Bruk FaceTime med iPhone, iPad eller iPod touch

Les om hvordan du bruker FaceTime til video- og lydsamtaler fra iOS-enheten din.

Du kan bruke FaceTime via Wi-Fi på en av disse enhetene:

• iPhone 4 eller nyere
  • iPad Pro (alle modeller)
  • iPad 2 eller nyere
  • iPad mini (alle modeller)
  • iPod touch 4. generasjon eller nyere (kun iPod touch 5. generasjon eller nyere støtter lydsamtaler med FaceTime)

Med et abonnement for datatrafikk kan du også bruke FaceTime uten Wi-Fi-nettverk på disse enhetene:

• iPhone 4s eller nyere
  • iPad Pro (alle modeller)
  • iPad (3. generasjon eller nyere)

FaceTime er ikke tilgjengelig eller vises kanskje ikke på enheter som er kjøpt eller brukt i Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Pakistan. Men med iOS 11.3 eller nyere er FaceTime tilgjengelig på iPhone, iPad og iPod touch i Saudi Arabia.

Slå på FaceTime

Åpne FaceTime-appen og logg på med Apple-ID-en. Du kan også gjøre dette fra Innstillinger > FaceTime.

Hvis du bruker iPhone, registrerer FaceTime automatisk telefonnummeret ditt. Du kan registrere e-postadressen din på iPhone ved å gå til Innstillinger > FaceTime > Bruk en Apple-ID til FaceTime, og logger på med Apple-ID-en din.

Hvis du bruker iPad eller iPod touch, registrerer du e-postadressen din ved å trykke på Innstillinger > FaceTime > Bruk en Apple-ID til FaceTime, og logger på med Apple-ID-en din.

Utfør en FaceTime-samtale

Du må ha en persons telefonnummer eller registrerte e-postadresse for å kunne ha en FaceTime-samtale med personen. Du kan foreta FaceTime-anrop på flere måter:

• I FaceTime-appen angir du personens telefonnummer eller e-postadresse og trykker deretter på FaceTime-videosymbolet facetime-videosymbol eller -lydsymbolet FaceTime-lydsymbol
  • Hvis du har personens telefonnummer eller e-postadresse lagret i Kontakter, kan du skrive inn navnet og trykke på video- eller lydsymbolet.
  • Du kan også starte en FaceTime-samtale fra iPhone mens en telefonsamtale pågår. Trykk på FaceTime-symbolet under telefonsamtalen for å snakke via FaceTime.

Bruke FaceTime-lyd med Samtale venter

Hvis du har iOS 8 eller nyere, kan du bruke Samtale venter under en FaceTime-lydsamtale. Når det kommer inn et annet anrop (enten et telefonanrop eller et annet FaceTime-lydanrop), kan du:

• Avslutte den pågående samtalen og ta imot det inngående anropet.
  • Ta imot det inngående anropet og sette den pågående samtalen på vent.
  • Avvise det inngående anropet.

Få mer hjelp