Slik bruker du Siri på Apple TV

Siri gjør det lettvint å se på TV, finne apper og mye mer. Du trenger bare å spørre etter filmer, TV-serier eller apper – så finner Siri dem for deg. Så enkelt er det.

Et bilde av startskjermen i Apple TV+ sammen med en Apple TV og en HomePod.

Her kan du bruke Siri

Siri er for øyeblikket tilgjengelig på Apple TV 4K og Apple TV HD i disse landende, regionene og språkene: Australia (engelsk), Østerrike (tysk), Belgia (nederlandsk, fransk), Brasil (portugisisk), Canada (engelsk, fransk), Frankrike (fransk), Tyskland (tysk), Hongkong (kantonesisk), Korea (koreansk), India (engelsk), Irland (engelsk), Italia (italiensk), Japan (japansk), Mexico (spansk), Nederland (nederlandsk), New Zealand (engelsk), Norge (norsk bokmål), Russland (russisk), Spania (spansk), Sverige (svensk), Sveits (fransk, tysk, italiensk), Taiwan (mandarin), Storbritannia (engelsk), USA (engelsk, spansk).*

Spør Siri

Hold nede Siri-knappen på Siri Remote, si hva du vil, og slipp Siri-knappen. Hvis du har en HomePod, kan du si «Hei, Siri», og deretter si hva du trenger. Sørg for at du avslutter forespørselen med «på TV-en» for å søke etter, kontrollere avspilling eller spille av innhold på TV-en.

Siri søker i flere populære apper basert på landet eller regionen du befinner deg i, og viser deg deretter mulighetene dine eller svaret på spørsmålet du stilte. Siri snakker ikke til deg, så du blir ikke forstyrret mens du lytter til eller ser på noe.

Hvis du trykker på og slipper Siri-knappen, gir Siri deg tips og forslag. Du kan se noen eksempler på dette nedenfor.

Se på direktekanaler, søk etter innhold og styr avspillingen

Vil du se på en bestemt film eller et bestemt TV-program? Eller vil du se en direktesending? Bare fortell Siri hva du vil se på, så finner Siri det for deg. Du kan også bruke Siri til å styre avspillingen.

Søk på tittel
Hvis du vet hva du vil se, kan du søke på tittelen. Hvis det finnes mer enn ett alternativ, gir Siri deg muligheten til å velge det riktige. Eksempel:

• «Se på Ted Lasso.»
  • «Wonder Woman.»
  • «Spill av Trolls World Tour på TV-en.»
  • «Monster Hunter.»

Søk på sjanger, rolleliste og annet
Usikker på hva du leter etter? Med Siri kan du søke på sjanger, rolleliste, regissør, vurdering, aldersgrenser, popularitet og annet. Eksempel:

• «Vis meg noen morsomme skrekkfilmer.»
  • «Finn nye filmer i 4K.»*
  • «Kan jeg få se noen populære nye utgivelser?»
  • «Finn TV-serier for barn.»

*Du kan bare spille av 4K-innhold på Apple TV 4K.

Avgrens søket
Når du har spurt Siri om å finne en film eller en TV-serie, kan du finjustere søket etter blant annet skuespiller, periode, regissør og andre faktorer. Eksempel:

• «Bare de som er bra.»
  • «Bare de som er fra 80-tallet.»
  • «Bare komedier.»
  • «Bare de fra i år.»

Styr hva som spilles
Mens du ser en video, kan du spørre Siri om programmet, endre innstillingene og annet. Eksempel:

• «Slå på Skjult teksting.»
  • «Spol framover to minutter.»
  • «Hva sa han?»
  • «Hvem medvirker i denne?»

Flere måter å bruke Siri på

Siri kan gi deg sportsresultater, sjekke værmeldingen og åpne apper. Siri gjenkjenner også navnene på etikettene på skjermen, så du kan bruke stemmen din til å navigere i Apple TV.

Finn apper

Finn en app eller apptype i App Store. Eksempel:

• «Åpne Netflix.»
  • «Finn treningsapper.»
  • "Gå til App Store."
  • «Åpne HBO Max på TV-en i stuen.»

Søk på YouTube

For å søke etter innhold på YouTube inkluderer du det bare i Siri-søket ditt på følgende måte:

• «Søk på YouTube etter verdens raskeste bil.»
  • «Finn morsomme kattevideoer på YouTube.»
  • «Finn surfeopplæring på YouTube.»
  • «Finn matlagingsvideoer for vegetarianere på YouTube.»

Finn iPhone

Hvis du slår på Finn iPhone for enhetene dine, kan du be Siri om å spille av en lyd på enheten så du lettere kan finne den. Her er noen eksempler:

• «Hvor er iPhonen?»
  • «Spill av en lyd på iPhonen.»
  • «Hvor er min Apple Watch?»

Sjekk været

Siri kan hjelpe deg med å sjekke været der du er, eller andre steder du er interessert i. Eksempel:

• «Hva er temperaturen ute?»
  • «Når er det solnedgang i Paris?»
  • «Hvordan er været i California?»

Sjekk resultatene

Se de nyeste sportsresultatene eller spør om lag, spillere eller når det er kamp.

• «Hvordan ser kampplanen i NBA ut?»
  • «Hvilke fotballkamper spilles nå?»
  • «Hvem er første kaster for Boston Red Sox i dag?»

Se enda mer

Du kan bruke Siri til å åpne apper på Apple TV. Eksempel:

• «Gå til Bilder.»
  • «Åpne App Store.»
  • «Åpne Innstillinger.»
  • «Åpne Netflix.»

Du kan også sveipe opp på værmeldingen, sportsresultatene og aksjeoversikten for mer informasjon.

Se på en direktekanal

Siri kan åpne direktesendinger for deg i støttede apper og land. Eksempel:

• «Se på direktesendt Eurosport.»
  • «Se på direktesendt TV2.»
  • «Se på direktesendt CNN.»

Slå på eller av Siri

På Apple TV går du til Innstillinger > Generelt > Siri.

Hvis Apple TV-en din leser opp navn på symboler eller innstillinger, kan du sjekke om du har slått på VoiceOver ved et uhell. VoiceOver er ikke en Siri-funksjon. For å slå av VoiceOver går du til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > VoiceOver og slår av VoiceOver.

Hvis du ikke kan slå på Siri

• Gå til Innstillinger > Generelt > Språk og region, og sørg for at du har valgt et språk og et land eller en region som støttes
  • Kontroller at betalingsinformasjonen din i iTunes og App Store er registrert i samme land eller region. Selv om du for eksempel setter systemspråket til et språk som er kompatibelt med Siri, er ikke Siri tilgjengelig hvis kortet ditt i iTunes Store er utstedt i et annet land eller en annen region.

*Tilgjengeligheten til samt funksjonene og kommandoene i Siri varierer etter språk og land eller region. Apple TV 4K og Apple TV HD leveres med den samme fjernkontrollen overalt. I land og regioner som støtter Siri, kalles fjernkontrollen Siri Remote. Andre steder kalles den Apple TV Remote. Siri fungerer på begge fjernkontrollene så lenge din Apple TV 4K eller Apple TV HD er konfigurert med et språk og et land eller en region som støtter Siri.