Om sikkerhetskopier for iOS-enheter

Du kan kopiere og lagre informasjonen på iOS-enheten din ved å sikkerhetskopiere den. Hvis du bytter ut enheten, kan du bruke sikkerhetskopien til å overføre alle dataene til en ny iOS-enhet.

Finn ut hvilken metode som er best for deg

Denne artikkelen kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken sikkerhetskopieringsmetode som er best for deg. Hvis du skulle trenge en alternativ sikkerhetskopi, kan du også lage en i iCloud og en annen i iTunes.

iCloud

• Lagrer sikkerhetskopier i iCloud
  • Tilbyr opptil 2 TB med lagringsplass (de første 5 GB er gratis)
  • Krypterer alltid sikkerhetskopier
  • Du kan lage og bruke sikkerhetskopier fra hvor som helst hvor du har tilgang til Wi-Fi

iTunes

• Lagrer sikkerhetskopier på en Mac-maskin eller PC
  • Lagringsplassen er avhengig av den tilgjengelige plassen på Mac-maskinen eller PC-en
  • Tilbyr krypterte sikkerhetskopier (av som standard)
  • Du kan lage og bruke sikkerhetskopier fra Mac-maskinen eller PC-en

Les om hvordan du lager en sikkerhetskopi eller gjenoppretter enheten din fra en sikkerhetskopi.

iCloud-sikkerhetskopier

Hvis du har en Wi-Fi-nettverksforbindelse, kan du lage en sikkerhetskopi av enheten ved bruk av iCloud. Du trenger ikke å koble enheten til en datamaskin eller være hjemme for å sikkerhetskopiere med iCloud.

iCloud-sikkerhetskopier inkluderer nesten alle data og alle innstillinger som er lagret på enheten. iCloud-sikkerhetskopier inkluderer ikke:

• Data som allerede er lagret i iCloud, som kontakter, kalendere, notater, Min bildestrøm og iCloud-bildebibliotek
  • Data som er lagret i andre nettskytjenester, som Gmail og Exchange Mail
  • Apple Pay-informasjon og -innstillinger
  • Touch ID-innstillinger
  • Innhold fra iCloud-musikkbiblioteket og App Store (hvis det fremdeles er tilgjengelig i iTunes Store, App Store eller iBooks Store, kan du trykke for å laste ned på nytt allerede kjøpt innhold)

Les om hvordan du lager en iCloud-sikkerhetskopi og hvordan du administrerer iCloud-lagringsplass eller sletter sikkerhetskopier som du ikke trenger lenger.

iTunes-sikkerhetskopier

På en Mac-maskin eller PC kan du lage en sikkerhetskopi av enheten i iTunes. Å synkronisere en enhet med en datamaskin er ikke det samme som å lage en sikkerhetskopi. En iTunes-sikkerhetskopi inkluderer nesten alle data og alle innstillinger på enheten. En iTunes-sikkerhetskopi inkluderer ikke:

• Innhold fra iTunes Store og App Stores, eller PDF-filer som er lastet ned direkte til iBooks (Du kan sikkerhetskopiere dette innholdet ved å bruke Overfør kjøp i iTunes)
  • Innhold som er synkronisert fra iTunes, som importerte MP3-filer eller CD-er, videoer, bøker og bilder
  • Bilder som allerede er lagret i nettskyen, som Min bildestrøm og iCloud-bildebibliotek
  • Touch ID-innstillinger
  • Apple Pay-informasjon og -innstillinger
  • Aktivitets-, helse- og Nøkkelring-data (Når du skal sikkerhetskopiere slikt innhold, må du bruke Kryptert sikkerhetskopi i iTunes)

Les om hvordan du lager sikkerhetskopier i iTunes og hvordan du finner dem på en Mac-maskin eller PC, og hvordan du sletter sikkerhetskopier du ikke lenger trenger.

Kan jeg bruke enhetens sikkerhetskopi for en annen type enhet – for eksempel en iPhone-sikkerhetskopi for en iPad?

Når du gjenoppretter en enhet fra en sikkerhetskopi av en annen type enhet, for eksempel bruker en iPad-sikkerhetskopi til å gjenopprette en iPhone, er det enkelte typer data som ikke overføres. Dette innholdet inkluderer bilder, Meldinger, vedlegg i Meldinger, Taleopptak samt apper som ikke er kompatible med enheten du konfigurerer. Apper som bare er kompatible med iPad, blir for eksempel ikke overført til iPhone.