Gjenopprett Mac fra en sikkerhetskopi

Bruk Overføringsassistent til å overføre filer fra Time Machine-sikkerhetskopien til Macen.

Hvis du har tatt en Time Machine-sikkerhetskopi av Macen, kan Overføringsassistent bruke den sikkerhetskopien til å gjenopprette de personlige filene dine, inkludert programmer og alt i brukerkontoen din.

Hvis du foretrekker å gjenopprette bare noen få filer eller tidligere versjoner av disse filene, kan du lese om hvordan du bruker Time Machine til å gjenopprette bestemte filer.

Bruk Overføringsassistent

1. Hvis du trenger å installere macOS på nytt, gjør du det før du fortsetter. Hvis Macen for eksempel starter opp med et blinkende spørsmålstegn, må du først installere macOS på nytt.
  2. Sørg for at Time Machine-sikkerhetskopidisken er koblet til Macen og slått på.
  3. Åpne Overføringsassistent på Macen. Den er i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
    Hvis Macen starter opp med en oppsettsassistent, som ber om informasjon som land og nettverk, fortsetter du til neste trinn, fordi oppsettsassistenten inkluderer en overføringsassistent.
  4. Når du får spørsmål om hvordan du vil overføre informasjon, velger du alternativet for å overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller startdisk. Klikk deretter på Fortsett.
    Overføringsassistent: Hvordan vil du overføre informasjonen din?
  5. Velg Time Machine-sikkerhetskopien, og klikk deretter på Fortsett.
    Overføringsassistent: Velg kilde
  6. Velg en sikkerhetskopi, og klikk på Fortsett.
    Overføringsassistent: Velg sikkerhetskopi
  7. Velg informasjonen du vil overføre.

I dette eksempelet er John Appleseed en macOS-brukerkonto. Hvis den har samme navn som en konto som allerede er på Macen, blir du bedt om å enten gi den gamle kontoen nytt navn eller bytte ut kontoen på Macen. Hvis du endrer navnet, vises den gamle kontoen som en særskilt bruker på Macen, med egen Hjem-mappe og påloggingsinformasjon. Hvis du bytter ut kontoen, slettes den gamle kontoen og erstatter kontoen på Macen, inkludert alt i Hjem-mappen.
    Overføringsassistent: Velg hvilken informasjon du vil overføre
  8. Klikk på Fortsett for å starte overføringen. Store overføringer kan ta flere timer å fullføre.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.