Be om refusjon for et kjøp i App Store eller iTunes Store

Nylige kjøp i App Store eller iTunes Store kan være kvalifisert for refusjon hvis artikkelen ikke fungerer som forventet eller ikke kan brukes.

Du kan be om refusjon for enkelte nylige kjøp i App Store og iTunes Store. For refusjonene gjelder visse begrensninger. Du finner mer informasjon i vilkårene og betingelsene for tjenester under Apple Media.

Hvis problemet gjelder en regelmessig belastning, kan du si opp abonnementet. Du kan også nedgradere iCloud-lagringsplassen.

Gå til reportaproblem.apple.com eller følg fremgangsmåten nedenfor for å be om refusjon.

Du kan bare be om refusjon for artikler du ser i kjøpshistorikken din. Finn ut hvordan du får hjelp med ukjente Apple-belastninger i kontoutskriften.

Vis kjøpshistorikken din

Trykk eller klikk på denne koblingen for å åpne kjøpshistorikken din: Vis kjøpshistorikken.

Du kan se kjøpshistorikken i Innstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch, eller i iTunes på Mac eller PC. Du kan også gå til reportaproblem.apple.com fra en hvilken som helst nettleser.

Finn ut mer om hvordan du viser kjøpshistorikken i App Store eller iTunes Store.

Hvis en belastning for en artikkel venter, er du ikke blitt belastet og kan ikke be om refusjon. Vent til belastningen er gjennomført før du ber om refusjon.

En iPhone X som viser Kontoinnstillinger-delen i Innstillinger. Kjøpshistorikken er valgt.

Finn bestillingen i kjøpshistorikken

Finn bestillingen med artikkelen du ønsker refundert, og følg instruksjonene for enheten du bruker.

På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på Fakturert totalsum nederst på bestillingen, og trykk på den bestemte varen.

På Mac eller PC: Klikk på Mer under prisen på varen.

På Rapporter et problem-nettstedet: Finn artikkelen på Kjøp-fanen.

En iPhone X som viser et eksempel på en faktura.

Rapporter et problem

På iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC: Trykk eller klikk på Rapporter et problem under informasjonen om artikkelen. Rapporter et problem-nettstedet åpnes i et nytt nettleservindu.

På Rapporter et problem-nettstedet: Trykk eller klikk på Rapporter et problem til høyre for artikkelen.

Hvis du ikke ser dette alternativet, er denne varen ikke kvalifisert for refusjon.

En iPhone X som viser detaljene om et kjøp og Rapporter et problem-knappen.

Beskriv problemet ditt

Angi årsaken til problemet, beskriv problemet, og trykk eller klikk på Send.

Avhengig av informasjonen du oppgir, kan Apple refundere deg direkte, henvise deg til utvikleren, be om mer informasjon eller avslå refusjonsforespørselen hvis artikkelen ikke er kvalifisert.

Hvis du vil ha mer informasjon om refusjonsforespørsler, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

En iPhone X som viser reportaproblem.apple.com i Safari.

Hvis du ikke finner artikkelen

Se hva du kan gjøre hvis du ikke finner artikkelen i kjøpshistorikken din. Sjekk at du er logget på med den samme Apple-ID-en du brukte da du kjøpte artikkelen. Sjekk også at artikkelen ikke er kjøpt av et familiemedlem og belastet betalingsmåten din.

Enkelte artikler og eldre kjøp er ikke kvalifisert for refusjon. Du finner mer informasjon i vilkårene og betingelsene

Hvis du får en e-post om en belastning på kontoen din som du ikke husker å ha godkjent, kan du finne ut hvordan du identifiserer legitime e-poster i App Store eller iTunes Store.

Finn ut mer

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.