Spill av lyd i Dolby Atmos eller surroundlyd på Apple TV

Apple TV er utformet for å gi deg den beste lydopplevelsen som hjemmekinoanlegget støtter. Finn ut hvilke lydformater som støttes av Apple TV, og oppsettet du trenger for å spille av lyd i høyeste kvalitet.

Lydformater som støttes av Apple TV

Apple TV 4K og Apple TV (fjerde generasjon) spiller lyd automatisk i den høyeste kvaliteten som støttes av installasjonen for ditt hjemmekinoanlegg og er tilgjengelig via innhold du ser.

Hvis hjemmekinoanlegget ikke støtter lydformatet som velges automatisk av Apple TV, kan du endre lydformatet manuelt. Gå til Innstillinger >Video og lyd> Lydformat, og slå på Endre format. Du kan velge følgende:

• Dolby Digital 5.1: Spiller av lyd på flere høyttalere og en subwoofer, for eksempel høyttaleroppsettet 5.1.
  • Stereo: Støttet lydkvalitet for alle TV-er, filmer og TV-programmer som spiller lyd gjennom en høyre og en venstre kanal.

Konfigurere Dolby Atmos

På Apple TV 4K med tvOS 12 kan du spille av lyd i Dolby Atmos – en dyptgående lydopplevelse som flytter lyden rundt deg i et tredimensjonalt område.

Konfigurer hjemmekinoanlegget for høykvalitetslyd for å spille av filmer og TV-programmer med Dolby Atmos på Apple TV 4K. Dette er to installasjonsmetoder du kan bruke:

Noen AV-mottakere og lydplanker fra tredjepartsleverandører krever kanskje en firmwareoppdatering for å støtte Atmos. Gå til nettsiden for produsenten for å finne ut mer.

Følg deretter disse trinnene for å konfigurere Dolby Atmos på Apple TV 4K:

1. Sørg for at du kobler til Apple TV 4K direkte i HDMI-inngangen på lydplanken eller AV-mottakeren med en HDMI-kabel. De fleste TV-apparater støtter ikke Dolby Atmos-gjennomgang til lydplanker eller mottakere.*
  2. Koble den ene enden av en HDMI-kabel til HDMI-utgangen på lydplanken eller AV-mottakeren. Koble deretter den andre enden av HDMI-kabelen til HDMI-inngangen på TV-apparatet.

*Noen lydplanker og AV-mottakere støtter Dolby Atmos, men støtter ikke videoformater som for eksempel HDR10 og Dolby Vision. I dette tilfellet kan du for eksempel koble Apple TV 4K til lydplanken eller AV-mottakeren for å spille av lyd i Dolby Atmos. Du kan også koble Apple TV 4K til TV-apparatet for å se video i HDR og Dolby Vision. Du trenger en TV, en AV-mottaker eller en lydplanke som støtter både Dolby Atmos og høykvalitetsformater for video for å gjøre begge deler.Apple TV 4K bruker en type Dolby Atmos med høy båndbredde som ikke fungerer med ARC-koblinger.

Sjekk om Dolby Atmos er konfigurert

Gå til Innstillinger på Apple TV 4K > Video og lyd, og velg Lydformat. Sjekk at Dolby Atmos er slått på under Atmospheric Audio. Hvis du ikke ser alternativene Atmospheric Audio og Dolby Atmos, må du kanskje endre måten hjemmekinoanlegget er konfigurert på.

Du kan også sjekke mens du ser på innhold som støtter Dolby Atmos. Bare sveip ned på Touch-flaten på Apple TV Remote. Se etter under Informasjon.

Du kan ikke spille av lyd i Dolby Atmos hvis Hurtigstart er slått av i Innstillinger. Gå til Innstillinger> Apper > Filmer og TV-programmer fra iTunes > Hurtigstart for å sjekke.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.