Administrere iCloud-lagring

Trenger du mer iCloud-lagringsplass? Det er enkelt å frigjøre plass eller kjøpe mer lagringsplass.

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass. Du kan bruke denne lagringsplassen til iCloud-sikkerhetskopier, til å arkivere bilder og videoer i iCloud-bilder og til å holde dokumenter oppdatert i iCloud Drive. Du kan frigjøre mer plass eller kjøpe mer lagringsplass når som helst.

Se hvor mye iCloud-lagringsplass du bruker

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud. For å se mer detaljert informasjon om hvordan apper og tjenester bruker lagringsplassen din, trykker du på iCloud-lagring eller Administrer lagring.
  • På Mac går du til Apple-menyen  > Systemvalg > Apple-ID > iCloud. For å se mer detaljert informasjon om hvordan apper og tjenester bruker lagringsplassen din, trykker du på Administrer.
  • På PC åpner du iCloud for Windows.
  • Åpne en støttet nettleser, logg på iCloud.com, og klikk på Kontoinnstillinger.

iCloud-lagringsplassen din er forskjellig fra lagringskapasiteten på enheten din. Finn ut forskjellen mellom lagring på enheten din og lagring i iCloud

Oppgrader eller nedgrader iCloud-lagringen din

Du kan kjøpe mer lagringsplass eller nedgradere lagringsplassen når som helst. Abonnementer starter fra 0,99 USD pr. måned for 50 GB. Hvis du velger et abonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagringsplassen med familien. Finn ut mer om abonnementer og priser i regionen din.

Du kan også frigjøre mer plass ved å følge fremgangsmåten under.

Frigjør mer plass i iCloud

Hvis du går tom for iCloud-lagringsplass, blir ikke enheten din sikkerhetskopiert til iCloud. Nye bilder og videoer lastes ikke opp til iCloud-bilder, og iCloud Drive, andre iCloud-apper og tekstmeldingene dine holdes ikke oppdatert på alle enhetene dine. Du kan heller ikke sende eller motta e-poster via e-postadressen din for iCloud.

Du kan frigjøre lagringsplass i iCloud ved å slette innhold du ikke trenger lenger:

Før du sletter noe, bør du vurdere å arkivere eller lage kopier av informasjonen du lagrer i iCloud.

Administrer iCloud-sikkerhetskopiering

Når du sikkerhetskopierer en iPhone, iPad eller iPod touch til iCloud, blir den viktigste informasjonen på enheten din automatisk sikkerhetskopiert. Sikkerhetskopier kan inkludere dokumenter, bilder og videoer. Finn ut mer om hva iCloud sikkerhetskopierer.

Mange iOS-apper sikkerhetskopieres automatisk til iCloud når du har installert dem. Du kan minske størrelsen på iCloud-sikkerhetskopier og frigjøre lagringsplass i iCloud ved å slå av sikkerhetskopiering for apper du ikke bruker, eller slette gamle iCloud-sikkerhetskopier.

Velg hvilke apper du vil sikkerhetskopiere, på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Trykk på Administrer lagring > Sikkerhetskopier.
  3. Trykk på navnet til enheten du bruker.
  4. Under Velg data du vil sikkerhetskopiere slår du av alle appene du ikke vil sikkerhetskopiere.
  5. Velg Slå av og slett.

Når du bekrefter at du vil Slå av og slette en app, blir iCloud-sikkerhetskopiering slått av for denne appen, og all informasjonen dens fjernes fra iCloud.

Noen apper sikkerhetskopieres alltid, og du kan ikke slå dem av.

Slett sikkerhetskopier og slå av iCloud-sikkerhetskopiering for enheten din

Du kan slette gamle iCloud-sikkerhetskopier for den aktuelle enheten du bruker, eller for eldre enheter som du kanskje ikke bruker lenger.

iPhone, iPad og iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt], og trykk på iCloud.
  2. Trykk på Administrer lagring > Sikkerhetskopier.
  3. Trykk på navnet til enheten du vil slette sikkerhetskopien for.
  4. Trykk på Slett sikkerhetskopi > Slå av og slett.

Når du sletter en sikkerhetskopi, blir iCloud-sikkerhetskopiering også slått av for iPhone, iPad eller iPod touch.

Mac

1. Gå til Apple-menyen  > Systemvalg > Apple-ID, og klikk deretter på iCloud.
  2. Klikk på Administrer, og velg Sikkerhetskopier.
  3. Velg en av enhetssikkerhetskopiene, og klikk deretter på Slett. Når du blir bedt om å bekrefte, velger du Slett hvis du vil slå av sikkerhetskopiering og fjerne alle sikkerhetskopier for enheten fra iCloud.

Når du sletter en sikkerhetskopi, blir iCloud-sikkerhetskopiering også slått av for enheten.

Windows-PC

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Klikk på Lagring.
  3. Velg Sikkerhetskopi fra de oppførte elementene.
  4. Velg en av enhetssikkerhetskopiene, og klikk deretter på Slett. Når du blir bedt om å bekrefte, velger du Slett hvis du vil slå av sikkerhetskopiering og fjerne alle sikkerhetskopier for enheten fra iCloud.

