Spill av lyd i Dolby Atmos eller surroundlyd på Apple TV

Apple TV er utformet for å gi deg den beste lydopplevelsen som hjemmekinoanlegget støtter. Finn ut hvilke lydformater som støttes av Apple TV, og hva slags oppsett du trenger for å spille av lyd i høyeste kvalitet.

Lydformater som støttes av Apple TV

Apple TV 4K og Apple TV HD spiller automatisk lyd i den høyeste kvaliteten som støttes av hjemmekinoanlegget ditt slik det er satt opp, og er tilgjengelig på innhold du ser på.

Hvis hjemmekinoanlegget ikke støtter lydformatet som velges automatisk av Apple TV, kan du endre lydformatet manuelt. Gå til Innstillinger > Video og lyd > Lydformat, og slå på Endre format. Du kan velge følgende:

• Dolby Digital 5.1: Spiller av lyd på flere høyttalere og en subwoofer, for eksempel høyttaleroppsettet 5.1.
  • Stereo: Støttet lydkvalitet for alle TV-er, filmer og TV-programmer som spiller lyd gjennom en høyre og en venstre kanal.

Konfigurere Dolby Atmos

På Apple TV 4K med den nyeste versjonen av tvOS kan du spille av lyd i Dolby Atmos – en oppslukende lydopplevelse som beveger lyden rundt deg i et tredimensjonalt område.

Konfigurer hjemmekinoanlegget for høykvalitetslyd for å spille av filmer og TV-programmer med Dolby Atmos på Apple TV 4K. Oppsett du kan bruke, inkluderer

• én eller to HomePod-høyttalere
  • en TV som støtter Dolby Atmos-lyd
  • en Dolby Atmos-kompatibel lydplanke
  • en AV-mottaker som støtter Dolby Atmos

Noen AV-mottakere og lydplanker fra tredjepartsleverandører krever kanskje en firmwareoppdatering for å støtte Atmos. Gå til produsentens nettsted for å finne ut mer.

Finn ut hvordan du konfigurerer lyd på hjemmekinoanlegg med Dolby Atmos-støtte på én eller to HomePod-høyttalere. Eller bruk følgende trinn for å konfigurere Dolby Atmos på Apple TV 4K med en kompatibel lydplanke eller AV-mottaker:

1. Sørg for at du kobler til Apple TV 4K direkte i HDMI-inngangen på lydplanken eller AV-mottakeren med en HDMI-kabel. De fleste TV-apparater støtter ikke Dolby Atmos-gjennomgang til lydplanker eller mottakere.*
  2. Koble den ene enden av en HDMI-kabel til HDMI-utgangen på lydplanken eller AV-mottakeren. Koble deretter den andre enden av HDMI-kabelen til HDMI-inngangen på TV-en.

*Noen lydplanker og AV-mottakere støtter Dolby Atmos, men støtter ikke videoformater som for eksempel HDR10 og Dolby Vision. I dette tilfellet kan du enten koble Apple TV 4K til lydplanken eller AV-mottakeren for å spille av lyd i Dolby Atmos. Du kan også koble Apple TV 4K til TV-apparatet for å se video i HDR og Dolby Vision. Du trenger en TV, en AV-mottaker eller en lydplanke som støtter både Dolby Atmos og høykvalitetsformater for video for å gjøre begge deler. Apple TV 4K bruker en type Dolby Atmos med høy båndbredde som ikke fungerer med ARC-koblinger.

Kontroller om Dolby Atmos er konfigurert

Gå til Innstillinger på Apple TV 4K > Video og lyd, og velg Lydformat. Kontroller at Dolby Atmos er slått på under Objektbasert lyd. Hvis du ikke ser alternativene Objektbasert lyd og Dolby Atmos, må du kanskje endre måten hjemmekinoanlegget er konfigurert på. Hvis du bruker hjemmekinolyd med HomePod som standard lydutgang, er Dolby Atmos allerede konfigurert, og du vil ikke se Objektbasert lyd-alternativet under Innstillinger.

Noe Dolby Atmos-støttet innhold kan vise Dolby Atmos-logoen under informasjon om lyd.

• Hvis du ser på innhold på Apple TV+: Trykk på Meny på Apple TV-fjernkontrollen og se etter Dolby Atmos-logoen.
  • Hvis du ser på innhold i iTunes Movies-appen eller en tredjepartsapp: Sveip ned på berøringsflaten på Apple TV-fjernkontrollen. Under info ser du etter Dolby Atmos-logoen.

Du kan ikke spille av lyd i Dolby Atmos hvis Hurtigstart er slått av i Innstillinger. Gå til Innstillinger > Apper > iTunes-filmer og TV-programmer > Hurtigstart for å kontrollere det.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.