Om sikkerhetskopier for iPhone, iPad og iPod touch

Du kan kopiere og lagre informasjonen på iPhone, iPad eller iPod touch ved å sikkerhetskopiere den. Hvis du bytter ut enheten, kan du bruke sikkerhetskopien til å overføre alle data til en ny enhet.

Finn ut hvilken metode som er best for deg

Denne artikkelen kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken sikkerhetskopieringsmetode som er best for deg. Hvis du skulle trenge en alternativ sikkerhetskopi, kan du lage én sikkerhetskopi i iCloud og en annen ved bruk av datamaskinen.

iCloud

• Lagrer sikkerhetskopier i iCloud
  • Tilbyr opptil 2 TB med lagringsplass (de første 5 GB er gratis)
  • Krypterer alltid sikkerhetskopier
  • Du kan lage og bruke sikkerhetskopier fra hvor som helst hvor du har tilgang til Wi-Fi

Datamaskin

• Lagrer sikkerhetskopier på en Mac eller PC
  • Lagringsplassen er avhengig av den tilgjengelige plassen på Macen eller PC-en
  • Tilbyr krypterte sikkerhetskopier (av som standard)
  • Du kan lage og bruke sikkerhetskopier fra Macen eller PC-en

iCloud-sikkerhetskopier

Hvis du har en Wi-Fi-nettverksforbindelse, kan du lage en sikkerhetskopi av enheten ved bruk av iCloud. Du trenger ikke å koble enheten til en datamaskin eller være hjemme for å sikkerhetskopiere med iCloud.

iCloud-sikkerhetskopier inkluderer nesten alle data og alle innstillinger som er lagret på enheten. iCloud-sikkerhetskopier inkluderer ikke:

• Data som allerede er lagret i iCloud, som Kontakter, Kalendere, Notater, iCloud-bilder, iMessage-meldinger, Taleopptak, SMS- og MMS-meldinger og Helsedata*
  • Data som er lagret i andre nettskytjenester, som Gmail og Exchange Mail
  • Apple Mail-data
  • Apple Pay-informasjon og -innstillinger
  • Innstillinger for Face ID eller Touch ID
  • Innhold fra iCloud-musikkbiblioteket og App Store (hvis det fremdeles er tilgjengelig i iTunes Store, App Store eller Apple Books-nettbokhandelen, kan du trykke for å laste ned allerede kjøpt innhold på nytt).

Finn ut hvordan du lager en iCloud-sikkerhetskopi og hvordan du administrerer iCloud-lagringsplass eller sletter sikkerhetskopier du ikke trenger lenger.

* Når du bruker Meldinger i iCloud, Helsedata på iOS 12 eller nyere eller Taleopptak, lagres innholdet automatisk i iCloud. Hvis du slår på iCloud-bilder, lagres innholdet også i iCloud automatisk.

Sikkerhetskopier du får fra datamaskinen

På en Mac med macOS Catalina 10.15 kan du bruke Finder. På Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller en Windows-PC, kan du bruke iTunes til å lage en sikkerhetskopi av enheten ved bruk av datamaskinen. Å synkronisere en enhet med en datamaskin er ikke det samme som å lage en sikkerhetskopi. En sikkerhetskopi fra en datamaskin inkluderer nesten alle enhetens data og innstillinger. En sikkerhetskopi fra datamaskinen inkluderer ikke:

• Innhold fra iTunes Store og App Store, eller PDF-filer lastet ned direkte til Apple Books
  • Innhold som er synkronisert fra iTunes, som importerte MP3-filer eller CD-er, videoer, bøker og bilder
  • Data som allerede er lagret i iCloud, for eksempel iCloud-bilder, iMessage-meldinger samt SMS- og MMS-meldinger
  • Innstillinger for Face ID eller Touch ID
  • Apple Pay-informasjon og -innstillinger
  • Apple Mail-data
  • Aktivitets-, Helse- og Nøkkelring-data (når du skal sikkerhetskopiere slikt innhold, må du bruke en kryptert sikkerhetskopi i iTunes.)

Finn ut hvordan du lager sikkerhetskopier fra datamaskinen, hvordan du finner dem på en Mac eller PC, og hvordan du sletter sikkerhetskopier du ikke lenger trenger.

Kan jeg bruke enhetens sikkerhetskopi for en annen type enhet – for eksempel en iPhone-sikkerhetskopi for en iPad?

Du kan gjenopprette en enhet fra en sikkerhetskopi av en annen type enhet, for eksempel bruke en iPad-sikkerhetskopi til å gjenopprette en iPhone, men det er enkelte typer data som ikke overføres. Dette innholdet inkluderer bilder, Meldinger og vedlegg i Meldinger*, Taleopptak samt apper som ikke er kompatible med enheten du konfigurerer. Apper som bare er kompatible med iPad, blir for eksempel ikke overført til iPhone.

* Hvis enhetene dine bruker iCloud og Meldinger i iCloud, lagres iMessage-meldingene og SMS- og MMS-meldingene dine automatisk i iCloud.