Slik logger du deg på Mac-maskinen når både VoiceOver og FileVault er aktivert

Følg denne framgangsmåten for å logge deg på hvis du bruker VoiceOver og FileVault samtidig.

Når du installerer OS X Yosemite, kan du velge om du vil kryptere startdisken ved bruk av FileVault. Hvis du krypterer startdisken, må du logge deg på kontoen igjen hver gang Mac-maskinen omstartes eller våkner fra dvale.

VoiceOver er ikke tilgjengelig i FileVault-påloggingsvinduet. Avhengig av datamaskinen vil en serie av pipetoner eller uttalte fraser angi om pekeren er plassert i påloggingsvinduet.

1. Når Mac-maskinen våkner eller starter, finner du ut om FileVault-påloggingsvinduet vises ved å trykke på Kommando-F5.

- Hvis du hører «Brukernavn» eller en enkel pipetone, er markøren plassert i Navn-feltet og du kan starte påloggingen. Fortsett til trinn 2.

- Hvis du ikke hører noen uttalte fraser eller en enkel pipetone, vises kanskje ikke FileVault-påloggingsvinduet ennå. Vent et øyeblikk før du trykker på Kommando-F5 igjen. Hvis du fremdeles ikke hører noen pipetone, kan Mac-maskinen ha fått et problem under oppsett av kryptering. Slå Mac-maskinen av og deretter på igjen. Det skal starte en ukryptert påloggingsprosess hvor VoiceOver er tilgjengelig.

2. Skriv kontonavnet ditt og trykk på returtasten.

- Hvis du hører «Passord» eller en dobbel pipetone, har du oppgitt et gyldig kontonavn. Fortsett til trinn 3.

- Hvis du hører «Brukernavn» eller en enkel pipetone, har du oppgitt et ugyldig kontonavn og markøren står fortsatt i Navn-feltet. Fortsett med å oppgi kontonavnet til du hører en dobbel pipetone.

3. Skriv passordet ditt og trykk på returtasten.

- Hvis du hører tre pipetoner, har du oppgitt et gyldig passord og påloggingen fortsetter.

- Hvis du hører «Passord» eller en dobbel pipetone, har du oppgitt et ugyldig passord og markøren står fortsatt i Passord-feltet. Fortsett med å oppgi passordet til du hører tre pipetoner.