Administrer Apple Music-abonnementet på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC eller Apple TV

Finn ut hvordan du avbryter Apple Music-abonnementet, endrer til et månedlig eller årlig individuelt abonnement eller til et familie- eller studentabonnement, eller blir med i et eksisterende familieabonnement.

Med Apple Music får du tilgang til hele Apple Music-samlingen av sanger, spillelister, musikkvideoer med mer. Du kan åpne biblioteket ditt på alle enhetene dine forutsatt at du er pålogget alle enhetene dine med samme Apple-ID, og at iCloud-musikkbibliotek er slått på.

Denne artikkelen er for Apple-enheter. Les om hvordan du administrerer et Apple Music-abonnement hvis du bruker en Android-telefon.

Apple Music-funksjoner kan variere etter land eller region.

Avslutt abonnementet

Du kan avbryte Apple Music-abonnementet på iPhone, iPad eller iPod touchMac eller PC eller Apple TV

Hvis du avbryter under prøveperioden, vil du fortsatt ha tilgang til hele Apple Music-katalogen frem til datoen der du ville blitt fakturert den fulle prisen.

Abonnementet ditt kan fornyes hvis du ikke avbryter mer enn 24 timer før fornyelsesdatoen.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du vil se abonnementet ditt, kan du trykke på denne koblingen: Se abonnementet mitt. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne Musikk-appen, og trykk deretter på For deg.
  2. Trykk på profilsymbolet sirkel med rosa silhuett på hvit bakgrunn eller bildet ditt øverst til høyre.
  3. Bla til bunnen av profilsiden og trykk på Vis konto. Hvis du ikke har konfigurert en Apple Music-profil, hopper du til trinn 4.
  4. Trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.
  5. Bla til Abonnementer og trykk på det, og deretter trykker du på Apple Music. Hvis du ikke har andre abonnementer, kommer du rett til Apple Music.
  6. Trykk på Avbryt abonnement, og deretter trykker du på Bekreft. Når du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

Abonnementer som inngår i operatørpakker, administreres av operatøren. Ta kontakt med operatøren for å avbryte.

På Mac eller PC

Hvis du vil se abonnementet ditt, kan du trykke på denne koblingen: Se abonnementet mitt. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke er pålogget, logger du på med Apple-ID-en din.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  3. Autentiser Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
  4. På Kontoinformasjon-siden ruller du til Innstillinger-delen.
  5. Klikk på Administrer til høyre for Abonnementer, og deretter klikker du på Apple Music. Hvis du ikke har andre abonnementer, kommer du rett til Apple Music.
  6. Klikk på Avbryt abonnement, og deretter klikker du på Bekreft. Når du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

På Apple TV

Du kan avbryte abonnementet på Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon). Apple TV (3. generasjon eller tidligere) er ikke kompatibel med Apple Music.

1. Åpne Innstillinger, og velg deretter Kontoer.
  2. Velg Administrer abonnementer under Abonnementer. Du kan bli bedt om å logge på.
  3. Velg Apple Music, og velg deretter Avbryt abonnement. Når du avbryter, stoppes abonnementet på slutten av den inneværende faktureringssyklusen.

Endre abonnementet

Du kan når som helst endre abonnementstype. Alle typer har tilgang til hele Apple Music-samlingen, men det er noen forskjeller:

• Med et månedlig individuelt abonnement betaler du hver måned. Med et årlig abonnement får du Apple Music i 12 måneder til prisen av 10.
  • Med et familieabonnement kan familier på opptil seks personer benytte seg av alle fordelene i Apple Music, og hver person har sitt eget bibliotek. Finn ut mer om å bli med i et familieabonnement. Du kan også bli med i en eksisterende familie.
  • Med et studentabonnement kan universitets- og høgskolestudenter i utvalgte land og regioner bruke Apple Music med en månedlig rabatt i opptil 48 måneder (4 år). Finn ut mer om å bli med som student.

