Bruk FaceTime med iPhone, iPad eller iPod touch

Les om hvordan du bruker FaceTime til video- og lydsamtaler fra iOS-enheten din.

Et par som prater med en kvinne via en videosamtale i FaceTime på en iPhone og en iPad

Du kan bruke FaceTime over Wi-Fi1 eller over mobilnett på iOS-enheter som støttes2. FaceTime er ikke tilgjengelig eller vises kanskje ikke på enheter som er kjøpt eller brukt i Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Pakistan. Men med iOS 11.3 og nyere er FaceTime tilgjengelig på iPhone, iPad og iPod touch i Saudi Arabia.

skjermbilde som viser FaceTime-innstillinger

Slå på FaceTime

Åpne FaceTime-appen og logg på med Apple-ID-en. Du kan også gjøre dette fra Innstillinger > FaceTime.

Hvis du bruker iPhone, registrerer FaceTime automatisk telefonnummeret ditt. Du kan registrere e-postadressen din på iPhone ved å gå til Innstillinger > FaceTime > Bruk en Apple-ID til FaceTime, og logger på med Apple-ID-en din.

Hvis du bruker iPad eller iPod touch, registrerer du e-postadressen din ved å trykke på Innstillinger > FaceTime > Bruk en Apple-ID til FaceTime, og logger på med Apple-ID-en din.

skjermbilde som viser an aktiv samtale

Utfør en FaceTime-samtale

Du må ha en persons telefonnummer eller registrerte e-postadresse for å kunne ha en FaceTime-samtale med personen. Du kan foreta FaceTime-anrop på flere måter:

• I FaceTime-appen trykker du på plusstegnet og taster inn personens telefonnummer eller e-postadresse. Trykk på nummeret eller adressen, og trykk deretter på Lyd FaceTime-lydsymbolet eller Video FaceTime-videosymbolet.
  • Hvis du har telefonnummeret eller e-postadressen til personen lagret i Kontakter, kan du begynne å skrive inn navnet og trykke på navnet når det vises. Deretter trykker du på Lyd FaceTime-lydsymbolet eller Video FaceTime-videosymbolet
  • Du kan også starte en videosamtale i FaceTime fra iPhone mens en telefonsamtale pågår. Trykk på FaceTime-symbolet i Telefon-appen, eller bytt til FaceTime.

skjermbilde som viser en annen innkommende telefonsamtale mens en annen samtale er aktiv

Bruke FaceTime-lyd med Samtale venter

Når et annet anrop kommer inn – enten en telefonanrop eller en annen lydsamtale i FaceTime- – kan du velge et av disse alternativene:

• Avslutte den pågående samtalen og ta imot det inngående anropet.
  • Ta imot det inngående anropet og sette den pågående samtalen på vent.
  • Avvise det inngående anropet.

skjermbilde som viser en person som bruker FaceTime med en Memoji

Bruk Memojien din i FaceTime

Når du oppretter en Memoji som passer med personligheten og humøret ditt på iPhone X eller nyere, kan du bruke Memojien under videosamtaler på FaceTime:

1. Åpne FaceTime, og gjør et anrop.
  2. Når samtalen starter, trykker du på effekter-symbolet.
  3. Trykk på den Memojien du vil bruke.
  4. Fortsett FaceTime-samtalen med den tilpassede Memojien din eller trykk på X-symbolet for å fortsette uten en Memoji eller gå tilbake til FaceTime-menyen.

Gjenta trinn 2–4 for å endre Animoji eller Memoji eller fjerne dem under en FaceTime-samtale.

Få mer hjelp

1. Du kan bruke FaceTime på alle disse enhetene med Wi-Fi: iPhone 4 eller nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad 2 eller nyere, iPad mini (alle modeller) og iPod touch 4. generasjon eller nyere (kun iPod touch 5. generasjon eller nyere støtter lydsamtaler med FaceTime).

2. Hvis du har et abonnement med mobildata, kan du også bruke FaceTime uten Wi-Fi på alle disse enhetene: iPhone 4s eller nyere, iPad Pro (alle modeller) og iPad (3. generasjon eller nyere).