Be om en refusjon for et kjøp i App Store eller iTunes Store

Nylige kjøp i App Store eller iTunes Store kan være kvalifiserte for refusjon hvis varen ikke fungerer som forventet eller ikke kan brukes.

Du kan be om en refusjon på enkelte kjøp i App Store eller iTunes Store innen 90 dager etter kjøpsdatoen, via kjøpshistorikken din. Begrensninger kan påløpe. Se vilkårene og betingelsene for Apple Media for mer informasjon.

Hvis problemet er relatert til en gjentakende belastning, kan du si opp abonnementet. Du kan også nedgradere iCloud-lagringsplassen.

Gå til reportaproblem.apple.com eller følg fremgangsmåten nedenfor for å be om en refusjon.

Du kan bare be om refusjon på varer i kjøpshistorikken din. Finn ut hvordan dufår hjelp med ukjente Apple-belastninger på bankutskriften.

Vis kjøpshistorikken din

Trykk eller klikk på denne koblingen for å åpne kjøpshistorikken din: Vis kjøpshistorikken din.

Du kan se kjøpshistorikken din i Innstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch, eller i iTunes på Mac eller PC. Du kan også gå til reportaproblem.apple.com med hvilken som helst nettleser.

Finn ut mer om visning av kjøpshistorikken i App Store eller iTunes Store.

Hvis en belastning for en vare er ventende, har du ikke blitt belastet og kan ikke be om refusjon. Etter at belastningen gjennomføres, kan du prøve å be om refusjon igjen.

En iPhone X som viser Kontoinnstillinger-delen i Innstillinger. Kjøpshistorikken er valgt.

Finn bestillingen i kjøpshistorikken

Finn bestillingen med varen du vil be om en refusjon for, og følg instruksjonene for enheten du bruker.

På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på Fakturert totalsum nederst på bestillingen, og trykk på den bestemte varen.

På Mac eller PC: Klikk på Mer under prisen på varen.

På Rapporter et problem-nettstedet: Finn varen på Kjøp-fanen.

En iPhone X som viser et fakturaeksempel.

Rapporter et problem

På iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC: Trykk eller klikk på Rapporter et problem under vareinformasjonen. Et nettleservindu åpner nettstedet Rapporter et problem.

På nettstedet Rapporter et problem: Trykk eller klikk på Rapporter et problem til høyre for varen.

Hvis du ikke ser alternativet Rapporter et problem, er ikke denne varen kvalifisert for refusjon.

En iPhone X som viser mer informasjon om et kjøp, og Rapporter et problem-knappen.

Beskriv problemet ditt

Velg en årsak til problemet, beskriv problemet, og trykk eller klikk på Send inn.

Apple kan refundere deg direkte, henvise deg til utvikleren, kreve mer informasjon eller avslå refusjonsforespørselen basert på refusjonskvalifikasjon, avhengig av informasjonen du oppgir.

Hvis du vil ha mer informasjon om refusjonsforespørsler, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

En iPhone X som viser reportaproblem.apple.com åpen i Safari.

Hvis du ikke finner varen

Hvis du ikke finner varen i kjøpshistorikken din, kan du finne ut hva du kan gjøre. Sørg for at du er logget på med samme Apple-ID som du brukte da du utførte kjøpet. Sørg også for at det ikke er kjøpet til et familiemedlem som er belastet med betalingsmåten din.

Noen varer og kjøp som er eldre enn 90 dager, er ikke kvalifisert for refusjon. Se vilkårene og betingelsene for mer informasjon

Hvis du får en e-post om en belastning på kontoen din som du ikke husker å ha godkjent, kan du finne ut hvordan du identifiserer legitime e-poster i App Store eller iTunes Store.

Finn ut mer

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.