Administrere iCloud-lagring

Les om hvordan du administrerer iCloud-lagringsplass hvis du når lagringsgrensen eller går ut over den.

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass. Du kan bruke den lagringsplassen til iCloud-sikkerhetskopier, til å arkivere bilder og videoer i iCloud-bildebibliotek og til å holde dokumenter oppdatert i iCloud Drive. Hvis du trenger mer plass, kan du kjøpe mer iCloud-lagring. Prisene starter fra 50 GB for 0,99 USD per måned. Finn ut mer om priser i regionen din.

Hvis du går tom for iCloud-lagringsplass, vil ikke enheten din sikkerhetskopiere til iCloud. Nye bilder og videoer blir ikke lastet opp til iCloud-bildebiblioteket. iCloud Drive og andre iCloud-apper blir ikke oppdatert på alle enhetene dine, og du kan ikke sende eller motta meldinger med iCloud-e-postadressen din. Hvis dette skjer, kan du frigjøre plass.

Sjekk hvor mye iCloud-lagringsplass du har

• På iPhone, iPad eller iPod touch:
    • Hvis du bruker iOS 10.3, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-lagring.
    • Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Lagring.
  • På Mac går du til Apple-menyen > Systemvalg og klikker på iCloud og deretter på Administrer.
  • På en PC åpner du iCloud for Windows og klikker på Administrer.

Frigjør mer plass i iCloud

Før du sletter noe, bør du vurdere å arkivere eller lage kopier av informasjonen du lagrer i iCloud.

Sikkerhetskopier

Når du sikkerhetskopierer en iPhone, iPad eller iPod touch til iCloud, blir den viktigste informasjonen på enheten din automatisk sikkerhetskopiert. Sikkerhetskopier inkluderer dokumenter, bilder og videoer. Finn ut mer om hva iCloud sikkerhetskopierer.

Følg denne fremgangsmåten for å administrere hvor mye lagringsplass du bruker.

Velge hvilke iOS-apper som skal sikkerhetskopieres

Mange apper sikkerhetskopierer automatisk til iCloud når du har installert dem. Du kan endre hvilke apper som sikkerhetskopierer til iCloud og fjerne eksisterende sikkerhetskopier fra lagringsplassen. Følg denne fremgangsmåten på iPhone, iPad eller iPod touch.

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-lagring > Administrer lagring.
  2. Trykk på navnet til en iPhone, iPad eller iPod touch som er koblet til kontoen din.
  3. Under Velg data du vil sikkerhetskopiere slår du av alle appene du ikke vil sikkerhetskopiere.
  4. Velg Slå av og slett.

iOS 10.2 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrer lagring.
  2. Trykk på navnet på iOS-enheten din.
  3. Slå av eventuelle apper som du ikke vil sikkerhetskopiere, under Sikkerhetskopivalg.
  4. Velg Slå av og slett.

Når du bekrefter at du vil Slå av og slette en app, blir iCloud-sikkerhetskopiering slått av for denne appen, og all informasjonen dens fjernes fra iCloud.

Noen apper, som Meldinger og Taleopptak, sikkerhetskopieres alltid, og du kan ikke slå dem av.

Slett sikkerhetskopier og slå av iCloud-sikkerhetskopiering for enheten din

Følg denne fremgangsmåten for enheten din.

iPhone, iPad og iPod touch

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-lagring > Administrer lagring.
  2. Trykk på navnet til en iPhone, iPad eller iPod touch som er koblet til kontoen din.
  3. Trykk på Slett sikkerhetskopi > Slå av og slett.

iOS 10.2 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Lagring og iCloud-bruk.
  2. Trykk på Administrer lagring under iCloud.
  3. Trykk på navnet på enheten.
  4. Trykk på Slett sikkerhetskopi > Slå av og slett.

Når du sletter en sikkerhetskopi, blir iCloud-sikkerhetskopi også slått av for enheter du har, som iPhone, iPad eller iPod touch.

