Gjenopprett Mac fra en sikkerhetskopi

Finn ut hvordan du overfører alle filene fra Time Machine-sikkerhetskopien din til Mac.

Hvis du har brukt Time Machine til å opprette en sikkerhetskopi av Mac, kan du gjenopprette filene dine fra den sikkerhetskopien. Det kan være lurt å gjøre dette etter at originalfilene er slettet fra Mac, eller hvis harddisken (eller SSD-en) i Mac er slettet eller skiftet ut, for eksempel ved reparasjon.

Gjenopprett fra en Time Machine-sikkerhetskopi

Når du gjenoppretter fra en Time Machine-sikkerhetskopi, kan du velge å gjenopprette alle filene eller gjenopprette både Mac-operativsystemet (macOS) og alle filene.

Gjenopprett alle filene

1. Sørg for at Time Machine-sikkerhetskopidisken er koblet til og slått på, og slå deretter på Mac.
    • Hvis Mac starter med en oppsettsassistent som ber om informasjon som land, tastatur og nettverk, fortsetter du til trinn 2.
    • Hvis Mac starter med Finder, åpner du Overføringsassistent i Verktøy-mappen, som ligger i Programmer-mappen. Klikk på Fortsett i det første Overføringsassistent-vinduet, og fortsett deretter til trinn 2.
    • Hvis Mac ikke starter fullstendig, eller hvis du også vil gjenopprette macOS-versjonen du brukte da du opprettet sikkerhetskopien, følger du trinnene for å gjenopprette både macOS og filene.
  2. Når du blir spurt om hvordan du vil overføre informasjonen, velger du alternativet for å overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhetskopi eller startdisk. Klikk deretter på Fortsett.
    Overføringsassistent-vindu
  3. Velg Time Machine-sikkerhetskopien, og klikk deretter på Fortsett.
    Overføringsassistent-vindu
  4. Hvis du blir bedt om å velge fra en liste over sikkerhetskopier som er ordnet etter dato og klokkeslett, velger du en sikkerhetskopi og klikker på Fortsett.
    Overføringsassistent-vindu
  5. Velg informasjonen du vil overføre, og klikk deretter på Fortsett for å starte overføringen. Denne skjermen ser kanskje annerledes ut på Mac:
    Overføringsassistent-vindu
  6. Hvis du har mye innhold, kan det ta flere timer å fullføre overføringen. Når overføringen er fullført, starter du Mac på nytt og logger på den overførte kontoen for å se filene på den.

Gjenopprett både macOS og filene

Hvis du følger disse trinnene, kan du bruke sikkerhetskopien til å gjenopprette både filene og den bestemte macOS-versjonen du bruke da du opprettet sikkerhetskopien.

1. Sørg for at Time Machine-sikkerhetskopidisken er koblet til og slått på.
  2. Slå på Mac og hold umiddelbart inne Kommando (⌘)-R for å starte fra macOS-gjenoppretting.
  3. Når du ser vinduet med macOS-verktøy, velger du å gjenopprette fra en Time Machine-sikkerhetskopi.
  4. Klikk på Fortsett og deretter på Fortsett igjen på den neste skjermen.
  5. Velg Time Machine-sikkerhetskopidisken som gjenopprettingskilden, og klikk på Fortsett.
    Hvis sikkerhetskopidisken er kryptert, blir du bedt om å låse opp disken. Skriv inn administratorpassordet du brukte da du konfigurerte Time Machine, og klikk deretter på Fortsett.
  6. Velg en sikkerhetskopi og klikk på Fortsett.
  7. Velg harddisken i Mac (eller en annen måldisk) som skal motta innholdet fra sikkerhetskopien, og klikk deretter på Gjenopprett eller Fortsett.
    Hvis FileVault er aktivert på Mac, blir du bedt om å låse opp disken. Skriv inn administratorpassordet for Mac, og klikk deretter på Gjenopprett.
  8. Når du er ferdig, starter du Mac på nytt.

Gjenopprett spesifikke filer