Om sikkerhetsinnholdet i iOS 8.2

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i iOS 8.2.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å avsløre, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Du finner mer informasjon om Apple Produktsikkerhet på nettstedet Apple Produktsikkerhet.

Du finner mer informasjon om PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet under Slik bruker du PGP-nøkkelen for Apple Produktsikkerhet.

Der det er mulig, oppgis CVE-ID-er for å henvise til sårbarhetene og ytterligere informasjon.

Hvis du vil vite mer om andre sikkerhetsoppdateringer, kan du se Apple sikkerhetsoppdateringer.

iOS 8.2

• CoreTelephony

Tilgjengelig for: iPhone 4s og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En ekstern angriper kan forårsake uventet omstart av en enhet

Beskrivelse: Det var et problem med dereferanse til en tom peker i CoreTelephonys håndtering av SMS-meldinger i klasse 0. Problemet ble løst gjennom forbedret meldingsvalidering.

CVE-ID

CVE-2015-1063: Roman Digerberg, Sverige

• iCloud-nøkkelring

Tilgjengelig for: iPhone 4s og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å utføre vilkårlig kode

Beskrivelse: Det var flere bufferoverflyt i håndteringen av data under gjenoppretting av iCloud-nøkkelringen. Problemene ble løst gjennom forbedret grensekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-1065: Andrey Belenko i NowSecure

• IOSurface

Tilgjengelig for: iPhone 4s og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Et skadelig program kan kanskje utføre vilkårlig kode med systemrettigheter

Beskrivelse: Det var et typeforvekslingsproblem i IOSurfaces håndtering av serialiserte objekter. Problemet ble løst ved ekstra typekontroll.

CVE-ID

CVE-2015-1061: Ian Beer i Google Project Zero

• MobileStorageMounter

Tilgjengelig for: iPhone 4s og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å opprette mapper på godkjente steder i filsystemet

Beskrivelse: Det var et problem i aktiveringslogikken for utviklerdisker som førte til at ugyldige diskfilmapper ikke ble slettet. Det ble løst gjennom forbedret feilhåndtering.

CVE-ID

CVE-2015-1062: TaiG Jailbreak Team

• Secure Transport

Tilgjengelig for: iPhone 4s og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan kanskje fange opp SSL/TLS-tilkoblinger

Beskrivelse: Secure Transport godtok kortvarige RSA-nøkler, som vanligvis bare brukes i RSA-chiffersamlinger med eksportstyrke over forbindelser som bruker RSA-chiffersamlinger med full styrke. Dette problemet, som også kalles FREAK, berørte bare forbindelser til tjenere som støtter RSA-chiffersamlinger med eksportstyrke, og ble løst ved å fjerne støtte for kortvarige RSA-nøkler.

CVE-ID

CVE-2015-1067: Benjamin Beurdouche, Karthikeyan Bhargavan, Antoine Delignat-Lavaud, Alfredo Pironti og Jean Karim Zinzindohoue i Prosecco ved Inria Paris

• Springboard

Tilgjengelig for: iPhone 4s og nyere, iPod touch (5. generasjon) og nyere, iPad 2 og nyere

Virkning: En person med fysisk tilgang til enheten kan være i stand til å se Hjem-skjermen på enheten selv om enheten ikke er aktivert

Beskrivelse: En uventet avslutning av et program under aktivering kan føre til at enheten viser Hjem-skjermen. Problemet ble løst gjennom forbedret feilhåndtering under aktivering.

CVE-ID

CVE-2015-1064

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.