Mac

1. Gå til Apple-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer, og velg Sikkerhetskopier.
  3. Velg en av enhetssikkerhetskopiene, og klikk deretter på Slett. Når du blir bedt om å bekrefte, velger du Slett hvis du vil slå av sikkerhetskopiering og fjerne alle sikkerhetskopier for enheten fra iCloud.
  4. Når du sletter en sikkerhetskopi, blir sikkerhetskopiering av enheten også slått av.

Windows 7, Windows 8 og Windows 10

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Klikk på Lagring.
  3. Velg Sikkerhetskopi fra de oppførte elementene.
  4. Velg en av enhetssikkerhetskopiene, og klikk deretter på Slett. Når du blir bedt om å bekrefte, velger du Slett hvis du vil slå av sikkerhetskopiering og fjerne alle sikkerhetskopier for enheten fra iCloud. Når du sletter en sikkerhetskopi, blir sikkerhetskopiering av enheten også slått av.

iCloud-sikkerhetskopier er tilgjengelige i 180 dager etter at du deaktiverer eller slutter å bruke sikkerhetskopiering med iCloud.

Redusere størrelsen på iCloud-bildebiblioteket

iCloud-bildebiblioteket bruker iCloud-lagringsplass til å holde alle bilder og videoer oppdatert på tvers av enheter. Du kan få mer plass i iCloud når du sletter bilder og videoer du ikke trenger lenger fra Bilder-appen på en av enhetene dine.

Du kan også velge å spare plass på enheten når du slår på Optimaliser enhetslagring under Innstillinger. Med Optimaliser lagring slått på, frigjør Bilder automatisk plass når du trenger det ved å erstatte originale bilder og videoer med versjoner som er tilpasset størrelsen på enheten. Alle originale bilder og videoer i full oppløsning ligger trygt oppbevart i iCloud, og du kan laste dem ned når som helst. Les mer om å administrere lagring av bilder og videoer.

Du kan gjenopprette bilder og videoer som du sletter, fra albumet Nylig slettet i 30 dager. Hvis du ønsker å fjerne innhold fra albumet Nylig slettet raskere, trykker du på Velg og markerer objektene du vil fjerne. Trykk på Slett > Slett. Hvis du overskrider iCloud-lagringsgrensen, vil enheten umiddelbart fjerne eventuelle bilder og videoer du sletter, og de vil ikke være tilgjengelig for gjenoppretting i albumet Nylig slettet.

Følg denne fremgangsmåten for å slette bilder og videoer fra iCloud-bildebiblioteket.

iPhone, iPad og iPod touch

1. Åpne Bilder-appen og trykk på Bilder nederst på skjermen.
  2. Trykk på Velg, og velg et eller flere bilder eller videoer som du vil slette.
  3. Trykk på papirkurvsymbolet og deretter på Slett bilde.

Mac

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Marker bildene og videoene som du vil slette.
  3. Velg Bilde, og klikk deretter på Slett bilder.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com.
  2. Klikk på Bilder-appen og deretter på Marker bilder.
  3. Marker bildene eller videoene som du vil slette.
  4. Klikk på papirkurvsymbolet og deretter på Slett.

Redusere størrelsen på bildebiblioteket

Hvis du ikke bruker iCloud-bildebibliotek, vil Kamerarull være en del av iCloud-sikkerhetskopien. For å kontrollere størrelsen på sikkerhetskopien på enheten din i iOS 10.3 eller nyere går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-lagring > Administrer lagring. (Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrer lagring.) Trykk deretter på navnet på iOS-enheten.

