Administrere iCloud-lagring

Les om hvordan du administrerer iCloud-lagringsplass hvis du når lagringsgrensen eller går ut over den.

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass. Du kan bruke denne lagringsplassen til iCloud-sikkerhetskopier, til å arkivere bilder og videoer i iCloud-bilder og til å holde dokumenter oppdatert i iCloud Drive. Hvis du trenger med plass, kan du kjøpe mer iCloud-lagringsplass. Abonnementer starter fra 0,99 USD per måned for 50 GB . Hvis du velger et abonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagringsplassen med familienFinn ut mer om abonnementer og priser i regionen din.

Hvis du går tom for iCloud-lagringsplass, blir ikke enheten din sikkerhetskopiert til iCloud. Nye bilder og videoer lastes ikke opp til iCloud-bilder, og iCloud Drive, andre iCloud-apper og tekstmeldingene dine holdes ikke oppdatert på alle enhetene dine. Du kan heller ikke sende eller motta e-poster via e-postadressen din for iCloud. Hvis dette skjer, kan du frigjøre plass.

Se hvor mye iCloud-lagringsplass du har

• På iPhone, iPad eller iPod touch:
    • Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere, går du til Innstillinger > [ditt navn] > iCloud. Trykk på iCloud-lagring eller Administrer lagring.
    • Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Lagring.
  • På Mac går du til  > Systemvalg. Klikk deretter på iCloud og så på Administrer.
  • På PC åpner du iCloud for Windows.

Frigjør mer plass i iCloud

Du kan frigjøre plass i iCloud ved å slette innhold du ikke bruker, slik som gamle iCloud-sikkerhetskopier, bilder, videoer, filer, e-poster og tekstmeldinger. Før du sletter noe, bør du vurdere å arkivere eller lage kopier av informasjonen du lagrer i iCloud.

Administrere iCloud-sikkerhetskopiering

Når du sikkerhetskopierer en iPhone, iPad eller iPod touch til iCloud, blir den viktigste informasjonen på enheten din automatisk sikkerhetskopiert. Sikkerhetskopier inkluderer dokumenter, bilder og videoer. Finn ut mer om hva iCloud sikkerhetskopierer.

Du kan minske størrelsen på iCloud-sikkerhetskopier og frigjøre plass i iCloud ved å slå av sikkerhetskopiering for apper du ikke bruker, eller slette gamle iCloud-sikkerhetskopier.

Velg hvilke apper som sikkerhetskopieres

Mange iOS-apper sikkerhetskopieres automatisk til iCloud når du har installert dem. Du kan endre hvilke apper som sikkerhetskopieres, og fjerne eksisterende sikkerhetskopier fra lagringsplassen. Følg denne fremgangsmåten på iPhone, iPad eller iPod touch.

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Hvis du bruker iOS 11 eller nyere, trykker du på Administrer lagring > Sikkerhetskopier. Hvis du bruker iOS 10.3, trykker du på iCloud-lagring > Administrer lagring.
  3. Trykk på navnet til enheten du bruker.
  4. Under Velg data du vil sikkerhetskopiere slår du av alle appene du ikke vil sikkerhetskopiere.
  5. Velg Slå av og slett.

iOS 10.2 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrer lagring.
  2. Trykk på navnet til enheten du bruker.
  3. Slå av eventuelle apper som du ikke vil sikkerhetskopiere, under Sikkerhetskopivalg.
  4. Velg Slå av og slett.

Når du bekrefter at du vil Slå av og slette en app, blir iCloud-sikkerhetskopiering slått av for denne appen, og all informasjonen dens fjernes fra iCloud.

Noen apper sikkerhetskopieres alltid, og du kan ikke slå dem av.

Slett sikkerhetskopier og slå av iCloud-sikkerhetskopiering for enheten din

Følg fremgangsmåten for enheten din.

iPhone, iPad og iPod touch

iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Hvis du bruker iOS 11, trykker du på Administrer lagring > Sikkerhetskopier. Hvis du bruker iOS 10.3, trykker du på iCloud-lagring > Administrer lagring.
  3. Trykk på navnet til enheten du bruker.
  4. Trykk på Slett sikkerhetskopi > Slå av og slett.

iOS 10.2 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Lagring og iCloud-bruk.
  2. Trykk på Administrer lagring under iCloud.
  3. Trykk på navnet til enheten du bruker [for eksempel (Enhetsnavn) denne (enhetstypen)].
  4. Trykk på Slett sikkerhetskopi > Slå av og slett.

Når du sletter en sikkerhetskopi, blir iCloud-sikkerhetskopi også slått av for iPhone, iPad eller iPod touch.

Mac

1. Gå til  > Systemvalg, og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer, og velg Sikkerhetskopier.
  3. Velg en av enhetssikkerhetskopiene, og klikk deretter på Slett. Når du blir bedt om å bekrefte, velger du Slett hvis du vil slå av sikkerhetskopiering og fjerne alle sikkerhetskopier for enheten fra iCloud.
  4. Når du sletter en sikkerhetskopi, blir sikkerhetskopiering av enheten også slått av.

