Om de eksterne funksjonene og portene på iMac og iMac Pro

Finn ut mer om de eksterne funksjonene og portene på iMac-maskiner fra 2012 og nyere og iMac Pro (2017).

iMac Pro (2017)

Frontpanel

Retina 5K-skjerm

Den skarpe 27-tommers Retina 5K-skjermen har en oppløsning på 5120 x 2880 og støtter stort P3-fargerom.

1080p FaceTime HD-kamera

Ring noen med FaceTime-video eller ta bilder og video med kameraet øverst på skjermen. Hvis lyset gløder, er kameraet på.

Høyttalere og mikrofoner

Fjern uønsket lyd, hev stemmen din og snakk med Siri via de fire innebygde mikrofonene. Mikrofonene og stereohøyttalerne er der for å forbedre opplevelsen av en videosamtale på FaceTime.

Bakpanel

3,5 mm hodetelefonkontakt

Koble til stereohodetelefonene for å få lyd av høy kvalitet når du ser på filmer eller lytter til favorittmusikken din.

SDXC-kortplassen

Overfør bilder, videoer og data til og fra iMac Pro med høykapasitets SD-kort. SDXC-kortplassen støtter SD-kort opptil UHS-II-ytelse.

USB 3-porter

Koble til en iPad, iPhone eller iPod, et digitalkamera, videokamera, ekstern lagring eller en printer – raskt og enkelt. USB 3-portene på iMac Pro støtter USB 3- og USB 2-enheter.

Thunderbolt 3 (USB-C)-porter

Koble til Thunderbolt 3- og USB-C-enheter eller skjermer. Eller bruk en adapter for å koble til blant annet eksterne Thunderbolt 2-enheter, en skjerm eller en projektor.

10 Gigabit Ethernet (RJ-45)-port

Nbase-T Ethernet-teknologi støtter flere datapriser for hastigheter opptil 10 Gbit/s over standard tvunnede kopperkabler på opptil 100 meters lengde. Den høyeste hastigheten beregnes automatisk avhenging av hvilken type enhet du kobler til, kabeltypen og teknologien som brukes og lengden på kabelen. Finn ut mer om Ethernet-hastigheter på iMac Pro.

VESA-monteringsbrakett som kan installeres av brukeren

Du kan erstatte stativet på iMac Pro med en VESA-monteringsbrakett. Med et VESA-monteringsadaptersett kan du feste iMac Pro til et hvilket som helst VESA-kompatibelt veggfeste eller bordfeste, eller en svingarm.

iMac-maskiner fra 2017

Frontpanel

Lyssensor

iMac bruker lyssensoren til å justere skjermlysstyrke basert på omgivelsene dine.

FaceTime HD-kamera

Du kan bruke FaceTime HD-kameraet til videochatting med FaceTime for Mac via en bredbåndsforbindelse, ta bilder med Photo Booth eller ta opp video med iMovie. En grønn indikatorlampe lyser når kameraet er i bruk.

Mikrofon

Den innebygde mikrofonen støtter opptak med bitdybdene 16, 20 eller 24 bit per sampling og med samplingsfrekvensene 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz. Lyd som tas opp med mikrofonen, presenteres som en stereodatastrøm med samme data i både venstre og høyre kanal. Du kan justere mikrofonens forsterkning fra -16 dB til +30 dB.

Bakpanel

3,5 mm hodetelefonkontakt

Hodetelefonutgangen støtter en stereodatastrøm med bitdybdene 16, 20 eller 24 bit per sampling og med samplingsfrekvensene 44,1 kHz eller 48 kHz. Hodetelefonvolumet kan justeres fra 0,0 dB til -43.0 dB.

Ved avspilling med en sinusbølge på 1 kHz med spenningsnivå på -3 dBFS, 24-bits samplingsdybde, 44,1 kHz samplingsfrekvens, 100 k belastning (med mindre noe annet er angitt) har lydutgangen følgende nominelle spesifikasjoner:

• Kontakttype: 3,5 mm (1/8-tommers) kombinert stereo
  • Største utgangsspenning: 1,4 Vrms (+5,15 dBu)
  • Utgangsimpedans: < 24 ohm
  • Frekvensrespons: 20 Hz til 20 kHz, +0,5 dB / -3 dB
  • Signal/støy-forhold (SNR): >90 dB
  • Samlet harmonisk forvrengning + støy (THD+N): <-80 dB (0,007 %)
  • Kanalavstand: > 85 dB

SDXC-kortplass (Secure Digital Extended Capacity)

Med innebygd SDXC-kortplass kan iMac lese og skrive data til SD-medier. Kortplassen godtar kort av typene Standard SD (Secure Digital) 4 MB til 4 GB, SDHC (Secure Digital High Capacity) 4 GB til 32 GB og SDXC (Secure Digital Extended Capacity) 32 GB og større. Finn ut mer om SD- og SDXC-kortplassen.

