Bruk FaceTime med iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du bruker FaceTime til å starte video- eller lydsamtaler med iPhone, iPad eller iPod touch.

Du kan bruke FaceTime over Wi-Fi1 eller over mobilnett på iOS-enheter som støttes2. FaceTime er ikke tilgjengelig eller vises kanskje ikke på enheter som er kjøpt eller brukt i Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Pakistan. Men med iOS 11.3 og nyere er FaceTime tilgjengelig på iPhone, iPad og iPod touch i Saudi-Arabia. Og med iOS 12.4 og nyere er FaceTime tilgjengelig på iPhone, iPad og iPod touch i Pakistan. Oppdater enheten din for å få FaceTime i Saudi-Arabia og Pakistan.

Slå på FaceTime

Åpne FaceTime-appen og logg på med Apple-ID-en. Du kan også gjøre dette fra Innstillinger > FaceTime.

Hvis du bruker iPhone, registrerer FaceTime automatisk telefonnummeret ditt. Du kan registrere e-postadressen din på iPhone ved å gå til Innstillinger > FaceTime > Bruk en Apple-ID til FaceTime, og logger på med Apple-ID-en din.

Hvis du bruker iPad eller iPod touch, registrerer du e-postadressen din ved å trykke på Innstillinger > FaceTime > Bruk en Apple-ID til FaceTime, og logger på med Apple-ID-en din.

skjermbilde som viser en aktiv samtale

Utfør en FaceTime-samtale

Du må ha en persons telefonnummer eller registrerte e-postadresse for å kunne ha en FaceTime-samtale med personen. Du kan foreta FaceTime-anrop på flere måter:

• I FaceTime-appen trykker du på plusstegnet  og taster inn personens telefonnummer eller e-postadresse. Trykk på nummeret eller adressen, og trykk på Lyd  eller Video .
  • Hvis du har telefonnummeret eller e-postadressen til personen lagret i Kontakter, kan du begynne å skrive inn navnet og trykke på navnet når det vises. Trykk deretter på Lyd  eller Video
  • Du kan også starte en videosamtale i FaceTime fra iPhone mens en telefonsamtale pågår. Trykk på FaceTime-symbolet i Telefon-appen for å bytte til FaceTime.

skjermbilde som viser en annen innkommende telefonsamtale mens en annen samtale er aktiv

Bruke FaceTime-lyd med Samtale venter

Når et annet anrop kommer inn – enten et telefonanrop eller en annen lydsamtale i FaceTime – kan du velge et av disse alternativene:

• Avslutte den pågående samtalen og ta imot det inngående anropet.
  • Ta imot det inngående anropet og sette den pågående samtalen på vent.
  • Avvise det inngående anropet.

skjermbilde som viser en person som bruker FaceTime med en Memoji

Bruk Memojien din i FaceTime

På iPhone X eller nyere, 11-tommers iPad Pro eller 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon) kan du opprette en Memoji som passer personligheten og humøret ditt. Deretter kan du bruke Memojien under et videoanrop med FaceTime:

1. Åpne FaceTime og ring noen.
  2. Når samtalen starter, trykker du på effekter-knappen .
  3. Trykk på memojien du vil bruke.
  4. Fortsett FaceTime-samtalen med den tilpassede Memojien, eller trykk på X-symbolet  for å fortsette uten en Memoji eller gå tilbake til FaceTime-menyen.

Gjenta trinn 2–4 for å endre eller fjerne en Animoji eller Memoji under en FaceTime-samtale.

Bruk Live Photos i FaceTime

Med iOS 12.1.4 kan du ta bilder med venner og familie med Live Photos under FaceTime-videoanrop. Slik gjør du det:

1. Start et FaceTime-videoanrop.
  2. Trykk på lukkerknappen  for å ta et bilde.
  3. Gå til Bilder-appen og finn bildet du lagret.

For å kunne lagre Live Photos-bilder fra FaceTime må alle deltakerne bruke iOS 12.1.4. Ikke alle funksjoner for Live Photos i FaceTime er tilgjengelige med tidligere versjoner av iOS. Du kan ikke bruke Live Photos i FaceTime med iOS 11.

Få hjelp med FaceTime

1. Du kan bruke FaceTime på alle disse enhetene med Wi-Fi: iPhone 4 eller nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad 2 eller nyere, iPad mini (alle modeller) og iPod touch 4. generasjon eller nyere (kun iPod touch 5. generasjon eller nyere støtter lydsamtaler med FaceTime).

2. Hvis du har et abonnement med mobildata, kan du også bruke FaceTime uten Wi-Fi på alle disse enhetene: iPhone 4s eller nyere, iPad Pro (alle modeller) og iPad (3. generasjon eller nyere).