Last ned apper og spill via App Store

Bruk App Store for blant annet å kjøpe og laste ned apper samt laste ned tidligere kjøp på nytt på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV eller Mac.

iPhone og iPad som viser I dag-fanen i App Store.

Gjennom App Store kan du laste ned nye apper for iOS-enheten, Mac eller Apple TV.

Bla gjennom og kjøp

Du trenger en gyldig Apple-ID for å laste ned og kjøpe apper fra App Store. Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester. Hvis du har brukt andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud, logger du på App Store med samme Apple-ID. Hvis du ikke har Apple-ID kan du opprette en.

Du kan bla gjennom og kjøpe apper i App Store på iPhone, iPad, iPod touch, på Mac eller på Apple TV.

Hvis du er i App Store på en av enhetene dine og ser last ned i nærheten av en app, betyr det at du allerede har kjøpt eller lastet ned den appen. Hvis du trykker eller klikker på last ned, blir appen lastet ned til enheten din på nytt, men du vil ikke bli belastet for den. Du kan også se apper du allerede har kjøpt på Oppdateringer- eller Kjøpt-fanene.

Finn ut hvilke betalingsmåter du kan bruke til å kjøpe apper og annet innhold. Du kan også opprette en Apple-ID uten en betalingsmåte når du laster ned en kostnadsfri app.

Du kan kjøpe apper for Apple TV på iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du har slått på automatiske nedlastinger, lastes appene ned og installeres automatisk på Apple TV. Hvis du ikke har slått på automatiske nedlastinger, blir apper du kjøper for tvOS, tilgjengelig for nedlasting på Apple TV under Kjøp i App Store for tvOS.

iPhone med siden for en app åpen i App Store.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Gå til App Store på iPhone, iPad eller iPod touch, eller bla gjennom apper.

• Trykk på I dag for å se utvalgte nyhetssaker og apper.
  • Trykk på Spill eller Apper for å se nye utgivelser og topplister, eller bla gjennom etter kategori.
  • Trykk på Søk for bruke et søkeord for å finne apper.

Når du finner en app du vil ha, laster du den ned på enheten:

1. Trykk på appen for se appens produktside.
  2. Velg Hent for å skaffe deg en gratis app.
    Trykk på prisen for å kjøpe en app.

Du kan bli bedt om å logge på med Apple-ID og passord eller bruke Touch ID eller Face ID hvis du har konfigurert disse.

Når en app er ferdig nedlastet, kan du flytte den til et annet sted på Hjem-skjermen.

Noen apper lar deg foreta ytterligere kjøp i appen. Hvis du konfigurer Familiedeling, kan du bruke Spør om kjøp for å kontrollere nedlasting av apper og kjøp i apper. Finn ut mer om kjøp i apper.

På Mac

1. Åpne App Store.
  2. Bla gjennom eller søk etter appen du vil laste ned. Utviklere av apper for iPhone, iPad og iPod touch har ikke alltid apper for Mac.
  3. Klikk på appen.
    Mac som viser siden for en app i App Store.
  4. Hvis appen er gratis, klikker du på Hent. Deretter klikker du på Installer app.
    Hvis appen har en pris, klikker du på prisen. Deretter klikker du på Kjøp app.

Appen lastes ned på Macen din. Når nedlastingen er fullført, kan du klikke på Åpne eller bruke Spotlight til å finne og åpne appen.

På Apple TV

For å bla gjennom apper på Apple TV må du åpne App Store. Når du finner en app du vil kjøpe eller laste ned, følger du denne framgangsmåten:

1. Velg appen.
  2. Velg Hent hvis appen er gratis.
    Velg prisen hvis appen har en pris.
    Apple TV som viser siden for en app.

Du kan bli bedt om å oppgi passordet ditt. Appen lastes ned etter at du har skrevet inn passordet.

App Store er ikke tilgjengelig på Apple TV (3. generasjon eller eldre).

iPhone som viser informasjonen du finner når du ruller ned, for eksempel informasjon om størrelse, kompatibilitet og språk.

Finn ut mer om en app

Hvis du vil ha spesifikk informasjon om en app, for eksempel hvilke språk appen er tilgjengelig på, appens filstørrelse eller appens kompatibilitet med andre Apple-enheter, ruller du til bunnen av appens produktside. Du kan kanskje trykke på enkelte deler for å finne ut mer.

Du kan også kontakte apputvikleren for å få hjelp med funksjonaliteten til en app.

Få hjelp med fakturering

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.