Få hjelp med å bruke iCloud for Windows

Hvis du trenger hjelp til å laste ned, installere, konfigurere eller oppdatere iCloud for Windows, kan du prøve fremgangsmåten nedenfor.

Prøv denne fremgangsmåten først

1. Installer alle oppdateringer på datamaskinen, og se etter oppdateringer til iCloud for Windows.
  2. Kontroller at du oppfyller systemkravene for iCloud for Windows.
  3. Sjekk internett-forbindelsen. Prøv å gå til www.apple.com/no eller en annen nettside.
  4. Sjekk Systemstatus-siden for å se om det er noen kjente problemer.

Prøv deretter fremgangsmåten nedenfor for problemet du har.

Installere og konfigurere iCloud for Windows

Det finnes to versjoner av iCloud for Windows:

• iCloud for Windows 7.x fungerer med versjoner av Microsoft Windows 7, 8, 8.1 og tidlige versjoner av Windows 10. iCloud for Windows 7.x får kun vedlikeholdsoppdateringer.
  • iCloud for Windows 10 fungerer med oppdateringen for mai 2019-versjonen av Microsoft Windows 10 og nyere versjoner av Microsoft Windows 10, og har bedre integrering med Microsoft Windows.

Hvis du kjører oppdateringen for mai 2019-versjonen av Microsoft Windows 10 eller nyere, anbefaler Apple iCloud for Windows 10.

Hvis du har en Microsoft-konto, kan du laste ned iCloud for Windows 10. Hvis du vil opprette en Microsoft-konto, kan du opprette en på Microsofts nettside.

Når du installerer iCloud for Windows 10, avinstalleres tidligere versjoner av iCloud for Windows for alle brukere.

Logg på som administrator før du prøver å installere eller konfigurere iCloud for Windows 7.x. Du kan følge denne fremgangsmåten for å laste ned iCloud for Windows til PC-en og deretter konfigurere det for å holde dokumenter, bilder, bokmerker og mer oppdatert.

Hva om jeg ikke får lastet ned iCloud for Windows?

Hvis iCloud for Windows 10 ikke lastes ned, kan du følge anvisningen på Microsofts støtteside.

For iCloud for Windows 7.x

Hvis du ikke kan laste ned iCloud for Windows 7.x, kan du prøve en annen nettleser. Du må kanskje angi om du vil kjøre eller lagre installereren.

Hvis du ikke finner iCloud for Windows 7.x etter at du har lastet det ned, må du se i Nedlastinger-mappen. Du kan se i hjelpen til nettleseren for å finne ut hvor nylig nedlastede filer er plassert. Hvis du for eksempel bruker Internet Explorer, kan du lese denne Microsoft-artikkelen for å finne ut hvordan du laster ned filer.

Hvis du ikke så et filnedlastingsvindu, må du kanskje endre innstillingene for nettleserens blokkering av popup-vinduer. Se hjelpen til nettleseren for å finne ut hvordan du gjør det.

Jeg ser en melding om at datamaskinen mangler mediefunksjoner

Windows Media Player spiller av video- og lydfiler på PC-en. Du må ha Media Player for å installere iCloud for Windows. Hvis du prøver å laste ned iCloud for Windows 10 og får en melding som sier at du må installere mediefunksjonspakken for å bruke iCloud, velger du Last ned. Følg deretter instruksjonene på neste skjerm.

Hvis du har slått av Windows mediefunksjoner, eller hvis PC-en ikke kom med Windows Media Player, kan ikke iCloud for Windows installeres.

Følg denne fremgangsmåten for å slå på Windows Media Player:

Hvis du slo av Windows mediefunksjoner fra Kontrollpanel

1. Gå til Kontrollpanel > Alle kontrollpanelelementer> Programmer og funksjoner.
  2. Klikk på Slå Windows-funksjoner på eller av.
  3. Velg avmerkingsboksen for Mediefunksjoner for å slå den på igjen.
  4. Klikk på OK.

