Gjenopprett Apple-ID-en hvis du ikke kan tilbakestille passordet

Hvis du bruker tofaktorautentisering og ikke kan logge på eller tilbakestille passordet, kan du få tilgang til den igjen etter en venteperiode for kontogjenoppretting.

Slik fungerer det

Kontogjenoppretting er en prosess som er laget for å gi deg tilbake tilgangen til Apple-ID-kontoen din når du ikke har nok informasjon til å tilbakestille passordet ditt. Av sikkerhetsgrunner kan det ta flere dager eller enda lenger før du får tilgang til kontoen din igjen.

Den raskeste og enkleste måten du kan tilbakestille passordet på, er fra en Apple-enhet. Før du starter venteperioden for kontogjenoppretting, kan du prøve å tilbakestille det glemte passordet på en godkjent enhet. Eller du kan låne iPhone, iPad eller iPod touch fra en venn eller et familiemedlem og bruke Finn iPhone-appen til å tilbakestille passordet. Du kan også gå til en Apple Store og spørre om å få bruke en enhet der.

Hvis ingen av disse metodene løser problemet, kan du gå til appleid.apple.com og velge Glemt Apple-ID eller passord. Oppgi så mye informasjon du kan, og start venteperioden for kontogjenoppretting. Vi vet at denne forsinkelsen passer dårlig, men det er viktig at vi sikrer kontoen og informasjonen din.

Hva skjer videre?

Når du har spurt om kontogjenoppretting, får du en e-post med bekreftelse av forespørselen din. Du får også vite dato og tidspunkt for når du kan forvente å få tilgang til kontoen din igjen.

Når venteperioden er over, kontakter Apple deg via tekstmelding eller et automatisert anrop med instruksjoner for hvordan du får tilbake tilgangen til kontoen din. Følg instruksjonene for å få tilgang til Apple-ID-en din igjen umiddelbart.

Kontroller statusen eller avbryt forespørselen

• Du kan når som helst se hvor lang tid det er igjen til kontoen din er klar for gjenoppretting, eller til når du får mer informasjon. Bare gå til iforgot.apple.com og oppgi Apple-ID-en din.
  • I noen tilfeller kan du kanskje oppgi kredittkortinformasjonen din og forkorte ventetiden. Hvis du får alternativet om å bekrefte kredittkortinformasjonen din, mottar kortutstederen din en autorisasjonsforespørsel.
    Hvis du skriver inn den riktige informasjonen, men du blir bedt om å skrive inn sikkerhetsinformasjonen på nytt, må du kontakte kortutstederen. Det kan være at utstederen avviser autorisasjonsforsøkene dine.
  • Hvis du husker informasjonen din og klarer å logge på, avbrytes venteperioden automatisk, og du kan bruke Apple-ID-en din umiddelbart.

Få hjelp

• Hvis du trenger mer hjelp, kontakter du Apple-kundestøtte. Vi kan svare på spørsmål om kontogjenopprettingsprosessen, men vi kan ikke bekrefte identiteten din eller framskynde prosessen på noen måte.
  • Har du glemt Apple-ID-en og passordet, men du bruker ikke tofaktorautentisering? Finn ut hva du må gjøre.