Windows-PC

1. Åpne iCloud for Windows.
  2. Klikk på Lagring.
  3. Velg Sikkerhetskopi fra de oppførte elementene.
  4. Velg en av enhetssikkerhetskopiene, og klikk deretter på Slett. Når du blir bedt om å bekrefte, velger du Slett hvis du vil slå av sikkerhetskopiering og fjerne alle sikkerhetskopier for enheten fra iCloud. Når du sletter en sikkerhetskopi, blir sikkerhetskopiering av enheten også slått av.

iCloud-sikkerhetskopier er tilgjengelige i 180 dager etter at du deaktiverer eller slutter å bruke sikkerhetskopiering med iCloud.

Redusere størrelsen på iCloud-bilder

iCloud-bilder bruker iCloud-lagringsplass til å holde bilder og videoer oppdatert på alle enhetene dine. Du kan få mer plass i iCloud når du sletter bilder og videoer du ikke trenger lenger fra Bilder-appen på en av enhetene dine.

Du kan også velge å spare plass på enheten når du slår på Optimaliser enhetslagring under Innstillinger. Når Optimaliser lagring er slått på, frigjør Bilder automatisk plass når du trenger det, ved å erstatte originale bilder og videoer med versjoner som er tilpasset størrelsen på enheten. Alle originale bilder og videoer i full oppløsning ligger trygt oppbevart i iCloud, og du kan laste dem ned når som helst. Les mer om å administrere lagring av bilder og videoer.

Du kan gjenopprette bilder og videoer som du sletter, fra albumet Nylig slettet i 30 dager. Hvis du vil fjerne innhold fra albumet Nylig slettet raskere, trykker du på Velg og markerer objektene du vil fjerne. Trykk på Slett > Slett. Hvis du overskrider iCloud-lagringsgrensen, vil enheten umiddelbart fjerne eventuelle bilder og videoer du sletter, og de vil ikke være tilgjengelig for gjenoppretting i albumet Nylig slettet.

Følg denne fremgangsmåten for å slette bilder og videoer fra iCloud-bilder.

iPhone, iPad og iPod touch

1. Åpne Bilder-appen og trykk på Bilder nederst på skjermen.
  2. Trykk på Velg, og velg et eller flere bilder eller videoer som du vil slette.
  3. Trykk på papirkurvsymbolet og deretter på Slett bilde.

Mac

1. Åpne Bilder-appen.
  2. Marker bildene og videoene som du vil slette.
  3. Velg Bilde, og klikk deretter på Slett bilder.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com.
  2. Klikk på Bilder-appen.
  3. Marker bildene eller videoene som du vil slette.
  4. Klikk på , og deretter på Slett.

Reduser størrelsen på bildebiblioteket

Hvis du ikke bruker iCloud-bilder, blir Kamerarull en del av iCloud-sikkerhetskopien. Følg denne fremgangsmåten for å se hvor mye av kvoten som brukes av bildebiblioteket i iCloud-sikkerhetskopien.

• Hvis du bruker iOS 11 eller nyere, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Administrer lagring  > Sikkerhetskopier > [Enhetsnavn] denne enheten.
  • Hvis du bruker iOS 10.3, går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-lagring > Administrer lagring > [Enhetsnavn] denne enheten.
  • Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Lagring > Administrer lagring > [Enhetsnavn] denne enheten.

Hvis du vil redusere størrelsen på Bilder-sikkerhetskopien, kan du lagre bildene og videoene dine på datamaskinen og deretter sikkerhetskopiere iOS-enheten manuelt. Hvis du vil beholde bildene og videoene på iOS-enheten, kan du slå av Bilder i Sikkerhetskopi eller kjøpe mer lagringsplass. Hvis du har bilder du ikke vil beholde, kan du slette dem. Åpne Bilder og velg det du vil slette. Trykk deretter på papirkurvsymbolet, og trykk på Slett bilde.

Slette filer i iCloud Drive

Du kan administrere og slette filer du lagrer i iCloud Drive, fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC.

Med iOS 11 eller nyere forblir filene du sletter fra iCloud Drive, i Nylig slettet-mappen i 30 dager før de fjernes fra enheten.

iPhone, iPad eller iPod touch

iOS 11 eller nyere:

1. Gå til Filer-appen, og trykk på Bla gjennom.
  2. Under Steder trykker du på iCloud Drive > Velg.
  3. Velg filene du ønsker å slette, og trykk på .
  4. Gå til Steder > Nylig slettet > Velg.
  5. Velg filene du vil slette.
  6. Trykk på Slett.

iOS 10.3 eller eldre:

1. Gå til iCloud Drive-appen.
  2. Trykk på Marker.
  3. Velg filene du vil slette.
  4. Trykk på Slett > Slett fra iCloud Drive.

Mac

På maskiner med macOS High Sierra eller nyere kan du administrere iCloud Drive-filene fra iCloud Drive-mappen i Finder:

1. Hvis det er nødvendig, slår du på iCloud Drive på Mac:
    1. Gå til Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk på iCloud.
    2. Logg på med Apple-ID.
    3. Slå på iCloud Drive. I Valg må du passe på at du velger appene eller mappene for filene du vil administrere.
  2. Åpne Finder og gå til iCloud Drive-mappen.
  3. Dra et objekt til papirkurven eller flytt det til en annen mappe på Macen.
  4. Åpne papirkurven, og høyreklikk deretter på filene du ønsker å slette.
  5. Velg Slett umiddelbart.

