iMac (27-tommers, midten av 2011) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• 27-tommers (visningsområde) LED-bakbelyst blank widescreenskjerm med TFT og støtte for millioner av farger

• Oppløsning: 2560 x 1440 bildepunkter

Prosessor

• 2,7 GHz Intel Core i5 med fire kjerner og 6 MB delt nivå 3-buffer på prosessoren

• 3,1 GHz Intel Core i5 med fire kjerner og 6 MB delt nivå 3-buffer på prosessoren

• Kan konfigureres til 3,4GHz Intel Core i7 med fire kjerner.

Hukommelse

4 GB (2 x 2 GB) med 1333 MHz DDR3-hukommelse

Kan oppgraderes til 8 GB (alle modeller) eller 16 GB (utvalgte modeller) – kun på Apple Online Store.

Lagring1

• 2,7 GHz

• Harddisk på 1 TB (7200 rpm).

• Kan konfigureres til 2 TB harddisk eller med ekstra SSD-harddisk på 256 GB, kun fra Apple Online Store.

• 3,1 GHz

• Harddisk på 1 TB (7200 rpm).

• Kan konfigureres til 2 TB harddisk eller med ekstra SSD-harddisk på 256 GB, kun fra Apple Online Store.

Grafikk

• 2,7 GHz

• AMD Radeon HD 6770M-grafikk-prosessor med 512 MB GDDR5-hukommelse

• 3,1 GHz

• AMD Radeon HD 6970M-grafikk-prosessor med 1 GB GDDR5-hukommelse

• Kan konfigureres til AMD Radeon HD 6970M med 2 GB GDDR5, kun fra Apple Online Store.

Videostøtte og kamera

• FaceTime HD-kamera

• Støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen og opptil 30 tommer (2560 x 1600 bildepunkter) på en ekstern skjerm

• Støtte for utvidet skrivebord- og like skjermer-modus

Lyd

• Innebygde stereohøyttalere

• To interne høyeffektive 17-watts forsterkere

• Hodetelefonutgang/optisk digital lydutgang (minijacktilkobling)

• Linjeinngang / optisk digital lydinngang (minijacktilkobling)

• Innebygd mikrofon

• Støtter Apples iPhone-headsett med mikrofon

Tilkobling og utvidelse

No alt supplied for Image
  • To Thunderbolt-porter

• Mini DisplayPort-utgang med støtte for DVI, VGA og «Dual-link»-DVI (adaptere selges separat)

• Én FireWire 800-port, 7 watt

• Fire USB 2.0-porter

• SDXC-kortplass

• 8x SuperDrive-stasjon med direktemating og støtte for brenning av 4x to-lagsplater (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Lyd inn/ut

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)

• IR-mottaker

Inndata

• Apple Wireless Keyboard

• Innebygd tastatur i full størrelse med 79 taster (ISO), inkludert 12 funksjonstaster og 4 piltaster (i omvendt T-form)

• Magic Mouse

• Jevn, sømløs Multi-Touch-styreflate med støtte for enkle bevegelser (rulle og dra). Klikk og dobbeltklikk hvor som helst. Konstruert for både venstre- og høyrehendte.

• Magic Trackpad

• Styreflaten gir deg presis kontroll over markøren og støtter akselerasjonssensitiv rulling og bevegelser som å knipe, dra, dra med tre fingre, dra med fire fingre, trykk, dobbelttrykk, roter, zoom på skjerm, rull, klikk og flytt, klikk, flytt og lås, sekundærklikk A og B

Trådløst

• Wi-Fi

• 802.11n trådløst Wi-Fi-nettverk,2 kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g

• Bluetooth

• Trådløs Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)-teknologi

Størrelse og vekt

• Høyde: 51,7 cm

• Bredde: 65,0 cm

• Dybde: 20,7 cm

• Vekt: 13,8 kg3

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning. 100–240 V AC

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Maksimal kontinuerlig effekt: 310 W

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: -20° til 47° C (-4° til 116° F)

