Gjenopprett Mac fra en sikkerhetskopi

Bruk Overføringsassistent til å overføre filer fra Time Machine-sikkerhetskopien til Macen.

Hvis du har tatt en Time Machine-sikkerhetskopi av Macen, kan Overføringsassistent bruke denne sikkerhetskopien til å gjenopprette de personlige filene dine, inkludert programmer og alt i brukerkontoen din.

Hvis du foretrekker å gjenopprette bare noen få filer eller tidligere versjoner av disse filene, kan du lese om hvordan du bruker Time Machine til å gjenopprette bestemte filer.

Bruk Overføringsassistent

1. Hvis du trenger å installere macOS på nytt, gjør du det før du fortsetter. Hvis Macen for eksempel viser et blinkende spørsmålstegn når den starter, må du først installere macOS på nytt. Slik installerer du macOS på nytt.

2. Sørg for at Time Machine-sikkerhetskopidisken er koblet til Macen og slått på.

3. Åpne Overføringsassistent på Macen.

• Overføringsassistent finner du i Verktøy-mappen i Programmer-mappen. Du kan åpne Verktøy-mappen direkte ved å velge Gå > Verktøy på menylinjen i Finder. Alternativt kan du bruke Spotlighttil å søke etter overføringsassistenten. Hvis Macen starter opp med en oppsettsassistent, som ber om informasjon som land og nettverk, fortsetter du til neste trinn, fordi oppsettsassistenten inkluderer en overføringsassistent.

4. Når du får spørsmål om hvordan du vil overføre informasjon, velger du alternativet for å overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller startdisk. Klikk deretter på Fortsett.

Overføringsassistent: Hvordan vil du overføre informasjonen din?
  5. Velg Time Machine-sikkerhetskopien, og klikk deretter på Fortsett.

Overføringsassistent: Velg kilde
  6. Velg en sikkerhetskopi, og klikk på Fortsett.

Overføringsassistent: Velg sikkerhetskopi
  7. Velg informasjonen du vil overføre.

Overføringsassistent: Velg hvilken informasjon du vil overføre
  8. Før du klikker på Fortsett, bør du sette deg inn i hva det vil si å overføre en brukerkonto. I eksemplet som er avbildet her, er John Appleseed en brukerkonto. Hvis en konto på Macen har samme navn, spør Overføringsassistent om du vil gi den et nytt navn eller erstatte den:

• Gi nytt navn: Kontoen i Time Machine-sikkerhetskopien vises som en ekstra bruker på Macen, med egen pålogging og Hjem-mappe.

• Erstatt: Kontoen på Time Machine-sikkerhetskopien erstatter kontoen med identisk navn på Macen.

9. Store overføringer kan ta timer å fullføre, og kan se ut til å pause av og til. Det kan være lurt å starte om kvelden og la overføringen fullføres over natten. Klikk på Fortsett for å starte overføringen.

10. Når Overføringsassistent er ferdig, avslutter du Overføringsassistent og logger deg på den overførte kontoen på Macen for å se filene.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.