Når du sletter en sikkerhetskopi, blir iCloud-sikkerhetskopiering også slått av for enheten.

iCloud-sikkerhetskopier er tilgjengelige i 180 dager etter at du deaktiverer eller slutter å bruke sikkerhetskopiering med iCloud.

Reduser størrelsen på iCloud-bilder

iCloud-bilder bruker iCloud-lagringsplass til å holde bilder og videoer oppdatert på alle enhetene dine. Du kan få mer plass i iCloud når du sletter bilder og videoer du ikke trenger lenger, fra Bilder-appen på en av enhetene dine.

Før du sletter noe, må du passe på at du sikkerhetskopierer bildene og videoene som du fremdeles vil ha. Når du bruker iCloud-bilder og sletter et bilde eller en video på en enhet, slettes bildet eller videoen også på alle andre enheter du er logget på med samme Apple-ID.

Følg disse trinnene for å slette bilder og videoer fra iCloud-bilder.

iPhone, iPad og iPod touch

1. Åpne Bilder-appen og trykk på Bilder nederst på skjermen.
  2. Trykk på Velg, og velg et eller flere bilder eller videoer som du vil slette.
  3. Trykk på Papirkurv Papirkurvsymbolet, og trykk deretter på Slett bilde.

Mac

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Marker bildene og videoene som du vil slette.
  3. Velg Bilde og deretter Slett bilder.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com på iPad eller datamaskinen.
  2. Trykk på Bilder-appen.
  3. Marker bildene eller videoene som du vil slette.
  4. Trykk på Papirkurv, og trykk deretter på Slett.

Du kan gjenopprette bilder og videoer som du sletter, fra albumet Nylig slettet i 30 dager. Hvis du vil fjerne innhold raskere fra albumet Nylig slettet, trykker du på Velg og markerer objektene du vil fjerne. Trykk på Slett > Slett. Hvis du overskrider iCloud-lagringsgrensen, vil enheten umiddelbart fjerne eventuelle bilder og videoer du sletter, og de vil ikke være tilgjengelig for gjenoppretting i albumet Nylig slettet.

Reduser størrelsen på bildebiblioteket

Hvis du ikke bruker iCloud-bilder, blir Kamerarull en del av iCloud-sikkerhetskopien. Følg denne fremgangsmåten for å sjekke hvor mye lagring den bruker i iCloud-sikkerhetskopien.

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt], og trykk på iCloud.
  2. Trykk på Administrer lagring.
  3. Trykk på Sikkerhetskopier.
  4. Trykk på navnet til enheten du bruker, og se på Bilder.

Hvis du vil redusere størrelsen på Bilder-sikkerhetskopien, kan du lagre bildene og videoene dine på datamaskinen og deretter sikkerhetskopiere iOS-enheten manuelt. Hvis du vil beholde bildene og videoene på iOS-enheten, kan du slå av Bilder i Sikkerhetskopi eller kjøpe mer lagringsplass. Hvis du har bilder du ikke vil beholde, kan du slette dem. Åpne Bilder og velg det du vil slette. Trykk deretter på Papirkurv Papirkurvsymbolet, og trykk på Slett bilde.

Slett mapper eller filer i iCloud Drive

Du kan administrere og slette mapper eller filer du lagrer i iCloud Drive, fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. Hvis du er med i den delte mappen til noen andre, tar ikke denne opp plass i iCloud-lagringen din. Finn ut mer om mappedeling i iCloud Drive.

Med iOS 11 eller nyere forblir filene du sletter fra iCloud Drive, i Nylig slettet-mappen i 30 dager før de fjernes fra enheten.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Filer-appen, og trykk på Bla gjennom.
  2. Under Steder trykker du på iCloud Drive > Velg.
  3. Velg mappene eller filene du vil slette, og trykk på Papirkurv .
  4. Gå til Steder > Nylig slettet > Velg.
  5. Velg filene du vil slette.
  6. Trykk på Slett.

Mac

Du kan administrere iCloud Drive-filer i iCloud Drive-mappen i Finder:

1. Hvis det er nødvendig, slår du på iCloud Drive på Mac:
    1. Gå til Apple-menyen  > Systemvalg > Apple-ID, og klikk deretter på iCloud.
    2. Logg på med Apple-ID.
    3. Slå på iCloud Drive. I Valg må du passe på at du velger appene eller mappene for filene du vil administrere.
  2. Åpne Finder og gå til iCloud Drive-mappen.
  3. Dra et objekt til papirkurven eller flytt det til en annen mappe på Macen.
  4. Åpne papirkurven, og høyreklikk deretter på filene du ønsker å slette.
  5. Velg Slett umiddelbart.

