Bruk FaceTime med iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du bruker FaceTime til å starte video- eller telefonanrop med iPhone, iPad eller iPod touch.

En iPhone ved siden av en iPad. Begge enhetene viser pågående FaceTime-videosamtaler.

Du kan bruke FaceTime over Wi-Fi1 eller over mobilnett på iOS- eller iPadOS-enheter som støttes.2 FaceTime er ikke tilgjengelig eller vises kanskje ikke på enheter som er kjøpt i De forente arabiske emirater. Gruppesamtaler og lydsamtaler i FaceTime er ikke tilgjengelig i Fastlands-Kina på iPhone og iPad med mobilnett.

Slå på FaceTime

Åpne FaceTime-appen og logg på med Apple-ID-en. Du kan også gjøre dette fra Innstillinger > FaceTime.

En iPhone som viser innstillingsskjermen for FaceTime med FaceTime slått på.

Hvis du bruker iPhone, registrerer FaceTime automatisk telefonnummeret ditt.

Hvis du bruker en iPhone, iPad eller iPod touch, kan du registrere e-postadressen din:

1. Åpne Innstillinger.
  2. Trykk på FaceTime, og trykk deretter på Bruk en Apple-ID til FaceTime.
  3. Logg på med Apple-ID.

Utfør en FaceTime-samtale

Du må ha en persons telefonnummer eller registrerte e-postadresse for å kunne ha en FaceTime-samtale med personen. Du kan foreta FaceTime-anrop på flere måter:

En iPhone som viser telefonappen under en samtale med Jane Appleseed. FaceTime-knappen er i den andre raden med symboler midt på skjermen.

• I FaceTime-appen trykker du på Nytt FaceTime-anrop og taster inn personens telefonnummer eller e-postadresse. Trykk på nummeret eller adressen, og trykk deretter på Lyd-knappen  eller  FaceTime.
  • Hvis du har personens telefonnummer eller e-postadresse lagret i Kontakter,3 kan du begynne å skrive inn navnet og trykke på navnet når det vises. Trykk deretter på Lyd-knappen  eller  FaceTime.
  • Du kan også starte en videosamtale i FaceTime fra iPhone mens en telefonsamtale pågår. Trykk på FaceTime-symbolet i Telefon-appen for å bytte til FaceTime.

Finn ut hvordan du oppretter og bruker en Memoji under FaceTime-videosamtaler.

Svar på et taleanrop i FaceTime med ventende samtale

Når et annet anrop kommer inn – enten et telefonanrop eller enda et taleanrop i FaceTime – kan du velge et av disse alternativene:

En iPhone som viser et inngående anrop under en pågående samtale. Knappene Avslutt og svar, Avslå og Sett på vent og svar er nederst på skjermen.

• Avslutt og svar: Avslutt den pågående samtalen og svar på det inngående anropet.
  • Sett på vent og svar: Svar på det inngående anropet og sett den pågående samtalen på vent.
  • Avslå: Avvis det inngående anropet.

Med iOS 15 og iPadOS 15 kan du opprette en lenke til en FaceTime-samtale og sende lenken til andre ved hjelp av Meldinger eller E-post. De kan bruke lenken til å bli med i eller starte en samtale. Slik gjør du det:

1. Åpne FaceTime-appen og trykk på Opprett lenke.
  2. Trykk på Legg til navn, skriv inn et navn for møtet, og trykk deretter på OK. På denne måten forstår de andre hvilken samtale de blir med på.
  3. Velg personen du vil sende lenken til, eller send lenken fra Meldinger, E-post eller andre støttede apper i Del-menyen.

Du kan invitere alle til å delta i en FaceTime-samtale, også folk som ikke har en Apple-enhet. De kan bli med i én-til-én-samtale og gruppesamtale i FaceTime fra nettleseren. Du kan ikke opprette en FaceTime-lenke med Windows-enheter eller enheter som ikke er fra Apple, men du kan bli med i en FaceTime-samtale hvis noen deler en lenke med deg.