Windows

På en PC med Windows 7 eller nyere, kan du administrere iCloud Drive-filer med Windows Utforsker. Følg denne fremgangsmåten for å opprette en iCloud Drive-mappe i Windows Utforsker:

1. Last ned og installer iCloud for Windows.
  2. Logg på med Apple-ID.
  3. Slå på iCloud Drive.
  4. Gå til iCloud Drive-mappen.
  5. Marker filene du vil slette.
  6. Klikk på Slett.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com.
  2. Klikk på iCloud Drive-appen.
  3. Marker filene du vil slette, og klikk deretter på .
  4. Åpne iCloud Drive-mappen, og klikk på Nylig slettet.
  5. Marker filene du vil slette.
  6. Klikk på Slett.

Slette meldinger og administrere Mail

Du kan frigjøre plass i iCloud når du sletter e-postmeldinger fra e-postkontoen for iCloud. Du kan også flytte e-postmeldinger fra iPhone, iPad eller iPod touch til en Mac eller PC, der de ikke lenger regnes som en del av iCloud-lagringsplassen.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slette meldinger fra kontoen. Husk at meldinger med store vedlegg tar opp mer plass enn enkle tekstmeldinger.

iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis iPhone, iPad eller iPod touch er konfigurert med tilgang til iCloud-e-post, kan du slette meldinger fra alle postkassene, og så tømme papirkurven for å frigjøre plass:

1. Dra mot venstre over en melding for å slette den.
  2. Trykk på Papirkurv-mappen.
  3. Slett én melding av gangen, eller trykk på Rediger > Slett alle for å slette alle.

Mac eller Windows-PC

Hvis du bruker iCloud Mail sammen med et skrivebordsprogram for e-post, slik som Mail på Mac eller Microsoft Outlook på PC, gjør du følgende:

• Mail på Mac: Slett meldingene du ikke lenger ønsker å ha, velg deretter Postkasse > Fjern slettede objekter og velg iCloud-e-postkontoen din fra menyen.
  • Microsoft Outlook 2010 til og med Outlook 2016 (Windows): Slett meldingene du ikke ønsker å ta vare på. Outlook sletter meldingene permanent neste gang du avslutter og starter programmet på nytt.

iCloud.com

1. Logg deg på iCloud.com på datamaskinen.
  2. Klikk på Mail.
  3. Slett meldingene som du ikke lenger ønsker, klikk på tannhjulsymbolet og velg Tøm papirkurv.

Slette tekstmeldinger og vedlegg i Meldinger

Når du bruker Meldinger i iCloud, blir alle tekstmeldingene og vedleggene du sender og mottar, lagret i iCloud-lagringsplassen din. Du kan frigjøre mer plass ved å slette tekstmeldinger og vedlegg du ikke trenger lenger, for eksempel bilder, videoer og filer. Følg fremgangsmåten for enheten din.

iPhone eller iPad

Følg denne fremgangsmåten for å slette en melding eller et vedlegg:

1. I en meldingssamtale holder du på meldingsboblen eller vedlegget du vil slette.
  2. Trykk på Mer.
  3. Trykk på papirkurvsymbolet og deretter på Slett melding. Hvis du vil slette alle meldingene i en tråd, trykker du på Slett alle øverst til venstre. Trykk på Slett samtale.

Følg denne fremgangsmåten for å slette en hel samtale:

1. Dra mot venstre over samtalen du vil slette.
  2. Trykk på Slett.
  3. Trykk på Slett igjen for å bekrefte.

Vil du slette mer enn én samtale om gangen? Åpne Meldinger, og trykk på Rediger øverst til venstre. Trykk deretter på sirkelen ved siden av samtalen og så på Slett nederst til høyre.

Mac

Følg denne fremgangsmåten for å slette en melding eller et vedlegg:

1. Åpne en meldingssamtale.
  2. Kontroll-klikk på det tomme området i meldingsboblen du vil slette.
  3. Velg Slett.
  4. Klikk på Slett.

Følg denne fremgangsmåten for å slette en hel samtale:

1. Kontroll-klikk på en samtale.
  2. Velg Slett samtale.
  3. Klikk på Slett.

Slett taleopptak

Med Taleopptak i iCloud lagres taleopptakene dine i iCloud.* Du kan enkelt slette dem hvis du trenger mer plass.

Åpne Taleopptak og slett opptaket du ikke trenger. Deretter flyttes det til Nylig slettet, hvor det slettes permanent etter 30 dager. Frem til da kan du velge å gjenopprette det eller slette det permanent. Velg Gjenopprett alle eller Slett alt for å påvirke alle opptakene samtidig.

Hvis du bruker iOS 11 eller eldre eller macOS High Sierra eller eldre, inkluderes taleopptakene dine i iCloud-sikkerhetskopi, ikke i iCloud.

Les mer

Learn how iCloud operates in China.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.