Om Advarsel om sensitivt innhold på Apple-enheter

Velg å motta advarsler om bilder eller videoer som kan inneholde nakenhet før du ser dem, samt ressurser som kan hjelpe deg med å gjøre et trygt valg.

Advarsel om sensitivt innhold hjelper deg med å unngå å motta uønskede nakenbilder eller -videoer på Apple-enheten din.

• Bilder eller videoer som kan inneholde nakenhet, blir uskarpe før du ser dem.

• Du finner også veiledning og ressurser som hjelper deg med å ta et valg du er komfortabel med.

Advarsel om sensitivt innhold bruker maskinlæring på enheten til å analysere bilder og videoer. Siden de analyseres på enheten din, får ikke Apple en indikasjon på at nakenhet ble oppdaget og får dermed ikke tilgang til bildene eller videoene som et resultat.

Advarsel om sensitivt innhold krever iOS 17 eller nyere, iPadOS 17 eller nyere, watchOS 10 eller nyere eller macOS Sonoma eller nyere. For å få komplett beskyttelse kan du oppdatere enhetene dine til den nyeste programvaren.

Slå på Advarsel om sensitivt innhold

Advarsel om sensitivt innhold er slått av som standard. Når du har slått på Advarsel om sensitivt innhold, kan du velge hvilke apper og tjenester du vil bruke varselet med.

Slik slår du på Advarsel om sensitivt innhold på iPhone eller iPad

1. Trykk på Personvern og sikkerhet i Innstillinger.

2. Bla ned og trykk på Advarsel om sensitivt innhold.

3. Slå på Advarsel om sensitivt innhold.

ios-17-iphone-14-pro-settings-privacy-security-sensitive-content-warning
  4. Alle støttede apper og tjenester slås på automatisk. Hvis du vil, kan du slå av tilgangen for enkelte apper og tjenester.

Når du slår på Advarsel om sensitivt innhold på iPhone, er det også slått på for den parede Apple Watch.

Slik slår du på Advarsel om sensitivt innhold på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. I sidepanelet velger du Personvern og sikkerhet.

3. Bla ned og velg Advarsel om sensitivt innhold.

4. Slå på Advarsel om sensitivt innhold.

5. Alle støttede apper og tjenester slås på automatisk. Hvis du vil, kan du slå av tilgangen for enkelte apper og tjenester.

Hvis Advarsel om sensitivt innhold oppdager et bilde eller en video som ser ut til å inneholde nakenhet

Advarsel om sensitivt innhold kan oppdage nakenbilder og -videoer i disse appene og tjenestene:

• iPhone eller iPad: Meldinger, AirDrop, kontaktplakater i Telefon-appen og Kontakter-appen samt FaceTime-videomeldinger

• Mac: Meldinger

• Apple Watch: Meldinger, kontaktplakater i Telefon-appen og kontakter-appen samt FaceTime-videomeldinger.

Hvis Advarsel om sensitivt innhold avgjør at du har mottatt et bilde eller en video som ser ut til å inneholde nakenhet, vises en advarsel om at innholdet ser ut til å være sensitivt og tilbud om måter å få hjelp på.

ios-17-iphone-14-pro-messages-sensitive-content-warning
  • Hvis du bestemmer deg for å vise bildet eller videoen, trykker du på Vis.

• Hvis du er usikker eller trenger hjelp, trykker du på Varsel-knappenVarsel-knappen for å finne ressurser eller blokkere personen som sendte det sensitive innholdet.

Om Trygg kommunikasjon på barnets Apple-enhet

For å beskytte barnet mot å se eller dele sensitive bilder eller videoer kan du slå på kommunikasjonssikkerhet, slik at barnets enhet oppdager bilder og videoer som kan inneholde nakenhet.

Finn ut mer om Trygg kommunikasjon