USB 3-porter

iMac har fire USB 3.0-kompatible porter. Du kan koble kompatible USB 3.0-, USB 2.0- og USB 1.1-enheter til disse portene. Finn ut mer om bruk av USB-enheter med Mac-maskiner.

Thunderbolt 3 (USB-C)-porter

iMac har også to Thunderbolt 3 (USB-C)-porter. Thunderbolt 3 er en I/O-teknologi som kan brukes til å koble enhetene dine til datamaskinen ved hastigheter på opptil 40 Gbps. Thunderbolt 3 kombinerer dataoverføringer, videoeksportering og lading i én enkelt, kompakt kontakt. Du får høyere hastigheter enn med Thunderbolt 2 – opptil 40 Gbps med en Thunderbolt 3-kompatibel kabel. Thunderbolt 3 støtter også tilkobling via USB 3.1 (2. generasjon) ved hastigheter på opptil 10 Gbps, og de kan gi 15 W strøm til eksterne enheter per port.

Ethernet-port (10/100/1000 Base-T)

iMac-maskiner har en innebygd Ethernet-port for 10Base-T/UTP-, 100Base-TX- og 1000Base-T Gigabit-drift. Du kan koble en iMac til en Ethernet-kabel fra et kabel- eller DSL-modem, en hub, en svitsj eller en ruter, eller til en annen Mac-maskin.

Den tilkoblede enheten kan være en 10Base-T-, 100Base-T- eller 1000Base-T-enhet. Porten registrerer automatisk hvilken type enhet du kobler til. Du trenger ikke å bruke en Ethernet-overgangskabel for å koble til andre Ethernet-enheter.

Ethernet-porten støtter konfigurering av Ethernet-rammer på over 1500 MTU (Maximum Transmission Unit).

Kensington-låsespor

Sikre iMac-maskinen din med Kensington-låsesporet – du finner det under strømledningskontakten.

iMac-maskiner fra 2012–2015

Frontpanel

Lyssensor

iMac bruker lyssensoren til å justere skjermlysstyrke basert på omgivelsene dine.

To mikrofoner

De to mikrofonene fungerer uavhengig av alle andre lydinnganger, og de er alltid tilgjengelig. De innebygde mikrofonene støtter opptak med bitdybdene 16, 20 eller 24 bit per sampling og med samplingsfrekvensene 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz.

Lyd som tas opp med mikrofonen, presenteres som en stereodatastrøm med samme data i både venstre og høyre kanal. Du kan justere mikrofonens forsterkning fra -16 dB til +30 dB.

De to mikrofonene muliggjør stråleformingsteknologi, som gir større nøyaktighet ved bruk av Diktering og reduserer bakgrunnsstøy i FaceTime-video.

FaceTime HD-kamera

Du kan bruke FaceTime HD-kameraet til videochatting med FaceTime for Mac via en bredbåndsforbindelse, ta bilder med Photo Booth eller ta opp video med iMovie. En grønn indikatorlampe lyser når kameraet er i bruk.

Bakpanel

3,5 mm hodetelefonutgang: Linje-/hodetelefonutgang

Hodetelefonutgangen velges automatisk som lydutgang hvis det ikke blir oppdaget noen ekstern enhet med Sony/Philips Digital Interface Format (S/PDIF) optisk digital utgang. Hodetelefonutgangen støtter en stereodatastrøm med bitdybdene 16, 20 eller 24 bit per sampling og med samplingsfrekvensene 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz. Hodetelefonvolumet kan justeres fra 0,0 dB til -43.0 dB.

Ved avspilling med en sinusbølge på 1 kHz med spenningsnivå på -3 dBFS, 24-bits samplingsdybde, 44,1 kHz samplingsfrekvens, 100 k belastning (med mindre noe annet er angitt) har lydutgangen følgende nominelle spesifikasjoner:

• Kontakttype: 3,5 mm (1/8-tommers) kombinert stereo
  • Største utgangsspenning: 1,4 Vrms (+5,15 dBu)
  • Utgangsimpedans: < 24 ohm
  • Frekvensrespons: 20 Hz til 20 kHz, +0,5 dB / -3 dB
  • Signal/støy-forhold (SNR): >90 dB
  • Samlet harmonisk forvrengning + støy (THD+N): <-80 dB (0,007 %)
  • Kanalavstand: > 85 dB