• Relativ luftfuktighet: 5 til 95 prosent ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet: 3000 meter (10 000 fot)

• Normal akustisk ytelse

• Lydtrykknivå (brukerposisjon): 18 dBA når den ikke jobber4

Supporttjenester og begrenset garanti

iMac leveres med 90 dagers gratis telefonsupport og ett års begrenset garanti. Kjøp AppleCare Protection Plan for å utvide service- og supportavtalen til å gjelde i tre år fra maskinens kjøpsdato. Det er kun AppleCare Protection Plan som gir deg direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikrer at alle reparasjoner utføres av Apple-autoriserte teknikere med originale Apple-deler. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte Apple support eller ringe 815 00 158.

Miljøstatusrapport

iMac er designet med følgende funksjoner for å beskytte miljøet:

• Skjermglass uten arsen

• Ingen bromerte flammehemmere

• Ingen PVC-stoffer5

• Kvikksølvfri skjerm med LED-belysning

• Utførelse i aluminium og glass som er lett å gjenvinne

• Oppfyller kravene til ENERGY STAR 5.2

• EPEAT Gold-vurdering6

Apple og miljøet

Mer informasjon om Apples engasjement for å redusere påkjenningen på miljøet fra produktene og prosessene våre. «Apple Product Environmental Specification» (APES) beskriver de miljøvennlige fordelene ved produktene våre.

Akkustisk ytelse

FASTSATT STØYUTSENDELSE i henhold til ISO 9296

Lydstyrkenivå

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

LpAm (dB)

2,7 GHz

3,1 GHz

2,7 GHz

3,1 GHz

Uvirksom

3,0

3,1

16

17

Harddisktilgang

3,0

3,1

16

18

CD-stasjontilgang

-

3,4

-

22

1. LWAd er den statistiske øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå (avrundet til nærmeste 0,1 B).

2. LpAm er gjennomsnittslig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Mer informasjon om hvordan du resirkulerer Mac-en.

I esken

• iMac

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Strømledning

• DVD-er for installering og gjenoppretting

• Trykt og elektronisk dokumentasjon

Programvare som følger med

Mac OS X Snow Leopard

Inkluderer iTunes, Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressebok, QuickTime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools og mer til.

iLife

Inneholder iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand og iWeb.

Konfigurasjons-alternativer

Handle på Apple Online Store for å oppgradere prosessorer, grafikk, hukommelse og harddisk, eller for å bytte Magic Mouse med Magic Trackpad.

• 2,7 GHz

• Magic Trackpad

• 8 GB (2 x 4 GB) hukommelses-oppgradering

• 16 GB (4 x 4 GB) hukommelses-oppgradering

• 2 TB harddisk

• SSD-harddisk på 256 GB

• 3,1 GHz

• Magic Trackpad

• 8 GB (2 x 4 GB) hukommelses-oppgradering

• 16 GB (4 x 4 GB) hukommelses-oppgradering

• 2 TB harddisk

• SSD-harddisk på 256 GB

• 3,4 GHz Intel Core i7 med fire kjerner

• AMD Radeon HD 6970M med 2 GB GDDR5-hukommelse

Tilbehør

Mac-programvare

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Express

Skjerm og grafikk

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapter

AirPort og trådløs kommunikasjon

• Time Capsule

• AirPort Express-basestasjon

• AirPort Extreme-basestasjon

Annet tilbehør

• Magic Trackpad

• Apple-batterilader

• VESA-monteringsadapter

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er lavere når disken er formatert.

2. Trådløs internettilgang krever et trådløst tilgangspunkt og internettilgang. Kostnader kan påløpe.

3. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

4. Akustikk målt på standard 27-tommers iMac-systemer. Akustikk kan variere etter konfigurasjon.

5. PVC-fri nettstrømledning er tilgjengelig i USA, Canada, Mexico, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, De amerikanske jomfruøyene og Venezuela.

6. iMac oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA, Canada, Frankrike, Tyskland og Storbritannia.