Administrer Apple Music-abonnementet

Finn ut hvordan du avbryter Apple Music, endrer abonnementstype eller blir med i et eksisterende familieabonnement.

Du kan avbryte eller endre Apple Music-abonnementet ved bruk av enheten du tegnet abonnementet på, eller en annen enhet, så lenge du er logget på med samme Apple-ID:

Hvis du avbryter Apple Music-abonnementet, mister du tilgangen til Apple Music-katalogen, musikk du har lagt til i biblioteket ditt, og funksjonene i Apple Music når den gjeldende abonnementsperioden utløper.

Hvis du avbryter under prøveperioden, vil du ha tilgang til hele Apple Music-katalogen og andre funksjoner frem til datoen der du ville blitt fakturert den fulle prisen. I noen land og regioner kan du miste tilgang til katalogen og funksjonene i Apple Music umiddelbart hvis du avbryter under prøveperioden.

Du kan administrere Apple Music-abonnementet på en Apple-enhet på samme måte som du administrerer andre abonnementer. Finn ut mer om hvordan du viser, endrer eller sier opp abonnementer.

Apple Music-funksjoner, -abonnementer og -priser kan variere. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Avbryte eller endre abonnementet

Du kan avbryte Apple Music eller endre abonnementet på iPhone, iPad eller iPod touch, Android-enheter, i iTunes på Mac eller PC, eller på Apple TV.

Abonnementet ditt kan fornyes hvis du ikke avbryter det innen 24 timer før fornyelsesdatoen.

En iPhone X som viser Apple Music-medlemskapsskjermen og Bekreft avbryting-dialogen.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du bruker den samme iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten som du registrerte deg for Apple Music på, kan du trykke på denne koblingen: Se abonnementet mitt. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din øverst på skjermen, og trykk deretter på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
  3. Rull til og trykk på Abonnementer.
  4. Trykk på Apple Music-abonnementet.
    Hvis du blir belastet for et abonnement, men ikke ser det i listen over abonnementene dine, må du påse at du er logget på med Apple-ID-en du brukte da du tegnet abonnementet på Apple Music, og som du bruker med Apple Music på enheten. Finn ut hva du kan gjøre hvis du fremdeles ikke kan se abonnementet ditt.
  5. Bruk valgene for å administrere abonnementet.
    Endre: Du kan endre til et individuelt abonnement som belastes månedlig eller årlig, endre til et familieabonnement og deretter invitere familien din, eller du kan endre til et studentabonnement og bekrefte at du er berettiget.
    Avbryt: Trykk på Avbryt abonnement og deretter på Bekreft. Abonnementet blir stoppet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

En Android-enhet som viser Apple Music-medlemskapsskjermen og dialogen Slå av automatisk fornyelse.

På Android-enheten

I tillegg til å endre eller avbryte abonnementet kan du også endre betalingsmåte eller løse inn gavekort til kontoen på Android-enheten.

Hvis du ikke lenger har Android-enheten du brukte da du registrerte deg for Apple Music, må du først laste ned Apple Music-appen på den nye Android-enheten eller administrere abonnementet ved bruk av en annen enhet.

1. Trykk på menysymbolet øverst til venstre i Apple Music-appen på Android-enheten.
  2. Trykk på Innstillinger. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en.
  3. Trykk på Kontoinnstillinger øverst på siden, og trykk deretter på Administrer medlemskap.
  4. Bruk valgene for å administrere abonnementet.
    Endre: Du kan endre til et individuelt abonnement som belastes månedlig eller årlig, endre til et familieabonnement og deretter invitere familien din, eller du kan endre til et studentabonnement og bekrefte at du er berettiget.
    Avbryt: Slå av Automatisk fornyelse, og trykk deretter på Slå av. Abonnementet blir stoppet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