3,5 mm hodetelefonutgang: S/PDIF optisk digital utgang

Optiske digitale S/PDIF-signaler velges automatisk når en ekstern optisk digital S/PDIF-enhet oppdages på den eksterne kombinasjonslydporten. Optiske digitale S/PDIF-signaler støtter lydformatene PCM (pulsekodemodulering) og AC-3 (Arc Consistency Algorithm nr 3) med følgende egenskaper for stereodatastrømmen:

• PCM: 16, 20 eller 24 bit per sampling med en samplingsfrekvens på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz
  • AC-3: 16 bit per sampling ved samplingsfrekvenser på 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz eller 96 kHz

Kanalstatusen til optiske S/PDIF-signaler er i samsvar med IEC (International Electrotechnical Commission) 60958-3 forbrukermodus for digital lyd.

Ved avspilling med en sinusbølge på 1 kHz (S/PDIF-signalformat med utgangsnivå på 0 dBFS, 44,1 kHz samplingsfrekvens og 24-bits samplingsdybde med mindre noe annet er angitt) har den digitale lydutgangen følgende nominelle spesifikasjoner:

• Kontakttype: 3,5 mm (1/8-tommers) kombinert stereo
  • Signal/støy-forhold (SNR) for digital lyd: >130 dB
  • Samlet harmonisk forvrengning + støy (THD+N) for digital lyd:< -130 dB (0,00003 %)

SDXC-kortplass (Secure Digital Extended Capacity)

Med innebygd SDXC-kortplass kan iMac lese og skrive data til SD-medier. Kortplassen godtar kort av typene Standard SD (Secure Digital) 4 MB til 4 GB, SDHC (Secure Digital High Capacity) 4 GB til 32 GB og SDXC (Secure Digital Extended Capacity) 32 GB og større. Finn ut mer om SD- og SDXC-kortplassen.

USB 3-porter

iMac har fire USB 3.0-kompatible porter. Du kan koble kompatible USB 3.0-, USB 2.0- og USB 1.1-enheter til disse portene. Finn ut mer om bruk av USB-enheter med Mac-maskiner.

Thunderbolt 2-porter

iMac har også to porter som støtter Thunderbolt og Thunderbolt 2. Thunderbolt er en inndata/utdata-teknologi (I/O) som tilbyr høyoppløselige skjermer og dataenheter med høy ytelse. Med Thunderbolt får du to kanaler på samme tilkobling med en datagjennomstrømming på 10 Gbps i begge retninger.

iMac-modeller fra 2014 og 2015 kommer med Thunderbolt 2, som gjør at du får mer fart – opptil 20 Gbps.

Thunderbolt- og Thunderbolt 2-porter støtter disse digitale utdatamodusene:

• Mini DisplayPort-utgang med en Mini DisplayPort til Mini DisplayPort-kabel (ekstrautstyr)
  • DVI-utgang med en Mini DisplayPort til DVI-adapter (ekstrautstyr)
  • VGA-utgang med en Mini DisplayPort til VGA-adapter (ekstrautstyr)
  • Dual-Link DVI-utgang med Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-adapter. Støtter 30-tommers Apple Cinema HD-skjerm (ekstrautstyr)
  • HDMI-lyd- og videoutgang ved hjelp av Mini DisplayPort til HDMI-adapter
  • Målskjermmodus: I denne modusen kan noen iMac-systemer fungere som skjerm for en annen Mac-maskin. Dette støttes via Thunderbolt-porten ved bruk av en Thunderbolt-til-Thunderbolt-kabel (støttes ikke via en Mini DisplayPort-kabel).
    iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og nyere iMac-modeller kan ikke brukes som skjerm i målskjermmodus.

Ethernet-port (10/100/1000 Base-T)

iMac-maskiner har en innebygd Ethernet-port for 10Base-T/UTP-, 100Base-TX- og 1000Base-T Gigabit-drift. Du kan koble en iMac til en Ethernet-kabel fra et kabel- eller DSL-modem, en hub, en svitsj eller en ruter, eller til en annen Mac-maskin.

Den tilkoblede enheten kan være en 10Base-T-, 100Base-T- eller 1000Base-T-enhet. Porten registrerer automatisk hvilken type enhet du kobler til. Du trenger ikke å bruke en Ethernet-overgangskabel for å koble til andre Ethernet-enheter.

Ethernet-porten støtter konfigurering av Ethernet-rammer på over 1500 MTU (Maximum Transmission Unit).

Kensington-låsespor

Sikre iMac-maskinen din med Kensington-låsesporet – du finner det under strømledningskontakten.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.