Gjenopprett Mac fra en sikkerhetskopi

Finn ut hvordan du overfører alle filene fra Time Machine-sikkerhetskopien din til Mac.

Hvis du brukte Time Machine til å opprette en sikkerhetskopi av Macen, kan du gjenopprette filene fra den sikkerhetskopien eller et lokalt øyeblikksbilde på startdisken. Det kan være lurt å gjenopprette filene dine etter at originalfilene har blitt slettet fra Macen, eller hvis harddisken (eller SSD-en) i Macen har blitt slettet eller erstattet, for eksempel ved reparasjon.

Gjenopprett fra en Time Machine-sikkerhetskopi

Når du gjenoppretter fra en Time Machine-sikkerhetskopi, kan du velge å gjenopprette alle filene eller gjenopprette både Mac-operativsystemet (macOS) og alle filene.

Gjenopprett alle filene

1. Sørg for at Time Machine-sikkerhetskopidisken er koblet til Macen og slått på. Deretter slår du på Macen.
  2. Åpne Overføringsassistent, som finnes i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
    • Hvis Macen starter med en oppsettsassistent, som ber om informasjon som land, tastatur og nettverk, fortsetter du bare til neste trinn. Oppsettassistenten inkluderer en overføringsassistent.
    • Hvis Mac ikke starter fullstendig, eller hvis du også vil gjenopprette macOS-versjonen du brukte da du opprettet sikkerhetskopien, følger du trinnene for å gjenopprette både macOS og filene.
  3. Når du blir spurt om hvordan du vil overføre informasjonen, velger du alternativet for å overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller startdisk. Klikk deretter på Fortsett.
    Overføringsassistent-vindu
  4. Velg Time Machine-sikkerhetskopien, og klikk deretter på Fortsett.
    Overføringsassistent-vindu
  5. Hvis du blir bedt om å velge fra en liste over sikkerhetskopier som er ordnet etter dato og klokkeslett, velger du en sikkerhetskopi og klikker på Fortsett.
    Overføringsassistent-vindu
  6. Velg informasjonen du vil overføre, og klikk deretter på Fortsett for å starte overføringen. Denne skjermen ser kanskje annerledes ut på Mac:
    Overføringsassistent-vindu
  7. Hvis du har mye innhold, kan det ta flere timer å fullføre overføringen. Når overføringen er fullført, starter du Mac på nytt og logger på den overførte kontoen for å se filene på den.

Gjenopprett både macOS og filene

Hvis du følger disse trinnene, kan du bruke sikkerhetskopien til å gjenopprette både filene og den bestemte macOS-versjonen du bruke da du opprettet sikkerhetskopien.

1. Sørg for at Time Machine-sikkerhetskopidisken er koblet til og slått på.
    Hvis sikkerhetskopidisken din ikke er tilgjengelig, fortsetter du: Du kan kanskje gjenopprette fra et lokalt øyeblikksbilde på startdisken.
  2. Slå på Mac og hold umiddelbart inne Kommando (⌘)-R for å starte fra macOS-gjenoppretting. Slipp tastene når du ser Apple-logoen eller en jordklode som snurrer.
  3. Når du ser vinduet med macOS-verktøy, velger du å gjenopprette fra en Time Machine-sikkerhetskopi.
  4. Klikk på Fortsett til du blir bedt om å velge en gjenopprettingskilde, og velg deretter Time Machine-sikkerhetskopidisken. Eller velg startdisken din (Macintosh HD), som kan ha et lokalt øyeblikksbilde du kan gjenopprette fra.
  5. Klikk på Fortsett. Hvis disken din er kryptert, blir du bedt om å låse opp disken: Angi administratorpassordet du brukte da du konfigurerte Time Machine, og klikk deretter på Fortsett igjen.
  6. Velg en sikkerhetskopi hvis dette er tilgjengelig, og klikk deretter på Fortsett.
  7. Velg en måldisk som skal motta innholdet fra sikkerhetskopien. Hvis du gjenoppretter fra et lokalt øyeblikksbilde, blir du ikke bedt om å velge et mål.
  8. Klikk på Gjenopprett eller Fortsett. Hvis Macen har FileVault slått på, blir du bedt om å oppgi administratorpassordet for å låse opp disken.
  9. Når du er ferdig, starter du Mac på nytt.

Gjenopprett spesifikke filer