «Spill sangen Cool Kids som neste.»
  • «Legg denne sangen til i biblioteket mitt.»

Gjør enda mer med Siri

Siri kan gi deg sportsresultater, sjekke værmeldingen og åpne apper. Siri gjenkjenner også navnene på etiketter på skjermen, så du kan bruke stemmen din til å navigere i Apple TV.

Finn apper

Finn en app eller apptype i App Store. Eksempel:

• «Finn Showtime-appen.»
  • «Finn treningsapper.»
  • «Finn Disney-apper.»
  • «Finn apper for barn.»

Søk på YouTube

For å søke etter innhold på YouTube inkluderer du det bare i Siri-søket ditt – slik gjør du det:

• «Søk på YouTube etter verdens raskeste bil.»
  • «Finn morsomme kattevideoer på YouTube.»
  • «Finn surfetimer på YouTube.»
  • «Finn matlagingsvideoer med vegetarmat på YouTube.»

Finn podkaster

For å finne en podkast inkluderer du ordet «podkast» når du søker – slik gjør du det:

• «Finn podkaster om natur.»
  • «Let etter podkaster om sport.»

Hvis du abonnerer på en podkast, kan du også spørre Siri om å spille den.

Bruk Siri med HomeKit

Spør Siri om å slå av lyset når du skal se på film og mye annet. Her er noen eksempler:

• «Slå av lyset i stuen.»
  • «Still inn temperaturen til 22 grader.»

Finn ut hvordan du konfigurerer HomeKit på Apple TV.

Sjekk været

Siri kan hjelpe deg med å sjekke været der du er, eller andre steder. Eksempel:

• «Hva er temperaturen ute?»
  • «Når er solnedgang i Paris?»
  • «Hvordan er været i California?»

Sjekk resultatet

Se de siste sportsresultatene eller spør om kampplaner, lag eller spillere.

• «Hvordan ser kampplanen til NBA ut?»
  • «Hvem vant VM?»
  • «Hvem starter som pitcher for
    Chicago Cubs?»

Sjekk børsen

Siri kan også hjelpe deg med å finne priser for individuelle markeder og å sjekke børsen. Eksempel:

• «Hvor står NASDAQ i dag?»
  • «Hvordan går det med Apple på børsen i dag?»

Se enda mer

Du kan bruke Siri til å åpne apper på Apple TV. Eksempel:

• «Gå til Bilder.»
  • "Åpne App Store."
  • "Åpne Innstillinger."
  • «Åpne Hulu.»

Du kan også sveipe opp på vær, sport og børs for mer informasjon.

Slå Siri på eller av

Gå til Innstillinger > Generelt > Siri på Apple TV.

Hvis Apple TV-en din leser opp navn på symbol eller innstillinger, kan du sjekke om du har slått på VoiceOver ved et uhell. VoiceOver er ikke en Siri-funksjon. For å slå av VoiceOver går du til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > VoiceOver og slår av VoiceOver.

Få hjelp

• Hvis du ikke kan slå av Siri, må du sjekke to ting:
    • Gå til Innstillinger > Generelt > Språk og region, og sørg for at du har valgt et språk og et land eller en region som støttes
    • Sørg for at betalingsinformasjonen for iTunes og App Store er basert i samme land eller region. Selv om du for eksempel setter systemspråket til et språk som støttes av Siri, er ikke Siri tilgjengelig hvis betalingsinformasjonen for iTunes Store er basert i et annet land eller en annen region.
  • Koble sammen et Bluetooth-tastatur, eller finn ut hvordan du skriver eller dikterer bokstaver, symboler med mer.

*Tilgjengeligheten av Siri varierer etter språk og land eller region. Apple TV 4K og Apple TV (4. generasjon) leveres med den samme fjernkontrollen overalt. I land og regioner som støtter Siri, kalles fjernkontrollen Siri Remote. Andre steder kalles den Apple TV Remote. Siri fungerer på begge fjernkontrollene så lenge Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) er konfigurert med et språk og land- eller regionsinnstillinger som støtter Siri.