Bruk FileVault til å kryptere Mac-startdisken

Full FileVault-diskkryptering bruker XTS-AES-128-kryptering med en 256-bits nøkkel for å bidra til å forhindre uautorisert tilgang til informasjonen på startdisken.

Slå FileVault på eller av

Når FileVault er påslått, krever Macen brukerkontopassordet ditt for å låse opp den innebygde startdisken og la Macen fullføre oppstarten. Ingen brukerkonto får lov til å logge på automatisk. Følg trinnene for macOS-versjonen du bruker.

macOS Ventura eller nyere

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.
  2. Klikk på Personvern og sikkerhet i sidepanelet.
  3. Bla ned til FileVault-delen på høyre side, og klikk på Slå på eller Slå av.

Eldre versjoner av macOS

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Klikk på FileVault-fanen.
  3. Klikk på låsen Låst, og skriv inn navnet og passordet til en administrator.
  4. Klikk på Slå på FileVault eller Slå av FileVault.

Når du slår på FileVault, kan du velge hvordan du vil kunne låse opp disken og tilbakestille passordet i tilfelle du glemmer det. Du kan for eksempel bruke iCloud-kontoen din eller en gjenopprettingsnøkkel. Finn ut mer om disse valgene.

Hvis andre brukere har kontoer på Macen, blir du bedt om å aktivere alle brukere og skrive inn passordene deres før de kan låse opp disken. Brukerkontoer som legges til etter at du slår på FileVault, aktiveres automatisk.

Hvis du mister både kontopassordet ditt og FileVault-gjenopprettingsnøkkelen, kan du ikke logge på Macen eller få tilgang til dataene på startdisken.

Endre gjenopprettingsnøkkelen eller tilbakestill passordet

Hvis du vil endre gjenopprettingsnøkkelen som brukes til å kryptere startdisken, må du først slå av FileVault, som krever kontopassordet ditt. Deretter kan du slå på igjen FileVault for å generere en ny nøkkel og deaktivere alle gamle nøkler.

Hvis du glemmer kontopassordet ditt eller det ikke virker, kan du kanskje klare å tilbakestille passordet.