Slik konfigurerer du Delt Internett på iPhone eller iPad

Med Delt Internett kan du dele mobildatatilkoblingen til iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) når du ikke har tilgang til et Wi-Fi-nettverk.

Konfigurer Delt Internett

1. Gå til Innstillinger > Mobilnett.
  2. Trykk på Delt Internett, og trykk deretter på glidebryteren for å slå på alternativet.

Hvis du ikke finner Delt Internett-valget, spør du operatøren din om abonnementet ditt gir tilgang til Delt Internett.

Koble til Delt Internett med Wi-Fi, Bluetooth eller USB

Du kan koble til Delt Internett ved hjelp av Wi-Fi, Bluetooth eller USB. Her er noen tips om bruk av hver metode.

Når du kobler en enhet til Delt Internett, blir statuslinjen blå og viser hvor mange enheter som er tilkoblet. Antall enheter som kan kobles til et Delt Internett om gangen, er avhengig av operatøren og iPhone-modellen. Hvis andre enheter har koblet seg til Delt Internett ved hjelp av Wi-Fi, kan du bare bruke mobildata til å opprette en Internett-forbindelse fra vertsenheten.

Følg disse trinnene for å koble til:

Wi-Fi

På en annen enhet du vil koble til, går du til Innstillinger > Mobilnett > Delt Internett og sørger for at funksjonen er på. Deretter bekrefter du Wi-Fi-passordet og navnet på telefonen. Bli på denne skjermen til du har koblet enheten til Wi-Fi-nettverket.

På enheten du vil koble til, går du til Innstillinger > Wi-Fi og ser etter iPhone- eller iPad-enheten din i listen. Deretter trykker du på Wi-Fi-nettverket for å koble til. Skriv inn passordet til Wi-Fi-nettverket hvis du blir bedt om det.

Bluetooth

Gå til Innstillinger > Bluetooth og bli på skjermen for å sørge for at iPhone eller iPad kan bli funnet. På Mac eller PC følger du deretter instruksjonene fra leverandøren om å konfigurere en Bluetooth-nettverkforbindelse. Finn ut mer om bruk av Delt Internett med Bluetooth.

Delt Internett støtter Bluetooth-tilkoblinger med Mac, PC og andre tredjepartsenheter. Bruk Wi-Fi for å koble til en annen iOS-enhet.

USB

Sørg for at du har den nyeste versjonen av iTunes på Mac eller PC. Deretter kobler du iPhone eller iPad til datamaskinen med USB-kabelen som fulgte med enheten. Hvis du ser et varsel med meldingen «Vil du godkjenne maskinen?», trykker du på Godkjenn.

Finn ut mer om kobling av en enhet til Delt Internett på iPhone eller iPad.

Koble fra enheter

Når du skal koble fra en enhet, slår du av Delt Internett, slår av Bluetooth eller kobler USB-kabelen fra enheten.

Angi eller endre Wi-Fi-passord

Du må angi et Wi-Fi-passord for å konfigurere Delt Internett. For å endre Wi-Fi-passordet går du til Innstillinger > Mobilnett > Delt Internett, og deretter trykker du på Wi-Fi-passordet.

Velg et Wi-Fi-passord som består av minst åtte tegn og bruk ASCII-tegn. Hvis du bruker andre tegn enn ASCII-tegn, kan ikke andre enheter kobles til Delt Internett. Andre tegn enn ASCII-tegn inkluderer tegn på japansk, russisk, kinesisk og andre språk. ASCII-tegn omfatter:

• Alle bokstaver i engelsk, både små og store
  • Tallene 0 til 9
  • Noen skilletegn

Les mer

• Bestemte apper og funksjoner som krever en Wi-Fi-tilkobling, fungerer kanskje ikke når du bruker Delt Internett. Du kan for eksempel kanskje ikke opprette en iCloud-sikkerhetskopi eller laste opp bilder til iCloud-bildebibliotek eller Bildestrøm.
  • Finn ut hvordan du bruker Instant Hotspot på Mac, iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Få hjelp med Delt Internett på iOS-enheten din.