Last ned og installer Windows-støtteprogramvare på Macen din

Etter at du har brukt Boot Camp-assistent til å installere eller oppgradere Microsoft Windows på Macen din, må du kanskje også installere den nyeste Windows-støtteprogramvaren (drivere) fra Apple.

Når du installerer Microsoft Windows på Macen din, åpner Boot Camp-assistent automatisk Boot Camp-installasjonsprogrammet, som installerer den nyeste Windows-støtteprogramvaren (drivere). Hvis dette ikke skjer, eller hvis du opplever noen av disse problemene mens du bruker Windows på Macen din, følger du trinnene i denne artikkelen.

• Apple-musen, -styreflaten eller -tastaturet fungerer ikke i Windows.
    Force Touch er ikke designet for å virke i Windows.
  • Du hører ikke lyd fra de innebygde Mac-høyttalerne i Windows.
  • Den innebygde mikrofonen eller det innebygde kameraet på Macen gjenkjennes ikke i Windows.
  • En eller flere skjermoppløsninger er utilgjengelige for skjermen i Windows.
  • Du kan ikke regulere lysstyrken på den innebygde skjermen i Windows.
  • Du har problemer med Bluetooth eller Wi-Fi i Windows.
  • Du får et varsel om at Apple-programvareoppdatering har sluttet å fungere.
  • Du får en melding om at PC-en har en driver eller tjeneste som ikke er klar for denne versjonen av Windows.
  • Macen starter opp med svart eller blå skjerm etter at du har installert Windows.

Hvis Macen har et AMD-grafikkort og har grafikkproblemer i Windows, må du kanskje oppdatere AMD-grafikkdriverne i stedet.

Installer de nyeste macOS-oppdateringene

Før du går videre, installer de nyeste macOS-oppdateringene, som kan inkludere oppdateringer for Boot Camp.

Formater en USB-minnepinne

For å installere den nyeste Windows-støtteprogramvaren trenger du en USB-minnepinne på minst 16 GB, formatert som MS-DOS (FAT).

1. Start Macen fra macOS.
  2. Plugg USB-minnepinnen inn i Macen.
  3. Åpne Diskverktøy, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  4. Velg Vis > Vis alle enheter i menylinjen.
  5. Fra sidepanelet i Diskverktøy velger du USB-minnepinnen. (Velg stasjonsnavnet, ikke volumnavnet som står under det.)
  6. Klikk på Slett-knappen eller -fanen.
  7. Velg MS-DOS (FAT) som format og Master Boot Record som ordning.
  8. Klikk på Slett for å formatere stasjonen. Avslutt Diskverktøy når dette er ferdig.

Last ned Windows-støtteprogramvaren

Etter at du har klargjort USB-minnepinnen, utfør disse trinnene:

1. Sørg for at Macen har internett-forbindelse.
  2. Åpne Boot Camp-assistent, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  3. I menylinjen øverst på skjermen velger du Handling > Last ned Windows-støtteprogramvare. Velg deretter USB-minnepinnen som lagringsdestinasjon. Når nedlastingen er ferdig, avslutter du Boot Camp-assistent.

Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke kan laste ned eller lagre Windows-støtteprogramvaren.

Installer Windows-støtteprogramvaren

Etter at du har lastet ned Windows-støtteprogramvaren på minnepinnen din, følg disse trinnene for å installere programvaren. (Hvis du prøver å løse problemer med Bluetooth-mus eller -tastatur, kan det være enklere å bruke USB-mus eller -tastatur til du er ferdig med disse trinnene.)

1. Sørg for at USB-minnepinnen er plugget inn i Macen.
  2. Start Macen i Windows.
  3. Fra Filutforsker åpner du USB-minnepinnen og deretter Setup eller setup.exe, som ligger i WindowsSupport-mappen eller i BootCamp-mappen. Når du blir spurt om du vil gi Boot Camp tillatelse til å gjøre endringer på enheten, klikker du på Ja.
  4. Klikk på Reparer for å begynne installasjonen. Hvis du får et varsel om at programvaren ikke har bestått Windows Logo-testing, klikker du på Fortsett likevel.
  5. Etter at installasjonen er fullført, klikk på Fullfør. Klikk deretter på Ja når du blir spurt om å starte Macen på nytt.

Les mer

Hvis du ikke kan laste ned eller lagre Windows-støtteprogramvaren:

• Hvis assistenten sier at Windows-støtteprogramvaren ikke kunne lagres på den valgte stasjonen, eller at USB-minnepinnen ikke kan brukes, sørg for at USB-minnepinnen har minst 16 GB lagringskapasitet og er riktig formatert
  • Hvis assistenten ikke ser USB-minnepinnen, klikk på Gå tilbake og sørg for at stasjonen er koblet direkte til USB-porten på Macen – ikke til en skjerm, en hub eller et tastatur. Koble fra stasjonen, koble den til igjen, og klikk på Fortsett.
  • Hvis du får en melding fra assistenten om at programvaren ikke kan lastes ned på grunn av et nettverksproblem, må du sørge for at Macen er koblet til internett.
  • Sjekk at Macen overholder systemkravene for å installere Windows ved bruk av Boot Camp.

Hvis en Mac-funksjon fortsatt ikke virker etter at du har oppdatert Windows-støtteprogramvaren, søk etter symptomet ditt på Apples nettsted for kundestøtte eller på Microsofts nettsted for kundestøtte. Noen funksjoner på Macen er ikke laget for å fungere i Windows.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.