Om Trygg kommunikasjon på barnets Apple-enhet

Hvis barnet ditt mottar eller prøver å sende bilder eller videoer som kan inneholde nakenhet, får hen en advarsel fra Trygg kommunikasjon med nyttige ressurser og alternativer for å holde seg trygg.

Trygg kommunikasjon bidrar til å beskytte barn mot å se på og dele bilder eller videoer som inneholder nakenhet.

• Hvis Trygg kommunikasjon oppdager at et barn mottar eller prøver å sende denne typen bilder eller videoer, blir innholdet gjort uskarpt før barnet får se det på enheten.

• Trygg kommunikasjon gir også veiledning og alderstilpassede ressurser som hjelper barn med å ta trygge valg, inkludert valget om å kontakte noen de stoler på.

Trygg kommunikasjon bruker maskinlæring på enheten til å analysere bilde- og videovedlegg for å fastslå om de ser ut til å inneholde nakenhet. Siden bildene og videoene analyseres på barnets enhet, får ikke Apple noen indikasjon på at det ble funnet nakenhet, og får heller ikke tilgang til bildene eller videoene som et resultat av dette.

For å sikre at innstillingene for trygg kommunikasjon synkroniseres på tvers av enheter oppdaterer du alle enhetene i Familiedeling-gruppen til den nyeste programvareversjonen før du endrer innstillingene for trygg kommunikasjon.

Trygg kommunikasjon i Meldinger krever iOS 15.2 eller nyere, iPadOS 15.2 eller nyere, watchOS 9 eller nyere eller macOS Monterey 12.1 eller nyere. Trygg kommunikasjon er tilgjengelig i andre apper fra og med iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 og macOS Sonoma. For få komplett beskyttelse kan du oppdatere barnets enhet til den nyeste programvaren.

Trygg kommunikasjon er tilgjengelig for barnekontoer som er logget på med Apple-ID og er med i en Familiedeling-gruppe.

Slå på eller av Trygg kommunikasjon i innstillingene for Skjermtid

Fra og med iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 og macOS Sonoma er Trygg kommunikasjon slått på som standard. Du kan justere innstillingen for Trygg kommunikasjon for barnets konto i innstillingene for Skjermtid.

1. Åpne innstillingene for Skjermtid:

• iPhone eller iPad: Gå til Innstillinger > Skjermtid.

• Mac: Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, og klikk på Skjermtid.

2. Velg navnet på et barn i familiegruppen din.

3. Velg Trygg kommunikasjon.

4. Slå på eller av Se etter sensitive bilder. Du må kanskje angi sikkerhetskoden for Skjermtid for enheten.

I iPhone-innstillingene kan du slå på Trygg kommunikasjon for å oppdage nakenbilder eller -videoer på barnets enhet.

Hver gang barnet oppdaterer en enhet der hen er logget på med Apple-ID, til iOS 17, iPadOS 17 eller macOS Sonoma for første gang, blir Trygg kommunikasjon slått på igjen for alle enhetene til barnet.

Hvis Trygg kommunikasjon oppdager et bilde som ser ut til å inneholde nakenhet

Trygg kommunikasjon kan oppdage nakenbilder og -videoer i disse appene og tjenestene:

• På barnets iPhone eller iPad: Meldinger, AirDrop, kontaktplakater i Telefon-appen og Kontakter-appen, FaceTime-videomeldinger samt når barnet velger et bilde eller en video for deling i enkelte tredjepartsapper.

• På barnets Mac: i Meldinger samt når barnet velger et bilde eller en video for deling i enkelte tredjepartsapper.

• På barnets Apple Watch: Meldinger, kontaktplakater i Telefon-appen og Kontakter-appen samt FaceTime-videomeldinger.

Hvis Trygg kommunikasjon fastslår at et bilde eller en video barnet har mottatt eller er i ferd med å sende, ser ut til å inneholde nakenhet, gjør Trygg kommunikasjon innholdet uskarpt, viser et varsel om at det kan være sensitivt, og tilbyr barnet måter hen kan få hjelp på.

Måter å få hjelp på

Trygg kommunikasjon tilbyr barnet flere måter å få hjelp på – inkludert å forlate samtalen, blokkere kontakten, legge igjen en gruppemelding og få tilgang til sikkerhetsressurser på nettet – og forsikrer barnet om at det går greit om hen ikke vil se bildet eller videoen, eller om hen vil forlate samtalen.

Når Trygg kommunikasjon oppdager et bilde eller en video som kan inneholde nakenhet, blir innholdet gjort uskarpt før barnet får se det.

Send melding til noen som barnet stoler på

Som en ekstra forholdsregel har barnet muligheten til å sende en melding til en voksen hen stoler på, angående bildet eller videoen. Hvis barnet er under 13 år, ber Trygg kommunikasjon barnet om å starte en samtale med foreldre eller foresatte.

Trygg kommunikasjon ber barnet om å starte en samtale med foreldre eller foresatte når det blir oppdaget innhold som kan inneholde nakenhet.

Hvis barnet velger å se på eller sende et bilde eller en video som inneholder nakenhet

Hvis barnet velger å se på eller sende bildet eller videoen, ber Trygg kommunikasjon barnet om å bekrefte at hen er sikker på at hen vil gjøre det, foreslår alternativer, og betrygger barnet nok en gang om at det er greit å la være å delta, og at mer hjelp er tilgjengelig.

Hvis barnet velger å se på eller sende innhold som kan inneholde nakenhet, sørger Trygg kommunikasjon for at hen er komfortabel med det valget.Trygg kommunikasjon sørger for at barnet ditt gjør et valg hen føler seg trygg på.

Om Advarsel om sensitivt innhold

Du kan også slå på Advarsel om sensitivt innhold på Apple-enhetene dine for å gjøre det lettere å unngå å motta uønskede nakenbilder og -videoer.

Finn ut mer om Advarsel om sensitivt innhold

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.