Hvis enkelte Mac-funksjoner ikke fungerer når du kjører Windows i Boot Camp

Når du oppgraderer eller installerer Windows på Mac på nytt, må du kanskje oppdatere eller installere støtteprogramvaren for Windows (drivere) fra Boot Camp på nytt.

Hvis du ser noen av følgende problemer når Mac-maskinen startes fra Microsoft Windows, følger du trinnene i denne artikkelen for å oppdatere eller installere Windows-støtteprogramvaren på nytt:

• En feilmelding viser at Apple-programvareoppdatering har sluttet å fungere.
  • Én eller flere skjermoppløsninger mangler eller er utilgjengelig for skjermen din i Windows.
  • Du kan ikke regulere lysstyrken på den innebygde skjermen i Windows.
  • Apple-musen, -styreflaten eller -tastaturet fungerer ikke i Windows. (Vær oppmerksom på at Force Touch ikke fungerer i Windows.)
  • Du hører ikke lyd fra de innebygde høyttalerne i Mac-maskinen i Windows.
  • Den innebygde mikrofonen eller det innebygde kameraet på Mac-maskinen registreres ikke i Windows.

Koble til og formater en USB-flashdisk

Når du skal laste ned og installere de nyeste Boot Camp-driverne for Windows, trenger du en USB 2-flashdisk på 16 GB eller større. (USB 3-flashdisker virker ikke når du installerer Windows med Boot Camp.) Den slettes, så du må sikkerhetskopiere eventuelle data du vil beholde, før du fortsetter.

1. Start Mac-maskinen fra macOS. Hvis du har startet fra Windows, klikker du på Boot Camp-symbolet i statusfeltet og velger alternativet for å starte datamaskinen på nytt fra macOS.
  2. Koble USB-flashdisken til Mac-maskinen.
  3. Åpne Diskverktøy, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  4. Velg USB-flashdisken fra listen over disker i Diskverktøy-vinduet.
    Velg stasjonsnavnet, ikke volumnavnet som vises under.
  5. Klikk på Slett-knappen eller -fanen.
  6. Velg MS-DOS (FAT) som formatet.
  7. Hvis du ser en innstillingsmeny, velger du Master Boot Record.
  8. Klikk på Slett for å reformatere stasjonen, og lukk deretter Diskverktøy.

Last ned støtteprogramvaren for Windows 8.1 eller nyere

1. Sørg for at Mac-maskinen har Internett-forbindelse.
  2. Åpne Boot Camp-assistent, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  3. I Boot Camp-assistentvinduet må du se etter en avmerkingsboks for nedlasting av den nyeste Windows-støtteprogramvaren fra Apple. Hvis du ser avmerkingsboksen, må du påse at den er avmerket. Deretter fjerner du avmerkingen for alle andre avmerkingsbokser og klikker på Fortsett. Hvis du ikke ser avmerkingsboksen, velger du Handling > Last ned Windows-støtteprogramvare fra menylinjen.
  4. Sørg for at USB-flashdisken vises som målstasjonen. Deretter klikker du på Fortsett og skriver inn et administratornavn og -passord (hvis du blir bedt om det). Boot Camp-assistent laster da ned Windows-støtteprogramvaren til den stasjonen:

Har du problemer?

• Hvis assistenten ikke ser USB-flashdisken din, klikker du på Gå tilbake og sørger for at stasjonen er koblet direkte til USB-porten på Mac-maskinen – ikke til en skjerm, hub eller et tastatur. Koble fra stasjonen og koble den deretter til igjen, og klikk på Fortsett.
  • Hvis du får en melding fra assistenten om at USB-flashdisken din ikke kan brukes, må du sørge for at den er formatert skikkelig. Pass også på at du bruker en USB 2-flashdisk, ikke USB 3.
  • Hvis du får en melding fra assistenten om at programvaren ikke kan lastes ned på grunn av et nettverksproblem, må du sørge for at Mac-maskinen er koblet til Internett.
  • Hvis du får en melding fra assistenten om at Windows-støtteprogramvaren ikke kunne lagres til den valgte stasjonen, må du sørge for at USB-flashdisken har en lagringsplass på minst 16 GB.

Last ned støtteprogramvaren for Windows 7

1. Last ned den passende versjonen av Windows-støtteprogramvaren som fungerer med Mac-maskinen og Windows-versjonen din.
  2. Dobbeltklikk på den nedlastede ZIP-filen for å pakke den ut.
  3. Dra innholdet i ZIP-filen til USB-flashdisken, og følg deretter framgangsmåten i neste avsnitt nedenfor for å installere programvaren.

Installer den nedlastede Windows-støtteprogramvaren

Etter at Windows-støtteprogramvaren er lastet ned eller kopiert til USB-flashdisken, avslutter du Boot Camp-assistenten. Deretter følger du disse trinnene for å installere programvaren.

1. Sørg for at USB-flashdisken er koblet til Mac-maskinen.
  2. Velg Apple-menyen > Systemvalg. Deretter klikker du på Startdisk og velger Windows-volumet fra listen over stasjoner:
  3. Klikk på Start på nytt eller start Mac-maskinen i Windows. Deretter logger du på hvis du blir bedt om det.
  4. Åpne Boot Camp-mappen (eller WindowsSupport-mappen på nyere versjoner) på USB-flashdisken. Dobbeltklikk deretter på Konfigurer (eller setup.exe) for å starte installasjonen. Når du får spørsmål om du vil tillate at Boot Camp gjør endringer, klikker du på Ja.
  5. Klikk på Reparer for å installere på nytt eller oppdatere Windows-støtteprogramvaren som er installert av Boot Camp. Hvis du får en melding om at programvaren du installerer ikke har gått gjennom Windows-logotesting, klikker du på «Fortsett likevel».
  6. Når installasjonen er fullført, klikker du på Ja for å starte Mac-maskinen på nytt.

Hvis en Mac-funksjon fortsatt ikke fungerer etter at du har oppdatert Windows-støtteprogramvaren, kan du søke etter problemet ditt på nettstedet for Apple-kundestøtte eller nettstedet for Microsoft-kundestøtte. Noen funksjoner på Mac-maskinen er ikke laget for å fungere i Windows.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.