Finn ut mer om bruk av FaceTime på nettet.

Oppretting av lenker til FaceTime-samtaler støttes ikke på iPhone-modeller kjøpt i Fastlands-Kina. FaceTime-lenker støttes ikke i Fastlands-Kina.

Del skjermen

Du kan dele skjermen med andre i en FaceTime-samtale for å se på bilder, surfe på nettet eller hjelpe hverandre. Finn ut hvordan du deler skjermen i en FaceTime-samtale.

Bruke SharePlay til å se og lytte sammen

Med SharePlay kan dere se på videoer sammenlytte til musikk sammen eller trene sammen i en FaceTime-samtale ved å dele innhold gjennom støttede apper.

Romlyd i FaceTime

Med romlyd i FaceTime høres det ut som om venner og familie er i rommet sammen med deg. Stemmene deres er spredt utover og høres ut som om de kommer fra retningen der hvor person er på skjermen, noe som gjør flyten i samtaler med naturlig.

Romlyd støttes på iPhone 7 Plus og nyere, med unntak av iPhone SE (1. generasjon).

Filtrer bakgrunnslyder

Når du vil at stemmen din skal høres tydelig i en FaceTime-samtale og andre lyder skal blokkeres, kan du slå på Stemmeisolasjon. Stemmeisolasjon prioriterer stemmen din i en FaceTime-samtale og blokkerer støyen fra omgivelsene.

1. Under en FaceTime-samtale åpner du Kontrollsenteret, og deretter trykker du på Mikrofon.
  2. Velg Stemmeisolasjon.

Når du vil at stemmen din og alle lydene rundt deg skal høres i en FaceTime-samtale, kan du slå på Bredt spektrum, slik at omgivelseslyder ikke filtreres.

1. Under en FaceTime-samtale åpner du Kontrollsenteret, og deretter trykker du på Mikrofon.
  2. Velg Bredt spektrum.

Stemmeisolasjon og Bredt spektrum støttes på iPhone 7 Plus og nyere, med unntak av iPhone SE (1. generasjon).

Gjør bakgrunnen uskarp med Portrettmodus

Med iOS 15 og iPadOS 15 kan du slå på Portrettmodus for automatisk å gjøre bakgrunnen uskarp og sette det visuelle fokuset på deg, på samme måte som Portrettmodus gjør i kameraappen.

1. Når du er i en FaceTime-samtale, trykker du på bilde-i-bilde-flisen.
  2. Trykk på Portrettmodus-knappen  øverst til venstre i den personlige videoflisen din.

Trykk på Portrettmodus-knappen  en gang til for å slå av Portrettmodus.

Portrettmodus i FaceTime støttes på iPhone XS Max eller nyere, iPad Air (3. generasjon), iPad mini (5. generasjon) og iPad Pro (3. generasjon) og nyere.

Få hjelp med FaceTime

1. Du kan bruke FaceTime på alle disse enhetene med Wi-Fi: iPhone 4 eller nyere, iPad Pro (alle modeller), iPad 2 eller nyere, iPad mini (alle modeller) og iPod touch 4. generasjon eller nyere (kun iPod touch 5. generasjon eller nyere støtter telefonanrop med FaceTime).

2. Hvis du har et abonnement med mobildata, kan du også bruke FaceTime uten Wi-Fi på alle disse enhetene: iPhone 4s eller nyere, iPad Pro (alle modeller) og iPad (3. generasjon eller nyere).

3. Når du trykker på kontaktinformasjonen til en person, prøver FaceTime å koble til ved å bruke eventuelle FaceTime-aktiverte numre eller adresser som du har lagret for den personen. For å unngå å ringe til utilsiktede mottakere må du sørge for at kontaktene dine er nøyaktige og ikke inneholder gammel informasjon eller informasjon som ikke brukes.