Følg fremgangsmåten for å endre fra din nåværende abonnementstype til et individuelt månedlig abonnement, et årlig individuelt abonnement, et familieabonnement eller et studentabonnement på iPhone, iPad eller iPod touch, på Mac eller PC eller på Apple TV.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis du vil se abonnementet ditt, kan du trykke på denne koblingen: Se abonnementet mitt. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne Musikk-appen, og trykk deretter på For deg.
  2. Trykk på profilsymbolet sirkel med rosa silhuett på hvit bakgrunn eller bildet ditt øverst til høyre.
  3. Bla til bunnen av profilsiden og trykk på Vis konto. Hvis du ikke har konfigurert en Apple Music-profil, hopper du til trinn 4.
  4. Trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje autentisere Apple-ID-en din.
  5. Bla til Abonnementer og trykk på det, og deretter trykker du på Apple Music for å se alternativene dine. Hvis du ikke har andre abonnementer, kommer du rett til Apple Music.
  6. Velg abonnementstypen du ønsker under Valg.
    Trykk på Individuelt hvis du vil endre til et årlig individuelt abonnement (1 år). Bekreft valget, og trykk på Tilbake.
    Trykk på Familie hvis du vil endre til et familieabonnement (1 måned). Bekreft valget, og trykk på Tilbake.
    Trykk på Student hvis du vil endre til et studentabonnement (1 måned). Da åpnes et nytt vindu. Trykk på Bekreft at du er kvalifisert, og deretter følger du fremgangsmåten for å validere studentstatusen din.

På Mac eller PC

Hvis du vil se abonnementet ditt, kan du klikke på denne koblingen: Se abonnementet mitt. Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes. Hvis du ikke er pålogget, logger du deg på med Apple-ID-en din.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
  3. Autentiser Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
  4. På siden Kontoinformasjon blar du til avsnittet Innstillinger.
  5. Klikk på Administrer til høyre for Abonnementer, og klikk deretter på Apple Music for å se valgene dine. Hvis du ikke har andre abonnementer, kommer du rett til Apple Music.
  6. Klikk på abonnementstypen du ønsker til høyre for Valg:
    Klikk på Individuelt hvis du vil endre til et årlig individuelt abonnement (1 år). Bekreft valget.
    Klikk på Familie hvis du vil endre til et familieabonnement (1 måned). Bekreft valget.
    Hvis du vil endre til et studentabonnement, klikker du på Student (1 måned) Verifisering kreves. Da åpnes et nytt vindu. Trykk på Bekreft at du er kvalifisert, og deretter følger du fremgangsmåten for å validere studentstatusen din.
  7. Klikk på Ferdig.

På Apple TV

Du kan endre abonnementet på Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon). Apple TV (3. generasjon eller tidligere) er ikke kompatibel med Apple Music.

1. Åpne Innstillinger, og velg deretter Kontoer.
  2. Velg Administrer abonnementer under Abonnementer. Du kan bli bedt om å logge på.
  3. Velg Apple Music fra listen over aktive abonnementer, og velg abonnementstypen du ønsker. For å endre til Student bruker du en iOS-enhet eller datamaskin.

Bli med i en eksisterende familie

Hvis du allerede er en del av en Familiedeling-gruppe som har et Apple Music-familieabonnement, trenger du ikke å gjøre noe for å bli med i abonnementet.

Hvis du har et individuelt Apple Music-abonnement og ønsker å bli med i en eksisterende familie som du ikke allerede er en del av, følger du denne fremgangsmåten:

1. Be organisatoren av familien om å invitere deg til å bli med i familiegruppen deres.
  2. Godta invitasjonen til å bli med i gruppen.
  3. Når du har godtatt invitasjonen, åpner du Apple Music-appen for å kontrollere at du er en del av gruppen: Trykk på For deg og deretter profilsymbolet Apple Music-profilsymbol eller bildet ditt. Se etter Administrer familiemedlemskap under «Finn flere artister og kuratorer».

Når du blir med i et familieabonnement, avbrytes det individuelle abonnementet ditt på slutten av neste faktureringssyklus. Hvis du ønsker å starte det individuelle abonnementet ditt på nytt senere, kan du endre tilbake.

Få mer hjelp

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.