Slik bruker du kontogjenoppretting når du ikke kan tilbakestille Apple-ID-passordet ditt

Hvis du bruker tofaktorautentisering og ikke kan logge på eller nullstille passordet, kan du få tilgang igjen etter en venteperiode for kontogjenoppretting.

Hva er kontogjenoppretting?

Kontogjenoppretting er en prosess som er laget for å gi deg tilbake tilgangen til Apple-ID-kontoen din når du ikke har nok informasjon til å nullstille passordet ditt. Av sikkerhetsgrunner kan det ta flere dager eller enda lenger før du får tilgang til kontoen din igjen. Vi vet at denne forsinkelsen passer dårlig, men det er viktig at vi sikrer kontoen og informasjonen din.

Før du starter venteperioden for kontogjenoppretting, kan du prøve å tilbakestille passordet ditt. Finn ut hvordan du tilbakestiller Apple-ID-passordet ditt på en godkjent enhet eller via appen for Apple-kundestøtte på en iPhone, iPad eller iPod touch som tilhører noen i familien din. Du kan også gå til en Apple Store og spørre om å få bruke en enhet der. Hvis du setter opp en kontakt for kontogjenoppretting, kan vedkommende hjelpe deg med å nullstille passordet ditt

Bare bruk kontogjenoppretting som en siste utvei når du ikke kan logge på eller tilbakestille passordet for Apple-ID-en.

Etter at du har startet kontogjenoppretting

Når du har spurt om kontogjenoppretting, får du en e-post med bekreftelse av forespørselen din. Du får også vite dato og tidspunkt for når du kan forvente å få tilgang til kontoen din igjen.

• Hvis du sendte inn forespørselen om gjenoppretting av kontoen din med iforgot.apple.com gjennom nettleseren på enheten, bør du unngå å bruke den enheten i løpet av denne perioden. Hvis du bruker den enheten, kan gjenopprettingen av kontoen avbrytes.
  • For å unngå forsinkelser bør du slå av andre enheter som er logget på med Apple-ID-en din, inntil kontogjenopprettingen er fullført.

Når venteperioden er over, kontakter Apple deg via tekstmelding eller et automatisert anrop med instruksjoner for hvordan du får tilbake tilgangen til kontoen din. Følg instruksjonene for å få tilgang til Apple-ID-en din igjen umiddelbart.

I enkelte tilfeller kan du fremskynde gjenopprettingsprosessen for kontoen eller nullstille passordet ditt umiddelbart ved å bekrefte en sekssifret kode som sendes til den primære e-postadressen din. Du kan kanskje også forkorte ventetiden ved å oppgi kredittkortopplysninger for å bekrefte identiteten din. Hvis du får dette alternativet, mottar kortutstederen din en autorisasjonsforespørsel.*

Sjekk statusen på forespørselen din

Du kan når som helst se hvor lang tid det er igjen til kontoen din er klar for gjenoppretting, eller til du får mer informasjon. Bare gå til iforgot.apple.com og oppgi Apple-ID-en din.

Avbryt forespørselen din

• Hvis du husker informasjonen din og klarer å logge på, avbrytes venteperioden automatisk, og du kan bruke Apple-ID-en din umiddelbart.
  • Følg instruksjonene i e-postbekreftelsen hvis du vil avbryte en gjenopprettingsforespørsel du ikke har sendt.

*Apple Pay fungerer ikke som kredittkort. Hvis du legger inn kredittkortopplysningene dine riktig og du blir bedt om å skrive inn sikkerhetsinformasjonen på nytt, må du kontakte kortutstederen. Utstederen kan ha avslått autorisasjonsforsøkene dine.

Få hjelp