Flytte innhold til en ny Mac

Bruk Overføringsassistent til å kopiere alle dokumenter, apper, brukerkontoer og innstillinger til en ny Mac fra en annen datamaskin.

Trenger du disse trinnene?

Du trenger ikke trinnene i denne artikkelen hvis du vil gjøre noen av disse tingene:

Før du begynner

• Oppdater programvaren på begge datamaskinene.
  • Kontroller at begge datamaskinene har Wi-Fi påslått og er i nærheten av hverandre. Hvis noen av dem bruker OS X El Capitan eller eldre, må du forsikre deg om at de er på samme Wi-Fi-nettverk.
  • Hvis du har installert antivirus- eller brannmurprogramvare, må du slå av denne programvaren frem til du er ferdig.

Bruk Overføringsassistent

Du er nå klar til å bruke Overføringsassistent til å flytte filene dine fra den gamle Macen til den nye.

På den nye Macen

1. Åpne Overføringsassistent, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen. Klikk deretter på Fortsett.
  2. Når Overføringsassistent ber deg om tillatelse til å gjøre endringer, skriver du inn administratorpassordet ditt og klikker på OK.
  3. Når du får spørsmål om hvordan du vil overføre informasjon, velger du alternativet for å overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller startdisk. Klikk deretter på Fortsett.
    Overføringsassistent: Hvordan vil du overføre informasjonen din?

På den gamle Macen

1. Åpne Overføringsassistent, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen. Klikk deretter på Fortsett.
  2. Når du får spørsmål om hvordan du vil overføre informasjonen, velger du alternativet for å overføre til en annen Mac. Klikk deretter på Fortsett.

På den nye Macen

Når du blir bedt om å velge en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller annen oppstartsdisk, velger du den andre Macen. Klikk deretter på Fortsett.

Overføringsassistent: Velg en overføringskilde

På den gamle Macen

Hvis du ser en sikkerhetskode, påser du at det er den samme koden som vises på den nye Macen. Klikk deretter på Fortsett.

På den nye Macen

1. Velg informasjonen du vil overføre.
    Overføringsassistent: Velg brukerne og mappene du vil overføre til den nye Macen
  2. Før du klikker på Fortsett, bør du finne ut hva det innebærer å overføre en brukerkonto. I eksemplet som vises her, er Danny Rico en brukerkonto. Hvis en konto på den nye Macen har samme navn, spør Overføringsassistent om du vil gi den et nytt navn eller erstatte den:
    • Gi nytt navn: Kontoen på den gamle Macen vises som en tilleggsbruker på den nye Macen, med en egen pålogging og Hjem-mappe.
    • Erstatt: Kontoen på den gamle Macen erstatter kontoen med identisk navn på den nye Macen.
  3. Store overføringer kan ta timer å fullføre, og kan se ut til å pause av og til. Det kan være lurt å starte om kvelden og la overføringen fullføres over natten. Klikk på Fortsett for å starte overføringen.
  4. Når Overføringsassistent er ferdig, avslutter du Overføringsassistent på begge datamaskinene. Deretter logger du deg på den overførte kontoen på den nye Macen for å se på filene.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis du ikke skal beholde den gamle Macen, kan du finne ut hva du bør gjøre før du selger, gir bort eller bytter Macen din.