For å redusere størrelsen på bildebibliotek-sikkerhetskopien kan du lagre bildene og videoene dine på datamaskinen, og deretter sikkerhetskopiere iOS-enheten manuelt. Hvis du vil beholde bildene og videoene på iOS-enheten, kan du slå av Bildebibliotek i Sikkerhetskopi eller kjøpe mer lagringsplass. Hvis det er bilder du ikke vil beholde, kan du slette dem. Bare åpne Bilder og velg det du vil slette. Klikk deretter på papirkurvsymbolet, og trykk på Slett bilde.

iCloud Drive

Du kan bestemme hvilke filer du lagrer i iCloud Drive fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller en Windows-PC.

iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan følge denne fremgangsmåten for å administrere filer på iPhone, iPad eller iPod touch:

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-lagring > Administrer lagring.
  2. Rull ned til Dokumenter og data og trykk på Andre dokumenter.
  3. Sveip mot venstre eller trykk på Rediger for å slette enkeltfiler fra appen.

iOS 10.2 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrer lagring.
  2. Trykk på navnet på appen som bruker iCloud Drive.
  3. Sveip mot venstre eller trykk på Rediger for å slette enkeltfiler fra appen.

Mac

På en Mac-maskin med OS X Yosemite eller nyere, kan du administrere iCloud Drive-filene fra iCloud Drive-mappen i Finder:

1. Hvis det er nødvendig, slår du på iCloud Drive på Mac-maskinen:
    1. Gå til Apple-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud.
    2. Logg på med Apple-ID-en din.
    3. Slå på iCloud Drive. I Valg må du passe på at du velger appene eller mappene for filene du vil administrere.
  2. Åpne Finder og gå til iCloud Drive-mappen.
  3. Dra et objekt til papirkurven eller flytt det til en annen mappe på Mac-maskinen.

Windows

På en PC med Windows 7 eller nyere, kan du administrere iCloud Drive-filer med Windows Utforsker. Følg denne fremgangsmåten for å opprette en iCloud Drive-mappe i Windows Utforsker:

1. Last ned og installer iCloud for Windows.
  2. Logg på med Apple-ID-en din.
  3. Slå på iCloud Drive.

iCloud.com

Du kan administrere filene dine fra iCloud Drive-appen på iCloud.com. Logg deg på iCloud.com, klikk på iCloud Drive-appen, marker filene du vil slette, og klikk på papirkurvsymbolet.

Mail

Du kan frigjøre iCloud-lagringsplass når du sletter e-postmeldinger fra e-postkontoen for iCloud. Du kan også flytte e-postmeldinger fra iPhone, iPad eller iPod touch til en Mac eller PC, der de ikke lenger regnes som en del av iCloud-lagringsplassen.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slette meldinger fra kontoen. Husk at meldinger med store vedlegg tar opp mer plass enn enkle tekstmeldinger.

iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis iPhone, iPad eller iPod touch er konfigurert med tilgang til iCloud-e-post, kan du slette meldinger fra alle postkassene, og så tømme papirkurven for å frigjøre plass:

1. Dra mot venstre over en melding for å slette den.
  2. Trykk på Papirkurv-mappen.
  3. Slett meldinger én om gangen, eller slett alle ved å trykke på Rediger og deretter på Slett alle.

Mac eller Windows-PC

Hvis du bruker iCloud Mail sammen med et skrivebordsprogram for e-post, slik som Mail på Mac eller Microsoft Outlook på PC, gjør du følgende:

• Mail på Mac: Slett meldingene du ikke lenger ønsker å ha, velg deretter Postkasse > Fjern slettede objekter og velg iCloud-e-postkontoen din fra menyen.
  • Microsoft Outlook 2007 (Windows): Slett meldingene du ikke lenger ønsker å ha, velg Rediger > Tøm og velg Apple-ID-en fra menyen.
  • Microsoft Outlook 2010 til og med Outlook 2016 (Windows): Slett meldingene du ikke ønsker å ta vare på. Outlook sletter meldingene permanent neste gang du avslutter og starter programmet på nytt.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com på datamaskinen.
  2. Klikk på Mail.
  3. Slett meldingene som du ikke lenger ønsker, klikk på tannhjulsymbolet og velg Tøm papirkurv.

Les mer

*Hvis du har en iCloud-konto bare for Internett, kan du redusere mengden lagringsplass du bruker, ved å flytte eller slette dokumenter.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.