Windows

På en PC med Windows 7 eller nyere, kan du administrere iCloud Drive-filer med Windows Utforsker. Følg denne fremgangsmåten for å opprette en iCloud Drive-mappe i Windows Utforsker:

1. Last ned og installer iCloud for Windows.
  2. Logg på med Apple-ID.
  3. Slå på iCloud Drive.
  4. Gå til iCloud Drive-mappen.
  5. Velg mappene eller filene du vil slette.
  6. Klikk på Slett.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com på iPad eller datamaskinen.
  2. Trykk på iCloud Drive-appen.
  3. Velg filene du ønsker å slette, og trykk deretter på Papirkurv.
  4. Åpne iCloud Drive-mappen, og trykk på Nylig slettet.
  5. Velg mappene eller filene du vil slette.
  6. Trykk på Slett.

Slett tekstmeldinger og vedlegg i Meldinger

Når du bruker Meldinger i iCloud, blir alle tekstmeldingene og vedleggene du sender og mottar, lagret i iCloud-lagringsplassen din. Du kan frigjøre mer plass ved å slette tekstmeldinger og vedlegg du ikke trenger lenger, for eksempel bilder, videoer og filer.

iPhone eller iPad

Følg denne fremgangsmåten for å slette en melding eller et vedlegg:

1. I en meldingssamtale holder du på meldingsboblen eller vedlegget du vil slette.
  2. Trykk på Mer.
  3. Trykk på Papirkurv Papirkurvsymbolet og deretter på Slett melding. Hvis du vil slette alle meldingene i en tråd, trykker du på Slett alle øverst til venstre. Trykk på Slett samtale.

Følg denne fremgangsmåten for å slette flere vedlegg fra en kontakt eller en samtale:

1. I en meldingssamtale trykker du på navnet til kontakten øverst på skjermen.
  2. Trykk på Info .
  3. Velg Se alle bilder
  4. Trykk på Velg og deretter på bildene du vil slette.
  5. Trykk på Slett og deretter på Slett vedlegg for å bekrefte.

Følg denne fremgangsmåten for å slette en hel samtale:

1. Dra mot venstre over samtalen du vil slette.
  2. Trykk på Slett.
  3. Trykk på Slett igjen for å bekrefte.

Mac

Følg denne fremgangsmåten for å slette en melding eller et vedlegg:

1. Åpne en meldingssamtale.
  2. Kontroll-klikk på det tomme området i meldingsboblen du vil slette.
  3. Velg Slett.
  4. Klikk på Slett.

Følg denne fremgangsmåten for å slette en hel samtale:

1. Kontroll-klikk på en samtale.
  2. Velg Slett samtale.
  3. Klikk på Slett.

Slett meldinger og administrer Mail

Du kan frigjøre plass i iCloud når du sletter e-postmeldinger fra e-postkontoen for iCloud. Du kan også flytte e-postmeldinger fra iPhone, iPad eller iPod touch til en Mac eller PC, der de ikke lenger tar opp plass i iCloud-lagringen.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slette meldinger fra kontoen. Husk at meldinger med store vedlegg tar opp mer plass enn enkle tekstmeldinger.

iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis iPhone, iPad eller iPod touch er konfigurert med tilgang til iCloud-e-post, kan du slette meldinger fra alle postkassene, og så tømme papirkurven for å frigjøre plass:

1. Dra mot venstre over en melding for å slette den.
  2. Trykk på Papirkurv-mappen.
  3. Slett én melding av gangen, eller trykk på Rediger > Slett alle for å slette alle.

Mac eller Windows-PC

Hvis du bruker iCloud Mail sammen med et skrivebordsprogram for e-post, slik som Mail på Mac eller Microsoft Outlook på PC, gjør du følgende:

• Mail på Mac: Slett meldingene du ikke lenger ønsker å ha, velg deretter Postkasse > Fjern slettede objekter og velg iCloud-e-postkontoen din fra menyen.
  • Microsoft Outlook 2010 til og med Outlook 2016 (Windows): Slett meldingene du ikke ønsker å ta vare på. Outlook sletter meldingene permanent neste gang du avslutter og starter programmet på nytt.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com på iPad eller datamaskinen.
  2. Trykk på Mail.
  3. Slett meldingene du ikke lenger vil ha, og trykk deretter på Innstillinger Tannhjulsymbolet og velg Tøm papirkurv.

Slett taleopptak

Med Taleopptak i iCloud lagres taleopptakene dine i iCloud.* Du kan enkelt slette dem hvis du trenger mer plass.

Åpne Taleopptak og slett opptaket du ikke trenger. Deretter flyttes det til Nylig slettet, hvor det slettes permanent etter 30 dager. I mellomtiden kan du velge å gjenopprette det eller slette det permanent. Velg Gjenopprett alle eller Slett alle for å utføre handlingen på alle opptakene samtidig.

* Hvis du bruker iOS 11 eller eldre eller macOS High Sierra eller eldre, inkluderes taleopptakene dine i iCloud-sikkerhetskopi – ikke i iCloud.

Finn ut mer om iCloud-lagringsplass

Learn how iCloud operates in China mainland.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.