Flytte innhold til en ny Mac-maskin

Bruk Overføringsassistent til å kopiere alle dokumenter, apper, brukerkontoer og innstillinger til en ny Mac fra en annen datamaskin.

Overføringsassistent kopierer alle filene dine til den nye Macen, slik at du ikke behøver å kopiere filene manuelt.

Gjør deg klar

1. Installer alle tilgjengelige programvareoppdateringer på begge datamaskinene. Hvis den gamle Macen din ikke bruker OS X Lion eller nyere, og den nye Macen din ikke bruker OS X Mavericks eller nyere, følger du fremgangsmåten for Mountain Lion i stedet.
  2. Hvis begge datamaskinene bruker macOS Sierra eller nyere, plasserer du dem nær hverandre med Wi-Fi slått på. Hvis en av maskinene bruker OS X El Capitan eller eldre, må du sørge for at begge er på samme nettverk.
  3. På den endre Macen velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker på Deling. Påse at et navn vises i Maskinnavn-feltet.

Bruk Overføringsassistent

Du er nå klar til å bruke Overføringsassistent til å flytte filene dine fra den gamle Macen til den nye.

På den nye Macen

1. Åpne Overføringsassistent, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen. Klikk deretter på Fortsett.
  2. Når du får spørsmål om hvordan du vil overføre informasjon, velger du alternativet for å overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller startdisk. Klikk deretter på Fortsett.
    Overføringsassistent: Hvordan vil du overføre informasjonen din?

På den gamle Macen

1. Åpne Overføringsassistent, og klikk deretter på Fortsett.
  2. Når du får spørsmål om hvordan du vil overføre informasjonen, velger du alternativet for å overføre til en annen Mac. Klikk deretter på Fortsett.

På den nye Macen

Når du blir bedt om å velge en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller annen oppstartsdisk, velger du den andre Macen. Klikk deretter på Fortsett.

Overføringsassistent: Velg en overføringskilde

På den gamle Macen

Hvis du ser en sikkerhetskode, påser du at det er den samme koden som vises på den nye Macen. Klikk deretter på Fortsett.

På den nye Macen

1. Velg informasjonen du vil overføre.
    I dette eksempelet er John Appleseed en macOS-brukerkonto. Hvis den har samme navn som en konto som allerede er på den nye Macen, blir du bedt om å enten gi den gamle kontoen nytt navn eller bytte ut kontoen på den nye Macen. Hvis du endrer navnet, vises den gamle kontoen som en særskilt bruker på den nye Macen, med egen Hjem-mappe og påloggingsinformasjon. Hvis du bytter ut kontoen, slettes den gamle kontoen og erstatter kontoen på den nye Macen, inkludert alt i Hjem-mappen.Overføringsassistent: Velg informasjonen som skal overføres
  2. Klikk på Fortsett for å starte overføringen. Store overføringer kan ta flere timer å fullføre.
  3. Når Overføringsassistent er ferdig, logger du deg på den overførte kontoen på den nye Macen for å se på filene.

Hvis du ikke skal beholde den gamle Macen, kan du lese om hva du bør gjøre før du selger, gir bort eller bytter Macen din.