Hvis du ser en melding om å omstarte PC-en, omstarter du datamaskinen og installerer deretter iCloud for Windows.

Hvis du er i Europa eller Nord-Korea og PC-en ikke kom med Windows Media Player, kan du laste det ned fra microsoft.com (inkludert i mediefunksjonspakken).

Hva om jeg vil oppdatere iCloud for Windows?

Hvis du ønsker å oppdatere iCloud for Windows 10, kan du oppdatere når du går til Microsoft Store.

Slik oppdaterer du iCloud for Windows 7.x

Hvis du vil se etter oppdateringer til iCloud for Windows 7.x, åpner du Apple-programvareoppdatering på PC-en. Apple-programvareoppdatering søker automatisk etter oppdateringer når du har åpnet den, og du kan velge hvilke oppdateringer du vil installere.

Du kan også laste ned den nyeste versjonen av iCloud for Windows.

Hvis iCloud for Windows ikke oppdateres i Apple-programvareoppdatering 2.3 i Windows, går du til Windows Kontrollpanel > Nettverk og internett > Alternativer for internett. Klikk på fanen Avansert i vinduet Egenskaper for internett. Under Sikkerhet i Innstillinger-delen, påser du at du har fjernet avmerkingen for «Ikke lagre krypterte sider på disken». Prøv å oppdatere iCloud for Windows på nytt.

Jeg ser en «kan ikke koble til tjener»-melding

1. Sjekk internett-forbindelsen. Prøv å gå til www.apple.com/no. Hvis du ikke kan koble til internett, må du kanskje kontakte internett-leverandøren din for å få hjelp.
  2. Sjekk Systemstatus-siden for å se om det er noen kjente problemer.  Hvis det er brudd eller vedlikehold, prøver du igjen senere.

Hva om jeg ikke kan logge på iCloud?

Følg denne fremgangsmåten hvis du har glemt Apple-ID-passordet. Du kan også følge denne fremgangsmåten for å finne Apple-ID-brukernavnet.

Hvor finner jeg bilder eller filer i iCloud for Windows?

For å få tilgang til bildene dine på iCloud for Windows 10 velger du Start, og deretter iCloud og iCloud-bilder.*

Filene dine lagres i iCloud Drive, med indikatorer som viser den nåværende statusen og hvor de er lagret:**

• Et lukket grønt avmerkingsikon  betyr at filen er lagret lokalt på enheten, kan åpnes når du er frakoblet, og ikke kan fjernes med Microsoft Storage Sense.
  • Et åpent grønt avmerkingsikon  betyr at filen er lagret lokalt på enheten, kan åpnes når du er frakoblet, og kan fjernes med Microsoft Storage Sense.
  • Et skyikon  betyr at filen er lagret på nett og kun kan åpnes eller lastes ned når du er på nett.
  • Et synkroniseringsikon  betyr at filen lastes opp eller ned, eller står i kø for å lastes opp eller ned.

Hvis du bruker iCloud for Windows 10, kan du lagre filer eller mapper lokalt på PC-en, slik at du får tilgang til dem uten internettilkobling:

1. Åpne iCloud for Windows på PC-en.
  2. Velg iCloud Drive og deretter filene eller mappene du vil lagre lokalt.
  3. Høyreklikk på filene og velg Behold alltid på denne enheten.

Du kan kanskje også velge Frigjør plass for å fjerne lokalt lagrede filer eller mapper. Hvis du velger Frigjør plass, fjernes filene eller mappene fra enheten, men de kan åpnes på nett i iCloud Drive.

*Hvis du bruker iCloud for Windows 7.x, velger du Start > iCloud > iCloud-bilder.

**Hvis du bruker iCloud for Windows 7.x, vises ingen statusindikatorer for filene.

Hvis du ikke kan flytte filer fra iCloud i Windows

Hvis du får en feilmelding når du prøver å flytte filer fra iCloud i Windows, må du kanskje laste ned filene til Windows-PC-en din. Etter at filene er lastet ned, kan du prøve å flytte dem igjen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.