På Mac eller PC

Hvis du bruker samme Mac eller PC som du registrerte deg for Apple Music på, kan du klikke på denne koblingen: Se abonnementet mitt. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
  3. På Kontoinformasjon-siden ruller du til Innstillinger-delen. Klikk på Administrer til høyre for Abonnementer.
  4. Klikk på Rediger til høyre for Apple Music-abonnementet.
    Hvis du blir belastet for et abonnement, men ikke ser det i listen over abonnementene dine, må du påse at du er logget på med Apple-ID-en du brukte da du tegnet abonnementet på Apple Music, og som du bruker med Apple Music på enheten. Finn ut hva du kan gjøre hvis du fremdeles ikke kan se abonnementet ditt.
  5. Bruk valgene for å administrere abonnementet.
    Endre: Du kan endre til et individuelt abonnement som belastes månedlig eller årlig, endre til et familieabonnement og deretter invitere familien din, eller du kan endre til et studentabonnement og bekrefte at du er berettiget.
    Avbryt: Klikk på Avbryt abonnement, og deretter klikker du på Bekreft. Abonnementet blir stoppet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

En datamaskin med iTunes åpen som viser Apple Music-medlemskapsskjermen og Bekreft avbryting-dialogen.

På Apple TV

1. Åpne Innstillinger, og velg deretter Kontoer.
  2. Velg Administrer abonnementer under Abonnementer.
  3. Velg Apple Music-abonnementet.
    Hvis du blir belastet for et abonnement, men ikke ser det i listen over abonnementene dine, må du påse at du er logget på med Apple-ID-en du brukte da du tegnet abonnementet på Apple Music, og som du bruker med Apple Music på enheten. Finn ut hva du kan gjøre hvis du fremdeles ikke kan se abonnementet ditt.
  4. Bruk valgene for å administrere abonnementet.
    Endre: Du kan endre til et individuelt abonnement som belastes månedlig eller årlig, eller du kan endre til et familieabonnement og deretter invitere familien din. Du må bruke en annen enhet for å endre til et studentabonnement.
    Avbryt: Klikk på Avbryt abonnement. Abonnementet blir stoppet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

En TV som viser Apple Music-medlemskapsskjermen. Avbryt abonnement-knappen er valgt.

Apple Music er ikke tilgjengelig på Apple TV (2. generasjon) eller Apple TV (3. generasjon).

Bli med i en eksisterende familie

Hvis du allerede er en del av en Familiedeling-gruppe som har et Apple Music-familieabonnement, trenger du ikke å gjøre noe for å bli med i abonnementet.

Hvis du har et individuelt Apple Music-abonnement og ønsker å bli med i en eksisterende familie som du ikke allerede er en del av, følger du denne fremgangsmåten:

1. Be organisatoren av familien om å invitere deg til å bli med i familiegruppen deres.
  2. Godta invitasjonen til å bli med i gruppen.
  3. Når du har godtatt invitasjonen, åpner du Apple Music-appen og kontrollerer at du er med i gruppen. Gå gjennom trinnene for å administrere abonnementet på enheten din, og påse at du har et familieabonnement.

Når du blir med i et familieabonnement, avbrytes det individuelle abonnementet eller studentabonnementet ditt på slutten av neste faktureringssyklus. Hvis du ønsker å forlate familien og starte det individuelle abonnementet eller studentabonnementet på nytt senere, kan du endre tilbake.

Hvis du fremdeles ikke kan se abonnementet ditt

• Kontroller at du har oppdatert programvare på enheten din, eller oppdater Apple Music-appen for Android til den nyeste versjonen.
  • Du kan ha vært pålogget med en annen Apple-ID da du begynte å abonnere. Logg på med denne Apple-ID-en, og kontroller om abonnementene dine faktureres til den kontoen. Hvis du har tofaktorautentisering slått på, kan du bli bedt om å oppgi en verifiseringskode. Hvis du ikke husker passordet til den Apple-ID-en, kan vi hjelpe deg med det.
  • Du kan forlate et familieabonnement hvis du ikke er familieorganisator, men organisatoren vil fortsatt faktureres for familieabonnementet til de avbryter det.
  • Hvis du registrerte deg for Apple Music gjennom mobiloperatøren, må du kontakte dem for å avbryte.
  • Hvis du har mottatt en e-post vedrørende en abonnements- eller Apple Music-belastning og du ikke er sikker på at henvendelsen er ekte, må du sjekke om det er en legitim e-post fra Apple.
  • Hvis du fortsatt ikke kan vise eller administrere abonnementet ditt, kontakter du Apple-kundestøtte.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.